Loading ...
Sorry, an error occurred while loading the content.

Re: Bumbung Pergola Anggur

Expand Messages
  • mnor29
    Mungkin itu adalah plexiglass @ kepingan acrylic TP
    Message 1 of 5 , Apr 1, 2012
    • 0 Attachment
      Mungkin itu adalah plexiglass @ kepingan acrylic

      TP

      --- In tamanflora@yahoogroups.com, Ummu Waheedah <assakynah@...> wrote:
      >
      > ada satu lagi bahan, nampak macam kaca ttp bukan kaca.
      > Abg ipar saya guna bahan ni untuk buat petak2 isi gula2 di kedai nya.. itu dulu la masa nak jimat. Dijual sekeping2..kalau bumbung melengkung tak blh pasang.kat kedai hardware ada jual.
      >
      >
      > Mari Bersama kita bertekad, Menjadi Generasi Tiada Hari Tanpa Qur'an
      >
      >
      >
      >
      > >________________________________
      > > From: mnor29 <mnor29@...>
      > >To: tamanflora@yahoogroups.com
      > >Sent: Sunday, 1 April 2012 8:41 AM
      > >Subject: [tamanflora] Re: Bumbung Pergola Anggur
      > >
      > >
      > > 
      > >Ummu, bukannya 2 lapis...dia sebelah menyebelah..... esok-esok turunlah tuuuu...
      > >
      > >TP
      > >
      > >--- In tamanflora@yahoogroups.com, Ummu Waheedah <assakynah@> wrote:
      > >>
      > >> Kenapa kenapa 2 lapis yer...
      > >> Awning saya dah nak roboh, kena hentam kelapa dr pokok disebelahnya.
      > >> So saya  ingat nak ganti dgn awning warna putih (sebelum ni warna hijau), Frame besi tu remain.. entah apa punya polycarbornbate tak tau la.. jenis yg stesen petronas guna tu.
      > >>  
      > >> .. tp tak buat lagi, tunggu RM turun dr langit .. :)
      > >>
      > >>
      > >> Mari Bersama kita bertekad, Menjadi Generasi Tiada Hari Tanpa Qur'an
      > >> --- On Sat, 31/3/12, mohd nor azalli <mnor29@> wrote:
      > >>
      > >>
      > >> From: mohd nor azalli <mnor29@>
      > >> Subject: [tamanflora] Bumbung Pergola Anggur
      > >> To: "tamanflora@yahoogroups.com" <tamanflora@yahoogroups.com>
      > >> Cc: "anggurmalaysia@yahoogroups.com" <anggurmalaysia@yahoogroups.com>
      > >> Date: Saturday, 31 March, 2012, 5:47 PM
      > >>
      > >>
      > >>
      > >>  
      > >>
      > >>
      > >>
      > >>
      > >>
      > >> Hi semua, jumpa lagi. Kali ni nak share info tentang bumbung bagi pergola anggur pulak.
      > >>  
      > >> Lokasi pergola dibelakang rumah, lokasi pohon anggur ditanam seperti di bawah ni...
      > >>  
      > >>  
      > >>
      > >>  
      > >>  
      > >> Ada 2 bahagian bumbung yang berbeza, yang ni bumbung plastik polycarbonate
      > >> yang lutsinar tu. Dipasang lebih awal...fasa 1
      > >>  
      > >> pro - senang dipasang dan tahan lama
      > >> cons - mahal tu bro...
      > >>  
      > >>  
      > >>
      > >>  
      > >>  
      > >>  
      > >> Disebelah bumbung poly, di fasa 2, dipasang pula bumbung plastik biasa,
      > >> ala...yang buat alas meja tu tapi jenis tebal punya...
      > >>  
      > >> pro - murah & jimat belanja
      > >> cons - semestinya tak tahan lama... +-  6 bulan.
      > >>  
      > >> Untuk sementara ok lah
      > >>  
      > >>
      > >>  
      > >> So..yang mana satu idaman kalbu ....
      > >>  
      > >> Rasanya ada plastik khas untuk tujuan ini, yang UV punya tapi tak sure
      > >> ada jual ikut meter...sesapa ada info?
      > >>  
      > >>  
      > >>
      > >
      > >
      > >
      > >
      > >
      >
    Your message has been successfully submitted and would be delivered to recipients shortly.