Loading ...
Sorry, an error occurred while loading the content.

Re: [timang1005] masalah period dan ovari

Expand Messages
  • Mazliza Ramli
    Saya nak tanya kalau kita nak check kat LPPKN, kita boleh terus pegi macam tu aje ke..atau nak kena ada surat dari dr G.Hosp ? Saya pernah ke LPPKN Batu Pahat,
    Message 1 of 8 , Dec 31, 2007
    View Source
    • 0 Attachment
      Saya nak tanya kalau kita nak check kat LPPKN, kita boleh terus pegi macam tu aje ke..atau nak kena ada surat dari dr G.Hosp ? Saya pernah ke LPPKN Batu Pahat, dia kata saya kena check kat G.Hosp dulu, then dapat surat dari sana baru ke LPPKN..masalahnya saya dari tahun lepas lagi ke GH, asyik check darah, check itu ini..sampai hari ni ulang procedure yang sama..pulak tu selang masa dengan app. yang berikutnya dekat 3 bulan...

      ----- Original Message ----
      From: LIN na <babylina_7656@...>
      To: timang1005@yahoogroups.com
      Sent: Monday, December 31, 2007 11:57:53 AM
      Subject: Re: [timang1005] masalah period dan ovari

      Betul kata nabila tu, sy pun pernah bat treatment kat hospital Gov. dekat 1 tahun 1/2 asyik dok tunggu result jer.pas tu makan folic ngan clomhipe.Tak sabar saya dibuatnyer.Setiap kali appointment kita kena tunggu 3 bulan lamanyer Ya Allah tak dapat nak bayangkan.Pas tu saya pi Private tapi yg bukan pakar dlm kesuburan la...asyik dok bat scan telur jer... setiap kali datang...pas tu bg ubat.Last2 tak ble jd nampaknyer saya terus pi LPPKN.semi Gov.Tapi dia mmg fokus pada reproduksi manusia.treatment tak lama.mula2 dia kumpul result dulu dalam masa sebulan kita kena cek darah untuk isteri pas tu ujian pap smear dan yg paling penting HSG test.dalam masa yg sama suami kena bat test sperma.Bila dah kumpul semua report baru kita jumpa doktor.masa tu la doktor bg tau apa treatment yg perlu kita buat.Macam sy doktor sahkan yg my husband ada skit problem.Jadi setakat nie saya tak perlu apa2 rawatan kalo tidak jenuh saya dok makan mcm ubat.Tp kalo awk rasa ada duit lebih ckit ble la pi jumpa prof ke..so tak der la kita dok tunggu lama...penantian tu satu penyeksaan.. .
      ----- Mesej Asal ----
      Daripada: nabila azwa <gadiskunabila@ yahoo.com>
      Kepada: timang1005@yahoogro ups.com
      Dihantar: Isnin, 31 Disember, 2007 10:35:58
      Subjek: Re: [timang1005] masalah period dan ovari

      hi kak fauziah,

      apa kata kalau akak try jumpa doc pakar yang private
      punya..especially dr. hamid..sebab lagi cepat dpt
      result dia..tak dela nak tunggu lama...kejap aje dpt
      result die...hosptial gov mmg mcm tu..thats why saya
      quit pun prefer pergi private..sebab saya pun
      desperate nak baby...

      insyallah akak boleh peknen dengan izin Allah...jangan
      risau la...banyak aje kes yang lagi teruk dari tu tapi
      Alhamdulilah ada rezeki...akak try pergi private
      la...gud luck

      --- fauziahzainudin <fauziahzainudin@ yahoo.com> wrote:

      > assalamualaikum,
      >
      > saya baru joint this group arini itupun setelah
      > diberitahu oleh
      > sorang kawan. saya dah 3 tahun kawin masih blum ada
      > zuriat,
      > masalahnya saya tidak boleh period secara normal,
      > hanya
      selepas mkn
      > marvellon ( pil perancang) selama 21 hari saya akan
      > period. maslah
      > ni sejak dari sebelum kawin tapi saya pernah period
      > secara normal
      > 2x. sblm kawin saya dah inform suami ttg ini, tapi
      > suami ckp dia
      > akan sama2 cari jalan selesaikan. sekarang saya
      > jalani treatmen dgn
      > hosp gov, masalahnya doktor cakap ovari saya mgkn
      > tak bfungsi dan
      > rahim saya juga kecil. Last month saya doktr suruh
      > buat kromosom
      > study utk pastikan masalah ini bpunca dari mana.
      > yang x sanggupnya
      > saya kena tgu bln 5 thn 2008 keputusannya. skang
      > umur dah nak masuk
      > 30, saya dah x tahan orang bertanya, sampaikan rasa
      > x nak blk kg.
      > family saya x ade masalah tp family belah mak mertua
      > (kelantan) yang
      > saya risau. Sblm raya haji kami blk kltan ada kerja
      > kawin, makck
      > suami bertanya "anak
      mana?" saya ckp "lum ada
      > rezeki" dia sambg
      > lagi "lum ada rezeki ke mandul" waktu tu Allah aje
      > yang tahu nak
      > nangis ke nak gelak, didepan pengantin baru dan
      > semua sepupu2 suami
      > makck tu bercakap. adik ipar saya ada disitu dan
      > suruh saya bersabar
      > katanya maksu tu mmg camtu mulut celupar. tolonglah
      > doktor bagi
      > nasihat apa yang perlu saya buat lagi?
      >
      >
      >

      ____________ _________ _________ _________ _________ _________ _
      Never miss a thing. Make Yahoo your home page.
      http://www.yahoo. com/r/hs




      Bosan dengan spam? Mel Yahoo! memiliki perlindungan spam yang terbaik
      http://my.mail. yahoo.com/


      Send instant messages to your online friends http://uk.messenger.yahoo.com
    • LIN na
      Salam Maz... Saya rasa..kenapa awak perlu surat dr GH sbb treatment yg awak buat di hospital GH perlukan ujian di LPPKN contohnyer speciman test (Ujian sperma
      Message 2 of 8 , Jan 1, 2008
      View Source
      • 0 Attachment
        Salam Maz...
        Saya rasa..kenapa awak perlu surat dr GH sbb treatment yg awak buat di hospital GH perlukan ujian di LPPKN contohnyer speciman test (Ujian sperma suami) mungkin kat hospital GH tu tak der kemudahan LAB.tu dia suruh awk pi LPPKN.mcm sy jgk dulu.Saye bat rawatan kat hospital selayang ujian kena ambik kat LPPKN tu yg leceh nyer.that why awak kena bawak surat reference dr GH.Tapi kalo awak terus bat rawatan kat LPPKN tak perlu surat tu. Saya tak pasti kalo semua LPPKN sama atau tidak. tapi kalo sama cara nyer macam ni.
         
        1. Awak call dulu LPPKN yang berhampiran ngan awak.
            -LPPKN akan ambik nama awk utk register.
            -Dia akan bg tarikh appointment.(biasanyer tarikh appointment ikut tarikh kekosongan kdg2 sampai 3, 4  
             bulan akan datang.
            -tapi dia akn cakap yg awak ble percepatkan treatment dgn call pd hari pertama period awk bulan tu.
             So, awak ble dtg esoknyer.period yg kedua.Better dtg ngan suami sekali sbb suami pun akan bat speciman test sekali.awak kena ambik darah utk cek hormon(FSH).pas tu dlm masa yg sama dia akn bg appointment utk bat HSG test(kalo dah ader masa bat kat GH dulu tak yah pun tak per tapi tanyer la gak).
            -Pas tu hari yang ke 21 kena ambik darah sekali lg ngan bat ujian pap smear(pap smear ni pun sama kalo da ader report dan masih dlm tempoh 1 tahun takk yah pun tak per tp tanyer jgk la mcm mana).
           - dalam masa 1 bulan semua report dah ader the next period 1st day call LPPKN and then 2nd day period jumpa doktor.dan doktor akan bat keputusan treatment apa yg perlu dibuat.
         
        hmm utk keterangan lanjut awak ble serve ke laman LPPKN just type LPPKN utk dapatkan no. Telefon LPPKN yg berhampiran.Saya just kongsi aper yg saya tahu sbb sayer dapat rasakan aper yg awak rasakan.Good Luck
         
         
           
         
        ----- Mesej Asal ----
        Daripada: Mazliza Ramli <maz_angsana@...>
        Kepada: timang1005@yahoogroups.com
        Dihantar: Isnin, 31 Disember, 2007 5:13:51
        Subjek: Re: [timang1005] masalah period dan ovari

        Saya nak tanya kalau kita nak check kat LPPKN, kita boleh terus pegi macam tu aje ke..atau nak kena ada surat dari dr G.Hosp ? Saya pernah ke LPPKN Batu Pahat, dia kata saya kena check kat G.Hosp dulu, then dapat surat dari sana baru ke LPPKN..masalahnya saya dari tahun lepas lagi ke GH, asyik check darah, check itu ini..sampai hari ni ulang procedure yang sama..pulak tu selang masa dengan app. yang berikutnya dekat 3 bulan...

        ----- Original Message ----
        From: LIN na <babylina_7656@ yahoo.com. my>
        To: timang1005@yahoogro ups.com
        Sent: Monday, December 31, 2007 11:57:53 AM
        Subject: Re: [timang1005] masalah period dan ovari

        Betul kata nabila tu, sy pun pernah bat treatment kat hospital Gov. dekat 1 tahun 1/2 asyik dok tunggu result jer.pas tu makan folic ngan clomhipe.Tak sabar saya dibuatnyer.Setiap kali appointment kita kena tunggu 3 bulan lamanyer Ya Allah tak dapat nak bayangkan.Pas tu saya pi Private tapi yg bukan pakar dlm kesuburan la...asyik dok bat scan telur jer... setiap kali datang...pas tu bg ubat.Last2 tak ble jd nampaknyer saya terus pi LPPKN.semi Gov.Tapi dia mmg fokus pada reproduksi manusia.treatment tak lama.mula2 dia kumpul result dulu dalam masa sebulan kita kena cek darah untuk isteri pas tu ujian pap smear dan yg paling penting HSG test.dalam masa yg sama suami kena bat test sperma.Bila dah kumpul semua report baru kita jumpa doktor.masa tu la doktor bg tau apa treatment yg perlu kita buat.Macam sy doktor sahkan yg my husband ada skit problem.Jadi setakat nie saya tak perlu apa2 rawatan kalo tidak jenuh saya dok makan mcm ubat.Tp kalo awk rasa ada duit lebih ckit ble la pi jumpa prof ke..so tak der la kita dok tunggu lama...penantian tu satu penyeksaan.. .
        ----- Mesej Asal ----
        Daripada: nabila azwa <gadiskunabila@ yahoo.com>
        Kepada: timang1005@yahoogro ups.com
        Dihantar: Isnin, 31 Disember, 2007 10:35:58
        Subjek: Re: [timang1005] masalah period dan ovari

        hi kak fauziah,

        apa kata kalau akak try jumpa doc pakar yang private
        punya..especially dr. hamid..sebab lagi cepat dpt
        result dia..tak dela nak tunggu lama...kejap aje dpt
        result die...hosptial gov mmg mcm tu..thats why saya
        quit pun prefer pergi private..sebab saya pun
        desperate nak baby...

        insyallah akak boleh peknen dengan izin Allah...jangan
        risau la...banyak aje kes yang lagi teruk dari tu tapi
        Alhamdulilah ada rezeki...akak try pergi private
        la...gud luck

        --- fauziahzainudin <fauziahzainudin@ yahoo.com> wrote:

        > assalamualaikum,
        >
        > saya baru joint this group arini itupun setelah
        > diberitahu oleh
        > sorang kawan. saya dah 3 tahun kawin masih blum ada
        > zuriat,
        > masalahnya saya tidak boleh period secara normal,
        > hanya
        selepas mkn
        > marvellon ( pil perancang) selama 21 hari saya akan
        > period. maslah
        > ni sejak dari sebelum kawin tapi saya pernah period
        > secara normal
        > 2x. sblm kawin saya dah inform suami ttg ini, tapi
        > suami ckp dia
        > akan sama2 cari jalan selesaikan. sekarang saya
        > jalani treatmen dgn
        > hosp gov, masalahnya doktor cakap ovari saya mgkn
        > tak bfungsi dan
        > rahim saya juga kecil. Last month saya doktr suruh
        > buat kromosom
        > study utk pastikan masalah ini bpunca dari mana.
        > yang x sanggupnya
        > saya kena tgu bln 5 thn 2008 keputusannya. skang
        > umur dah nak masuk
        > 30, saya dah x tahan orang bertanya, sampaikan rasa
        > x nak blk kg.
        > family saya x ade masalah tp family belah mak mertua
        > (kelantan) yang
        > saya risau. Sblm raya haji kami blk kltan ada kerja
        > kawin, makck
        > suami bertanya "anak
        mana?" saya ckp "lum ada
        > rezeki" dia sambg
        > lagi "lum ada rezeki ke mandul" waktu tu Allah aje
        > yang tahu nak
        > nangis ke nak gelak, didepan pengantin baru dan
        > semua sepupu2 suami
        > makck tu bercakap. adik ipar saya ada disitu dan
        > suruh saya bersabar
        > katanya maksu tu mmg camtu mulut celupar. tolonglah
        > doktor bagi
        > nasihat apa yang perlu saya buat lagi?
        >
        >
        >

        ____________ _________ _________ _________ _________ _________ _
        Never miss a thing. Make Yahoo your home page.
        http://www.yahoo. com/r/hs




        Bosan dengan spam? Mel Yahoo! memiliki perlindungan spam yang terbaik
        http://my.mail. yahoo.com/


        Send instant messages to your online friends http://uk.messenger .yahoo.com



        Bosan dengan spam? Mel Yahoo! memiliki perlindungan spam yang terbaik
        http://my.mail.yahoo.com/
      • Honey Dew
        Askum Maz.. saya pn skrg ni buat rawatan dgn LPPKN..dah setahun dah..tp blom ada tanda2 mcm nk hamil je..masa saya dulu kena buat appoinmen dulu nnt dorg akan
        Message 3 of 8 , Jan 3, 2008
        View Source
        • 0 Attachment
          Askum Maz..
          saya pn skrg ni buat rawatan dgn LPPKN..dah setahun dah..tp blom ada tanda2 mcm nk hamil je..masa saya dulu kena buat appoinmen dulu nnt dorg akan bg date utk kita dtg buat check up.kita mesti pergi dgn suami..lps kenal pasti ape mslh kita dorg akan bgtau le ape treatment seterusnya..tp ambil masa yg lama jgk le..kena sabar je..klu pg kt swasta cpt ckt tp kos nye lebih ckt le..

          Mazliza Ramli <maz_angsana@...> wrote:
          Saya nak tanya kalau kita nak check kat LPPKN, kita boleh terus pegi macam tu aje ke..atau nak kena ada surat dari dr G.Hosp ? Saya pernah ke LPPKN Batu Pahat, dia kata saya kena check kat G.Hosp dulu, then dapat surat dari sana baru ke LPPKN..masalahnya saya dari tahun lepas lagi ke GH, asyik check darah, check itu ini..sampai hari ni ulang procedure yang sama..pulak tu selang masa dengan app. yang berikutnya dekat 3 bulan...

          ----- Original Message ----
          From: LIN na <babylina_7656@ yahoo.com. my>
          To: timang1005@yahoogro ups.com
          Sent: Monday, December 31, 2007 11:57:53 AM
          Subject: Re: [timang1005] masalah period dan ovari

          Betul kata nabila tu, sy pun pernah bat treatment kat hospital Gov. dekat 1 tahun 1/2 asyik dok tunggu result jer.pas tu makan folic ngan clomhipe.Tak sabar saya dibuatnyer.Setiap kali appointment kita kena tunggu 3 bulan lamanyer Ya Allah tak dapat nak bayangkan.Pas tu saya pi Private tapi yg bukan pakar dlm kesuburan la...asyik dok bat scan telur jer... setiap kali datang...pas tu bg ubat.Last2 tak ble jd nampaknyer saya terus pi LPPKN.semi Gov.Tapi dia mmg fokus pada reproduksi manusia.treatment tak lama.mula2 dia kumpul result dulu dalam masa sebulan kita kena cek darah untuk isteri pas tu ujian pap smear dan yg paling penting HSG test.dalam masa yg sama suami kena bat test sperma.Bila dah kumpul semua report baru kita jumpa doktor.masa tu la doktor bg tau apa treatment yg perlu kita buat.Macam sy doktor sahkan yg my husband ada skit problem.Jadi setakat nie saya tak perlu apa2 rawatan kalo tidak jenuh saya dok makan mcm ubat.Tp kalo awk rasa ada duit lebih ckit ble la pi jumpa prof ke..so tak der la kita dok tunggu lama...penantian tu satu penyeksaan.. .
          ----- Mesej Asal ----
          Daripada: nabila azwa <gadiskunabila@ yahoo.com>
          Kepada: timang1005@yahoogro ups.com
          Dihantar: Isnin, 31 Disember, 2007 10:35:58
          Subjek: Re: [timang1005] masalah period dan ovari

          hi kak fauziah,

          apa kata kalau akak try jumpa doc pakar yang private
          punya..especially dr. hamid..sebab lagi cepat dpt
          result dia..tak dela nak tunggu lama...kejap aje dpt
          result die...hosptial gov mmg mcm tu..thats why saya
          quit pun prefer pergi private..sebab saya pun
          desperate nak baby...

          insyallah akak boleh peknen dengan izin Allah...jangan
          risau la...banyak aje kes yang lagi teruk dari tu tapi
          Alhamdulilah ada rezeki...akak try pergi private
          la...gud luck

          --- fauziahzainudin <fauziahzainudin@ yahoo.com> wrote:

          > assalamualaikum,
          >
          > saya baru joint this group arini itupun setelah
          > diberitahu oleh
          > sorang kawan. saya dah 3 tahun kawin masih blum ada
          > zuriat,
          > masalahnya saya tidak boleh period secara normal,
          > hanya selepas mkn
          > marvellon ( pil perancang) selama 21 hari saya akan
          > period. maslah
          > ni sejak dari sebelum kawin tapi saya pernah period
          > secara normal
          > 2x. sblm kawin saya dah inform suami ttg ini, tapi
          > suami ckp dia
          > akan sama2 cari jalan selesaikan. sekarang saya
          > jalani treatmen dgn
          > hosp gov, masalahnya doktor cakap ovari saya mgkn
          > tak bfungsi dan
          > rahim saya juga kecil. Last month saya doktr suruh
          > buat kromosom
          > study utk pastikan masalah ini bpunca dari mana.
          > yang x sanggupnya
          > saya kena tgu bln 5 thn 2008 keputusannya. skang
          > umur dah nak masuk
          > 30, saya dah x tahan orang bertanya, sampaikan rasa
          > x nak blk kg.
          > family saya x ade masalah tp family belah mak mertua
          > (kelantan) yang
          > saya risau. Sblm raya haji kami blk kltan ada kerja
          > kawin, makck
          > suami bertanya "anak mana?" saya ckp "lum ada
          > rezeki" dia sambg
          > lagi "lum ada rezeki ke mandul" waktu tu Allah aje
          > yang tahu nak
          > nangis ke nak gelak, didepan pengantin baru dan
          > semua sepupu2 suami
          > makck tu bercakap. adik ipar saya ada disitu dan
          > suruh saya bersabar
          > katanya maksu tu mmg camtu mulut celupar. tolonglah
          > doktor bagi
          > nasihat apa yang perlu saya buat lagi?
          >
          >
          >

          ____________ _________ _________ _________ _________ _________ _
          Never miss a thing. Make Yahoo your home page.
          http://www.yahoo. com/r/hs



          Bosan dengan spam? Mel Yahoo! memiliki perlindungan spam yang terbaik
          http://my.mail. yahoo.com/


          Send instant messages to your online friends http://uk.messenger .yahoo.com


          Looking for last minute shopping deals? Find them fast with Yahoo! Search.

        • Mazliza Ramli
          tq lin..kita sama2 berusaha ye !!! Insya Allah ada rezeki kita nanti.. ... From: LIN na To: timang1005@yahoogroups.com Sent:
          Message 4 of 8 , Jan 3, 2008
          View Source
          • 0 Attachment
            tq lin..kita sama2 berusaha ye !!! Insya Allah ada rezeki kita nanti..

            ----- Original Message ----
            From: LIN na <babylina_7656@...>
            To: timang1005@yahoogroups.com
            Sent: Wednesday, January 2, 2008 1:57:35 PM
            Subject: Re: [timang1005] masalah period dan ovari

            Salam Maz...
            Saya rasa..kenapa awak perlu surat dr GH sbb treatment yg awak buat di hospital GH perlukan ujian di LPPKN contohnyer speciman test (Ujian sperma suami) mungkin kat hospital GH tu tak der kemudahan LAB.tu dia suruh awk pi LPPKN.mcm sy jgk dulu.Saye bat rawatan kat hospital selayang ujian kena ambik kat LPPKN tu yg leceh nyer.that why awak kena bawak surat reference dr GH.Tapi kalo awak terus bat rawatan kat LPPKN tak perlu surat tu. Saya tak pasti kalo semua LPPKN sama atau tidak. tapi kalo sama cara nyer macam ni.
             
            1. Awak call dulu LPPKN yang berhampiran ngan awak.
                -LPPKN akan ambik nama awk utk register.
                -Dia akan bg tarikh appointment. (biasanyer tarikh appointment ikut tarikh kekosongan kdg2 sampai 3, 4  
                 bulan akan datang.
                -tapi dia akn cakap yg awak ble percepatkan treatment dgn call pd hari pertama period awk bulan tu.
                 So, awak ble dtg esoknyer.period yg kedua.Better dtg ngan suami sekali sbb suami pun akan bat speciman test sekali.awak kena ambik darah utk cek hormon(FSH). pas tu dlm masa yg sama dia akn bg appointment utk bat HSG test(kalo dah ader masa bat kat GH dulu tak yah pun tak per tapi tanyer la gak).
                -Pas tu hari yang ke 21 kena ambik darah sekali lg ngan bat ujian pap smear(pap smear ni pun sama kalo da ader report dan masih dlm tempoh 1 tahun takk yah pun tak per tp tanyer jgk la mcm mana).
               - dalam masa 1 bulan semua report dah ader the next period 1st day call LPPKN and then 2nd day period jumpa doktor.dan doktor akan bat keputusan treatment apa yg perlu dibuat.
             
            hmm utk keterangan lanjut awak ble serve ke laman LPPKN just type LPPKN utk dapatkan no. Telefon LPPKN yg berhampiran. Saya just kongsi aper yg saya tahu sbb sayer dapat rasakan aper yg awak rasakan.Good Luck
             
             
               
             
            ----- Mesej Asal ----
            Daripada: Mazliza Ramli <maz_angsana@ yahoo.com>
            Kepada: timang1005@yahoogro ups.com
            Dihantar: Isnin, 31 Disember, 2007 5:13:51
            Subjek: Re: [timang1005] masalah period dan ovari

            Saya nak tanya kalau kita nak check kat LPPKN, kita boleh terus pegi macam tu aje ke..atau nak kena ada surat dari dr G.Hosp ? Saya pernah ke LPPKN Batu Pahat, dia kata saya kena check kat G.Hosp dulu, then dapat surat dari sana baru ke LPPKN..masalahnya saya dari tahun lepas lagi ke GH, asyik check darah, check itu ini..sampai hari ni ulang procedure yang sama..pulak tu selang masa dengan app. yang berikutnya dekat 3 bulan...

            ----- Original Message ----
            From: LIN na <babylina_7656@ yahoo.com. my>
            To: timang1005@yahoogro ups.com
            Sent: Monday, December 31, 2007 11:57:53 AM
            Subject: Re: [timang1005] masalah period dan ovari

            Betul kata nabila tu, sy pun pernah bat treatment kat hospital Gov. dekat 1 tahun 1/2 asyik dok tunggu result jer.pas tu makan folic ngan clomhipe.Tak sabar saya dibuatnyer.Setiap kali appointment kita kena tunggu 3 bulan lamanyer Ya Allah tak dapat nak bayangkan.Pas tu saya pi Private tapi yg bukan pakar dlm kesuburan la...asyik dok bat scan telur jer... setiap kali datang...pas tu bg ubat.Last2 tak ble jd nampaknyer saya terus pi LPPKN.semi Gov.Tapi dia mmg fokus pada reproduksi manusia.treatment tak lama.mula2 dia kumpul result dulu dalam masa sebulan kita kena cek darah untuk isteri pas tu ujian pap smear dan yg paling penting HSG test.dalam masa yg sama suami kena bat test sperma.Bila dah kumpul semua report baru kita jumpa doktor.masa tu la doktor bg tau apa treatment yg perlu kita buat.Macam sy doktor sahkan yg my husband ada skit problem.Jadi setakat nie saya tak perlu apa2 rawatan kalo tidak jenuh saya dok makan mcm ubat.Tp kalo awk rasa ada duit lebih ckit ble la pi jumpa prof ke..so tak der la kita dok tunggu lama...penantian tu satu penyeksaan.. .
            ----- Mesej Asal ----
            Daripada: nabila azwa <gadiskunabila@ yahoo.com>
            Kepada: timang1005@yahoogro ups.com
            Dihantar: Isnin, 31 Disember, 2007 10:35:58
            Subjek: Re: [timang1005] masalah period dan ovari

            hi kak fauziah,

            apa kata kalau akak try jumpa doc pakar yang private
            punya..especially dr. hamid..sebab lagi cepat dpt
            result dia..tak dela nak tunggu lama...kejap aje dpt
            result die...hosptial gov mmg mcm tu..thats why saya
            quit pun prefer pergi private..sebab saya pun
            desperate nak baby...

            insyallah akak boleh peknen dengan izin Allah...jangan
            risau la...banyak aje kes yang lagi teruk dari tu tapi
            Alhamdulilah ada rezeki...akak try pergi private
            la...gud luck

            --- fauziahzainudin <fauziahzainudin@ yahoo.com> wrote:

            > assalamualaikum,
            >
            > saya baru joint this group arini itupun setelah
            > diberitahu oleh
            > sorang kawan. saya dah 3 tahun kawin masih blum ada
            > zuriat,
            > masalahnya saya tidak boleh period secara normal,
            > hanya
            selepas mkn
            > marvellon ( pil perancang) selama 21 hari saya akan
            > period. maslah
            > ni sejak dari sebelum kawin tapi saya pernah period
            > secara normal
            > 2x. sblm kawin saya dah inform suami ttg ini, tapi
            > suami ckp dia
            > akan sama2 cari jalan selesaikan. sekarang saya
            > jalani treatmen dgn
            > hosp gov, masalahnya doktor cakap ovari saya mgkn
            > tak bfungsi dan
            > rahim saya juga kecil. Last month saya doktr suruh
            > buat kromosom
            > study utk pastikan masalah ini bpunca dari mana.
            > yang x sanggupnya
            > saya kena tgu bln 5 thn 2008 keputusannya. skang
            > umur dah nak masuk
            > 30, saya dah x tahan orang bertanya, sampaikan rasa
            > x nak blk kg.
            > family saya x ade masalah tp family belah mak mertua
            > (kelantan) yang
            > saya risau. Sblm raya haji kami blk kltan ada kerja
            > kawin, makck
            > suami bertanya "anak
            mana?" saya ckp "lum ada
            > rezeki" dia sambg
            > lagi "lum ada rezeki ke mandul" waktu tu Allah aje
            > yang tahu nak
            > nangis ke nak gelak, didepan pengantin baru dan
            > semua sepupu2 suami
            > makck tu bercakap. adik ipar saya ada disitu dan
            > suruh saya bersabar
            > katanya maksu tu mmg camtu mulut celupar. tolonglah
            > doktor bagi
            > nasihat apa yang perlu saya buat lagi?
            >
            >
            >

            ____________ _________ _________ _________ _________ _________ _
            Never miss a thing. Make Yahoo your home page.
            http://www.yahoo. com/r/hs




            Bosan dengan spam? Mel Yahoo! memiliki perlindungan spam yang terbaik
            http://my.mail. yahoo.com/


            Send instant messages to your online friends http://uk.messenger .yahoo.com



            Bosan dengan spam? Mel Yahoo! memiliki perlindungan spam yang terbaik
            http://my.mail. yahoo.com/


            Send instant messages to your online friends http://uk.messenger.yahoo.com
          • Zur Yie
            Buat puan yang mengalami mslh...sememangnya setiap keluarga menginginkan anak..Sudahkah puan melakukan semua pemeriksaan doktor pakar?Kalau puan dah sampai nak
            Message 5 of 8 , Jan 5, 2008
            View Source
            • 0 Attachment
              Buat puan yang mengalami mslh...sememangnya setiap keluarga menginginkan anak..Sudahkah puan melakukan semua pemeriksaan doktor pakar?Kalau puan dah sampai nak putus asa...kenapa tidak cuba cara batin,islam...Cuba rujuk kepada ustaz2 yang mengajar di masjid...tanya mereka bagaimana.
               
              Sabarlah puan...Ingatlah kisah Nabi Ibrahim,tentang isterinya yang lanjut usia,diwahyukan akan mendapat seorang bayi walaupun usia sudah lanjut,lebih lanjut daripada usia puan.
               
              ..cubalah puan tanya ustaz tentang ayat2 yang boleh sembuhkan sakit puan.
              ...penyakit aids pun boleh disembuhkan dengan ayat suci alquran,kenapa tidak penyakit puan...setiap penyakit ada ubatnya kecuali mati.
               
              Cubalah puan tanyakan kpd ustaz tentang surah al-fatihah, surah al hasyr...
               
               
               


              Looking for last minute shopping deals? Find them fast with Yahoo! Search.

            Your message has been successfully submitted and would be delivered to recipients shortly.