Loading ...
Sorry, an error occurred while loading the content.

[dutch]Janet Ossebaard in Dossier Q van 7 juli 2005

Expand Messages
 • Jeroen Kumeling
  Janet Ossebaard in Dossier Q van 7 juli 2005 22.00 - 23.00 uur - http://www.dossierq.tk / http://www.ridderradio.com ) ... Onderwerp: Graancirkels In 1994
  Message 1 of 1 , Jul 5, 2005
  • 0 Attachment
   Janet Ossebaard in Dossier Q van 7 juli 2005
   22.00 - 23.00 uur - http://www.dossierq.tk / http://www.ridderradio.com )

   --------------------------------------------------------------------------

   Onderwerp: Graancirkels

   In 1994 raakte Janet - door een bezoek aan een graancirkel bij Assen - in de ban van de graancirkels. Vanaf 1995 bracht ze al haar zomermaanden door in Zuid-Engeland, de 'bakermat' van het fenomeen, waar ze de daar gevormde formaties bezocht en onderzocht. Ze bracht veel formaties in kaart (in Engeland, Nederland en Duitsland). Hierbij richtte zij zich onder meer op het nemen van monsters t.b.v. biofysisch onderzoek, het nemen van overzichts- en detailfoto's, en het in kaart brengen van anomalie├źn: vreemde afwijkingen zoals de aanwezigheid van vreemde substanties, gebogen, verwrongen of afgerukte stengels en aren.


   Ze werkte mee aan de totstandkoming van drie videodocumentaires over de graancirkels, geproduceerd door Bert Janssen.
   In 1996 verscheen "Crop Circles, What On Earth Is Going On?", in 1998 "Crop Circles, The Research" (met een update in 2000), en in 2001 "Contact": de video die een EBE-Award won als beste ufo-gerelateerde videodocumentaire tijdens het symposium en filmfestival in Laughlin, Nevada (USA).

   In 2000 verscheen haar boek "Graancirkels, een wereldwijd mysterie", uitgegeven door Librero, waarin een kleurrijk beeld wordt gegeven van de vele gezichten van het graancirkelfenomeen.
   Ze werkte mee aan de totstandkoming van de videodocumentaire The Silbury Hole Enigma (2001), eveneens geproduceerd door Bert Janssen.

   In de zomer van 2002 nam Janet deel aan een onderzoek van de Universiteit van Utrecht, waarbij door middel van infrarood thermografie pasgevormde graancirkels werden onderzocht (voor meer hierover: klik hier).

   Eveneens in 2002 won ze, samen met collega-onderzoeker Bert Janssen, de Frontier Award voor mijn bijdrage aan de grenswetenschappen in Nederland. Voor 2005 wordt zij wederom genomineerd voor deze prijs.

   Daarnaast is zij sinds mei 2005 voorzitter van de DCCCS (Dutch Centre for Crop Circle Studies).

   Sinds enkele jaren geeft zij eigen land en buitenland lezingen over het graancirkelfenomeen en verzorg ik graancirkel-ervaringsdagen, waarin de interactie tussen de cirkels en de menselijke geest centraal staat.

   Website:

   http://www.circularsite.com/


   Verder zal John Kuhles weer zijn wekelijkse bijdrage leveren met nieuws, internettips en nieuwe bijdragen op zijn site www.verbodennieuws.nl.


   --------------------------------------------------------------------------

   RIDDERRADIO

   Ridderradio is totaal uniek. Voor het eerst is er geen centrale studio meer, maar maken steeds meer mensen een wekelijkse uitzending vanaf hun computer thuis. Niet alleen kun je ze horen en de meesten ook zien, maar je kunt ook met ze in contact komen via de Radio Chat. Je kunt vragen stellen, commentaar geven en ook met de andere luisteraars communiceren.

   Er komen steeds meer nieuwe uitzendingen bij en je hebt dus een goede kans om met interessante mensen in contact te komen, waar je dikwijls veel van kunt leren. Het gebeurt wel eens dat ze soms niet thuis zijn als hun uitzendtijd aanbreekt, in dat geval is er iets of iemand anders te horen


   [Non-text portions of this message have been removed]
  Your message has been successfully submitted and would be delivered to recipients shortly.