Loading ...
Sorry, an error occurred while loading the content.

Dragobete in Maramures – Iubeste Romaneste !

Expand Messages
 • Gheorghe Craciun
  Dragobete in Maramures – Iubeste Romaneste ! Sarbatorit pe 22 februarie, Dragobete – cunoscut si sub denumirea de Cap de primavara – este ancorat in
  Message 1 of 1 , Feb 5, 2013
  • 0 Attachment

   Dragobete in Maramures – Iubeste Romaneste !


   Sarbatorit pe 22 februarie, Dragobete – cunoscut si sub denumirea de Cap de primavara – este ancorat in traditia zeilor antici ai dragostei – barbat chipes si navalnic (uneori reprezentat chiar de planta numita popular “Navalnic”), “zburator cu plete negre” care bantuie visele celor indragostiti, la inceput de primavara, cand natura insasi reinvie.

   In ziua de Dragobete, in satele din Maramures se practicau multe credinte, legate nu numai de dragoste si fertilitate, dar si de vindecare si renastere prin puterea naturii si a plantelor. Astfel, se spunea ca cine participa la aceasta sarbatoare avea sa fie ferit de bolile anului, mai ales de febra, si ca Dragobetele ii ajuta pe gospodari sa aiba un an imbelsugat.

   Inca de dimineata, tinerii, imbracati in haine de sarbatoare, se intalneau in centrul satului sau in fata bisericii si, daca timpul era favorabil, porneau cantand catre padure sau prin lunci, in cautarea ghioceilor si a altor plante miraculoase. Fetele strangeau viorele si tamaiosa, pe care la pastrau la icoane, fiind folosite apoi in diverse farmece de dragoste.

   In unele zone, in aceasta zi nu se sacrificau animale pentru ca astfel s-ar fi stricat rostul imperecherilor.
   De Dragobete se faceau logodne simbolice pentru anul urmator, uneori urmate de logodne adevarate, iar fetele si baietii faceau fratii de sange.
   Dragobete, fiul Dochiei, este considerat de unii cercetatori ca facand parte din zeitatile dacice, el fiind patronul tinerilor indragostiti.

   Va invit sa petreceti aceasta sarbatoare a indragostitilor intru cadru traditional si totusi romantic,la Pensiunea La Domnita, unde o sa aveti parte de rasfat din partea gazdelor, seara muzicala autentic traditionala, plus multe surprize din partea casei, de altfel nu vor lipsi mancarurile traditionale, specialitatea casei.

   Pachet 3 zile – 2 nopti

   Preturi: 360 lei / pachet / 2 persoane
   Perioada: 14 februarie – 16 februarie 2013 ;
   22 februarie – 24 februarie 2013

   Pachetul include:
   2 nopti cazare cu pensiune completa (all inclusive)
   Muzica LIVE cu cantareti de muzica populara
   Plimbari pentru vizitarea obiectivelor turistice
   Lansari de lampioane

   Nota:
   Tarifele includ TVA
   Se pot face rezervari si doar pentru cina romantica din 14 si 22 februarie 2013!!!

   Oferta este valabila si pentru data de 14 februarie

   Detalii gasiti pe site www.maramuresturism.wordpress.com

   Detalii si rezervari la

   Craciun Gheorghe
   Director General
   Tel: 0757 911 071
   maramures_travel@...
   Maramures Travel
  Your message has been successfully submitted and would be delivered to recipients shortly.