Loading ...
Sorry, an error occurred while loading the content.

Re: [timang1005] Rawatan Cyst ?utk kak ila

Expand Messages
  • princess zyan
    aslm, just nak share pengalaman.. saya juga ada cyst.. b4 ni tak penah tau ada cyst.. bila pregnant 2 months baru dpt tau ada cyst.. doktor ckap kes cam saya
    Message 1 of 4 , Feb 11, 2010
    View Source
    • 0 Attachment
      aslm, just nak share pengalaman.. saya juga ada cyst.. b4 ni tak penah tau ada cyst.. bila pregnant 2 months baru dpt tau ada cyst.. doktor ckap kes cam saya ni mmg btul2 ajaib, sbb dpt pregnant wlpun ada cyst.. 5 tahun menanti kehadiran cahaya mata, at last dpt jugak title 'mama'.. my baby boy 1 thn dah skrang nih.. syukur alhamdulillah..




      From: LIN na <babylina_7656@...>
      To: timang1005hoogroups.com
      Sent: Fri, August 7, 2009 7:41:14 PM
      Subject: Fw: [timang1005] Rawatan Cyst ?utk kak ila

       

      Salam kak ila
       
      Hmm lambat reply. Masih dalam bercuti sebenarnya.. .aha kak PPUKM tu mmg HUKM. Saya mmg keje swasta so PPUKM mmg tak accept GL company saya so saya kena bayar cash la that time pas tu baru claim kat company.proses rawatan nyer tak lama saya dtg 1st timr dia trace la maklumat perubatan saya sbb sebelum nie saya mmg dah penah scan kan klinik panel so saya bawa sumer report yg ada. Then 2nd appointment terus ttp tarikh. just 2 minggu jer kak. tarikh saya operate ari tue actually 16/06/2009 tapi sbb ada emergency case hospital post pone kpd 10/07/2009.
       
      Perasaan?..Benda nie berlaku tahun lepas
      Akak jgn cakap perasaan saya maser tue...
      Mase doktor kata kalo awk nak anak awk kena buang cyst nie. hmm hanya tuhan je la yg tau. Terus mengalir airmata..sbb takut punya pasal. doktor kata cyst saya maser tue 4.8cmm je.so dia kata cuma bat laproscopy. tapi saya masih nak cuba dula kecutkan cyst nie.mcm tempat la saya pi.yg kg. la yg ubat beli beratus ringgit la..tapi makin lama bila scan makin besar, pas tu saya makin kerap pitam walaupun tak period sbb bila cyst nie twist dia menyebabkan kekejanagan pada otot. atas ari2.last saya berani kan diri bat nak bat jgk operate. lepas solat saya doa agar Tuhan kuatkn semangat saya. Saya minta pada dia yg saya redho dgn ujian yg Dia beri pada saya Tapi kuat kan la semangat saya dan tenangkan hati saya saat saya berhadapan dengan ujian untk bat laproscopy. Alhamdulillah maser nak pi hospital sy tak rase apa2 pun. Yg ada kat dalam kepala otak saya maser tue cuma..saat2 menyambut kelahiran cahayamata. saya bayangkan yg saya nak bersalin..
       
      Cuma masa kat hospital saya diuji lagi sekali, doktor yg membuat lawatan bagi tau kat saya, walaupun cyst saya 7cm doktor perlu buat caeser sbb dia nak repair rahim saya utk treatment yg seterusnya untuk bat ICSI. maser tue mmg terkejut tapi saya dah bersedia...pagi subuh sblm operate saya da siap mandi, saya baca yassin dulu kemudia n solat subuh sambil berdoa sekali lagi agar Allah pelihara tubuh saya dari kesakitan..alhamdul illah saat di tolak ke bilik bedah hati saya redho...dan saya yakin itulah kekuatan yg Allah bagi kat saya.
       
      Insyaallah kak doa byk2.cyst tue kalo dibiarkan ble jadi worst.
       
      tq.

      ----- Mesej Dikirim Lanjut ----
      Daripada: mazilan fazilah <ila_lan@yahoo. com>
      Kepada: timang1005@yahoogro ups.com
      Dihantar: Jumaat, 24 Julai, 2009 4:03:52
      Subjek: Re: [timang1005] Rawatan Cyst ?

       

      salam semua......
      lina PPUKM tu HUKM ye?
      lina keje swasta ke?
      macam mane proses rawatan ye?
      tolonglah share gan akak...
      akak ni sebenarnye risau dan tertekan sangat...
      harap dapat bantu....
      tq

       


      Daripada: LIN na <babylina_7656@ yahoo.com. my>
      Kepada: timang1005@yahoogro ups.com
      Dihantar: Khamis, 23 Julai, 2009 12:37:58
      Subjek: Re: [timang1005] Rawatan Cyst ?

       

      Kak Ila saya baru jer bat operation buang cyst kat PPUKM
      Lebih kurang dalam RM 700.00
      tempoh menunggu tak lama ari tue saya dalam 2 minggu dah dapat tarikh


      Daripada: mazilan fazilah <ila_lan@yahoo. com>
      Kepada: timang1005@yahoogro ups.com
      Dihantar: Selasa, 21 Julai, 2009 12:23:17
      Subjek: [timang1005] Rawatan Cyst ?

       

      Salam Semua....
       
       
      Saya nak tanye ade sesiape (pekerja swasta)pernah buang cyst di hospital kerajaan tak?
      Berapa lama tempoh menunggu dan berape kos operation buang cyst?
      Selain itu ade tak sesiape tahu dan ada pengalaman bagaimana untuk kecutkan cyst.
      Diharap kekawan timang dapat membantu....
       
      terima kasih....
       


      Kongsi video semasa berbual dengan rakan anda dalam messenger.
      Kini segalanya boleh dengan Yahoo! Messenger terbaru.


      Dapatkan nama E-mel keutamaan anda!
      Kini anda boleh @ymail..com dan @rocketmail. com.


      Mula berbual dengan rakan di Yahoo! Pingbox serba baru hari ini!
      Mudah untuk membuat ruang bual peribadi di blog anda


      Nama E-mel baru untuk anda!
      Dapatkan nama E-mel yang telah lama anda mahukan pada @ymail dan @rocketmail yang baru.
      Cepat sebelum orang lain mendapatkannya!

    Your message has been successfully submitted and would be delivered to recipients shortly.