Loading ...
Sorry, an error occurred while loading the content.

Re: Locked up video

Expand Messages
  • macglobalus <macglobalus@yahoo.com>
    Hello again robert, the Q605 revived when installing the battery but the 6100 did not. Also the 6100 no longers goes boing but the Hard Disk spins. I am trying
    Message 1 of 4 , Mar 1, 2003
    • 0 Attachment
      Hello again robert, the Q605 revived when installing the battery but
      the 6100 did not. Also the 6100 no longers goes boing but the Hard Disk
      spins. I am trying the 7100 tomorrow. Thanks
      gabriel


      --- In BMUGSouth@yahoogroups.com, "Robert Lawson Brown <robert@r...>" <
      robert@r...> wrote:
      > Hi Gabriel,
      >
      > I suggest replacing the small battery on the motherboard. This battery is used to preserve the parameter RAM (aka param). When the battery runs down, the information in the param is no longer maintained, in particular the video settings. This causes a blank display. These batteries usually last more than five years, and in the Wintel PC that is considered long enough. But Mac users just keep their machines going on and on and on...
      >
      > -- Robert
      >
      >
      > --- In BMUGSouth@yahoogroups.com, "macglobalus <macglobalus@y...>" <macglobalus@y...> wrote:
      > > Hello again!, I have three machines with apparently the same problem;
      > > locked up video or so I've been told.
      > > The machines are a Q605, a PM 6100/66 and a PM 7100/66. When I turn
      > > them on they all go boing!, the fan works, I have tested the HDs, and
      > > floppys and they work too. BUT, they do not display anty video and the
      > > monitor I used is also working properly. I tested the power supplies
      > > and all voltages seem to be OK
      > > Does any one know what causes this problem and have any idea on how to
      > > fix it?
      > > I'll appreciate any help
      > > Gabriel
    Your message has been successfully submitted and would be delivered to recipients shortly.