Loading ...
Sorry, an error occurred while loading the content.

Re: [tracker2] Re: OT1 USB problems...

Expand Messages
  • Scott Miller
    Yes, go ahead - just include a note about the problem. Scott
    Message 1 of 6 , Apr 7, 2013
    • 0 Attachment
      Yes, go ahead - just include a note about the problem.

      Scott

      On 4/7/2013 9:04 PM, ricer3dad wrote:
      > I noticed something else... when I start up the otwincfg.exe (Ubuntu
      > Linux) with the OT1USB connected, the dmesg returns a set of skipped
      > EDID probes:
      >
      > [ 309.560735] cdc_acm 5-1:1.0: ttyACM0: USB ACM device
      > [ 309.563140] usbcore: registered new interface driver cdc_acm
      > [ 309.563147] cdc_acm: v0.26:USB Abstract Control Model driver for USB
      > modems and ISDN adapters
      > [ 330.825078] Skipping EDID probe due to cached edid
      > <with several more "Skipping" messages>
      >
      > And then when I click on the otwincfg "Connect" button, I don't get any
      > error message when COM1 is selected, but I do get a popup "Unable to
      > access serial port" if any other COM2-16 is selected.
      >
      > Is it ok if I send this back for troubleshooting?
      >
      > - Mark
      >
      > --- In tracker2@yahoogroups.com <mailto:tracker2%40yahoogroups.com>,
      > "ricer3dad" <mark08@...> wrote:
      > >
      > > I tried the serial port using a USB/serial converter (one that I use
      > for my older 0T1+ device) from my computer but was not able to get
      > anything out of OT1-USB device. :(
      > >
      > > _____________________________---
      > >
      > > --- In tracker2@yahoogroups.com <mailto:tracker2%40yahoogroups.com>,
      > Scott Miller <scott@> wrote:
      > > >
      > > > Sounds like maybe the USB bootloader got clobbered, but serial might
      > > > still work. Try connecting with a serial port rather than USB.
      > > >
      > > > Scott
      > > >
      > > > On 4/1/2013 6:54 PM, ricer3dad wrote:
      > > > > Not sure what I've done to my OT1 USB... but hope it's not dead.
      > > > >
      > > > > I use Linux mostly (Ubuntu 10.10), so I followed the usb wiki to
      > set up
      > > > > the symbolic link and successfully ran the otwincfg.exe
      > (operating under
      > > > > wine). It recognized the device displayed the default settings.
      > > > > I was also able to connect to it with the Linux cu utility (cu -l
      > ttyACM0).
      > > > >
      > > > > Well, I noticed that there was a flash file on the Argentdata website
      > > > > for the OT1 USB (dated January 30, 2012), so I downloaded the
      > file and
      > > > > used the otwincfg program to flash the file into the OT1 USB. But
      > > > > instead of a "successful load" message I got an error message about a
      > > > > bad data value. So i tried it again but this time I had the otwincfg
      > > > > program retrieve the flash file from the web. The same error message
      > > > > appeared. So I closed the program and powered off the device by
      > > > > unplugging the USB from the OT1 and then plugged it back in again.
      > > > >
      > > > > Now when I plug the USB in, the LED indicator is solid green and it
      > > > > stays on as long as the USB is connnected. I can't seem to get the
      > > > > otwincfg file to recognize the device. (But doing a terminal command
      > > > > lsusb shows that the usb is recognized: Bus 003 Device 006: ID
      > 134a:9000)
      > > > >
      > > > > Instead of the USB power, when I plug in the +12VDC the LED
      > flashes red
      > > > > at approximately a 1 Hz. rate. While the +12VDC is applied, attaching
      > > > > the USB to my Linux computer still doesn't recognize the
      > device... but
      > > > > it still flashes red at 1Hz.
      > > > >
      > > > > Performing dmesg shows:
      > > > > [ 2399.096034] usb 3-1: new full speed USB device using uhci_hcd and
      > > > > address 6
      > > > > [ 2404.279184] cdc_acm 3-1:1.0: This device cannot do calls on
      > its own.
      > > > > It is not a modem.
      > > > > [ 2404.279221] cdc_acm 3-1:1.0: ttyACM0: USB ACM device
      > > > >
      > > > > Any suggestions/comments/thoughts would be greatly appreciated.
      > > > >
      > > > >
      > > >
      > >
      >
      >
    Your message has been successfully submitted and would be delivered to recipients shortly.