Loading ...
Sorry, an error occurred while loading the content.

11626Re: Upload problems

Expand Messages
  • Rick
    Jul 8, 2008
    • 0 Attachment
      If your in wireless mode, I get those wacked out readings when my
      batteries start to die, if not I have no idea what it might be.

      Rick
      KOHWAPAK1
      http://www.wapakweather.com/


      --- In wuhu_software_group@yahoogroups.com, "bftrim" <mymail@...> wrote:
      >
      > I tried your suggestion on going directly to WUHU via the serial
      > port. Got the same problem. Here are some of the error message that I
      > am getting:
      >
      > Tue Jul 08 15:37:10 2008 > Failed to retrieve weather data from
      > console. Possible invalid/corrupt data detected.
      > Tue Jul 08 15:38:13 2008 > Failed to retrieve weather data from
      > console. Possible invalid/corrupt data detected.
      > Tue Jul 08 15:39:00 2008 > Outdoor temperature reading of 177.6 F
      > detected. Value out of range (-40.0 to 157.8).
      > Tue Jul 08 15:39:00 2008 > Outdoor humidity reading of 110.0 percent
      > detected. Value out of range (1 to 100).
      > Tue Jul 08 15:39:00 2008 > Dewpoint reading of 181.9 F detected.
      > Value out of range (-82.0 to 157.8).
      > Tue Jul 08 15:39:00 2008 > Windchill reading of 1355.9 F detected.
      > Value out of range (-40.0 to 157.8).
      > Tue Jul 08 15:39:00 2008 > One or more data items could not be
      > automatically corrected, Ignoring ALL data on this update.
      > <end>
      >
      > But the readings on my weather station console never read those
      > extremely high temps and humidity. I could sure use some advice.
      > Thanks.
      >
      > Brent
      >
      >
      > --- In wuhu_software_group@yahoogroups.com, "wuhu_software"
      > <wuhu_software@> wrote:
      > >
      > >
      > > If you see dashes on the console (--.- for example), there is
      > > probably a sensor issue. If you are running wireless, there may be
      > > interference from other electronics like computers and monitors.
      > > Ideally you could run in "wired" mode to eliminate that problem.
      > >
      > > If you cannot run wired mode, move the console away from the
      > computer
      > > and other electronics as possible. Also try locating the console
      > with
      > > the backside of the console facing the remote sensor.
      > >
      > > I have not seen the error report associated with HW before, but it
      > is
      > > possible.
      > >
      > > One thing you can try is to not use Heavyweather and use WUHU in
      > > direct serial mode.
      > >
      > > To do this:
      > >
      > > 1) Terminate HW and remove it from the startup folder if you have
      > HW
      > > running at boot time.
      > >
      > > 2) On the main WUHU screen hit the stop button.
      > >
      > > 3) In the general setting section, in the first combo box, select
      > WS-
      > > 23XX Direct Serial Access. To the right of the combo, select the
      > > serial port that the console is connected to.
      > >
      > > 4) Hit start.
      > >
      > > --- In wuhu_software_group@yahoogroups.com, "bftrim" <mymail@>
      > > wrote:
      > > >
      > > > Hi,
      > > >
      > > > I am new to this group and what I am experiencing has probbly
      > been
      > > > addressed, but... IU have the La Cross 2316 Weather Station. I
      > have
      > > > installed the Heavy Weather Beta 2.0 software and am using WUHU
      > to
      > > > upload my data to Weather Underground. The problem tht I am
      > having
      > > is
      > > > that every day, at some point, I start getting errors in my
      > > uploads. I
      > > > get a message tht the data is invalid or corrupt. Or I will get
      > > mesages
      > > > to the dffect that the readings are outside of the range - or
      > > something
      > > > to that effect. And, quite often, Heavy Weather will just rash
      > and
      > > ask
      > > > if I want to send an error report to Microsoft. Does anyone kow
      > if
      > > they
      > > > are planning on upated software, or a bug fix or something where
      > I
      > > can
      > > > make this work. I downloaded a 1-month trial of the WQeather
      > > Display
      > > > software and never had a bit of trouble with the data being
      > > uploaded to
      > > > Weather Underground. But, I'm cheap and don't want to fork out th
      > > $75
      > > > for that program - plus I like the features that Heavy Weather
      > > > provides. Anybody have any suggestions? Thanks so much.
      > > >
      > > > Brent
      > > >
      > >
      >
    • Show all 5 messages in this topic