Loading ...
Sorry, an error occurred while loading the content.

136126Re: Omnicomplete shows strange behavior when preview window is enabled

Expand Messages
  • Benjamin Fritz
    Feb 12, 2013
    • 0 Attachment
      On Tue, Feb 12, 2013 at 3:37 PM, Christian Brabandt <cblists@...> wrote:
      >
      > On Fr, 08 Feb 2013, Ben Fritz wrote:
      >
      >> On Friday, February 8, 2013 9:37:18 PM UTC-6, Ben Fritz wrote:
      >> > On Fri, Feb 8, 2013 at 9:32 PM, Benjamin Fritz <fritzophrenic@...> wrote:
      >> >
      >> > > The attached vimrc.vim file (when used as the .vimrc, with no
      >> >
      >> > > non-standard plugins), can reproduce the issue on the attached test.c
      >> >
      >> > > file with the attached tags file.
      >> >
      >
      > Ben, Benjamin,
      > can you check, whether this patch fixes the problem for you?
      >
      > diff -r ba8835947b8b src/screen.c
      > --- a/src/screen.c Wed Feb 06 19:58:43 2013 +0100
      > +++ b/src/screen.c Tue Feb 12 22:28:06 2013 +0100
      > @@ -545,6 +545,10 @@
      > }
      > #endif
      > }
      > +#ifdef FEAT_INS_EXPAND
      > + if (pum_visible()) /* win_update() might have overwritten the popup menu */
      > + pum_redraw();
      > +#endif
      > #if defined(FEAT_SEARCH_EXTRA)
      > end_search_hl();
      > #endif
      >

      Yes, this patch works, at least for my toy test case! Thanks!

      I don't run self-compiled Vim at work on Windows (at least not yet).
      But it certainly acts like the same issue I've reproduced with my toy
      example. I did get the toy example by paring down my own Vim config
      after all.

      > Bram, I think, this patch fixes an issue, that the completion menu is
      > not correctly displayed when the preview window is used (and the windows
      > are scrolled). It might be possible, that it also fixes those issues
      > from the todo list:
      >
      > ,----
      > | popup completion menu closes quickly when there is a fold in the buffer. (Jan
      > | Christoph Ebersbach, 2011 Jul 3)
      > `----
      >

      I'm pretty sure it will fix this issue, since that's what I thought
      was affecting me.

      > ,----
      > | Completion menu disappears when using 'cursorcolumn'. (Sven-Hendrik Haase,
      > | 2011 May 23)
      > `----
      >

      This one I've never seen first-hand.

      > But I am not sure, as reproducing the issue seems quite complicated (see
      > the long thread on vim_use about how to reproduce it). Do you have more
      > infos how to reproduce those issues?
      >
      > regards,
      > Christian

      --
      --
      You received this message from the "vim_use" maillist.
      Do not top-post! Type your reply below the text you are replying to.
      For more information, visit http://www.vim.org/maillist.php

      ---
      You received this message because you are subscribed to the Google Groups "vim_use" group.
      To unsubscribe from this group and stop receiving emails from it, send an email to vim_use+unsubscribe@....
      For more options, visit https://groups.google.com/groups/opt_out.
    • Show all 21 messages in this topic