Loading ...
Sorry, an error occurred while loading the content.

73645Re: E315 errors in Vim 74a (folding, Python, buffers)

Expand Messages
  • mirek186@...
    Oct 16, 2013
    • 0 Attachment
      On Friday, 26 July 2013 06:23:18 UTC+1, Vlad Irnov wrote:
      > On 7/23/13, Bram Moolenaar <Bram@...> wrote:
      >
      > >
      >
      > > Vlad Irnov wrote:
      >
      > >
      >
      > >> I confirm that this issue has been fixed by Patch 7.4a.027 and
      >
      > >> subseqent, but only partially.
      >
      > >> The same errors can occur when Python deletes lines in another buffer.
      >
      > >> The following tests show how to reproduce (also attached).
      >
      > >> Tested with Vim 7.4a BETA, patches 1-39, compiled with MinGW, Windows 8.
      >
      > >>
      >
      > >> "---vim74a_E315_test2.vim-----------------------------
      >
      > >> tabnew BUFFER1
      >
      > >> call setline(1, ['','aaa {{{1','bbb {{{2','ccc {{{3'])
      >
      > >> setl fdm=marker fdt=getline(v:foldstart) fdl=0
      >
      > >> " 'splitbelow' is needed to get ml_get errors.
      >
      > >> set splitbelow
      >
      > >> new BUFFER2
      >
      > >> py import vim
      >
      > >> py B2=vim.current.buffer
      >
      > >> wincmd p
      >
      > >> py B2[0]='BUFFER2...'
      >
      > >> for i in range(10)
      >
      > >> py B2.append(['xxx','yyy'])
      >
      > >> py del B2[-1]
      >
      > >> endfor
      >
      > >> " Multiple errors 'E315: ml_get: invalid lnum: 3'.
      >
      > >> " Folding is wrong in BUFFER1--there are no folds.
      >
      > >>
      >
      > >>
      >
      > >> "---vim74a_E315_test3.vim-----------------------------
      >
      > >> tabnew BUFFER1
      >
      > >> call setline(1, ['','aaa {{{1','bbb {{{2','ccc {{{3'])
      >
      > >> setl fdm=marker fdt=getline(v:foldstart) fdl=0
      >
      > >> new BUFFER2
      >
      > >> py import vim
      >
      > >> py B2=vim.current.buffer
      >
      > >> wincmd p
      >
      > >> py B2.append(['xxx','yyy'])
      >
      > >> " This does not cause ml_get errors, but disrupts folding.
      >
      > >> py del B2[-1]
      >
      > >> " Folds are now wrong in BUFFER1.
      >
      > >
      >
      > > Thanks for reproducing another problem. I'll add it to the todo list.
      >
      >
      >
      > I am happy to confirm that these types of issues are fixed in
      >
      > vim-7-4a-044. Thanks.
      >
      > Regards,
      >
      > Vlad

      I can report that I still have this bug in build vim-7-4-052 from repo:
      https://launchpad.net/~dgadomski/+archive/vim-daily

      --
      --
      You received this message from the "vim_dev" maillist.
      Do not top-post! Type your reply below the text you are replying to.
      For more information, visit http://www.vim.org/maillist.php

      ---
      You received this message because you are subscribed to the Google Groups "vim_dev" group.
      To unsubscribe from this group and stop receiving emails from it, send an email to vim_dev+unsubscribe@....
      For more options, visit https://groups.google.com/groups/opt_out.
    • Show all 7 messages in this topic