Loading ...
Sorry, an error occurred while loading the content.
 

Re: WSJT-X 1.1 v3487 / K3 Set Up Questions

Expand Messages
  • kc2nyu
    Joe- thanks for the Hints. I set my LO to .20, but the HI will only go to 3.50. Not sure why ?? - I set my Zero and Slope to your settings, but really didn t
    Message 1 of 7 , Jul 17, 2013
      Joe- thanks for the Hints. I set my LO to .20, but the HI will only go to 3.50. Not sure why ??
      - I set my Zero and Slope to your settings, but really didn't change much. My waterfall stops at abt 3450 and the graph goes to bottom at 3600 and then flat to about 4500. Rx gain is in the middle of vertical bar.

      Tu Paul

      --- In wsjtgroup@yahoogroups.com, "Joe Subich, W4TV" <lists@...> wrote:
      >
      >
      > > - I have the F1 FM filter selected, HI/LO sat at 0.00/ 3.50. 1)Is
      > > that correct for this application?
      >
      > My Hi/Lo is 0.20/4.20 - that will provide much better results in the
      > JT9 area of activity.
      >
      > > - 2) My waterfall settings are Bins/Pixel 7, N Avg 5, Gain 0, Zero -3
      > > slope 0.8, JT65 2500 JT9, Cumulative. Dial Freq at 14.076. The
      > > Waterfall is blank and the graph flat beyond 3500.
      >
      > The blank waterfall is probably due to Zero = -3 (mine is 0) and/or
      > RX NOISE: in the main window (status bar) less than 25 to 30. Slope
      > is a little high in my experience - mine is 0.3 and on a quiet band
      > (no signals) the noise floor is flat at the second line from the
      > bottom of the spectrum display from 400 Hz to 4000 Hz with a rounded
      > "edge" from 200 Hz to 400 Hz (the K3's fixed 200 Hz cutoff).
      >
      > 73,
      >
      > ... Joe, W4TV
      >
      >
      > On 7/17/2013 3:24 PM, kc2nyu wrote:
      > > I have just installed the FM 13Khz filter in my K3 to take full advantage of the dual Mode capability of 1.1 v3487. Have what probably are a couple of dumb questions on filter setup in the K3:
      > > - I have the F1 FM filter selected, HI/LO sat at 0.00/ 3.50. 1)Is that correct for this application?
      > > - 2) My waterfall settings are Bins/Pixel 7, N Avg 5, Gain 0, Zero -3 slope 0.8, JT65 2500 JT9, Cumulative. Dial Freq at 14.076. The Waterfall is blank and the graph flat beyond 3500. Is that the way it should be?
      > >
      > > 73 Paul
      > > kc2nyu
      > >
      > >
      > >
      > > ------------------------------------
      > >
      > > To unsubscribe, send an email to:
      > > wsjtgroup-unsubscribe@yahoogroups.com
      > >
      > > WSJTGroup Homepage --> http://www.wsjtgroup.org/
      > >
      > >
      > >
      > >
      > >
      > > Yahoo! Groups Links
      > >
      > >
      > >
      > >
      >
    • Joe Subich, W4TV
      Make sure you are in DATA A not USB then select shift/width and set FC to 2200. Then you will be able to set Lo/Hi to 200/4200 ... Because you are currently
      Message 2 of 7 , Jul 17, 2013
        Make sure you are in DATA A not USB then select shift/width and set
        FC to 2200. Then you will be able to set Lo/Hi to 200/4200

        > My waterfall stops at abt 3450

        Because you are currently cut off at 4500.


        73,

        ... Joe, W4TV


        On 7/17/2013 4:18 PM, kc2nyu wrote:
        > Joe- thanks for the Hints. I set my LO to .20, but the HI will only go to 3.50. Not sure why ??
        > - I set my Zero and Slope to your settings, but really didn't change much. My waterfall stops at abt 3450 and the graph goes to bottom at 3600 and then flat to about 4500. Rx gain is in the middle of vertical bar.
        >
        > Tu Paul
        >
        > --- In wsjtgroup@yahoogroups.com, "Joe Subich, W4TV" <lists@...> wrote:
        >>
        >>
        >> > - I have the F1 FM filter selected, HI/LO sat at 0.00/ 3.50. 1)Is
        >> > that correct for this application?
        >>
        >> My Hi/Lo is 0.20/4.20 - that will provide much better results in the
        >> JT9 area of activity.
        >>
        >> > - 2) My waterfall settings are Bins/Pixel 7, N Avg 5, Gain 0, Zero -3
        >> > slope 0.8, JT65 2500 JT9, Cumulative. Dial Freq at 14.076. The
        >> > Waterfall is blank and the graph flat beyond 3500.
        >>
        >> The blank waterfall is probably due to Zero = -3 (mine is 0) and/or
        >> RX NOISE: in the main window (status bar) less than 25 to 30. Slope
        >> is a little high in my experience - mine is 0.3 and on a quiet band
        >> (no signals) the noise floor is flat at the second line from the
        >> bottom of the spectrum display from 400 Hz to 4000 Hz with a rounded
        >> "edge" from 200 Hz to 400 Hz (the K3's fixed 200 Hz cutoff).
        >>
        >> 73,
        >>
        >> ... Joe, W4TV
        >>
        >>
        >> On 7/17/2013 3:24 PM, kc2nyu wrote:
        >>> I have just installed the FM 13Khz filter in my K3 to take full advantage of the dual Mode capability of 1.1 v3487. Have what probably are a couple of dumb questions on filter setup in the K3:
        >>> - I have the F1 FM filter selected, HI/LO sat at 0.00/ 3.50. 1)Is that correct for this application?
        >>> - 2) My waterfall settings are Bins/Pixel 7, N Avg 5, Gain 0, Zero -3 slope 0.8, JT65 2500 JT9, Cumulative. Dial Freq at 14.076. The Waterfall is blank and the graph flat beyond 3500. Is that the way it should be?
        >>>
        >>> 73 Paul
        >>> kc2nyu
        >>>
        >>>
        >>>
        >>> ------------------------------------
        >>>
        >>> To unsubscribe, send an email to:
        >>> wsjtgroup-unsubscribe@yahoogroups.com
        >>>
        >>> WSJTGroup Homepage --> http://www.wsjtgroup.org/
        >>>
        >>>
        >>>
        >>>
        >>>
        >>> Yahoo! Groups Links
        >>>
        >>>
        >>>
        >>>
        >>
        >
        >
        >
        >
        > ------------------------------------
        >
        > To unsubscribe, send an email to:
        > wsjtgroup-unsubscribe@yahoogroups.com
        >
        > WSJTGroup Homepage --> http://www.wsjtgroup.org/
        >
        >
        >
        >
        >
        > Yahoo! Groups Links
        >
        >
        >
        >
      • kc2nyu
        Joe- I was in Data A, but the setting FC to 2200 did the trick. Now have full waterfall & spectrum graph width. I learn more from this Group every day not only
        Message 3 of 7 , Jul 17, 2013
          Joe- I was in Data A, but the setting FC to 2200 did the trick. Now have full waterfall & spectrum graph width. I learn more from this Group every day not only about WSJT-X but about my radio. Many thanks for all your help.

          73 Paul
          kc2nyu

          --- In wsjtgroup@yahoogroups.com, "Joe Subich, W4TV" <lists@...> wrote:
          >
          >
          > Make sure you are in DATA A not USB then select shift/width and set
          > FC to 2200. Then you will be able to set Lo/Hi to 200/4200
          >
          > > My waterfall stops at abt 3450
          >
          > Because you are currently cut off at 4500.
          >
          >
          > 73,
          >
          > ... Joe, W4TV
          >
          >
          > On 7/17/2013 4:18 PM, kc2nyu wrote:
          > > Joe- thanks for the Hints. I set my LO to .20, but the HI will only go to 3.50. Not sure why ??
          > > - I set my Zero and Slope to your settings, but really didn't change much. My waterfall stops at abt 3450 and the graph goes to bottom at 3600 and then flat to about 4500. Rx gain is in the middle of vertical bar.
          > >
          > > Tu Paul
          > >
          > > --- In wsjtgroup@yahoogroups.com, "Joe Subich, W4TV" <lists@> wrote:
          > >>
          > >>
          > >> > - I have the F1 FM filter selected, HI/LO sat at 0.00/ 3.50. 1)Is
          > >> > that correct for this application?
          > >>
          > >> My Hi/Lo is 0.20/4.20 - that will provide much better results in the
          > >> JT9 area of activity.
          > >>
          > >> > - 2) My waterfall settings are Bins/Pixel 7, N Avg 5, Gain 0, Zero -3
          > >> > slope 0.8, JT65 2500 JT9, Cumulative. Dial Freq at 14.076. The
          > >> > Waterfall is blank and the graph flat beyond 3500.
          > >>
          > >> The blank waterfall is probably due to Zero = -3 (mine is 0) and/or
          > >> RX NOISE: in the main window (status bar) less than 25 to 30. Slope
          > >> is a little high in my experience - mine is 0.3 and on a quiet band
          > >> (no signals) the noise floor is flat at the second line from the
          > >> bottom of the spectrum display from 400 Hz to 4000 Hz with a rounded
          > >> "edge" from 200 Hz to 400 Hz (the K3's fixed 200 Hz cutoff).
          > >>
          > >> 73,
          > >>
          > >> ... Joe, W4TV
          > >>
          > >>
          > >> On 7/17/2013 3:24 PM, kc2nyu wrote:
          > >>> I have just installed the FM 13Khz filter in my K3 to take full advantage of the dual Mode capability of 1.1 v3487. Have what probably are a couple of dumb questions on filter setup in the K3:
          > >>> - I have the F1 FM filter selected, HI/LO sat at 0.00/ 3.50. 1)Is that correct for this application?
          > >>> - 2) My waterfall settings are Bins/Pixel 7, N Avg 5, Gain 0, Zero -3 slope 0.8, JT65 2500 JT9, Cumulative. Dial Freq at 14.076. The Waterfall is blank and the graph flat beyond 3500. Is that the way it should be?
          > >>>
          > >>> 73 Paul
          > >>> kc2nyu
          > >>>
          > >>>
          > >>>
          > >>> ------------------------------------
          > >>>
          > >>> To unsubscribe, send an email to:
          > >>> wsjtgroup-unsubscribe@yahoogroups.com
          > >>>
          > >>> WSJTGroup Homepage --> http://www.wsjtgroup.org/
          > >>>
          > >>>
          > >>>
          > >>>
          > >>>
          > >>> Yahoo! Groups Links
          > >>>
          > >>>
          > >>>
          > >>>
          > >>
          > >
          > >
          > >
          > >
          > > ------------------------------------
          > >
          > > To unsubscribe, send an email to:
          > > wsjtgroup-unsubscribe@yahoogroups.com
          > >
          > > WSJTGroup Homepage --> http://www.wsjtgroup.org/
          > >
          > >
          > >
          > >
          > >
          > > Yahoo! Groups Links
          > >
          > >
          > >
          > >
          >
        Your message has been successfully submitted and would be delivered to recipients shortly.