Loading ...
Sorry, an error occurred while loading the content.
 

Re: [tracker2] T2-301 WX Support

Expand Messages
  • Lasse / LA5PPA
    Sorry, my fault, forgot to set the speed down to 2400bps on the port sorry but what is the 60T2WX it send out all the time in Comment text ?
    Message 1 of 32 , Jun 30, 2013
      Sorry, my fault, forgot to set the speed down to 2400bps on the port
      sorry

      but what is the 60T2WX it send out all the time in Comment text ?
      http://aprs.fi/#!call=a%2FLA5PPA-2&timerange=3600&tail=3600


      --
      Lasse

      Den 30.06.2013 12:04, skrev Lasse / LA5PPA:
      > Is there a special firmware for this configuration
      > I have tested the two 55076/56330 in the configration but non of them
      > seems to be working..
      >
      > I have a ultimeter 2100 and 100 and both works fine om my wx3in1
      >
      > This is what I can see in raw data on aprs.fi
      > 2013-06-30 11:43:46 CEST:
      > LA5PPA-2>APOT21,WIDE2-1,qAR,LA5PPA-1:!6027.50N/00923.11E_.../...g...t073T2WX
      > 2013-06-30 11:44:47 CEST:
      > LA5PPA-2>APOT21,WIDE2-1,qAR,LA5PPA-1:!6027.50N/00923.11E_Test WX
      > 2013-06-30 11:44:48 CEST:
      > LA5PPA-2>APOT21,WIDE2-1,qAR,LA5PPA-1:!6027.50N/00923.11E_.../...g...t020T2WX
      > 2013-06-30 11:45:51 CEST:
      > LA5PPA-2>APOT21,WIDE2-1,qAR,LA5PPA-1:!6027.50N/00923.11E_Test WX
      > 2013-06-30 11:46:53 CEST:
      > LA5PPA-2>APOT21,WIDE2-1,qAR,LA5PPA-1:!6027.50N/00923.11E_Test WX
      > 2013-06-30 11:46:53 CEST:
      > LA5PPA-2>APOT21,WIDE2-1,qAR,LA5PPA-1:!6027.50N/00923.11E_.../...g...t020T2WX
      > 2013-06-30 11:47:55 CEST:
      > LA5PPA-2>APOT21,WIDE2-1,qAR,LA5PPA-1:!6027.50N/00923.11E_Test WX
      > 2013-06-30 11:47:56 CEST:
      > LA5PPA-2>APOT21,WIDE2-1,qAR,LA5PPA-1:!6027.50N/00923.11E_.../...g...t020T2WX
      > 2013-06-30 11:48:53 CEST:
      > LA5PPA-2>APOT21,WIDE2-1,qAR,LA5PPA-1:!6027.50N/00923.11E_Test WX
      >
      > and this is what I can see if I connect one of the WX's to a serial
      > poert on my computer
      > !!002C0000027920D3276F0309021F----00B402790000002D
      > !!002C0000027920D3276F0309021F----00B402790000002D
      > !!002C0000027920D3276F0309021F----00B402790000002D
      > !!002C0000027920D3276F03090220----00B402790000002D
      > !!002C0000027820D3276F03090220----00B402790000002D
      > !!002C0000027820D3276F03090220----00B402790000002D
      >
      > Anyone any idea ?
      >
      > --
      > Lasse
      >
      >
      >
      > Den 16.06.2013 21:25, skrev Scott Miller:
      >> I think there are notes in the manual about it. Yes, port B is fine.
      >> You'll want AUTO mode. The Ultimeter should be set to 'full' output - I
      >> forget the key sequence. Weather reports follow the beacon setting. If
      >> you want weather without a separate position beacon, you'll need to use
      >> a script with the BEACON W command, but that's usually not necessary.
      >>
      >> Scott
      >>
      >> On 6/16/2013 6:57 AM, Lasse / LA5PPA wrote:
      >>> Is there anything special I have to think of before connecting my
      >>> Ultimeter 800 to the T2-301 ?
      >>>
      >>> firmware is 56010
      >>>
      >>> Is it ok to connect it to Serialport B ?
      >>> What mode do I select ?
      >>> Is there a TX setting for WX report or will ut follow the Beacon setting
      >>>
      >>> --
      >>> Lasse
      >>>
      >>>
      >>>
      >>>
      >>> Den 05.06.2013 22:41, skrev Scott Miller:
      >>>> Right, any of those would be fine. It'll work with the old Ultimeter II
      >>>> series, but it's not recommended.
      >>>>
      >>>> Scott
      >>>>
      >>>> On 6/5/2013 1:10 PM, Lasse / LA5PPA wrote:
      >>>>> OK, do you know it has the be the Peet Bros 2000 model only ?
      >>>>> From what I can reed from their site they say that All Ultimeter
      >>>>> stations are APRS ready
      >>>>> http://www.peetbros.com/shop/category.aspx?catid=38
      >>>>>
      >>>>> If that's correct there are 3 different models of the Ultimeter
      >>>>> http://www.peetbros.com/shop/category.aspx?catid=2
      >>>>>
      >>>>> Thank you
      >>>>> My summer project is saved :-)
      >>>>>
      >>>>> --
      >>>>> Lasse
      >>>>>
      >>>>>
      >>>>>
      >>>>>
      >>>>> Den 05.06.2013 21:41, skrev Scott Miller:
      >>>>>> I'd recommend either a Davis VantagePro 2, Peet Bros Ultimeter 2000
      >>>>>> series, or our ADS-WS1, which will be back in stock soon.
      >>>>>>
      >>>>>> Scott
      >>>>>>
    • Bryan Fair
      Haven tried, but I will when I get back to the radio.... Glad ur a little better ... Thanks for the response.... Sent from my iPhone
      Message 32 of 32 , Aug 7, 2013
        Haven tried, but I will when I get back to the radio.... Glad ur a little better ...
        Thanks for the response....

        Sent from my iPhone

        On Aug 7, 2013, at 13:35, "Scott Miller" <scott@...> wrote:

        > Have you tried a script with a periodic BEACON W command? That will send weather only and will tell us if the digi is just not handling back-to-back packets correctly.
        >
        > Sorry for the slow responses this week. Came down with something over the weekend and I've only managed to put in a few hours in the office this week. Not sure I'm getting better yet, but I don't feel like I'm getting any worse.
        >
        > Scott
        >
        > On 8/5/2013 9:44 PM, kc5cvx wrote:
        >> I am having a similar problem with my new T3-135
        >>
        >> http://www.findu.com/cgi-bin/raw.cgi?call=W1FLY-13
        >>
        >> How do I get it to send WX?, I can WX on my kenwood ht, but not out the digi...
        >> In two days with 5 minute intervals, I've only gotten two packets to the net?
        >>
        >>
        >>
        >> --- In tracker2@yahoogroups.com, Scott Miller <scott@...> wrote:
        >>> Try this one, see if it makes any difference.
        >>>
        >>> Scott
        >>>
        >>> On 8/3/2013 11:38 AM, Lasse / LA5PPA wrote:
        >>>> 55076, the one that can be downloaded from the WEB in otwincfg
        >>>>
        >>>> --
        >>>> Lasse
        >>>>
        >>>>
        >>>> Den 03.08.2013 01:13, skrev Scott Miller:
        >>>>> It's reading OK on the bench here. What firmware version are you running?
        >>>>>
        >>>>> Scott
        >>>>
        >>>>
        >>>>
        >>>> ------------------------------------
        >>>>
        >>>> Yahoo! Groups Links
        >
      Your message has been successfully submitted and would be delivered to recipients shortly.