Loading ...
Sorry, an error occurred while loading the content.
 

Info Terkini : Adakah al-Qaeda wujud?

Expand Messages
 • Info Terkini
  KEMPEN BELILAH BARANGAN BUATAN ORANG ISLAM UNTUK MEMBANTU UMMAH Info Terkini : Adakah al-Qaeda wujud? Adakah al-Qaeda wujud? Kenapa Osama Bin Laden, yang
  Message 1 of 1 , Oct 20, 2005
   KEMPEN BELILAH BARANGAN BUATAN ORANG ISLAM UNTUK MEMBANTU UMMAH
   Info Terkini : Adakah al-Qaeda wujud?

   Adakah al-Qaeda wujud?

   Kenapa Osama Bin Laden, yang didakwa pemimpin tertinggi Rangkaian al-Qaeda,tidak dapat ditangkap sehingga sekarang? Adakah al-Qaeda benar-benar wujud? - beberapa penganalisis cuba mencari jawapan kepada soalan ini - Tetapiapa yang tersiar dalam laman web Pravda mengatakan bahawa Al-Qaeda tidakpernah wujud.

    

   ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
   Minyak Kelapa Dara mengandungi Medium Chain Triglyseride (MCT) yang hampirsama

   dengan lemak yang terdapat dalam air susu ibu : http://www.maynetwork.net/biovco/
   ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

    

   Al-Qaeda,musuh palsu yang diciptakan oleh Amerika Syarikat dan sekutunya Britain,telah diwujudkkan bertujuan untuk menjadikannya sebagai alasan untuk menjajah dan menganas di negara-negara Arab dan Timur Tengah untuk mencuri sumberminyaknya, kata pengarang tersebut.

   Kamitidak pernah mendengar nama seperti al-Qaeda, yang didefinasikan olehPresiden Bush sebagai pusat keganasan dan badan keganasan antarabangsayang tersusun rapi, sebelum 9-11. Dan kami juga tidak pernah mendengartentang orang yang didakwa sebagai pemimpin al-Qaeda, atau keluarganya,yang dipercayai mempunyai hubungan perniagaan besar dengan keluarga Bush.

   Bushberusaha memberitahu seluruh negara bahawa "musuh kamu adalah maximyang terkenal, tetapi juga seseorang yang sukar untuk dikesan," dan beliau mengharapkan rakyatnya akan menerima penipuannya itu.

   Menurutcerita "The Power of Nightmares", yang disiarkan melalui BBC,sebahagian besar dari apa yang dilabelkan oleh kuasa besar dunia sebagai"pengganas antarabangsa" hanyalah satu khayalan yang direka-rekadan diperbesarkan oleh golongan politik. Ia merupakan illusi hitam yangdisebarkan tanpa dipersoalkan melalui kerajaan di seluruh dunia, perkhidmatankeselamatan dan media antarabangsa."

   Jikabenar Osama bin Laden, yang didakwa sebagai pemimpin rangkaian al-Qaeda,benar-benar memimpin satu pertubuhan antarabangsa yang besar dan merbahayadengan pengganas yang terlatih di lebih dari 40 negara, kebanyakannyanegara-negara Arab, sebagaimana yang dinyatakan oleh Bush, kenapa PresidenAmerika dan pentadbirannya yang paling berkuasa dan terpengaruh gagalmengemukakan bukti tentang kewujudannya? Kenapa sehingga sekarang beliaumasih belum ditangkap?

   Britainmenangkap seramai 664 “pengganas yang disyaki" semenjak serangan9/11, hanya 17 orang sahaja yang didapati bersalah, dan kebanyakan merekatiada sebarang kaitan dengan kumpulan ekstrimis atau rangkaian al-Qaeda?

   Walaupundakwaan yang dibuat oleh Setiausaha Pertahanan AS, Donald Rumsfeld "Meetthe Press" dalam tahun 2001bahawa rangkaian al-Qaeda menguasai sejumlahbesar kompleks gua yang high-tech di Afghanistan, kenapa penjajah Britishdan U.S. tidak pernah menemui gua tersebut selepas mereka menjajah Afghanistan?

   Jika"al-Qaeda" benar sebuah kumpulan yang besar dan terlatih, ataupengganas kenapa kita tidak pernah diberitahu mengenainya ancaman tersebutsemasa U.S. Cole dibom beberapa bulan sebelum 9-11?

   Kembalikepada motif Presiden AS yang digunakan untuk menyakinkan rakyat Amerikadan seluruh dunia tentang perlunya menyerang Iraq, maka kamu akan dapatibahawa dakwaan Bush mengenai al-Qaeda hanyalah seperti illusi asap dancermin.

   Apabilakita memikirkan mengenainya, bagaimana boleh sekumpulan lelaki yang memilikisenjata yang primitif dikatakan memiliki struktur pertubuhan yang sebenar?Seolah-olah mereka begitu hebat, memiliki peralatan yang canggih sebagaimanayang diberitahu, pasti mereka akan menyerang AS lagi selepas peristiwa9/11.

   Jugajika al-Qaeda merupakan sebuah pertubuhan pengganas yang tersusun rapi,mereka pasti memiliki anggota di negara musuh mereka, iaitu di AS sendiri.Tetapi kita tidak pernah mendengar satupun tangkapan yang dibuat semenjakBush memegang jawatannya.

   Satu-satunyaaktiviti yang disyaki ialah sekumpulan orang yang ditangkap selepas peristiwa9/11 adalah kumpulan Yahudi yang ditangkap di New Jersey yang merakamkandiri mereka dan dibelakang mereka adalah bangunan World Trade Center yang terbakar.

   Akhirnya,didapati bahawa kedua-dua lelaki tersebut mempunyai kaitan dengan Mossad,Agensi perisikan Israel. Walau bagaimananya kedua-dua lelaki tersebutakhirnya dibebaskan dan dibenarkan pulang ke Israel.

   Sedarlahwahai umat Islam!


   Sumber: Berita Terkinigroups

   ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
   Dalam minyak kelapa dara mengandungi MCFA (Medium Chain Fatty Acid), yang merupakan komponen

   asid lemak rantaian sederhana yang memiliki banyak fungsi. Beberapa fungsiMCFA antara lain :

   Memudahkan bayi menyerap nutrisi
   Memperbaiki penyerapan vitamin, mineral, dan proteinyang boleh melarutkan lemak
   Meningkatkan absorbsi kalsium yang penting bagi pertumbuhan bayi
   Melindungi bayi dari mikroorganisme berbahaya
   Minyak Kelapa Dara akan meningkatkan MCFA pada ibu menyusukan anak sehinggatiga kali ganda.

   Pemberian makanan yang mengandung MCFA pada ibu yang sedang menyusukan anak akan
   menghasilkan air susu yang kaya akan MCFA.

   http://www.maynetwork.net/biovco/

   Hanya RM30.00 Sebotol (120ml) Semenanjung / RM35.00 Sabah & Sarawak
   KOS PENGHANTARAN PERCUMA Di seluruh Malaysia (POS LAJU)
   Maklumat harga, pembelian & pembayaran : bayaran@...

   Khidmat perunding produk : Prof. Madya Badlishah Sham Baharin (UPM)
   ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

   PEROLEHI DISKAUN ISTIMEWA PEMBELIAN MINYAK KELAPA DARA 'BIOVCO'SEMPENA RAMADHAN DENGAN MENJADI AHLI BIOVCO GROUPS : http://health.groups.yahoo.com/group/biovco/

   Dapatkan Artikel Info Kesihatan : http://health.groups.yahoo.com/group/infokesihatan/

   KEMPEN BELILAH BARANGAN BUATAN ORANG ISLAM UNTUK MEMBANTU UMMAH

   Maynetwork Dot Net
   130-2 Taipan Senawang
   Jln Tmn Komersial Senawang 1
   70450 Seremban N. Sembilan

   Tel : 06-6780544
   Fax : 06-6792043

   H/P :
   013-3014262 (Mohd Johari)

   Email : mdjohari@...
   Web :http://www.maynetwork.net/biovco/

   Nona Manja : http://www.maynetwork.net/nona/
   Noni Madu :
   http://www.maynetwork.net/noni/
   <

   (Message over 64 KB, truncated)

  Your message has been successfully submitted and would be delivered to recipients shortly.