Loading ...
Sorry, an error occurred while loading the content.

Re: WIDE1-1 fill-in digipeater settings

Expand Messages
  • Rudy Benner
    Yes, I see the same thing, also on the OT2m and the T2-135 when it decides to work.
    Message 1 of 5 , Aug 1, 2009
    • 0 Attachment
      Yes, I see the same thing, also on the OT2m and the T2-135 when it decides to work.

      --- In tracker2@yahoogroups.com, Tom Hayward <tom@...> wrote:
      >
      > I'm trying to set up a WIDE1-1 fill-in digipeater at my house. I found
      > instructions for this setup many times over in the list archives, but
      > it's not working...
      >
      > My WIDE1-1 digipeater is currently digipeating almost everything it
      > sees. Specifically, I've seen it digipeat WIDE2-2, WIDE2-1, and
      > WIDE1-1. I don't want it to digipeat anything but WIDE1-1.
      >
      > My settings:
      > DIGI ON
      > ALIAS 1:WIDE 2:TEMP 3:SAR
      > HOPLIMIT 1:1 2:7 3:7 4:0 5:0 6:0 7:0 8:0
      > PREEMPT 1:OFF 2:OFF 3:ON 4:OFF 5:OFF 6:OFF 7:OFF 8:OFF
      > USEALIAS 1:ON 2:ON 3:ON 4:OFF 5:OFF 6:OFF 7:OFF 8:OFF
      >
      > With HOPLIMIT 1:1 I'd expect it to only digipeat WIDE1-n.
      >
      > Version is current development build from web, "Tracker2 Build 54746".
      >
      > I don't think I'm doing anything wrong, but it doesn't seem to be
      > right either. Help!
      >
      > Tom KD7LXL
      >
    • Rudy Benner
      I see what looks like an error. ALIAS 1:WIDE should be ALIAS 1:WIDE1 etc.
      Message 2 of 5 , Aug 1, 2009
      • 0 Attachment
        I see what looks like an error.

        ALIAS 1:WIDE should be ALIAS 1:WIDE1 etc.

        --- In tracker2@yahoogroups.com, Tom Hayward <tom@...> wrote:
        >
        > I'm trying to set up a WIDE1-1 fill-in digipeater at my house. I found
        > instructions for this setup many times over in the list archives, but
        > it's not working...
        >
        > My WIDE1-1 digipeater is currently digipeating almost everything it
        > sees. Specifically, I've seen it digipeat WIDE2-2, WIDE2-1, and
        > WIDE1-1. I don't want it to digipeat anything but WIDE1-1.
        >
        > My settings:
        > DIGI ON
        > ALIAS 1:WIDE 2:TEMP 3:SAR
        > HOPLIMIT 1:1 2:7 3:7 4:0 5:0 6:0 7:0 8:0
        > PREEMPT 1:OFF 2:OFF 3:ON 4:OFF 5:OFF 6:OFF 7:OFF 8:OFF
        > USEALIAS 1:ON 2:ON 3:ON 4:OFF 5:OFF 6:OFF 7:OFF 8:OFF
        >
        > With HOPLIMIT 1:1 I'd expect it to only digipeat WIDE1-n.
        >
        > Version is current development build from web, "Tracker2 Build 54746".
        >
        > I don't think I'm doing anything wrong, but it doesn't seem to be
        > right either. Help!
        >
        > Tom KD7LXL
        >
      • Lynn W. Deffenbaugh (Mr)
        Try ALIAS 1 WIDE1 That, combined with the HOPLIMIT, I think will do what you re after. Lynn (D) - KJ4ERJ
        Message 3 of 5 , Aug 1, 2009
        • 0 Attachment
          Try ALIAS 1 WIDE1

          That, combined with the HOPLIMIT, I think will do what you're after.

          Lynn (D) - KJ4ERJ

          Tom Hayward wrote:
          > I'm trying to set up a WIDE1-1 fill-in digipeater at my house. I found
          > instructions for this setup many times over in the list archives, but
          > it's not working...
          >
          > My WIDE1-1 digipeater is currently digipeating almost everything it
          > sees. Specifically, I've seen it digipeat WIDE2-2, WIDE2-1, and
          > WIDE1-1. I don't want it to digipeat anything but WIDE1-1.
          >
          > My settings:
          > DIGI ON
          > ALIAS 1:WIDE 2:TEMP 3:SAR
          > HOPLIMIT 1:1 2:7 3:7 4:0 5:0 6:0 7:0 8:0
          > PREEMPT 1:OFF 2:OFF 3:ON 4:OFF 5:OFF 6:OFF 7:OFF 8:OFF
          > USEALIAS 1:ON 2:ON 3:ON 4:OFF 5:OFF 6:OFF 7:OFF 8:OFF
          >
          > With HOPLIMIT 1:1 I'd expect it to only digipeat WIDE1-n.
          >
          > Version is current development build from web, "Tracker2 Build 54746".
          >
          > I don't think I'm doing anything wrong, but it doesn't seem to be
          > right either. Help!
          >
          > Tom KD7LXL
          >
          >
          > ------------------------------------
          >
          > Yahoo! Groups Links
          >
          >
          >
          >
          >
        • Tom Hayward
          ... This works! Thank you. The way the documentation reads I thought it was not correct to use a number in the alias. I thought an alias of WIDE1 would then
          Message 4 of 5 , Aug 1, 2009
          • 0 Attachment
            > Try ALIAS 1 WIDE1

            This works! Thank you.

            The way the documentation reads I thought it was not correct to use a
            number in the alias. I thought an alias of WIDE1 would then only match
            WIDE1n-N.

            I added a line in the wiki to clarify this:
            http://wiki.argentdata.com/index.php?title=Digipeater_Setup#Aliases

            Tom KD7LXL
          Your message has been successfully submitted and would be delivered to recipients shortly.