Loading ...
Sorry, an error occurred while loading the content.

Balasan: Re: [timang1005] susu badan

Expand Messages
  • Nany Suhaila Zolkefly
    kita ni menyusu kan anak dah nak 2 tahun.. dulu anak saya awal2 cam tu jugak tau...bila bg susu dalam botol laju ke....ape yg saya buat ialah...bila saya kerja
    Message 1 of 18 , Sep 29, 2007
    View Source
    • 0 Attachment
      kita ni menyusu kan anak dah nak 2 tahun..
      dulu anak saya awal2 cam tu jugak tau...bila bg susu dalam botol laju ke....ape yg saya buat ialah...bila saya kerja mmg lah dia minum susu gn botol..bila balik saya bg dia menyusu badan..kalau dia tak mahu pun saya bg jugak.. mmg nangis..tapi biar je..lama2 dia akan biasa dgn jadual yg macam tu....mesti buat berterusan....

      Shaharina Shaharuddin <xalongx@...> wrote:
      saya pun mengalami masalah yg sama jugak.. anak saya sekarang baru berusia 2 bulan. tiap kali bg nyusu bdn mesti dia tolak.. asyik nak isap susu botol jer..

      On 9/26/07, Azniwati <shaazni1995@ yahoo.com> wrote:
      assalamualaikum. ..
      baby sy 6 bulan, girl. sejak kebelakangan ni dia dah x b'minat nk
      menyusu badan. dia mkn nestum. setiap kali sy bg, dia isap sikit je. tp
      kalu bg susu tepung... laju je dia minum. terlalu awal utk dia berenti
      susu bdn. mcm kakak dia dlu pn 8 bln dh stop.
      ada x sesapa bole bg cdgn????
      tq.




      Bosan dengan spam? Mel Yahoo! memiliki perlindungan spam yang terbaik
      http://my.mail.yahoo.com/

    • princess arwen
      saya pon ada masalah yg sama.. baby br 4 1/2 bulan.. dia dah tak berapa nak menetek.. so saya bg ikut botol.. so far takde ks formula lg... tp saya risau takut
      Message 2 of 18 , Sep 30, 2007
      View Source
      • 0 Attachment
        saya pon ada masalah yg sama.. baby br 4 1/2 bulan.. dia dah tak berapa nak menetek.. so saya bg ikut botol.. so far takde ks formula lg... tp saya risau takut susu badan kering terus...... arr syedihnya...

        saya dah start bg makan kt baby.......

        On 9/26/07, Shaharina Shaharuddin <xalongx@...> wrote:

        saya pun mengalami masalah yg sama jugak.. anak saya sekarang baru berusia 2 bulan. tiap kali bg nyusu bdn mesti dia tolak.. asyik nak isap susu botol jer..

        On 9/26/07, Azniwati <shaazni1995@... > wrote:

        assalamualaikum...
        baby sy 6 bulan, girl. sejak kebelakangan ni dia dah x b'minat nk
        menyusu badan. dia mkn nestum. setiap kali sy bg, dia isap sikit je. tp
        kalu bg susu tepung... laju je dia minum. terlalu awal utk dia berenti
        susu bdn. mcm kakak dia dlu pn 8 bln dh stop.
        ada x sesapa bole bg cdgn????
        tq.



      • Nurhaizan, Khairiyah
        Terbalik... Hehehe... Anak saya pulak menyusu dgn botol taknak. Saya pam susu badan dan bbsitter bagi dgn botol, dia tolak2 puting botol tu dgn lidah bila bagi
        Message 3 of 18 , Oct 1, 2007
        View Source
        • 0 Attachment

          Terbalik… Hehehe…

          Anak saya pulak menyusu dgn botol taknak. Saya pam susu badan dan bbsitter bagi dgn botol, dia tolak2 puting botol tu dgn lidah bila bagi susu. Jadi dia menyusu sikit je. Saya susah hati bila dgr dr bbsitter dia asyik nangis. So, try tukar puting tu guna putting Dr. Baby, tp still taknak. Semalam baru je beli puting NUK. Harapnya hari ni dia minum laa susu yg tinggal utk dia tu sampai habis.

           

          -----Original Message-----
          From:
          timang1005@yahoogroups.com [mailto:timang1005@yahoogroups.com] On Behalf Of Nany Suhaila Zolkefly
          Sent:
          29 September 2007 23:44
          To:
          timang1005@yahoogroups.com
          Subje
          ct: Balasan: Re: [timang1005] susu badan

           

          kita ni menyusu kan anak dah nak 2 tahun..

          dulu anak saya awal2 cam tu jugak tau...bila bg susu dalam botol laju ke....ape yg saya buat ialah...bila saya kerja mmg lah dia minum susu gn botol..bila balik saya bg dia menyusu badan..kalau dia tak mahu pun saya bg jugak.. mmg nangis..tapi biar je..lama2 dia akan biasa dgn jadual yg macam tu....mesti buat berterusan.. ..

          Shaharina Shaharuddin <xalongx@gmail. com> wrote:

          saya pun mengalami masalah yg sama jugak.. anak saya sekarang baru berusia 2 bulan. tiap kali bg nyusu bdn mesti dia tolak.. asyik nak isap susu botol jer..

          On 9/26/07, Azniwati <shaazni1995@ yahoo.com> wrote:

          assalamualaikum. ..
          baby sy 6 bulan, girl. sejak kebelakangan ni dia dah x b'minat nk
          menyusu badan. dia mkn nestum. setiap kali sy bg, dia isap sikit je. tp
          kalu bg susu tepung... laju je dia minum. terlalu awal utk dia berenti
          susu bdn. mcm kakak dia dlu pn 8 bln dh stop.
          ada x sesapa bole bg cdgn????
          tq.

           

           

           


          Bosan dengan spam? Mel Yahoo! memiliki perlindungan spam yang terbaik
          http://my.mail. yahoo.com/




          This e-mail and any attachment thereto may contain confidential information and/or information protected by intellectual property rights for the exclusive attention of the intended addressees named above. Any access of third parties to this e-mail is unauthorised. Any use of this e-mail by unintended recipients such as total or partial copying, distribution, disclosure etc. is prohibited and may be unlawful. When addressed to our clients the content of this e-mail is subject to the General Terms and Conditions of GL's Group of Companies applicable at the date of this e-mail.

          If you have received this e-mail in error, please notify the sender either by telephone or by e-mail and delete the material from any computer.

          GL's Group of Companies does not warrant and/or guarantee that this message at the moment of receipt is authentic, correct and its communication free of errors, interruption etc.
        • faradila mohamed
          just nak sharing... anak saya dah 1taun 9bln tp still susu badan lg... xtau mcmne nk suh brenti coz kalu saya blk umah je msti cari nenen kalu saya bg botol
          Message 4 of 18 , Oct 2, 2007
          View Source
          • 0 Attachment
            just nak sharing...
            anak saya dah 1taun 9bln tp still susu badan lg... xtau mcmne nk suh brenti coz kalu saya blk umah je msti cari nenen kalu saya bg botol nangis2 tanak, tp saya biar je smpi dia brenti nangis dan bg jugak susu botol,cuma seblum tido je saya bg susu badan

            "Nurhaizan, Khairiyah" <khairiyah.nurhaizan@...> wrote:
            Terbalik… Hehehe…
            Anak saya pulak menyusu dgn botol taknak. Saya pam susu badan dan bbsitter bagi dgn botol, dia tolak2 puting botol tu dgn lidah bila bagi susu. Jadi dia menyusu sikit je. Saya susah hati bila dgr dr bbsitter dia asyik nangis. So, try tukar puting tu guna putting Dr. Baby, tp still taknak. Semalam baru je beli puting NUK. Harapnya hari ni dia minum laa susu yg tinggal utk dia tu sampai habis.
             
            -----Original Message-----
            From:
            timang1005@yahoogro ups.com [mailto:timang1005@yahoogro ups.com] On Behalf Of Nany Suhaila Zolkefly
            Sent:
            29 September 2007 23:44
            To:
            timang1005@yahoogro ups.com
            Subje
            ct: Balasan: Re: [timang1005] susu badan
             
            kita ni menyusu kan anak dah nak 2 tahun..
            dulu anak saya awal2 cam tu jugak tau...bila bg susu dalam botol laju ke....ape yg saya buat ialah...bila saya kerja mmg lah dia minum susu gn botol..bila balik saya bg dia menyusu badan..kalau dia tak mahu pun saya bg jugak.. mmg nangis..tapi biar je..lama2 dia akan biasa dgn jadual yg macam tu....mesti buat berterusan.. ..

            Shaharina Shaharuddin <xalongx@gmail. com> wrote:
            saya pun mengalami masalah yg sama jugak.. anak saya sekarang baru berusia 2 bulan. tiap kali bg nyusu bdn mesti dia tolak.. asyik nak isap susu botol jer..
            On 9/26/07, Azniwati <shaazni1995@ yahoo.com> wrote:
            assalamualaikum. ..
            baby sy 6 bulan, girl. sejak kebelakangan ni dia dah x b'minat nk
            menyusu badan. dia mkn nestum. setiap kali sy bg, dia isap sikit je. tp
            kalu bg susu tepung... laju je dia minum. terlalu awal utk dia berenti
            susu bdn. mcm kakak dia dlu pn 8 bln dh stop.
            ada x sesapa bole bg cdgn????
            tq.
             
             
             

            Bosan dengan spam? Mel Yahoo! memiliki perlindungan spam yang terbaik
            http://my.mail. yahoo.com/



            This e-mail and any attachment thereto may contain confidential information and/or information protected by intellectual property rights for the exclusive attention of the intended addressees named above. Any access of third parties to this e-mail is unauthorised. Any use of this e-mail by unintended recipients such as total or partial copying, distribution, disclosure etc. is prohibited and may be unlawful. When addressed to our clients the content of this e-mail is subject to the General Terms and Conditions of GL's Group of Companies applicable at the date of this e-mail.

            If you have received this e-mail in error, please notify the sender either by telephone or by e-mail and delete the material from any computer.

            GL's Group of Companies does not warrant and/or guarantee that this message at the moment of receipt is authentic, correct and its communication free of errors, interruption etc.


            Bosan dengan spam? Mel Yahoo! memiliki perlindungan spam yang terbaik
            http://my.mail.yahoo.com/

          • nadia ilyas
            arwen... awat khal-el dah tak mo menetek...budak byk akal nih...try laa pump sekerap mungkin...insya ALLAH tak kering...akak nih pegang prinsip tu
            Message 5 of 18 , Oct 2, 2007
            View Source
            • 0 Attachment
              arwen...

              awat khal-el dah tak mo menetek...budak byk akal
              nih...try laa pump sekerap mungkin...insya ALLAH tak
              kering...akak nih pegang prinsip tu
              laaa..alhamdulillah...dgn cara tu hasil tetap ada...


              ____________________________________________________________________________________
              Luggage? GPS? Comic books?
              Check out fitting gifts for grads at Yahoo! Search
              http://search.yahoo.com/search?fr=oni_on_mail&p=graduation+gifts&cs=bz
            • kuaci bunge
              Akum Danish masa 4 bulan dia dah start taknak BF...then apa saya buat saya kasi dia menyusu baring, kadang2 ada budak tak selesa dengan cara cradle so kene
              Message 6 of 18 , Oct 2, 2007
              View Source
              • 0 Attachment
                Akum
                 
                Danish masa 4 bulan dia dah start taknak BF...then apa saya buat saya kasi dia menyusu baring, kadang2 ada budak tak selesa dengan cara cradle so kene pandai pelbagaikan cara nak kasi dia susu...kalau siang2 pump sahaja malam tak kasi direct feed takut lama2 susu akan berkurang sebab stimulation baby isap tak sama dengan pump...
                 
                Skrang bila danish dah masuk 7 bulan dia dah taknak menysusu baring plak dia nak menyusu cradle, kadang2 perangai budak ni hanya untuk sementara so kita kene banyak bersabar dan jangan putus asa...ada masa memang dia buat perangai, mula2 ingat memang danish dah tak suke BF suke botol, tapi kita kenelah cari alternatif lain untuk dia, kadang2 tu sanggup tak menyusu dari kul 9 am sampai 3 pm, mana kita tak risau...bila menyusu cradle dia melentik2 badan dia taknak, bila breast dah bengkak pump masuk botol n kasi, ni masa mula2 saya tak tahu nak buat apa...nak berjalan pun takboleh sebab dia taknak BF...rupanya dia nak menyusu baring, terpaksa la bekorban dalam kereta pun baring kat belakang, then singgah surau/masjid kasi dia susu baring then baru sambung berjalan semula...Alhamdulillah skrang dia dah ok, senang bleh menyusu duduk cara cradle tak susah dah...
                 
                Jangan putus asa...dulu mak saya cakap saya menyusu sampai 6 bulan aje sebab dia cakap saya taknak BF nak botol...so saya taknak benda yang sama terjadi kat Danish, macam mana cara sekalipun saya tetap akan kasi dia BF...skrang ni kalau balik kerja dia dah tahu dah skit aje minum EBM dari botol sebab dia tau mama dia nak balik kasi nenen ...dah 8 bulan exclusive BF Alhamdulillah sangat...
                 
                Lilypie Breastfeeding PicLilypie Breastfeeding Ticker


                ----- Original Message ----
                From: Nany Suhaila Zolkefly <nany_suhaila@...>
                To: timang1005@yahoogroups.com
                Sent: Saturday, September 29, 2007 11:43:42 PM
                Subject: Balasan: Re: [timang1005] susu badan

                kita ni menyusu kan anak dah nak 2 tahun..
                dulu anak saya awal2 cam tu jugak tau...bila bg susu dalam botol laju ke....ape yg saya buat ialah...bila saya kerja mmg lah dia minum susu gn botol..bila balik saya bg dia menyusu badan..kalau dia tak mahu pun saya bg jugak.. mmg nangis..tapi biar je..lama2 dia akan biasa dgn jadual yg macam tu....mesti buat berterusan.. ..

                Shaharina Shaharuddin <xalongx@gmail. com> wrote:
                saya pun mengalami masalah yg sama jugak.. anak saya sekarang baru berusia 2 bulan. tiap kali bg nyusu bdn mesti dia tolak.. asyik nak isap susu botol jer..

                On 9/26/07, Azniwati <shaazni1995@ yahoo.com> wrote:
                assalamualaikum. ..
                baby sy 6 bulan, girl. sejak kebelakangan ni dia dah x b'minat nk
                menyusu badan. dia mkn nestum. setiap kali sy bg, dia isap sikit je. tp
                kalu bg susu tepung... laju je dia minum. terlalu awal utk dia berenti
                susu bdn. mcm kakak dia dlu pn 8 bln dh stop.
                ada x sesapa bole bg cdgn????
                tq.




                Bosan dengan spam? Mel Yahoo! memiliki perlindungan spam yang terbaik
                http://my.mail. yahoo.com/




                Don't let your dream ride pass you by. Make it a reality with Yahoo! Autos.
              • azni wati
                mcm tu ke?... anak sulung sy dlu pn camtu gak.. bila gi keje risau dia lapar... mcm2 jenis puting beli... dia tetap tolak... mak bg dia minum susu pakai
                Message 7 of 18 , Oct 2, 2007
                View Source
                • 0 Attachment
                  mcm tu ke?... anak sulung sy dlu pn camtu gak.. bila gi keje risau dia lapar... mcm2 jenis puting beli... dia tetap tolak... mak bg dia minum susu pakai sudu... balik keje terus bg dia susu bdn... dlm 6 bln baru dia blh terima susu botol... tp 8 bln dia stop susu bdn... ms tu dia dh ada gigi...


                  "Nurhaizan, Khairiyah" <khairiyah.nurhaizan@...> wrote:
                  Terbalik… Hehehe…
                  Anak saya pulak menyusu dgn botol taknak. Saya pam susu badan dan bbsitter bagi dgn botol, dia tolak2 puting botol tu dgn lidah bila bagi susu. Jadi dia menyusu sikit je. Saya susah hati bila dgr dr bbsitter dia asyik nangis. So, try tukar puting tu guna putting Dr. Baby, tp still taknak. Semalam baru je beli puting NUK. Harapnya hari ni dia minum laa susu yg tinggal utk dia tu sampai habis.
                   
                  -----Original Message-----
                  From:
                  timang1005@yahoogro ups.com [mailto:timang1005@yahoogro ups.com] On Behalf Of Nany Suhaila Zolkefly
                  Sent:
                  29 September 2007 23:44
                  To:
                  timang1005@yahoogro ups.com
                  Subje
                  ct: Balasan: Re: [timang1005] susu badan
                   
                  kita ni menyusu kan anak dah nak 2 tahun..
                  dulu anak saya awal2 cam tu jugak tau...bila bg susu dalam botol laju ke....ape yg saya buat ialah...bila saya kerja mmg lah dia minum susu gn botol..bila balik saya bg dia menyusu badan..kalau dia tak mahu pun saya bg jugak.. mmg nangis..tapi biar je..lama2 dia akan biasa dgn jadual yg macam tu....mesti buat berterusan.. ..

                  Shaharina Shaharuddin <xalongx@gmail. com> wrote:
                  saya pun mengalami masalah yg sama jugak.. anak saya sekarang baru berusia 2 bulan. tiap kali bg nyusu bdn mesti dia tolak.. asyik nak isap susu botol jer..
                  On 9/26/07, Azniwati <shaazni1995@ yahoo.com> wrote:
                  assalamualaikum. ..
                  baby sy 6 bulan, girl. sejak kebelakangan ni dia dah x b'minat nk
                  menyusu badan. dia mkn nestum. setiap kali sy bg, dia isap sikit je. tp
                  kalu bg susu tepung... laju je dia minum. terlalu awal utk dia berenti
                  susu bdn. mcm kakak dia dlu pn 8 bln dh stop.
                  ada x sesapa bole bg cdgn????
                  tq.
                   
                   
                   

                  Bosan dengan spam? Mel Yahoo! memiliki perlindungan spam yang terbaik
                  http://my.mail. yahoo.com/



                  This e-mail and any attachment thereto may contain confidential information and/or information protected by intellectual property rights for the exclusive attention of the intended addressees named above. Any access of third parties to this e-mail is unauthorised. Any use of this e-mail by unintended recipients such as total or partial copying, distribution, disclosure etc. is prohibited and may be unlawful. When addressed to our clients the content of this e-mail is subject to the General Terms and Conditions of GL's Group of Companies applicable at the date of this e-mail.

                  If you have received this e-mail in error, please notify the sender either by telephone or by e-mail and delete the material from any computer.

                  GL's Group of Companies does not warrant and/or guarantee that this message at the moment of receipt is authentic, correct and its communication free of errors, interruption etc.


                  Bosan dengan spam? Mel Yahoo! memiliki perlindungan spam yang terbaik
                  http://my.mail.yahoo.com/

                Your message has been successfully submitted and would be delivered to recipients shortly.