Loading ...
Sorry, an error occurred while loading the content.

13322Re: [tracker2] Re: Not transmitting while moving

Expand Messages
  • Scott Miller
    Dec 12, 2011
      The antenna is probably where I'd start. I get much better results from
      a more rigid 5/8 wave than the thin 1/4 wave magmounts while moving.

      Scott

      On 12/9/2011 1:24 PM, francois.rogez wrote:
      >
      >
      > --- In tracker2@yahoogroups.com <mailto:tracker2%40yahoogroups.com>,
      > "francois.rogez" <ffdef@...> wrote:
      > >
      > > Hi there, just joined and looking for help with a new T2-301.
      > >
      > > Setup:
      > > ADS-GM1 GPS Receiver plugged into serial port B (using ADS splitter
      > cable)
      > > I use port A to run OTWINCFG using Parallel on a mac for setup, or
      > ZTERM for looking at received waypoints
      > > power is provided from my car battery through ADS serial+power cable
      > >
      > > Currently, I have turned off smart beaconing and trying to transmit
      > every minute (planning to slow this down and use smart beaconing as soon
      > as I finished troubleshooting).
      > >
      > > I can see packets on aprs.fi almost every minutes while stopped, but
      > almost no packet while driving.
      > >
      > > Any suggestions on how to make this work while moving?
      > > Thanks
      > >
      > > WZ6FR-2
      > >
      >
      > Update:
      >
      > Thank you all for the good suggestions
      >
      > After driving with a D72 in the car, I receive good packets on the
      > hand-held almost every time ( a few open the squelch, but don't display
      > - I assume those are corrupted)
      >
      > So, the GPS and tracker are fine, and the remaining problem is either RF
      > or path related.
      > Using aprs.fi, I see several people being tracked very well in the same
      > general area.
      >
      > Given the fairly good performance while parked, I am guessing that the
      > setting is ok, but that moving degrades the RF performance enough to
      > become unusable.
      >
      > Any suggestion on improving performance?
      > Current setup: T2-301 with power level set at 99 (~9W?), 2m/70cm
      > magnetic antenna on roof of the car.
      >
      >
    • Show all 24 messages in this topic