Loading ...
Sorry, an error occurred while loading the content.

Re: WRM200USB uploads history, won't upload live.

Expand Messages
  • jkwildman
    Here s a snippet of the log. When history is done downloading, posting to wunderground stops and I get ofl for several calculated fields (dew point, etc.)
    Message 1 of 9 , Dec 1, 2012
    • 0 Attachment
      Here's a snippet of the log. When history is done downloading, posting to wunderground stops and I get ofl for several calculated fields (dew point, etc.) from that point, it appears to be not uploading.

      Thanks for helping me out!

      Jim


      Sat Dec 01 21:19:39 2012 > Request History (DA) sent to console succesfully.
      Sat Dec 01 21:19:39 2012 > Request History (DA) sent to console succesfully.
      Sat Dec 01 21:19:39 2012 > Request History (DA) sent to console succesfully.
      Sat Dec 01 21:19:42 2012 > Request History (DA) sent to console succesfully.
      Sat Dec 01 21:19:42 2012 > Request History (DA) sent to console succesfully.
      Sat Dec 01 21:19:43 2012 > Request History (DA) sent to console succesfully.
      Sat Dec 01 21:19:43 2012 > Request History (DA) sent to console succesfully.
      Sat Dec 01 21:19:43 2012 > Request History (DA) sent to console succesfully.
      Sat Dec 01 21:19:43 2012 > Request History (DA) sent to console succesfully.
      Sat Dec 01 21:19:43 2012 > Request History (DA) sent to console succesfully.
      Sat Dec 01 21:19:43 2012 > Request History (DA) sent to console succesfully.
      Sat Dec 01 21:19:44 2012 > Request History (DA) sent to console succesfully.
      Sat Dec 01 21:19:44 2012 > Request History (DA) sent to console succesfully.
      Sat Dec 01 21:19:44 2012 > Request History (DA) sent to console succesfully.
      Sat Dec 01 21:19:44 2012 > Request History (DA) sent to console succesfully.
      Sat Dec 01 21:19:44 2012 > Request History (DA) sent to console succesfully.
      Sat Dec 01 21:19:44 2012 > Request History (DA) sent to console succesfully.
      Sat Dec 01 21:19:44 2012 > Request History (DA) sent to console succesfully.
      Sat Dec 01 21:19:45 2012 > Request History (DA) sent to console succesfully.
      Sat Dec 01 21:19:49 2012 > Request History (DA) sent to console succesfully.
      Sat Dec 01 21:19:55 2012 > Request History (DA) sent to console succesfully.
      Sat Dec 01 21:20:00 2012 > Request History (DA) sent to console succesfully.
      Sat Dec 01 21:20:03 2012 > Request History (DA) sent to console succesfully.
      Sat Dec 01 21:20:05 2012 > Request History (DA) sent to console succesfully.
      Sat Dec 01 21:20:15 2012 > Request History (DA) sent to console succesfully.
      Sat Dec 01 21:20:17 2012 > End of history retrieval detected. Entering live data mode.
      Sat Dec 01 21:20:35 2012 > Ack (D0) sent to console succesfully.
      Sat Dec 01 21:20:55 2012 > Ack (D0) sent to console succesfully.
      Sat Dec 01 21:21:15 2012 > Ack (D0) sent to console succesfully.
      Sat Dec 01 21:21:35 2012 > Ack (D0) sent to console succesfully.


      --- In wuhu_software_group@yahoogroups.com, "wuhu_software" <wuhu_software@...> wrote:
      >
      >
      > Hmmm... That is odd. Did you see any messages in the log screen after 5-10 minutes? I would think that warnings would be posted?
      >
      >
      > --- In wuhu_software_group@yahoogroups.com, "jkwildman" <jwkurtenbach@> wrote:
      > >
      > > All sensors are showing ok on the console. Also, everything that is "tanked up" in the console while my computer is off, loads to wunderground as soon as I startup WUHU.
      > >
      > > Do you still think I need to reset/rescan the sensors?
      > >
      > > Thanks,
      > >
      > > Jim
      > >
      > > --- In wuhu_software_group@yahoogroups.com, "wuhu_software" <wuhu_software@> wrote:
      > > >
      > > >
      > > > This would suggest that one or more of your sensors is not reporting in. After 5 minutes or so this should result in errors being posted to the log regarding sensors that did not report in.
      > > >
      > > > You may need to re-synchronize your sensors to the console. There is a procedure to do that although I do not recall.
      > > >
      > > > Also, you might consider moving the console to a location closest to the sensors or move the sensors toward the console if they are out of range.
      > > >
      > > > --- In wuhu_software_group@yahoogroups.com, "jkwildman" <jwkurtenbach@> wrote:
      > > > >
      > > > > Thanks for the response.
      > > > >
      > > > > Yes, several items are marked OFL (Windgust, DewPoint, the Rainfalls).
      > > > >
      > > > > Thanks,
      > > > >
      > > > > Jim
      > > > >
      > > > > --- In wuhu_software_group@yahoogroups.com, "wuhu_software" <wuhu_software@> wrote:
      > > > > >
      > > > > >
      > > > > > On the main screen, do any of the values in the left most column contain "OFL"?
      > > > > >
      > > > > >
      > > > > > --- In wuhu_software_group@yahoogroups.com, "jkwildman" <jwkurtenbach@> wrote:
      > > > > > >
      > > > > > > Hi,
      > > > > > >
      > > > > > > I'm a newbie to weather stations.
      > > > > > >
      > > > > > > Here's my situation:
      > > > > > > I am running the latest version software (WUHU216_32_B212.zip) on Windows 7 Starter Edition.
      > > > > > >
      > > > > > > I installed this once and had it uploading to wunderground (KMOKANSA50) just fine. I could shutdown the laptop and restart and history would upload and then start uploading live data at 1 minute intervals.
      > > > > > >
      > > > > > > I decided to change my WRM200 to log data at 15 minute intervals. At that point I could upload history, but no more updates would load until I shut down, collected some history, and started the laptop again.
      > > > > > >
      > > > > > > I uninstalled and reinstalled WUHU. to no effect.
      > > > > > >
      > > > > > > Does anyone have any ideas?
      > > > > > >
      > > > > > > Thanks,
      > > > > > >
      > > > > > > Jim
      > > > > > >
      > > > > >
      > > > >
      > > >
      > >
      >
    • wuhu_software
      If you have not disabled any sensors in the tweak screen, eventually you should see an error in the log about which physical sensor did not report in. I
      Message 2 of 9 , Dec 2, 2012
      • 0 Attachment
        If you have not disabled any sensors in the tweak screen, eventually you should see an error in the log about which physical sensor did not report in. I believe it is 5 mins but it might be 10 minutes before the error is posted.


        --- In wuhu_software_group@yahoogroups.com, "jkwildman" <jwkurtenbach@...> wrote:
        >
        > Here's a snippet of the log. When history is done downloading, posting to wunderground stops and I get ofl for several calculated fields (dew point, etc.) from that point, it appears to be not uploading.
        >
        > Thanks for helping me out!
        >
        > Jim
        >
        >
        > Sat Dec 01 21:19:39 2012 > Request History (DA) sent to console succesfully.
        > Sat Dec 01 21:19:39 2012 > Request History (DA) sent to console succesfully.
        > Sat Dec 01 21:19:39 2012 > Request History (DA) sent to console succesfully.
        > Sat Dec 01 21:19:42 2012 > Request History (DA) sent to console succesfully.
        > Sat Dec 01 21:19:42 2012 > Request History (DA) sent to console succesfully.
        > Sat Dec 01 21:19:43 2012 > Request History (DA) sent to console succesfully.
        > Sat Dec 01 21:19:43 2012 > Request History (DA) sent to console succesfully.
        > Sat Dec 01 21:19:43 2012 > Request History (DA) sent to console succesfully.
        > Sat Dec 01 21:19:43 2012 > Request History (DA) sent to console succesfully.
        > Sat Dec 01 21:19:43 2012 > Request History (DA) sent to console succesfully.
        > Sat Dec 01 21:19:43 2012 > Request History (DA) sent to console succesfully.
        > Sat Dec 01 21:19:44 2012 > Request History (DA) sent to console succesfully.
        > Sat Dec 01 21:19:44 2012 > Request History (DA) sent to console succesfully.
        > Sat Dec 01 21:19:44 2012 > Request History (DA) sent to console succesfully.
        > Sat Dec 01 21:19:44 2012 > Request History (DA) sent to console succesfully.
        > Sat Dec 01 21:19:44 2012 > Request History (DA) sent to console succesfully.
        > Sat Dec 01 21:19:44 2012 > Request History (DA) sent to console succesfully.
        > Sat Dec 01 21:19:44 2012 > Request History (DA) sent to console succesfully.
        > Sat Dec 01 21:19:45 2012 > Request History (DA) sent to console succesfully.
        > Sat Dec 01 21:19:49 2012 > Request History (DA) sent to console succesfully.
        > Sat Dec 01 21:19:55 2012 > Request History (DA) sent to console succesfully.
        > Sat Dec 01 21:20:00 2012 > Request History (DA) sent to console succesfully.
        > Sat Dec 01 21:20:03 2012 > Request History (DA) sent to console succesfully.
        > Sat Dec 01 21:20:05 2012 > Request History (DA) sent to console succesfully.
        > Sat Dec 01 21:20:15 2012 > Request History (DA) sent to console succesfully.
        > Sat Dec 01 21:20:17 2012 > End of history retrieval detected. Entering live data mode.
        > Sat Dec 01 21:20:35 2012 > Ack (D0) sent to console succesfully.
        > Sat Dec 01 21:20:55 2012 > Ack (D0) sent to console succesfully.
        > Sat Dec 01 21:21:15 2012 > Ack (D0) sent to console succesfully.
        > Sat Dec 01 21:21:35 2012 > Ack (D0) sent to console succesfully.
        >
        >
        > --- In wuhu_software_group@yahoogroups.com, "wuhu_software" <wuhu_software@> wrote:
        > >
        > >
        > > Hmmm... That is odd. Did you see any messages in the log screen after 5-10 minutes? I would think that warnings would be posted?
        > >
        > >
        > > --- In wuhu_software_group@yahoogroups.com, "jkwildman" <jwkurtenbach@> wrote:
        > > >
        > > > All sensors are showing ok on the console. Also, everything that is "tanked up" in the console while my computer is off, loads to wunderground as soon as I startup WUHU.
        > > >
        > > > Do you still think I need to reset/rescan the sensors?
        > > >
        > > > Thanks,
        > > >
        > > > Jim
        > > >
        > > > --- In wuhu_software_group@yahoogroups.com, "wuhu_software" <wuhu_software@> wrote:
        > > > >
        > > > >
        > > > > This would suggest that one or more of your sensors is not reporting in. After 5 minutes or so this should result in errors being posted to the log regarding sensors that did not report in.
        > > > >
        > > > > You may need to re-synchronize your sensors to the console. There is a procedure to do that although I do not recall.
        > > > >
        > > > > Also, you might consider moving the console to a location closest to the sensors or move the sensors toward the console if they are out of range.
        > > > >
        > > > > --- In wuhu_software_group@yahoogroups.com, "jkwildman" <jwkurtenbach@> wrote:
        > > > > >
        > > > > > Thanks for the response.
        > > > > >
        > > > > > Yes, several items are marked OFL (Windgust, DewPoint, the Rainfalls).
        > > > > >
        > > > > > Thanks,
        > > > > >
        > > > > > Jim
        > > > > >
        > > > > > --- In wuhu_software_group@yahoogroups.com, "wuhu_software" <wuhu_software@> wrote:
        > > > > > >
        > > > > > >
        > > > > > > On the main screen, do any of the values in the left most column contain "OFL"?
        > > > > > >
        > > > > > >
        > > > > > > --- In wuhu_software_group@yahoogroups.com, "jkwildman" <jwkurtenbach@> wrote:
        > > > > > > >
        > > > > > > > Hi,
        > > > > > > >
        > > > > > > > I'm a newbie to weather stations.
        > > > > > > >
        > > > > > > > Here's my situation:
        > > > > > > > I am running the latest version software (WUHU216_32_B212.zip) on Windows 7 Starter Edition.
        > > > > > > >
        > > > > > > > I installed this once and had it uploading to wunderground (KMOKANSA50) just fine. I could shutdown the laptop and restart and history would upload and then start uploading live data at 1 minute intervals.
        > > > > > > >
        > > > > > > > I decided to change my WRM200 to log data at 15 minute intervals. At that point I could upload history, but no more updates would load until I shut down, collected some history, and started the laptop again.
        > > > > > > >
        > > > > > > > I uninstalled and reinstalled WUHU. to no effect.
        > > > > > > >
        > > > > > > > Does anyone have any ideas?
        > > > > > > >
        > > > > > > > Thanks,
        > > > > > > >
        > > > > > > > Jim
        > > > > > > >
        > > > > > >
        > > > > >
        > > > >
        > > >
        > >
        >
      • jkwildman
        Well... I wasn t getting any errors. But! We haven t had rain for quite a while and my rain gauge shows zero all the time. I went out and poured a cup of
        Message 3 of 9 , Dec 2, 2012
        • 0 Attachment
          Well...
          I wasn't getting any errors. But! We haven't had rain for quite a while and my rain gauge shows zero all the time. I went out and poured a cup of water into the rain sensor.

          The base reported nothing!!

          I reset both the Rain sensor and the console and...

          Everything is working again!!

          Thanks,

          Jim

          --- In wuhu_software_group@yahoogroups.com, "wuhu_software" <wuhu_software@...> wrote:
          >
          >
          > If you have not disabled any sensors in the tweak screen, eventually you should see an error in the log about which physical sensor did not report in. I believe it is 5 mins but it might be 10 minutes before the error is posted.
          >
          >
          > --- In wuhu_software_group@yahoogroups.com, "jkwildman" <jwkurtenbach@> wrote:
          > >
          > > Here's a snippet of the log. When history is done downloading, posting to wunderground stops and I get ofl for several calculated fields (dew point, etc.) from that point, it appears to be not uploading.
          > >
          > > Thanks for helping me out!
          > >
          > > Jim
          > >
          > >
          > > Sat Dec 01 21:19:39 2012 > Request History (DA) sent to console succesfully.
          > > Sat Dec 01 21:19:39 2012 > Request History (DA) sent to console succesfully.
          > > Sat Dec 01 21:19:39 2012 > Request History (DA) sent to console succesfully.
          > > Sat Dec 01 21:19:42 2012 > Request History (DA) sent to console succesfully.
          > > Sat Dec 01 21:19:42 2012 > Request History (DA) sent to console succesfully.
          > > Sat Dec 01 21:19:43 2012 > Request History (DA) sent to console succesfully.
          > > Sat Dec 01 21:19:43 2012 > Request History (DA) sent to console succesfully.
          > > Sat Dec 01 21:19:43 2012 > Request History (DA) sent to console succesfully.
          > > Sat Dec 01 21:19:43 2012 > Request History (DA) sent to console succesfully.
          > > Sat Dec 01 21:19:43 2012 > Request History (DA) sent to console succesfully.
          > > Sat Dec 01 21:19:43 2012 > Request History (DA) sent to console succesfully.
          > > Sat Dec 01 21:19:44 2012 > Request History (DA) sent to console succesfully.
          > > Sat Dec 01 21:19:44 2012 > Request History (DA) sent to console succesfully.
          > > Sat Dec 01 21:19:44 2012 > Request History (DA) sent to console succesfully.
          > > Sat Dec 01 21:19:44 2012 > Request History (DA) sent to console succesfully.
          > > Sat Dec 01 21:19:44 2012 > Request History (DA) sent to console succesfully.
          > > Sat Dec 01 21:19:44 2012 > Request History (DA) sent to console succesfully.
          > > Sat Dec 01 21:19:44 2012 > Request History (DA) sent to console succesfully.
          > > Sat Dec 01 21:19:45 2012 > Request History (DA) sent to console succesfully.
          > > Sat Dec 01 21:19:49 2012 > Request History (DA) sent to console succesfully.
          > > Sat Dec 01 21:19:55 2012 > Request History (DA) sent to console succesfully.
          > > Sat Dec 01 21:20:00 2012 > Request History (DA) sent to console succesfully.
          > > Sat Dec 01 21:20:03 2012 > Request History (DA) sent to console succesfully.
          > > Sat Dec 01 21:20:05 2012 > Request History (DA) sent to console succesfully.
          > > Sat Dec 01 21:20:15 2012 > Request History (DA) sent to console succesfully.
          > > Sat Dec 01 21:20:17 2012 > End of history retrieval detected. Entering live data mode.
          > > Sat Dec 01 21:20:35 2012 > Ack (D0) sent to console succesfully.
          > > Sat Dec 01 21:20:55 2012 > Ack (D0) sent to console succesfully.
          > > Sat Dec 01 21:21:15 2012 > Ack (D0) sent to console succesfully.
          > > Sat Dec 01 21:21:35 2012 > Ack (D0) sent to console succesfully.
          > >
          > >
          > > --- In wuhu_software_group@yahoogroups.com, "wuhu_software" <wuhu_software@> wrote:
          > > >
          > > >
          > > > Hmmm... That is odd. Did you see any messages in the log screen after 5-10 minutes? I would think that warnings would be posted?
          > > >
          > > >
          > > > --- In wuhu_software_group@yahoogroups.com, "jkwildman" <jwkurtenbach@> wrote:
          > > > >
          > > > > All sensors are showing ok on the console. Also, everything that is "tanked up" in the console while my computer is off, loads to wunderground as soon as I startup WUHU.
          > > > >
          > > > > Do you still think I need to reset/rescan the sensors?
          > > > >
          > > > > Thanks,
          > > > >
          > > > > Jim
          > > > >
          > > > > --- In wuhu_software_group@yahoogroups.com, "wuhu_software" <wuhu_software@> wrote:
          > > > > >
          > > > > >
          > > > > > This would suggest that one or more of your sensors is not reporting in. After 5 minutes or so this should result in errors being posted to the log regarding sensors that did not report in.
          > > > > >
          > > > > > You may need to re-synchronize your sensors to the console. There is a procedure to do that although I do not recall.
          > > > > >
          > > > > > Also, you might consider moving the console to a location closest to the sensors or move the sensors toward the console if they are out of range.
          > > > > >
          > > > > > --- In wuhu_software_group@yahoogroups.com, "jkwildman" <jwkurtenbach@> wrote:
          > > > > > >
          > > > > > > Thanks for the response.
          > > > > > >
          > > > > > > Yes, several items are marked OFL (Windgust, DewPoint, the Rainfalls).
          > > > > > >
          > > > > > > Thanks,
          > > > > > >
          > > > > > > Jim
          > > > > > >
          > > > > > > --- In wuhu_software_group@yahoogroups.com, "wuhu_software" <wuhu_software@> wrote:
          > > > > > > >
          > > > > > > >
          > > > > > > > On the main screen, do any of the values in the left most column contain "OFL"?
          > > > > > > >
          > > > > > > >
          > > > > > > > --- In wuhu_software_group@yahoogroups.com, "jkwildman" <jwkurtenbach@> wrote:
          > > > > > > > >
          > > > > > > > > Hi,
          > > > > > > > >
          > > > > > > > > I'm a newbie to weather stations.
          > > > > > > > >
          > > > > > > > > Here's my situation:
          > > > > > > > > I am running the latest version software (WUHU216_32_B212.zip) on Windows 7 Starter Edition.
          > > > > > > > >
          > > > > > > > > I installed this once and had it uploading to wunderground (KMOKANSA50) just fine. I could shutdown the laptop and restart and history would upload and then start uploading live data at 1 minute intervals.
          > > > > > > > >
          > > > > > > > > I decided to change my WRM200 to log data at 15 minute intervals. At that point I could upload history, but no more updates would load until I shut down, collected some history, and started the laptop again.
          > > > > > > > >
          > > > > > > > > I uninstalled and reinstalled WUHU. to no effect.
          > > > > > > > >
          > > > > > > > > Does anyone have any ideas?
          > > > > > > > >
          > > > > > > > > Thanks,
          > > > > > > > >
          > > > > > > > > Jim
          > > > > > > > >
          > > > > > > >
          > > > > > >
          > > > > >
          > > > >
          > > >
          > >
          >
        Your message has been successfully submitted and would be delivered to recipients shortly.