Loading ...
Sorry, an error occurred while loading the content.
 

Meditim per sherim te brendshem, 1/7/2012, 12:00 am

Expand Messages
 • vizione@yahoogroups.com
  Reminder from: vizione Yahoo! Group http://groups.yahoo.com/group/vizione/cal Meditim per sherim te brendshem Saturday January 7, 2012 All Day (This event
  Message 1 of 1 , Jan 6, 2012
   Reminder from: vizione Yahoo! Group
    
   Title: Meditim per sherim te brendshem
    
   Date: Saturday January 7, 2012
   Time: All Day
   Repeats: This event repeats every year.
   Notes: TRAJTIMI I NDJENJAVE TE DHEMBSHME

   Trajtimi i dhembjeve te plagosura ose te inatosura eshte vecanerisht i veshtire. Kur shfaqen keto ndjenje, ndihemi te prekshem, te frikshem dhe te pafuqishem. Pervec kesaj, zgjojne kujtime per ngjarje te tjera, po ashtu te dhembshme, ne te cilat ndiheshim te pambrojtur.

   Per te fituar prape kontrollin mbi veten, ndoshta denojme njerezit qe na rrethojne; ose i fajesojme per ndjenjat tona ose mbajme pergjegjes nje te trete te pafaj. Perpiqemi te qerojme hesapin me dike, ose manipulojme mbas shpines se te tjereve per t'i dale zot nje situate te caktuar.

   Veprime te tilla na japin nje ndjenje kalimtare kenaqesie, por vetem e shtyjne deri me vone ekzaminimin e dhembjes sone.

   Ndjenja qe jemi plagosur nuk duhet domosdo te na frikesoje. Nuk duhet te mundohemi me cdo kusht ta evitojme. Ndonese ndjenjat e plagosura nuk jane te kendshme, me ne fund nuk jane gje tjeter pervec ndjenjave, te cilat mund t'i lejojme dhe t'i ndiejme per te vazhduar pastaj prape rrugen tone.

   Kjo nuk do te thote qe i lakmojme fyerjet ose qe merremi me ta per nje kohe teper te gjate. Dhembja emocionale nuk ka nevoje te na shkallmoje. Mund te ndalim, ta ndiejme dhembjen, te mendojme per ate se a duhet te bejme dicka per ta trajtuar veten me kujdes - dhe pastaj e vazhdojme jeten tone si zakonisht.

   Nuk ka nevoje qe te bejme hapa te nxituara; nuk ka nevoje per te denuar te tjere per t'i vene ne rregull ndjenjat tona. Mund te veme ne dijeni te tjere per ndjenjat tona te plagosura. Kjo sjell lehtesim dhe eshte e sherueshme per te gjithe ne fjale.

   Me ne fund e mesojme mesimin qe forca e vertete tregohet kur i lejojme plagat emocionale - atehere kur kuptojme qe edhe ne vuajtje te thelle mund te kujdesemi per veten. Kjo force e brendshme vjen sapo te mbarojme t'i mbajme pergjegjes te tjeret per dhembjen tone dhe ne vend te kesaj mbajme vete pergjegjesine per te gjitha ndjenjat tona.


   Sot dua t'ua jap veten ndjenjave te mia, edhe atyre te dhembshme. Ne vend qe te
    
   Copyright © 2012  Yahoo! Inc. All Rights Reserved | Terms of Service | Privacy Policy
  Your message has been successfully submitted and would be delivered to recipients shortly.