Loading ...
Sorry, an error occurred while loading the content.

Re: Ada orang tuduh saya hanya C&P ??

Expand Messages
 • aishah_garden
  Cool cool We live in a free world....bie jerrr depa nak buat mende.bila nak datang rumah lagi?Call la dulu..skrg kita tgh dok redo semak samun keliling rumah.
  Message 1 of 8 , May 2, 2009
  • 0 Attachment
   Cool cool

   We live in a free world....bie jerrr depa nak buat mende.bila nak datang rumah lagi?Call la dulu..skrg kita tgh dok redo semak samun keliling rumah.

   I dah lalu kat rumah u tapi cam besa la.ada kete segan nak ketuk :))

   Jiran you
   Esah

   --- In tamanflora@yahoogroups.com, Ummu Waheedah <assakynah@...> wrote:
   >
   > Salam,
   >  
   > Berikutan tersiarnya posting saya bertajuk 'daun teh mulberi', ada seorang  hambaAlah yang ingin melepaskan 'geram' kerana katanya saya pernah menuduhnya 'bodoh' dan tuduh macam2,lalu beliau meminta saya menulis bahan sendiri dan bukan C&P macam posting 'daun teh mulberi'.( bila pulak saya tuduh dia bodoh??-hayya)
   >  
   > Saya ni nak tergelak pun ada, sikit punya susah payah saya mengambil gambar, ada kala saya simpan gambar2 tu dalam folder atau thumb drive untuk di guna bila2 yg perlu (bila ada masa nak update blog), tetiba sahaja saya dituduh C&P (cut and paste) bahan dari blog orang lain.. penin lalat ler saya.
   >  
   > Bukankah di blog saya tertulis "anda sedang membaca blog la-abwa@ ummu waheedah". Masih ada yg tak faham.Blog saya bukan satu tapi banyak, yg boleh di akses public dan ada yg tak boleh diakses.Jangan pandai2 kata saya C&P dan ambil bahan orang lain, nanti sdr malu sendiri.
   >  
   > ini blog saya yg boleh di akses public.
   > memacu minda ummah
   > Khazanah al-qur'an
   > Khazanah alam
   > Resipi dan petua
   >  
   > Memang tak dapat di nafikan ada yg buat blog untuk mengumpul maklumat Terutama bidang pertanian. Saya ada membaca beberapa blog pertanian yg ciplak dari melor.com tanpa menulis sumber bahan tulisan . Itu bukan cara saya, jika saya menciplak bahan pastinya saya tulis dari mana saya dapat bahan. Bayangkanlah ada satu blog pertanian, menulis yg buah belimbing buluh seakan2 buah mengkudu .. tak ker haru tu? Saya tak akan menuliskan satu2 bahan terutama tumbuhan sembarangan, saya masih ada rakan2 di tamanflora egroups yg boleh dipercayai, mereka adalah sumber rujukan saya dan tempat saya belajar tentang tanam -tanaman. Terima kasih kepada semua yg ada di egroups tamanflora,ada beberapa orang  yg dah saya temui di alam nyata.  
   >  
   >  Jadi kepada yag menudiuh saya C&P tu,  boleh sahaja datang ke Kuantan, insyaAllah saya bagi keratan batang mulberi untuk ditanam dan dibuat  teh daun mulberi . Maaf ada yg sensitif saya tulis 'teh' sedangkan ianya hanyalah daun mulberi yg sudah dihaluskan.  Kalau tak punya masa nak datang kUnatan, beri saya lamat , insayAllah saya poskan keratan batang mulberi percuma, rakan2 di egroups tamanflora dan al-falaah  ada yg sudah dapat kiriman saya. Jadi apakah anda masih mahu menuduh? 
   >
   >
   >  
   >
   >
   > Nama E-mel baru untuk anda!
   > Dapatkan nama E-mel yang telah lama anda mahukan pada @ymail dan @rocketmail yang baru.
   > Cepat sebelum orang lain mendapatkannya!
   > http://mail.promotions.yahoo.com/newdomains/my/
   >
  • ummu waheedah
   Lah dah lalu main segan2 pulak... bukan apa tu sayang mase dia la tu...:) segan ketuk , caling2 ler.alah biasa2 jer kalu ada keta lain tu kengkawan... haa
   Message 2 of 8 , May 4, 2009
   • 0 Attachment
    Lah dah lalu main segan2 pulak... bukan apa tu sayang mase dia la tu...:)

    segan ketuk , caling2 ler.alah biasa2 jer kalu ada keta lain tu kengkawan...

    haa petang tadi i dengar pahangfm , bukan main lagi u jadi tetamu flora/felda. sebenarnya tak dengar sgt masa tu dah nak sampai masjid.. ceritalah sikit apa benda yg u sebut tu. i dengar u sebut floric2 jer , bunga kemboja tu faham ler.

    p/s kemboja u tu dah dimakan white flies, la ni tumbuh le jambul sikit.. belum letak ke tanah lagi. Jiran i tolong letak tepi pagar, macam hidup segan2 mati malu2 ler..


    --- In tamanflora@yahoogroups.com, "aishah_garden" <aishah_garden@...> wrote:
    >
    > Cool cool
    >
    > We live in a free world....bie jerrr depa nak buat mende.bila nak datang rumah lagi?Call la dulu..skrg kita tgh dok redo semak samun keliling rumah.
    >
    > I dah lalu kat rumah u tapi cam besa la.ada kete segan nak ketuk :))
    >
    > Jiran you
    > Esah
    >
    > --- In tamanflora@yahoogroups.com, Ummu Waheedah <assakynah@> wrote:
    > >
    > > Salam,
    > >  
    > > Berikutan tersiarnya posting saya bertajuk 'daun teh mulberi', ada seorang  hambaAlah yang ingin melepaskan 'geram' kerana katanya saya pernah menuduhnya 'bodoh' dan tuduh macam2,lalu beliau meminta saya menulis bahan sendiri dan bukan C&P macam posting 'daun teh mulberi'.( bila pulak saya tuduh dia bodoh??-hayya)
    > >  
    > > Saya ni nak tergelak pun ada, sikit punya susah payah saya mengambil gambar, ada kala saya simpan gambar2 tu dalam folder atau thumb drive untuk di guna bila2 yg perlu (bila ada masa nak update blog), tetiba sahaja saya dituduh C&P (cut and paste) bahan dari blog orang lain.. penin lalat ler saya.
    > >  
    > > Bukankah di blog saya tertulis "anda sedang membaca blog la-abwa@ ummu waheedah". Masih ada yg tak faham.Blog saya bukan satu tapi banyak, yg boleh di akses public dan ada yg tak boleh diakses.Jangan pandai2 kata saya C&P dan ambil bahan orang lain, nanti sdr malu sendiri.
    > >  
    > > ini blog saya yg boleh di akses public.
    > > memacu minda ummah
    > > Khazanah al-qur'an
    > > Khazanah alam
    > > Resipi dan petua
    > >  
    > > Memang tak dapat di nafikan ada yg buat blog untuk mengumpul maklumat Terutama bidang pertanian. Saya ada membaca beberapa blog pertanian yg ciplak dari melor.com tanpa menulis sumber bahan tulisan . Itu bukan cara saya, jika saya menciplak bahan pastinya saya tulis dari mana saya dapat bahan. Bayangkanlah ada satu blog pertanian, menulis yg buah belimbing buluh seakan2 buah mengkudu .. tak ker haru tu? Saya tak akan menuliskan satu2 bahan terutama tumbuhan sembarangan, saya masih ada rakan2 di tamanflora egroups yg boleh dipercayai, mereka adalah sumber rujukan saya dan tempat saya belajar tentang tanam -tanaman. Terima kasih kepada semua yg ada di egroups tamanflora,ada beberapa orang  yg dah saya temui di alam nyata.  
    > >  
    > >  Jadi kepada yag menudiuh saya C&P tu,  boleh sahaja datang ke Kuantan, insyaAllah saya bagi keratan batang mulberi untuk ditanam dan dibuat  teh daun mulberi . Maaf ada yg sensitif saya tulis 'teh' sedangkan ianya hanyalah daun mulberi yg sudah dihaluskan.  Kalau tak punya masa nak datang kUnatan, beri saya lamat , insayAllah saya poskan keratan batang mulberi percuma, rakan2 di egroups tamanflora dan al-falaah  ada yg sudah dapat kiriman saya. Jadi apakah anda masih mahu menuduh? 
    > >
    > >
    > >  
    > >
    > >
    > > Nama E-mel baru untuk anda!
    > > Dapatkan nama E-mel yang telah lama anda mahukan pada @ymail dan @rocketmail yang baru.
    > > Cepat sebelum orang lain mendapatkannya!
    > > http://mail.promotions.yahoo.com/newdomains/my/
    > >
    >
   • aishah_garden
    kat PahangFM tu sekadar memenuhi permintaan Felda ( dah rembat tanak dia 3-4 ekar kena la entertaint skit hehehee)...white flies tu bermusim skrg, kalau u pegi
    Message 3 of 8 , May 4, 2009
    • 0 Attachment
     kat PahangFM tu sekadar memenuhi permintaan Felda ( dah rembat tanak dia 3-4 ekar kena la entertaint skit hehehee)...white flies tu bermusim skrg, kalau u pegi muar or muoooorrrrr tak lalu tengok pokok kemboja kat kubur bakri tu..seme kena gigit..i suggest you buang daun seme , sembur ngan air bancuhan daun mambu atau beli racun serangga ( Imidor i beli RM150 kat IM hardware sebelah cowboy batu 7 tu)kalau Confidor RM250..tak bebaloi kalu setakat satu 2 pokok...kalau tak u spray baygon jer.


     Esah

     --- In tamanflora@yahoogroups.com, "ummu waheedah" <assakynah@...> wrote:
     >
     > Lah dah lalu main segan2 pulak... bukan apa tu sayang mase dia la tu...:)
     >
     > segan ketuk , caling2 ler.alah biasa2 jer kalu ada keta lain tu kengkawan...
     >
     > haa petang tadi i dengar pahangfm , bukan main lagi u jadi tetamu flora/felda. sebenarnya tak dengar sgt masa tu dah nak sampai masjid.. ceritalah sikit apa benda yg u sebut tu. i dengar u sebut floric2 jer , bunga kemboja tu faham ler.
     >
     > p/s kemboja u tu dah dimakan white flies, la ni tumbuh le jambul sikit.. belum letak ke tanah lagi. Jiran i tolong letak tepi pagar, macam hidup segan2 mati malu2 ler..
     >
     >
     > --- In tamanflora@yahoogroups.com, "aishah_garden" <aishah_garden@> wrote:
     > >
     > > Cool cool
     > >
     > > We live in a free world....bie jerrr depa nak buat mende.bila nak datang rumah lagi?Call la dulu..skrg kita tgh dok redo semak samun keliling rumah.
     > >
     > > I dah lalu kat rumah u tapi cam besa la.ada kete segan nak ketuk :))
     > >
     > > Jiran you
     > > Esah
     > >
     > > --- In tamanflora@yahoogroups.com, Ummu Waheedah <assakynah@> wrote:
     > > >
     > > > Salam,
     > > >  
     > > > Berikutan tersiarnya posting saya bertajuk 'daun teh mulberi', ada seorang  hambaAlah yang ingin melepaskan 'geram' kerana katanya saya pernah menuduhnya 'bodoh' dan tuduh macam2,lalu beliau meminta saya menulis bahan sendiri dan bukan C&P macam posting 'daun teh mulberi'.( bila pulak saya tuduh dia bodoh??-hayya)
     > > >  
     > > > Saya ni nak tergelak pun ada, sikit punya susah payah saya mengambil gambar, ada kala saya simpan gambar2 tu dalam folder atau thumb drive untuk di guna bila2 yg perlu (bila ada masa nak update blog), tetiba sahaja saya dituduh C&P (cut and paste) bahan dari blog orang lain.. penin lalat ler saya.
     > > >  
     > > > Bukankah di blog saya tertulis "anda sedang membaca blog la-abwa@ ummu waheedah". Masih ada yg tak faham.Blog saya bukan satu tapi banyak, yg boleh di akses public dan ada yg tak boleh diakses.Jangan pandai2 kata saya C&P dan ambil bahan orang lain, nanti sdr malu sendiri.
     > > >  
     > > > ini blog saya yg boleh di akses public.
     > > > memacu minda ummah
     > > > Khazanah al-qur'an
     > > > Khazanah alam
     > > > Resipi dan petua
     > > >  
     > > > Memang tak dapat di nafikan ada yg buat blog untuk mengumpul maklumat Terutama bidang pertanian. Saya ada membaca beberapa blog pertanian yg ciplak dari melor.com tanpa menulis sumber bahan tulisan . Itu bukan cara saya, jika saya menciplak bahan pastinya saya tulis dari mana saya dapat bahan. Bayangkanlah ada satu blog pertanian, menulis yg buah belimbing buluh seakan2 buah mengkudu .. tak ker haru tu? Saya tak akan menuliskan satu2 bahan terutama tumbuhan sembarangan, saya masih ada rakan2 di tamanflora egroups yg boleh dipercayai, mereka adalah sumber rujukan saya dan tempat saya belajar tentang tanam -tanaman. Terima kasih kepada semua yg ada di egroups tamanflora,ada beberapa orang  yg dah saya temui di alam nyata.  
     > > >  
     > > >  Jadi kepada yag menudiuh saya C&P tu,  boleh sahaja datang ke Kuantan, insyaAllah saya bagi keratan batang mulberi untuk ditanam dan dibuat  teh daun mulberi . Maaf ada yg sensitif saya tulis 'teh' sedangkan ianya hanyalah daun mulberi yg sudah dihaluskan.  Kalau tak punya masa nak datang kUnatan, beri saya lamat , insayAllah saya poskan keratan batang mulberi percuma, rakan2 di egroups tamanflora dan al-falaah  ada yg sudah dapat kiriman saya. Jadi apakah anda masih mahu menuduh? 
     > > >
     > > >
     > > >  
     > > >
     > > >
     > > > Nama E-mel baru untuk anda!
     > > > Dapatkan nama E-mel yang telah lama anda mahukan pada @ymail dan @rocketmail yang baru.
     > > > Cepat sebelum orang lain mendapatkannya!
     > > > http://mail.promotions.yahoo.com/newdomains/my/
     > > >
     > >
     >
    • mystrique
     Salam Kak Esah, Ade website tak, hari tu browse dlm groups baru terpandang bunga2 kubur yang comel2. Subscribe pakai email tak dpt attachment la pulak. Tak
     Message 4 of 8 , May 4, 2009
     • 0 Attachment
      Salam Kak Esah,

      Ade website tak, hari tu browse dlm groups baru terpandang bunga2 kubur
      yang comel2.

      Subscribe pakai email tak dpt attachment la pulak. Tak boleh ke atau salah
      setting? Tak sure.

      On Tue, 05 May 2009 10:47:24 +0800, aishah_garden
      <aishah_garden@...> wrote:

      > kat PahangFM tu sekadar memenuhi permintaan Felda ( dah rembat tanak dia
      > 3-4 ekar kena la entertaint skit hehehee)...white flies tu bermusim
      > skrg, kalau u pegi muar or muoooorrrrr tak lalu tengok pokok kemboja kat
      > kubur bakri tu..seme kena gigit..i suggest you buang daun seme , sembur
      > ngan air bancuhan daun mambu atau beli racun serangga ( Imidor i beli
      > RM150 kat IM hardware sebelah cowboy batu 7 tu)kalau Confidor RM250..tak
      > bebaloi kalu setakat satu 2 pokok...kalau tak u spray baygon jer.
      >
      >
      > Esah
      >
      > --- In tamanflora@yahoogroups.com, "ummu waheedah" <assakynah@...> wrote:
      >>
      >> Lah dah lalu main segan2 pulak... bukan apa tu sayang mase dia la
      >> tu...:)
      >>
      >> segan ketuk , caling2 ler.alah biasa2 jer kalu ada keta lain tu
      >> kengkawan...
      >>
      >> haa petang tadi i dengar pahangfm , bukan main lagi u jadi tetamu
      >> flora/felda. sebenarnya tak dengar sgt masa tu dah nak sampai masjid..
      >> ceritalah sikit apa benda yg u sebut tu. i dengar u sebut floric2 jer ,
      >> bunga kemboja tu faham ler.
      >>
      >> p/s kemboja u tu dah dimakan white flies, la ni tumbuh le jambul
      >> sikit.. belum letak ke tanah lagi. Jiran i tolong letak tepi pagar,
      >> macam hidup segan2 mati malu2 ler..
      >>
      >>
      >> --- In tamanflora@yahoogroups.com, "aishah_garden" <aishah_garden@>
      >> wrote:
      >> >
      >> > Cool cool
      >> >
      >> > We live in a free world....bie jerrr depa nak buat mende.bila nak
      >> datang rumah lagi?Call la dulu..skrg kita tgh dok redo semak samun
      >> keliling rumah.
      >> >
      >> > I dah lalu kat rumah u tapi cam besa la.ada kete segan nak ketuk :))
      >> >
      >> > Jiran you
      >> > Esah
      >> >
      >> > --- In tamanflora@yahoogroups.com, Ummu Waheedah <assakynah@> wrote:
      >> > >
      >> > > Salam,
      >> > >  
      >> > > Berikutan tersiarnya posting saya bertajuk 'daun teh mulberi', ada
      >> seorang  hambaAlah yang ingin melepaskan 'geram' kerana katanya saya
      >> pernah menuduhnya 'bodoh' dan tuduh macam2,lalu beliau meminta saya
      >> menulis bahan sendiri dan bukan C&P macam posting 'daun teh mulberi'.(
      >> bila pulak saya tuduh dia bodoh??-hayya)
      >> > >  
      >> > > Saya ni nak tergelak pun ada, sikit punya susah payah saya
      >> mengambil gambar, ada kala saya simpan gambar2 tu dalam folder atau
      >> thumb drive untuk di guna bila2 yg perlu (bila ada masa nak update
      >> blog), tetiba sahaja saya dituduh C&P (cut and paste) bahan dari blog
      >> orang lain.. penin lalat ler saya.
      >> > >  
      >> > > Bukankah di blog saya tertulis "anda sedang membaca blog la-abwa@
      >> ummu waheedah". Masih ada yg tak faham.Blog saya bukan satu tapi
      >> banyak, yg boleh di akses public dan ada yg tak boleh diakses.Jangan
      >> pandai2 kata saya C&P dan ambil bahan orang lain, nanti sdr malu
      >> sendiri.
      >> > >  
      >> > > ini blog saya yg boleh di akses public.
      >> > > memacu minda ummah
      >> > > Khazanah al-qur'an
      >> > > Khazanah alam
      >> > > Resipi dan petua
      >> > >  
      >> > > Memang tak dapat di nafikan ada yg buat blog untuk mengumpul
      >> maklumat Terutama bidang pertanian. Saya ada membaca beberapa blog
      >> pertanian yg ciplak dari melor.com tanpa menulis sumber bahan tulisan .
      >> Itu bukan cara saya, jika saya menciplak bahan pastinya saya tulis dari
      >> mana saya dapat bahan. Bayangkanlah ada satu blog pertanian, menulis yg
      >> buah belimbing buluh seakan2 buah mengkudu .. tak ker haru tu? Saya tak
      >> akan menuliskan satu2 bahan terutama tumbuhan sembarangan, saya masih
      >> ada rakan2 di tamanflora egroups yg boleh dipercayai, mereka adalah
      >> sumber rujukan saya dan tempat saya belajar tentang tanam -tanaman.
      >> Terima kasih kepada semua yg ada di egroups tamanflora,ada beberapa
      >> orang  yg dah saya temui di alam nyata.  
      >> > >  
      >> > >  Jadi kepada yag menudiuh saya C&P tu,  boleh sahaja datang ke
      >> Kuantan, insyaAllah saya bagi keratan batang mulberi untuk ditanam dan
      >> dibuat  teh daun mulberi . Maaf ada yg sensitif saya tulis 'teh'
      >> sedangkan ianya hanyalah daun mulberi yg sudah dihaluskan.  Kalau tak
      >> punya masa nak datang kUnatan, beri saya lamat , insayAllah saya poskan
      >> keratan batang mulberi percuma, rakan2 di egroups tamanflora dan
      >> al-falaah  ada yg sudah dapat kiriman saya. Jadi apakah anda masih mahu
      >> menuduh? 
      >> > >
      >> > >
      >> > >  
      >> > >
      >> > >
      >> > > Nama E-mel baru untuk anda!
      >> > > Dapatkan nama E-mel yang telah lama anda mahukan pada @ymail dan
      >> @rocketmail yang baru.
      >> > > Cepat sebelum orang lain mendapatkannya!
      >> > > http://mail.promotions.yahoo.com/newdomains/my/
      >> > >
      >> >
      >>
      >
      >
     • norasiah jamil
      tak ado bang tapi u boleh browse kat sini....   http://s213.photobucket.com/albums/cc164/exoticmatahari/PLUMERIA%20aka%20KEMBOJA/   i belum fully organise
      Message 5 of 8 , May 4, 2009
      • 0 Attachment
       tak ado bang tapi u boleh browse kat sini....
        
        
       i belum fully organise gambo..tapi folder kiri  tu dedicated for each variety.
        
       Ciao

       --- On Mon, 5/4/09, mystrique <mystrique@...> wrote:
       From: mystrique <mystrique@...>
       Subject: Re: [tamanflora] Re: paka cerita kat pahangfm petang tadi?
       To: tamanflora@yahoogroups.com
       Date: Monday, May 4, 2009, 11:16 PM

       Salam Kak Esah,
       
       Ade website tak, hari tu browse dlm groups baru terpandang bunga2 kubur 
       yang comel2.
       
       Subscribe pakai email tak dpt attachment la pulak. Tak boleh ke atau salah 
       setting? Tak sure.
       
       On Tue, 05 May 2009 10:47:24 +0800, aishah_garden 
       <aishah_garden@...> wrote:
       
       > kat PahangFM tu sekadar memenuhi permintaan Felda ( dah rembat tanak dia 
       > 3-4 ekar kena la entertaint skit hehehee)...white flies tu bermusim 
       > skrg, kalau u pegi muar or muoooorrrrr tak lalu tengok pokok kemboja kat 
       > kubur bakri tu..seme kena gigit..i suggest you buang daun seme , sembur 
       > ngan air bancuhan daun mambu atau beli racun serangga ( Imidor i beli 
       > RM150 kat IM hardware sebelah cowboy batu 7 tu)kalau Confidor RM250..tak 
       > bebaloi kalu setakat satu 2 pokok...kalau tak u spray baygon jer.
       >
       >
       > Esah
       >
       > --- In tamanflora@yahoogroups.com, "ummu waheedah"
       <assakynah@...> wrote:
       >>
       >> Lah dah lalu main segan2 pulak... bukan apa tu sayang mase dia la 
       >> tu...:)
       >>
       >> segan ketuk , caling2 ler.alah biasa2 jer kalu ada keta lain tu 
       >> kengkawan...
       >>
       >> haa petang tadi i dengar pahangfm , bukan main lagi u jadi tetamu 
       >> flora/felda. sebenarnya tak dengar sgt masa tu dah nak sampai masjid..
        
       >> ceritalah sikit apa benda yg u sebut tu. i dengar u sebut floric2 jer
       , 
       >> bunga kemboja tu faham ler.
       >>
       >> p/s kemboja u tu dah dimakan white flies, la ni tumbuh le jambul 
       >> sikit.. belum letak ke tanah lagi. Jiran i tolong letak tepi pagar, 
       >> macam hidup segan2 mati malu2 ler..
       >>
       >>
       >> --- In tamanflora@yahoogroups.com, "aishah_garden"
       <aishah_garden@> 
       >> wrote:
       >> >
       >> > Cool cool
       >> >
       >> > We live in a free world....bie jerrr depa nak buat mende.bila nak
        
       >> datang rumah lagi?Call la dulu..skrg kita tgh dok redo semak samun 
       >> keliling rumah.
       >> >
       >> > I dah lalu kat rumah u tapi cam besa la.ada kete segan nak ketuk
       :))
       >> >
       >> > Jiran you
       >> > Esah
       >> >
       >> > --- In tamanflora@yahoogroups.com, Ummu Waheedah
       <assakynah@> wrote:
       >> > >
       >> > > Salam,
       >> > >  
       >> > > Berikutan tersiarnya posting saya bertajuk 'daun teh
       mulberi', ada 
       >> seorang  hambaAlah yang ingin melepaskan 'geram' kerana
       katanya saya 
       >> pernah menuduhnya 'bodoh' dan tuduh macam2,lalu beliau meminta
       saya 
       >> menulis bahan sendiri dan bukan C&P macam posting 'daun teh
       mulberi'.( 
       >> bila pulak saya tuduh dia bodoh??-hayya)
       >> > >  
       >> > > Saya ni nak tergelak pun ada, sikit punya susah payah saya 
       >> mengambil gambar, ada kala saya simpan gambar2 tu dalam folder atau 
       >> thumb drive untuk di guna bila2 yg perlu (bila ada masa nak update 
       >> blog), tetiba sahaja saya dituduh C&P (cut and paste) bahan dari
       blog 
       >> orang lain.. penin lalat ler saya.
       >> > >  
       >> > > Bukankah di blog saya tertulis "anda sedang membaca
       blog la-abwa@ 
       >> ummu waheedah". Masih ada yg tak faham.Blog saya bukan satu tapi 
       
       >> banyak, yg boleh di akses public dan ada yg tak boleh diakses.Jangan 
       >> pandai2 kata saya C&P dan ambil bahan orang lain, nanti sdr malu 
       >> sendiri.
       >> > >  
       >> > > ini blog saya yg boleh di akses public.
       >> > > memacu minda ummah
       >> > > Khazanah al-qur'an
       >> > > Khazanah alam
       >> > > Resipi dan petua
       >> > >  
       >> > > Memang tak dapat di nafikan ada yg buat blog untuk mengumpul
        
       >> maklumat Terutama bidang pertanian. Saya ada membaca beberapa blog 
       >> pertanian yg ciplak dari melor.com tanpa menulis sumber bahan tulisan
       . 
       >> Itu bukan cara saya, jika saya menciplak bahan pastinya saya tulis
       dari 
       >> mana saya dapat bahan. Bayangkanlah ada satu blog pertanian, menulis
       yg 
       >> buah belimbing buluh seakan2 buah mengkudu .. tak ker haru tu? Saya
       tak 
       >> akan menuliskan satu2 bahan terutama tumbuhan sembarangan, saya masih 
       
       >> ada rakan2 di tamanflora egroups yg boleh dipercayai, mereka adalah 
       >> sumber rujukan saya dan tempat saya belajar tentang tanam -tanaman. 
       >> Terima kasih kepada semua yg ada di egroups tamanflora,ada beberapa 
       >> orang  yg dah saya temui di alam nyata.  
       >> > >  
       >> > >  Jadi kepada yag menudiuh saya C&P tu,  boleh sahaja
       datang ke 
       >> Kuantan, insyaAllah saya bagi keratan batang mulberi untuk ditanam dan
        
       >> dibuat  teh daun mulberi . Maaf ada yg sensitif saya tulis
       'teh' 
       >> sedangkan ianya hanyalah daun mulberi yg sudah dihaluskan.  Kalau tak
        
       >> punya masa nak datang kUnatan, beri saya lamat , insayAllah saya
       poskan 
       >> keratan batang mulberi percuma, rakan2 di egroups tamanflora dan 
       >> al-falaah  ada yg sudah dapat kiriman saya. Jadi apakah anda masih
       mahu 
       >> menuduh? 
       >> > >
       >> > >
       >> > >  
       >> > >
       >> > >
       >> > >    Nama E-mel baru untuk anda!
       >> > > Dapatkan nama E-mel yang telah lama anda mahukan pada @ymail
       dan 
       >> @rocketmail yang baru.
       >> > > Cepat sebelum orang lain mendapatkannya!
       >> > > http://mail.promotions.yahoo.com/newdomains/my/
       >> > >
       >> >
       >>
       >
       >
       
       
       
       
       ------------------------------------
       
       Yahoo! Groups Links
       
       <*> To visit your group on the web, go to:
         http://groups.yahoo.com/group/tamanflora/
       
       <*> Your email settings:
         Individual Email | Traditional
       
       <*> To change settings online go to:
         http://groups.yahoo.com/group/tamanflora/join
         (Yahoo! ID required)
       
       <*> To change settings via email:
         mailto:tamanflora-digest@yahoogroups.com 
         mailto:tamanflora-fullfeatured@yahoogroups.com
       
       <*> To unsubscribe from this group, send an email to:
         tamanflora-unsubscribe@yahoogroups.com
       
       <*> Your use of Yahoo! Groups is subject to:
         http://docs.yahoo.com/info/terms/
       
       

      • mr y
       Apa ke haaei laaa ni pulok???   ________________________________ From: aishah_garden To: tamanflora@yahoogroups.com Sent: Sunday,
       Message 6 of 8 , May 4, 2009
       • 0 Attachment
        Apa ke haaei laaa ni pulok???
         

         


        From: aishah_garden <aishah_garden@...>
        To: tamanflora@yahoogroups.com
        Sent: Sunday, May 3, 2009 6:06:16 AM
        Subject: [tamanflora] Re: Ada orang tuduh saya hanya C&P ??

        Cool cool

        We live in a free world....bie jerrr depa nak buat mende.bila nak datang rumah lagi?Call la dulu..skrg kita tgh dok redo semak samun keliling rumah.

        I dah lalu kat rumah u tapi cam besa la.ada kete segan nak ketuk :))

        Jiran you
        Esah

        --- In tamanflora@yahoogro ups.com, Ummu Waheedah <assakynah@. ..> wrote:
        >
        > Salam,
        >  
        > Berikutan tersiarnya posting saya bertajuk 'daun teh mulberi', ada seorang  hambaAlah yang ingin melepaskan 'geram' kerana katanya saya pernah menuduhnya 'bodoh' dan tuduh macam2,lalu beliau meminta saya menulis bahan sendiri dan bukan C&P macam posting 'daun teh mulberi'.( bila pulak saya tuduh dia bodoh??-hayya)
        >  
        > Saya ni nak tergelak pun ada, sikit punya susah payah saya mengambil gambar, ada kala saya simpan gambar2 tu dalam folder atau thumb drive untuk di guna bila2 yg perlu (bila ada masa nak update blog), tetiba sahaja saya dituduh C&P (cut and paste) bahan dari blog orang lain.. penin lalat ler saya.
        >  
        > Bukankah di blog saya tertulis "anda sedang membaca blog la-abwa@ ummu waheedah". Masih ada yg tak faham.Blog saya bukan satu tapi banyak, yg boleh di akses public dan ada yg tak boleh diakses.Jangan pandai2 kata saya C&P dan ambil bahan orang lain, nanti sdr malu sendiri.
        >  
        > ini blog saya yg boleh di akses public.
        > memacu minda ummah
        > Khazanah al-qur'an
        > Khazanah alam
        > Resipi dan petua
        >  
        > Memang tak dapat di nafikan ada yg buat blog untuk mengumpul maklumat Terutama bidang pertanian. Saya ada membaca beberapa blog pertanian yg ciplak dari melor.com tanpa menulis sumber bahan tulisan . Itu bukan cara saya, jika saya menciplak bahan pastinya saya tulis dari mana saya dapat bahan. Bayangkanlah ada satu blog pertanian, menulis yg buah belimbing buluh seakan2 buah mengkudu .. tak ker haru tu? Saya tak akan menuliskan satu2 bahan terutama tumbuhan sembarangan, saya masih ada rakan2 di tamanflora egroups yg boleh dipercayai, mereka adalah sumber rujukan saya dan tempat saya belajar tentang tanam -tanaman. Terima kasih kepada semua yg ada di egroups tamanflora,ada beberapa orang  yg dah saya temui di alam nyata.  
        >  
        >  Jadi kepada yag menudiuh saya C&P tu,  boleh sahaja datang ke Kuantan, insyaAllah saya bagi keratan batang mulberi untuk ditanam dan dibuat  teh daun mulberi . Maaf ada yg sensitif saya tulis 'teh' sedangkan ianya hanyalah daun mulberi yg sudah dihaluskan.  Kalau tak punya masa nak datang kUnatan, beri saya lamat , insayAllah saya poskan keratan batang mulberi percuma, rakan2 di egroups tamanflora dan al-falaah  ada yg sudah dapat kiriman saya. Jadi apakah anda masih mahu menuduh? 
        >
        >
        >  
        >
        >
        > Nama E-mel baru untuk anda!
        > Dapatkan nama E-mel yang telah lama anda mahukan pada @ymail dan @rocketmail yang baru.
        > Cepat sebelum orang lain mendapatkannya!
        > http://mail. promotions. yahoo.com/ newdomains/ my/
        >


       • mystrique
        Salam, Pengalaman untuk sesiapa yang berjinak ternak dalam Internet ni memang macam2. Ada yang kutuk, fitnah, caci dan yang sama waktu dengannya. Internet ni
        Message 7 of 8 , May 4, 2009
        • 0 Attachment
         Salam,

         Pengalaman untuk sesiapa yang berjinak ternak dalam Internet ni memang
         macam2.
         Ada yang kutuk, fitnah, caci dan yang sama waktu dengannya. Internet ni
         boleh menyamar jadi anonymous, dan kalau terkantoi pun bukannya susah nak
         cipta alasan. Cakap jek anak sedara tak pun kucing jiran login guna akaun
         pastu disalahgunakan. Hahaha..

         Cara saya, defend dan kemukakan bukti2. Kalau berbunyi lagi biarkanlah
         luncai terjun dengan labu2nya.
         Tak payah penat otak, better fikir benda lain.

         On Fri, 01 May 2009 09:13:40 +0800, Ummu Waheedah <assakynah@...>
         wrote:

         > Salam,
         >  
         > Berikutan tersiarnya posting saya bertajuk 'daun teh mulberi', ada
         > seorang  hambaAlah yang ingin melepaskan 'geram' kerana katanya saya
         > pernah menuduhnya 'bodoh' dan tuduh macam2,lalu beliau meminta saya
         > menulis bahan sendiri dan bukan C&P macam posting 'daun teh mulberi'.(
         > bila pulak saya tuduh dia bodoh??-hayya)
         >  
         > Saya ni nak tergelak pun ada, sikit punya susah payah saya mengambil
         > gambar, ada kala saya simpan gambar2 tu dalam folder atau thumb drive
         > untuk di guna bila2 yg perlu (bila ada masa nak update blog), tetiba
         > sahaja saya dituduh C&P (cut and paste) bahan dari blog orang lain..
         > penin lalat ler saya.
         >  
         > Bukankah di blog saya tertulis "anda sedang membaca blog la-abwa@ ummu
         > waheedah". Masih ada yg tak faham.Blog saya bukan satu tapi banyak, yg
         > boleh di akses public dan ada yg tak boleh diakses.Jangan pandai2 kata
         > saya C&P dan ambil bahan orang lain, nanti sdr malu sendiri.
         >  
         > ini blog saya yg boleh di akses public.
         > memacu minda ummah
         > Khazanah al-qur'an
         > Khazanah alam
         > Resipi dan petua
         >  
         > Memang tak dapat di nafikan ada yg buat blog untuk mengumpul maklumat
         > Terutama bidang pertanian. Saya ada membaca beberapa blog pertanian yg
         > ciplak dari melor.com tanpa menulis sumber bahan tulisan . Itu bukan
         > cara saya, jika saya menciplak bahan pastinya saya tulis dari mana saya
         > dapat bahan. Bayangkanlah ada satu blog pertanian, menulis yg buah
         > belimbing buluh seakan2 buah mengkudu .. tak ker haru tu? Saya tak akan
         > menuliskan satu2 bahan terutama tumbuhan sembarangan, saya masih ada
         > rakan2 di tamanflora egroups yg boleh dipercayai, mereka adalah sumber
         > rujukan saya dan tempat saya belajar tentang tanam -tanaman. Terima
         > kasih kepada semua yg ada di egroups tamanflora,ada beberapa orang  yg
         > dah saya temui di alam nyata.  
         >  
         >  Jadi kepada yag menudiuh saya C&P tu,  boleh sahaja datang ke Kuantan,
         > insyaAllah saya bagi keratan batang mulberi untuk ditanam dan dibuat 
         > teh daun mulberi . Maaf ada yg sensitif saya tulis 'teh' sedangkan ianya
         > hanyalah daun mulberi yg sudah dihaluskan.  Kalau tak punya masa nak
         > datang kUnatan, beri saya lamat , insayAllah saya poskan keratan batang
         > mulberi percuma, rakan2 di egroups tamanflora dan al-falaah  ada yg
         > sudah dapat kiriman saya. Jadi apakah anda masih mahu menuduh? 
         >
         >
         >  
         >
         >
         > Nama E-mel baru untuk anda!
         > Dapatkan nama E-mel yang telah lama anda mahukan pada @ymail dan
         > @rocketmail yang baru.
         > Cepat sebelum orang lain mendapatkannya!
         > http://mail.promotions.yahoo.com/newdomains/my/
        Your message has been successfully submitted and would be delivered to recipients shortly.