Loading ...
Sorry, an error occurred while loading the content.
 

Re: Issue 115 in vim: Vim Macro to generate ASCII characters

Expand Messages
  • vim@...
    Comment #11 on issue 115 by fritzoph...@gmail.com: Vim Macro to generate ASCII characters http://code.google.com/p/vim/issues/detail?id=115 ... Are you sure?
    Message 1 of 21 , Feb 27, 2013
      Comment #11 on issue 115 by fritzoph...@...: Vim Macro to generate
      ASCII characters
      http://code.google.com/p/vim/issues/detail?id=115

      > I don't have any vimrc file.

      Are you sure? Windows Vim looks in these places for a vimrc file, do ANY of
      them
      exist?

      $HOME/_vimrc
      $HOME/.vimrc
      $VIM/_vimrc
      $VIM/vimrc

      > I compiled vim with : nmake -f Make_mvc.mak GETTEXT=no FEATURES=HUGE
      > and now it works.
      > Also with FEATURES=BIG and FEATURES=NORMAL

      So...you recompiled and now the issue is not reproduceable, using the same
      config (or lackthereof)? Are you retracting your bug report?

      You didn't answer, is the issue reproduceable with:

      vim -N -u NONE -i NONE

      You said "I don't see anything" but I have no idea what you meant by that.
      Do
      you mean "it did not fix the issue" or "I don't see the issue" or even "Vim
      did
      not launch correctly"?

      --
      You received this message because this project is configured to send all
      issue notifications to this address.
      You may adjust your notification preferences at:
      https://code.google.com/hosting/settings

      --
      --
      You received this message from the "vim_dev" maillist.
      Do not top-post! Type your reply below the text you are replying to.
      For more information, visit http://www.vim.org/maillist.php

      ---
      You received this message because you are subscribed to the Google Groups "vim_dev" group.
      To unsubscribe from this group and stop receiving emails from it, send an email to vim_dev+unsubscribe@....
      For more options, visit https://groups.google.com/groups/opt_out.
    • vim@...
      Comment #12 on issue 115 by Go.Zu...@gmail.com: Vim Macro to generate ASCII characters http://code.google.com/p/vim/issues/detail?id=115 I verified, I don t
      Message 2 of 21 , Feb 27, 2013
        Comment #12 on issue 115 by Go.Zu...@...: Vim Macro to generate ASCII
        characters
        http://code.google.com/p/vim/issues/detail?id=115

        I verified, I don't have any vimrc:
        $HOME/_vimrc
        $HOME/.vimrc
        $VIM/_vimrc
        $VIM/vimrc
        At the start of vim with vim -N -u NONE -i NONE, I see nothing , and after
        starting the issue is reproduceable.
        But I find the problem: The issue is reproduce able all time, also with the
        vim 7.3.842 when I used numeric keypad (on the right) to input 32 value.
        When I use the numeric keys above the letters, the macros works.
        Thanks a lot for helping !
        Best regards !

        --
        You received this message because this project is configured to send all
        issue notifications to this address.
        You may adjust your notification preferences at:
        https://code.google.com/hosting/settings

        --
        --
        You received this message from the "vim_dev" maillist.
        Do not top-post! Type your reply below the text you are replying to.
        For more information, visit http://www.vim.org/maillist.php

        ---
        You received this message because you are subscribed to the Google Groups "vim_dev" group.
        To unsubscribe from this group and stop receiving emails from it, send an email to vim_dev+unsubscribe@....
        For more options, visit https://groups.google.com/groups/opt_out.
      • vim@...
        Comment #13 on issue 115 by fritzoph...@gmail.com: Vim Macro to generate ASCII characters http://code.google.com/p/vim/issues/detail?id=115 I finally
        Message 3 of 21 , Feb 27, 2013
          Comment #13 on issue 115 by fritzoph...@...: Vim Macro to generate
          ASCII characters
          http://code.google.com/p/vim/issues/detail?id=115

          I finally reproduced the issue, using the keypad like you discovered; so
          although you still didn't explain, it's probably not important at this
          point what you didn't see.

          I certainly would not expect this behavior, but I actually think I know the
          cause. I suspect it's because Vim actually distinguishes between 1 and
          <k1>, 2 and <k2>, etc. keys to allow mapping them differently. So the macro
          contains special escape sequences for the keypad keys which aren't present
          when using normal numerics.

          To demonstrate the difference, try the following:

          qao<k1><k2><k3><Esc>q
          qbo123<Esc>q

          Both these macros do the same thing when executed. Both will make a new
          line with text, 123. But now examine the register contents:

          :reg a
          :reg b

          For me at least, on Windows gvim, they are drastically different!

          Not all systems actually send Vim a different sequence for the keypad keys;
          on these systems, 1 and <k1> are not separately mappable.

          I think this will only pop up when somebody tries using a recorded macro
          both as a recording and as text for insertion and manipulation. I'm not
          sure whether it's possible to fix without breaking the separate mapping
          capability of the keypad, or even if there is something to fix at all.

          A person who wrote the macro in the first place would know what they were
          trying to accomplish at each step in the macro. When they pasted the
          contents of the unnamed register, hoping to get a numeric value which could
          then be incremented, if they saw the special escape sequences, they would
          immediately know something was wrong. I don't actually think there is
          anything to fix here, unless it's just seen as another place Vim's internal
          representation of special keys causes weird behavior.

          --
          You received this message because this project is configured to send all
          issue notifications to this address.
          You may adjust your notification preferences at:
          https://code.google.com/hosting/settings

          --
          --
          You received this message from the "vim_dev" maillist.
          Do not top-post! Type your reply below the text you are replying to.
          For more information, visit http://www.vim.org/maillist.php

          ---
          You received this message because you are subscribed to the Google Groups "vim_dev" group.
          To unsubscribe from this group and stop receiving emails from it, send an email to vim_dev+unsubscribe@....
          For more options, visit https://groups.google.com/groups/opt_out.
        • Bram Moolenaar
          ... Well, this would cause typing q to end recording to set the register used for the next put command. I don t think that is right. When yanking and
          Message 4 of 21 , Mar 7, 2013
            Christian Brabandt wrote:

            > On Mo, 25 Feb 2013, vim@... wrote:
            >
            > > Status: New
            > > Owner: ----
            > > Labels: Type-Defect Priority-Medium
            > >
            > > New issue 115 by Go.Zu...@...: Vim Macro to generate ASCII characters
            > > http://code.google.com/p/vim/issues/detail?id=115
            > >
            > > What steps will reproduce the problem?
            > > 1.In a new buffer input the keystrokes line (macros) :
            > >
            > > q"<C-V>32<Esc>kqqqp<C-A>S<C-R>"q94@q
            > >
            > > What is the expected output?
            > >
            > [ascii code]
            > > ~
            > > What do you see instead?
            > > <start of buffer>
            > >
            > > €KF€KE k
            > > <End of buffer>
            > >
            >
            > While I don't can anything contribute to this specific problem, which
            > seems to be related to Windows only, I noticed one specific problem.
            > After recording the key-sequence above, I can't seem to be able to run
            > that specific command again, i.e. it will always continue with the
            > latest ascii code and continue increasing it. I suspect, this happens,
            > because register " and 0 come out of sync and so recording to register "
            > will always use the value from register 0.
            >
            > This patch fixes it:
            >
            > t a/src/ops.c b/src/ops.c
            > --- a/src/ops.c
            > +++ b/src/ops.c
            > @@ -1089,7 +1089,9 @@
            >
            > retval = stuff_yank(regname, p);
            >
            > - y_previous = old_y_previous;
            > + /* allow changing the default register, if it was specified */
            > + if (regname != '"')
            > + y_previous = old_y_previous;
            > y_current = old_y_current;
            > }
            > }

            Well, this would cause typing "q" to end recording to set the register
            used for the next put command. I don't think that is right. When
            yanking and pasting you normally do this with text, not with commands
            recorded to a buffer. It may cause a problem.

            Recording to the " buffer is a problem anyway, since it depends on what
            buffer this turns out to be. Better not use q" unless you know what
            register " refers to.

            --
            "You know, it's at times like this when I'm trapped in a Vogon airlock with
            a man from Betelgeuse and about to die of asphyxiation in deep space that I
            really wish I'd listened to what my mother told me when I was young!"
            "Why, what did she tell you?"
            "I don't know, I didn't listen!"
            -- Arthur Dent and Ford Prefect in Douglas Adams'
            "The Hitchhiker's Guide to the Galaxy"

            /// Bram Moolenaar -- Bram@... -- http://www.Moolenaar.net \\\
            /// sponsor Vim, vote for features -- http://www.Vim.org/sponsor/ \\\
            \\\ an exciting new programming language -- http://www.Zimbu.org ///
            \\\ help me help AIDS victims -- http://ICCF-Holland.org ///

            --
            --
            You received this message from the "vim_dev" maillist.
            Do not top-post! Type your reply below the text you are replying to.
            For more information, visit http://www.vim.org/maillist.php

            ---
            You received this message because you are subscribed to the Google Groups "vim_dev" group.
            To unsubscribe from this group and stop receiving emails from it, send an email to vim_dev+unsubscribe@....
            For more options, visit https://groups.google.com/groups/opt_out.
          • vim@...
            Comment #14 on issue 115 by chrisbr...@googlemail.com: Vim Macro to generate ASCII characters https://code.google.com/p/vim/issues/detail?id=115 I got lost. Is
            Message 5 of 21 , Oct 11, 2014
              Comment #14 on issue 115 by chrisbr...@...: Vim Macro to
              generate ASCII characters
              https://code.google.com/p/vim/issues/detail?id=115

              I got lost. Is this a valid bug report or not?

              --
              You received this message because this project is configured to send all
              issue notifications to this address.
              You may adjust your notification preferences at:
              https://code.google.com/hosting/settings

              --
              --
              You received this message from the "vim_dev" maillist.
              Do not top-post! Type your reply below the text you are replying to.
              For more information, visit http://www.vim.org/maillist.php

              ---
              You received this message because you are subscribed to the Google Groups "vim_dev" group.
              To unsubscribe from this group and stop receiving emails from it, send an email to vim_dev+unsubscribe@....
              For more options, visit https://groups.google.com/d/optout.
            • vim@...
              Updates: Status: Fixed Comment #15 on issue 115 by brammool...@gmail.com: Vim Macro to generate ASCII characters
              Message 6 of 21 , Oct 12, 2014
                Updates:
                Status: Fixed

                Comment #15 on issue 115 by brammool...@...: Vim Macro to generate
                ASCII characters
                https://code.google.com/p/vim/issues/detail?id=115

                In note #12 the problem was identified as something to do with the numeric
                keypad.
                Thus the issue is solved.

                --
                You received this message because this project is configured to send all
                issue notifications to this address.
                You may adjust your notification preferences at:
                https://code.google.com/hosting/settings

                --
                --
                You received this message from the "vim_dev" maillist.
                Do not top-post! Type your reply below the text you are replying to.
                For more information, visit http://www.vim.org/maillist.php

                ---
                You received this message because you are subscribed to the Google Groups "vim_dev" group.
                To unsubscribe from this group and stop receiving emails from it, send an email to vim_dev+unsubscribe@....
                For more options, visit https://groups.google.com/d/optout.
              • vim@...
                Comment #16 on issue 115 by Go.Zu...@gmail.com: Vim Macro to generate ASCII characters https://code.google.com/p/vim/issues/detail?id=115 The macro is used in
                Message 7 of 21 , Oct 16, 2014
                  Comment #16 on issue 115 by Go.Zu...@...: Vim Macro to generate ASCII
                  characters
                  https://code.google.com/p/vim/issues/detail?id=115

                  The macro is used in this challenge : ( tested now with vim 7.4.453
                  works ! )
                  http://vimgolf.com/challenges/50b1517e9aad890002000004

                  The last challenge "Winding path", Urtica Dioica created, is amazing (It's
                  a Maze):

                  http://vimgolf.com/challenges/543e53c037ba3a00022b3ec7
                  Best regards !

                  --
                  You received this message because this project is configured to send all
                  issue notifications to this address.
                  You may adjust your notification preferences at:
                  https://code.google.com/hosting/settings

                  --
                  --
                  You received this message from the "vim_dev" maillist.
                  Do not top-post! Type your reply below the text you are replying to.
                  For more information, visit http://www.vim.org/maillist.php

                  ---
                  You received this message because you are subscribed to the Google Groups "vim_dev" group.
                  To unsubscribe from this group and stop receiving emails from it, send an email to vim_dev+unsubscribe@....
                  For more options, visit https://groups.google.com/d/optout.
                Your message has been successfully submitted and would be delivered to recipients shortly.