Loading ...
Sorry, an error occurred while loading the content.

Re: History Retrieval Not Working

Expand Messages
  • KNHBRIST1
    Dan, interesting in that the revolver maps visitor globe does not pick up the same visitors and locations as my Google Analitics. For instance at the same time
    Message 1 of 15 , Apr 6, 2013
    • 0 Attachment
      Dan, interesting in that the revolver maps visitor globe does not pick up the same visitors and locations as my Google Analitics. For instance at the same time Google analytics showed a visitor from one location and the revolver showed a visitor from another state. Neither had both visitors. Also noted that when I visit one shows me from one city in NH and the other shows I am from another city....LOL...at least they are from the same state.
      But thanks again, it is awesome.
      Steve

      --- In wuhu_software_group@yahoogroups.com, "KNHBRIST1" <steve_03222@...> wrote:
      >
      > Thanks Dan I added one of the globes to my site.
      > Appreciate the info. BTW looks like a beautiful day there, also one here.
      >
      > Steve
      >
      > --- In wuhu_software_group@yahoogroups.com, "Eternal Danation" <weatherbear@> wrote:
      > >
      > > Actually that's a worldwide visitor globe from revolver maps. Cams should be back up, not sure what was up there. My interwebs been acting a bit screwy of late.
      > >
      > > Thanx, Dan
      > >
      > >
      > > --- In wuhu_software_group@yahoogroups.com, "KNHBRIST1" <steve_03222@> wrote:
      > > >
      > > > Dan, is that the Quake Catchers globe that you have at the bottom of your site with visitors locations?
      > > > Also are the 4 cams down for the night.?
      > > > Have not been to your site lately and thought I would give it a look, it is always such a great site.
      > > > Steve
      > > >
      > >
      >
    • Eternal Danation
      Heath, still getting that -1 new archive records retrieved from console remark with one of my wuhus. Did you say you had a fix for that available? Thanx, Dan
      Message 2 of 15 , Apr 13, 2013
      • 0 Attachment
        Heath, still getting that "-1 new archive records retrieved from console" remark with one of my wuhus. Did you say you had a fix for that available?

        Thanx, Dan



        --- In wuhu_software_group@yahoogroups.com, "wuhu_software" <wuhu_software@...> wrote:
        >
        >
        > Yes although I have not yet uploaded that minor tweak yet.
        >
        >
        > --- In wuhu_software_group@yahoogroups.com, "Eternal Danation" <weatherbear@> wrote:
        > >
        > > Nah, I wait for one to load before starting the other. :D Do I go to the usual WUHU software page to get the latest update?
        > >
        > > db
        > >
        > >
        > > --- In wuhu_software_group@yahoogroups.com, "wuhu_software" <wuhu_software@> wrote:
        > > >
        > > >
        > > > Interesting... Are you starting them at the same time?
        > > >
        > > > Maybe introduce a small delay, perhaps with a batch file to let one load up and complete the retrieval process before starting the next?
        > > >
        > > > Let me know if you see this again.
        > > >
        > > >
        > > > --- In wuhu_software_group@yahoogroups.com, "Eternal Danation" <weatherbear@> wrote:
        > > > >
        > > > > Thanks, I'll see if that works. I don't have them load on reboot, mainly because of the problem of com ports changing all the time. So, the computer was settled at the time when I manually started WUHU.
        > > > >
        > > > > Dan
        > > > >
        > > > >
        > > > >
        > > > > --- In wuhu_software_group@yahoogroups.com, "wuhu_software" <wuhu_software@> wrote:
        > > > > >
        > > > > >
        > > > > > Here is the function that failed. It returned a -1 that is not documented. I have added code to report this as a retrieval failure in the next version.
        > > > > >
        > > > > > ---
        > > > > >
        > > > > > int DownloadData_V(DateTimeStamp dateTimeStamp)
        > > > > >
        > > > > > Description
        > > > > >
        > > > > > Starts the download of the archive data, after the date-time passed. Returns the number of records transferred.
        > > > > >
        > > > > > Parameter
        > > > > >
        > > > > > dateTimeStamp contains the time stamp after which you are interested to download the records.
        > > > > >
        > > > > > Return Values
        > > > > >
        > > > > > COM_ERROR if an error occurs.
        > > > > > 0 if no new records to download.
        > > > > > # of records transferred, if successful.
        > > > > >
        > > > > > ---
        > > > > >
        > > > > > Perhaps you need to add a boot up delay, for your machine to settle down before attempting to talk to the console. There is an INI setting for that. I would try say make a delay of 2-5 minutes to let the machine settle down on boot.
        > > > > >
        > > > > >
        > > > > > --- In wuhu_software_group@yahoogroups.com, "Eternal Danation" <weatherbear@> wrote:
        > > > > > >
        > > > > > > Yep, the other one worked as it should.
        > > > > > >
        > > > > > > db
        > > > > > >
        > > > > > >
        > > > > > > --- In wuhu_software_group@yahoogroups.com, "wuhu_software" <wuhu_software@> wrote:
        > > > > > > >
        > > > > > > >
        > > > > > > > Dan,
        > > > > > > >
        > > > > > > > That is odd, the -1 records read is a clue. I will take a look at the source.
        > > > > > > >
        > > > > > > > It looks like the other one worked fine?
        > > > > > > >
        > > > > > > > Thanks.
        > > > > > > >
        > > > > > > >
        > > > > > > > --- In wuhu_software_group@yahoogroups.com, "Eternal Danation" <weatherbear@> wrote:
        > > > > > > > >
        > > > > > > > > Hey Heath, something odd is going on with one of my Vue's. As you may know, I run 2 vantage vue's on the same Windows 7 PC. Anyway, I forgot to start the stations before going to bed last night. When I started them this morning I noticed only one of them was able to retrieve the history. I've noticed this before, but I usually run them pretty much 24/7 so I rarely need to get the history. Anyway, here is a copy of the logs with the applicable messages. As you can see, the first one shows -1 records retrieved, while the other station worked fine and shows 2559 records retrieved. Both stations and versions of software are identical.
        > > > > > > > >
        > > > > > > > > Any ideas?
        > > > > > > > >
        > > > > > > > > Thanx, Dan
        > > > > > > > >
        > > > > > > > > Fri Mar 29 08:56:01 2013 > WUHU Application Started (1,0,216,210)
        > > > > > > > > Fri Mar 29 08:56:02 2013 > WUHU monitoring started (WUHU216DAVISVP2).
        > > > > > > > > Fri Mar 29 08:56:02 2013 > Weather Underground ID: KUTSOUTH3
        > > > > > > > > Fri Mar 29 08:56:02 2013 > WeatherBug ID: p07129
        > > > > > > > > Fri Mar 29 08:56:02 2013 > PWSWeather ID: SOGDENUT
        > > > > > > > > Fri Mar 29 08:56:02 2013 > CWOP ID: CW5505
        > > > > > > > > Fri Mar 29 08:56:05 2013 > Opened serial port COM6 successfully.
        > > > > > > > > Fri Mar 29 08:56:17 2013 > Proceeding to history retrieval immediately.
        > > > > > > > > Fri Mar 29 08:56:17 2013 > Clock sync. enabled. Waiting for console's minute time to change to accurately determine clock time. Please wait.
        > > > > > > > > Fri Mar 29 08:56:33 2013 > Detected console clock minute marker, continuing to analyze.
        > > > > > > > > Fri Mar 29 08:56:33 2013 > The PC clock and console clock are set to within 45 seconds of one another (Measured Drift <= 33 seconds).
        > > > > > > > > Fri Mar 29 08:56:39 2013 > Current Absolute Pressure = 25.45, Relative Pressure = 30.16, Calculated Offset 4.71.
        > > > > > > > > Fri Mar 29 08:56:39 2013 > Current Rain Total at start of retrieval = 0.00 IN, 0.00 MM.
        > > > > > > > > Fri Mar 29 08:56:58 2013 > -1 new archive records were retrieved from console.
        > > > > > > > > Fri Mar 29 08:56:58 2013 > Console history read completed succesfully. 0 records were collected. 0 records were stored. 0 records were uploaded to Weather Underground, 0 records were uploaded to PWSWeather, 0 records were uploaded to WeatherBug.
        > > > > > > > > Fri Mar 29 08:57:01 2013 > Console Battery Voltage: 4.75
        > > > > > > > > Fri Mar 29 08:57:01 2013 > All transmitter batteries are Ok.
        > > > > > > > > Fri Mar 29 08:57:01 2013 > All repeater batteries are Ok.
        > > > > > > > > Fri Mar 29 08:57:03 2013 > Transmitter ID #5 is of type "ISS_TX - An ISS station configured as an ISS.", No repeater
        > > > > > > > > Fri Mar 29 08:57:07 2013 > Use of time limiter (time():) in an action or actionfile conflicts with an 'On Update Interval' of 60 seconds. See Alerts/Actions then 'On Update Seconds' setting.
        > > > > > > > > Fri Mar 29 11:10:47 2013 > WUHU monitoring stopped.
        > > > > > > > >
        > > > > > > > >
        > > > > > > > > Fri Mar 29 08:51:18 2013 > WUHU monitoring started (WUHU216DAVISVP2).
        > > > > > > > > Fri Mar 29 08:51:18 2013 > Weather Underground ID: KUTSOUTH13
        > > > > > > > > Fri Mar 29 08:51:22 2013 > Opened serial port COM9 successfully.
        > > > > > > > > Fri Mar 29 08:51:24 2013 > Proceeding to history retrieval immediately.
        > > > > > > > > Fri Mar 29 08:51:24 2013 > The PC clock and console clock are set to within 45 seconds of one another (Measured Drift <= 24 seconds).
        > > > > > > > > Fri Mar 29 08:51:30 2013 > Current Absolute Pressure = 25.52, Relative Pressure = 30.16, Calculated Offset 4.64.
        > > > > > > > > Fri Mar 29 08:51:30 2013 > Current Rain Total at start of retrieval = 0.00 IN, 0.00 MM.
        > > > > > > > > Fri Mar 29 08:52:50 2013 > 2559 new archive records were retrieved from console.
        > > > > > > > > Fri Mar 29 08:52:52 2013 > Console history read completed succesfully. 23 records were collected. 23 records were stored. 23 records were uploaded to Weather Underground, 0 records were uploaded to PWSWeather, 0 records were uploaded to WeatherBug.
        > > > > > > > > Fri Mar 29 08:52:56 2013 > Console Battery Voltage: 4.69
        > > > > > > > > Fri Mar 29 08:52:56 2013 > All transmitter batteries are Ok.
        > > > > > > > > Fri Mar 29 08:52:56 2013 > All repeater batteries are Ok.
        > > > > > > > > Fri Mar 29 08:52:58 2013 > Transmitter ID #6 is of type "ISS_TX - An ISS station configured as an ISS.", No repeater
        > > > > > > > > Fri Mar 29 08:53:01 2013 > Use of time limiter (time():) in an action or actionfile conflicts with an 'On Update Interval' of 60 seconds. See Alerts/Actions then 'On Update Seconds' setting.
        > > > > > > > > Fri Mar 29 11:10:48 2013 > WUHU monitoring stopped.
        > > > > > > > >
        > > > > > > >
        > > > > > >
        > > > > >
        > > > >
        > > >
        > >
        >
      • wuhu_software
        The only fix is to detect it and declare a history read error. I was considering adding some retry logic but I have not done that yet.
        Message 3 of 15 , Apr 13, 2013
        • 0 Attachment
          The only fix is to detect it and declare a history read error.

          I was considering adding some retry logic but I have not done that yet.


          --- In wuhu_software_group@yahoogroups.com, "Eternal Danation" <weatherbear@...> wrote:
          >
          > Heath, still getting that "-1 new archive records retrieved from console" remark with one of my wuhus. Did you say you had a fix for that available?
          >
          > Thanx, Dan
          >
          >
          >
          > --- In wuhu_software_group@yahoogroups.com, "wuhu_software" <wuhu_software@> wrote:
          > >
          > >
          > > Yes although I have not yet uploaded that minor tweak yet.
          > >
          > >
          > > --- In wuhu_software_group@yahoogroups.com, "Eternal Danation" <weatherbear@> wrote:
          > > >
          > > > Nah, I wait for one to load before starting the other. :D Do I go to the usual WUHU software page to get the latest update?
          > > >
          > > > db
          > > >
          > > >
          > > > --- In wuhu_software_group@yahoogroups.com, "wuhu_software" <wuhu_software@> wrote:
          > > > >
          > > > >
          > > > > Interesting... Are you starting them at the same time?
          > > > >
          > > > > Maybe introduce a small delay, perhaps with a batch file to let one load up and complete the retrieval process before starting the next?
          > > > >
          > > > > Let me know if you see this again.
          > > > >
          > > > >
          > > > > --- In wuhu_software_group@yahoogroups.com, "Eternal Danation" <weatherbear@> wrote:
          > > > > >
          > > > > > Thanks, I'll see if that works. I don't have them load on reboot, mainly because of the problem of com ports changing all the time. So, the computer was settled at the time when I manually started WUHU.
          > > > > >
          > > > > > Dan
          > > > > >
          > > > > >
          > > > > >
          > > > > > --- In wuhu_software_group@yahoogroups.com, "wuhu_software" <wuhu_software@> wrote:
          > > > > > >
          > > > > > >
          > > > > > > Here is the function that failed. It returned a -1 that is not documented. I have added code to report this as a retrieval failure in the next version.
          > > > > > >
          > > > > > > ---
          > > > > > >
          > > > > > > int DownloadData_V(DateTimeStamp dateTimeStamp)
          > > > > > >
          > > > > > > Description
          > > > > > >
          > > > > > > Starts the download of the archive data, after the date-time passed. Returns the number of records transferred.
          > > > > > >
          > > > > > > Parameter
          > > > > > >
          > > > > > > dateTimeStamp contains the time stamp after which you are interested to download the records.
          > > > > > >
          > > > > > > Return Values
          > > > > > >
          > > > > > > COM_ERROR if an error occurs.
          > > > > > > 0 if no new records to download.
          > > > > > > # of records transferred, if successful.
          > > > > > >
          > > > > > > ---
          > > > > > >
          > > > > > > Perhaps you need to add a boot up delay, for your machine to settle down before attempting to talk to the console. There is an INI setting for that. I would try say make a delay of 2-5 minutes to let the machine settle down on boot.
          > > > > > >
          > > > > > >
          > > > > > > --- In wuhu_software_group@yahoogroups.com, "Eternal Danation" <weatherbear@> wrote:
          > > > > > > >
          > > > > > > > Yep, the other one worked as it should.
          > > > > > > >
          > > > > > > > db
          > > > > > > >
          > > > > > > >
          > > > > > > > --- In wuhu_software_group@yahoogroups.com, "wuhu_software" <wuhu_software@> wrote:
          > > > > > > > >
          > > > > > > > >
          > > > > > > > > Dan,
          > > > > > > > >
          > > > > > > > > That is odd, the -1 records read is a clue. I will take a look at the source.
          > > > > > > > >
          > > > > > > > > It looks like the other one worked fine?
          > > > > > > > >
          > > > > > > > > Thanks.
          > > > > > > > >
          > > > > > > > >
          > > > > > > > > --- In wuhu_software_group@yahoogroups.com, "Eternal Danation" <weatherbear@> wrote:
          > > > > > > > > >
          > > > > > > > > > Hey Heath, something odd is going on with one of my Vue's. As you may know, I run 2 vantage vue's on the same Windows 7 PC. Anyway, I forgot to start the stations before going to bed last night. When I started them this morning I noticed only one of them was able to retrieve the history. I've noticed this before, but I usually run them pretty much 24/7 so I rarely need to get the history. Anyway, here is a copy of the logs with the applicable messages. As you can see, the first one shows -1 records retrieved, while the other station worked fine and shows 2559 records retrieved. Both stations and versions of software are identical.
          > > > > > > > > >
          > > > > > > > > > Any ideas?
          > > > > > > > > >
          > > > > > > > > > Thanx, Dan
          > > > > > > > > >
          > > > > > > > > > Fri Mar 29 08:56:01 2013 > WUHU Application Started (1,0,216,210)
          > > > > > > > > > Fri Mar 29 08:56:02 2013 > WUHU monitoring started (WUHU216DAVISVP2).
          > > > > > > > > > Fri Mar 29 08:56:02 2013 > Weather Underground ID: KUTSOUTH3
          > > > > > > > > > Fri Mar 29 08:56:02 2013 > WeatherBug ID: p07129
          > > > > > > > > > Fri Mar 29 08:56:02 2013 > PWSWeather ID: SOGDENUT
          > > > > > > > > > Fri Mar 29 08:56:02 2013 > CWOP ID: CW5505
          > > > > > > > > > Fri Mar 29 08:56:05 2013 > Opened serial port COM6 successfully.
          > > > > > > > > > Fri Mar 29 08:56:17 2013 > Proceeding to history retrieval immediately.
          > > > > > > > > > Fri Mar 29 08:56:17 2013 > Clock sync. enabled. Waiting for console's minute time to change to accurately determine clock time. Please wait.
          > > > > > > > > > Fri Mar 29 08:56:33 2013 > Detected console clock minute marker, continuing to analyze.
          > > > > > > > > > Fri Mar 29 08:56:33 2013 > The PC clock and console clock are set to within 45 seconds of one another (Measured Drift <= 33 seconds).
          > > > > > > > > > Fri Mar 29 08:56:39 2013 > Current Absolute Pressure = 25.45, Relative Pressure = 30.16, Calculated Offset 4.71.
          > > > > > > > > > Fri Mar 29 08:56:39 2013 > Current Rain Total at start of retrieval = 0.00 IN, 0.00 MM.
          > > > > > > > > > Fri Mar 29 08:56:58 2013 > -1 new archive records were retrieved from console.
          > > > > > > > > > Fri Mar 29 08:56:58 2013 > Console history read completed succesfully. 0 records were collected. 0 records were stored. 0 records were uploaded to Weather Underground, 0 records were uploaded to PWSWeather, 0 records were uploaded to WeatherBug.
          > > > > > > > > > Fri Mar 29 08:57:01 2013 > Console Battery Voltage: 4.75
          > > > > > > > > > Fri Mar 29 08:57:01 2013 > All transmitter batteries are Ok.
          > > > > > > > > > Fri Mar 29 08:57:01 2013 > All repeater batteries are Ok.
          > > > > > > > > > Fri Mar 29 08:57:03 2013 > Transmitter ID #5 is of type "ISS_TX - An ISS station configured as an ISS.", No repeater
          > > > > > > > > > Fri Mar 29 08:57:07 2013 > Use of time limiter (time():) in an action or actionfile conflicts with an 'On Update Interval' of 60 seconds. See Alerts/Actions then 'On Update Seconds' setting.
          > > > > > > > > > Fri Mar 29 11:10:47 2013 > WUHU monitoring stopped.
          > > > > > > > > >
          > > > > > > > > >
          > > > > > > > > > Fri Mar 29 08:51:18 2013 > WUHU monitoring started (WUHU216DAVISVP2).
          > > > > > > > > > Fri Mar 29 08:51:18 2013 > Weather Underground ID: KUTSOUTH13
          > > > > > > > > > Fri Mar 29 08:51:22 2013 > Opened serial port COM9 successfully.
          > > > > > > > > > Fri Mar 29 08:51:24 2013 > Proceeding to history retrieval immediately.
          > > > > > > > > > Fri Mar 29 08:51:24 2013 > The PC clock and console clock are set to within 45 seconds of one another (Measured Drift <= 24 seconds).
          > > > > > > > > > Fri Mar 29 08:51:30 2013 > Current Absolute Pressure = 25.52, Relative Pressure = 30.16, Calculated Offset 4.64.
          > > > > > > > > > Fri Mar 29 08:51:30 2013 > Current Rain Total at start of retrieval = 0.00 IN, 0.00 MM.
          > > > > > > > > > Fri Mar 29 08:52:50 2013 > 2559 new archive records were retrieved from console.
          > > > > > > > > > Fri Mar 29 08:52:52 2013 > Console history read completed succesfully. 23 records were collected. 23 records were stored. 23 records were uploaded to Weather Underground, 0 records were uploaded to PWSWeather, 0 records were uploaded to WeatherBug.
          > > > > > > > > > Fri Mar 29 08:52:56 2013 > Console Battery Voltage: 4.69
          > > > > > > > > > Fri Mar 29 08:52:56 2013 > All transmitter batteries are Ok.
          > > > > > > > > > Fri Mar 29 08:52:56 2013 > All repeater batteries are Ok.
          > > > > > > > > > Fri Mar 29 08:52:58 2013 > Transmitter ID #6 is of type "ISS_TX - An ISS station configured as an ISS.", No repeater
          > > > > > > > > > Fri Mar 29 08:53:01 2013 > Use of time limiter (time():) in an action or actionfile conflicts with an 'On Update Interval' of 60 seconds. See Alerts/Actions then 'On Update Seconds' setting.
          > > > > > > > > > Fri Mar 29 11:10:48 2013 > WUHU monitoring stopped.
          > > > > > > > > >
          > > > > > > > >
          > > > > > > >
          > > > > > >
          > > > > >
          > > > >
          > > >
          > >
          >
        Your message has been successfully submitted and would be delivered to recipients shortly.