Loading ...
Sorry, an error occurred while loading the content.

Re: T2 and Davis Vantage Pro 2

Expand Messages
  • wrgiffen
    I lowered the serial I/O speed and the weather packets started appearing. Thanks.
    Message 1 of 3 , Aug 8, 2011
    • 0 Attachment
      I lowered the serial I/O speed and the weather packets started appearing. Thanks.


      --- In tracker2@yahoogroups.com, Scott Miller <scott@...> wrote:
      >
      > A '0' beacon rate means don't beacon, so that's working as designed.
      >
      > The easiest way to troubleshoot is to use the serial splitter cable, put
      > the station on port B, and use the WXINFO command to check that it's
      > getting data. You can also use SNOOP to watch port B activity, but make
      > sure port A is faster than port B. You can use SNOOP HEX to watch
      > binary data, but make sure port A is at least twice as fast as port B.
      >
      > You might also try running a lower baud rate for the weather station.
      > It should handle 19.2k, but I don't remember what speeds I tested it at.
      >
      > Scott
      >
      > On 8/7/2011 5:58 AM, wrgiffen wrote:
      > > I have a Davis serial data logger I'm trying to get working with a T2. I
      > > have the T2 setup with port A set to "Davis" and "19,200 baud." The data
      > > logger is set to 19,200 baud. The T2's output goes to a Yaesu handheld.
      > > If I set the T2 to beacon every few minutes I get good beacon packets,
      > > but no weather information. If I set the T2 beacon rate to "0" the T2
      > > never transmits anything.
      > >
      > > Any thoughts on setup issues?
      > >
      > > Thanks, Bill, WG0W
      > >
      > >
      >
    Your message has been successfully submitted and would be delivered to recipients shortly.