Loading ...
Sorry, an error occurred while loading the content.

ADA ACCOUNT MAYBANK2U? JOM JANAKAN $15.00 ANDA DISINI

Expand Messages
  • yahoo m'sia
    OPS! ADAKAH ANDA MAHU DI CHOP SEBAGAI MEMBAZIR WAKTU DENGAN MEMBACA EMAIL TANPA SEBARANG KEUNTUNGAN $ $,$$$,$$$,$$ ? JOM..... BACA RISALAH
    Message 1 of 9 , Aug 1, 2007
    • 0 Attachment
      OPS!
      ADAKAH ANDA  MAHU DI "CHOP" SEBAGAI MEMBAZIR WAKTU DENGAN MEMBACA EMAIL TANPA SEBARANG KEUNTUNGAN  $ $,$$$,$$$,$$ ?
      JOM..... BACA RISALAH INI.......................................................
       
      "Assalammualaikum waramatullahi wabarakatuh"
      dan doa kesejahteraan untuk pelawat-pelawat yang dihormati
       
      AL-HAMDULLILLAH SYUKUR!
      Sudi juga anda membaca terus risalah ini. Pujilah diri sendiri kerana telah membuat keputusan paling bijak untuk meneliti @ memilih program ini sebagai wadah untuk memulakan perniagaan, meningkatkan ekonomi dan memantapkan pendapatan.
       
      KENAPA ADANYA PROGRAM SEBEGINI?
      Nah! Jawapan begitu mudah...saya namakan sahaja Program ini sebagai
      "PROGRAM SEMPOI TAPI EFEKTIF". Kenapa SEMPOI TAPI EFEKTIF? Kerana perniagaan ini dilakukan secara sempoi, bila-bila masa tak kira waktu. Tiada tekanan, tidak perlu tergesa-gesa, tiada date-line, tiada kesesakkan lalu lintas dan macam-macam hal lagi yang megusutkan kepala. Kita CEO Kitalah perkerja. Yang penting "MASYUK". Jika sesebuah program bermodal besar, tentu anda akan berfikir 100x @ 1000x untuk menyertai. "Entah ya entahkan tidak" perniagaan itu. Tapi jika modalnya alahhhh ciput seperti ini. Tentu tak salah kalau mencuba. Ya tak?. Kalau tak sukses perniagaan ini, apalah sangat RM15.00 tu kan? Tapi mintak-mintak janganlah. Awas! ini bukan laman web yang memberitahu anda untuk "cepat kaya dan cepat bergaya". Ini adalah laman web untuk merealisasikan impian anda, Segala benda yang diangan-angankan insyallah akan datang didepan mata. Disamping itu wang tersebut bolehlah disimpan untuk hari tua atau digunakan pada waktu-waktu terdesak.
       
      MATLAMAT PROGRAM "PROGRAM SEMPOI TAPI EFEKTIF".
      Ini tentulah tidak lain tidak bukan hanya untuk membantu dan memberi peluang menambah pendapatan tambahan tanpa batasan. Program ini betul-betul menjimatkan masa, tenaga, petrol, sampul surat, gam, steam dan dakwat. Program ini diniagakan diinternet sepenuhnya. Ini termasuklah urusan pengiklanan dan lain-lain. Dengan tidak sengaja akan lahirlah lebih ramai orang yang celik komputer. Program ini boleh diniagakan oleh segenap lapisan masyarakat, termasuk para pelajar, suri rumah tangga, perkerja swasta, kerajaan ataupun apa saja kedudukan seseorang itu (tapi kalau dah millionair takyah le join sekaki, bagi chance orang lain pulak). Bagi yang kaki Cyber café lagilah digalakkan menyertai program ini. Kenapa? Caj 1jam = RM2.50, 2jam = RM5.00 akan dikenakan oleh tokey Cyber Café bagi melayari internet, tu pun untuk chatting, balas email dan tenguk-tenguk benda yang tak berfaedah. Apa salahnya tambah RM15.00 untuk join program ni. Ajaklah kawan-kawan yang lain berniaga. Lagi ramai yang join lagi cepatlah fulus masyuk! Orang-orang Cina kata "wa tolong lu, lu tolong gua".
      Masa tu……. tak payah petik jari, awek dah tentu mariiiiiiiiiiiii
      Program ini memang khas di ilhamkan bagi membendung budaya:
      Meminta sedekah, melepak, menjadi peragut, mencuri, berangan-angan, bermalas-malasan dan yang seangkatan dengannya. Ubahlah mentaliti supaya kehidupan anda lebih terancang dan terjamin dimasa depan.
       
      CUBALAH PERCAYA!
      "Kalau kita ingin melihat perubahan pada diri kita, jadilah perubahan yang kita inginkan, kerana tiada orang yang gagal dalam kehidupan, melainkan dia memilih untuk mencapai gagal dan kegagalan yang sebenar adalah kegagalan mencuba sesuatu seperti program ini.
      Barangsiapa yang tiada berupaya menghasilkan wang walau sesen pun menerusi internet, sedangkan mereka memasukinya saban hari, maka, sesungguhnya mereka tergolong di kalangan orang-orang yang rugi"
       
      KENAPA MAHU BERFIKIR LAGI? MAHAL SANGAT KE RM15.00 NI?
      Tidak akan ada duit yang jatuh bergolek-golek dari langit. Tidak rugi mana hanya dengan seciput RM15.00 untuk memulakan perniagaan ini. Jika duit sekecil ini diniagakan kepada program ini, insyaallah akan mendapat keuntungan yang berterusan. Apalah sangat dengan WANG RM15.00 nak ajak aweks dating pun tidak mencukupi. Tapi! Jika kita bersikap ingin mencuba dan sentiasa berkerja keras insyaallah, satu hari nanti aweks tu jadi milik anda siapa tahu?
       
      CONTOHILAH KEJAYAAN ORANG LAIN
      Tenguk sahajalah Datuk Tony Fernandes Chief Executive Of Air Asia, dia ni betul-betul pandai buat duit. Harga tiket kapal terbangnya MURAH GILERR, penerbangan lain mana berani buat seperti dia. Tetapi syarikat dia mendapat keuntungan besar!. Kenapa dia untung besar? Jawabnya mudah aje, SEBAB TIKET MURAH so, EVERY ONE CAN FLY. Jadi jika anda ingin mulakan perniagaan ambillah contoh Datuk Tony Fernandes ni. Mulakan dengan perniagaan yang murah sebegini, Tapi hasilnya? "SENDIRI MAU INGATLAH". O woo woo! ini bukan nak memburuk-burukkan program lain. Tujuan kami hanya 1, nak memberi peluang kepada sesiapa sahaja merasa kesenangan. "Every One Can Rich" (pinjam sikit la slogan Air Asia tu)
       
      AMBIL PERHATIAN!
      Bukan semua dapat menukar paradigma kearah keusahawanan. Tapi jika anda menjadikan Datuk Tony Fernandes sebagai idola ha… apalagi jadilah salah seorang usahawan internet sepertinya yang menjual air ticket melalui internet. Di dalam perniagaan ini anda tidak perlu menjual produk yang dapat dilihat dan dipakai tetapi sebaliknya anda
      "MENJUAL PERKHIDMATAN". Perkhidmatan ini tiada kena mengena dengan mengambil deposit orang perseorangan yang diharamkan oleh kerajaan Malaysia, yang perlu dilakukan hanyalah mempromosikan perkhidmatan ini. Tiada unsur-unsur paksaan dan diperniagakan dengan rela hati.
       
      BAGAIMANA PROGRAM INI MEMBUAHKAN HASIL?
      Saya akan terangkan bagaimana program ini beroperasi dan yang lebih penting kenapa ia beroperasi sebegitu. Saya pasti, jika anda mengikuti petunjuk-petunjuk yang telah diatur dalam risalah ini, anda akan mula menerima hasilnya masyaallah masyuk…masyuk…. Anggaplah program ini sebagai satu peluang keemasan yang sukar dilepaskan.
       
      Petunjuk pertama
      Masukkan atau Transfer melalui Maybank2u @ Transfer melalui mesin ATM @ Bank in guna mesin cash @ Bank in di kaunter sebanyak RM3 kepada setiap peserta (lihat senarai nama-nama peserta)
      Peserta no "0" tidak perlu lagi sumbangan kerana sudah terkeluar)
       
      SENARAI NAMA-NAMA PESERTA
      NO
      NAMA PESERTA TERDAHULU
      BANK
      NO AKAUN
      JUMLAH
      0
      Razima bt Moksin
      Maybank
      1040 8507 9900
      RM3.00
      NO
      NAMA PESERTA
      BANK
      NO AKAUN
      JUMLAH
      1
      Animah binti Bistari
      Maybank
      1624 9604 8608
      RM3.00
      2
      Nor adlina binti Saa
      Maybank
      1120 8036 9433
      RM3.00
      3
      Aminah binti Hussin
      Maybank
      1510 6114 1215
      RM3.00
      4
      Androw bin Salamat
      Maybank
      1624 9608 5281
      RM3.00
      5
      Mazlina binti Suparm
      Maybank
      1124 9106 4098
      RM3.00
       
      Setelah anda tranfer wang kepada peserta-peserta diatas (no 1 sehingga no 5). Olahkan carta diatas,Taip pula nama & akaun anda pada kedudukan no-5, manakala peserta no-5 berganjak kenombor 4, peserta no-4 berganjak kenombor 3, peserta no-3 berganjak kenombor 2, peserta no-2 berganjak ke nombor 1 dan Setelah anda peserta no-1 berganjak ke nombor 0 (yakni secara otomatik terkeluar dari carta)
       
      Petunjuk kedua
      Bagi sumbangan melalui Maybank2u anda perlu print screen logout summary selepas membuat bayaran. PASTEkan didalam program Paint (Start-> Accessories->Paint) dan save, Kemudian attachkan file tersebut sebagai bukti pembayaran manakala sumbangan melalui mesin ATM @ Bank in guna mesin cash @ Bank in di kaunter , resit-resit tersebut hendaklah diSCAN dan dilampirkan bagi meyakinkan peserta lain bahawa anda telah dengan jujurnya membuat pembayaran kepada peserta dahulu. (Jangan main tipu ya.. dosa tau!).
       
      Petunjuk ketiga
      Promosikan risalah ini, boleh dibuat olahan jika perlu, hantarlah keseberapa banyak ruang pengiklanan yang terdapat di internet seperti yang anda lihat saban hari.
       
      Petunjuk keempat
      Harap bersabar menunggu akaun anda dipenuhi wang, sabar itu ½ daripada iman. Insyaallah akan ada laba yang lebih besar jika, sentiasa yakin dengan apa yang anda lakukan. War-warkanlah program ini tanpa rasa jemu dan putus asa. Semakin ramai yang memberi sambutan kepada program ini, maka semakin bengkaklah poket anda.
       
      POTENSI PENDAPATAN BAGI 15 PESERTA
      15x3 = RM45.00
      15x15x3 = RM675.00
      15X15X15X3 = RM10,125.00
      15X15X15X15X3 = RM151,875.00
      15X15X15X15X15X3 = RM2,278,125.00
       
      Sekiranya hanya 0.5% dari usaha anda berjaya, anda akan memperolehi keuntungan sebanyak RM11,390.63 dan diikuti dengan % keuntungan yang ditunjukan dibawah. Itu 0.5%, kalau lebih camno? Dah tontulah "Pakcik kayo…kayo…kayo"
       
      Peratusan Keuntungan
      PERATUS
      KEUNTUNGAN YANG BAKAL DIPEROLEHI
      0.5%
      RM11,390.63
      1%
      RM22,781.25
      10%
      RM227,812.50
      25%
      RM569,531.25
      50%
      RM1,139,062.50
      75%
      RM1,708,593.75
      100%
      RM2,278,125.00
       
      CARA-CARA MENGIKLANKAN PROGRAM INI

      Bagaimana Untuk Mengiklankan Ke News Group? Melalui newsgroup iaitu laman-laman web yang mengandungi diskusi, forum / message board, anda boleh mendapat keuntungan tanpa mengenali / mengetahui siapa yang telah membaca risalah anda. Walaupun ia tidak selamat dari segi security kerana anda tidak mampu mengawal usahawan bawahan anda, tetapi anda boleh menyebarkan risalah anda kepada beribu-ribu orang dalam satu masa.
       
      Beberapa news groups sebagai panduan pengiklanan
      on_line_associates_group@yahoogroups.com, pahang@yahoogroups.com, pandaimainpandaisimpan@yahoogroups.com, pandaimakanpandaisimpan@yahoogroups.com, party_seks@yahoogroups.com, pas-network@yahoogroups.com, payudara_besar@yahoogroups.com, pelakon@yahoogroups.com, pemuda-keadilan@yahoogroups.com, perempuan_melayu_terakhir@yahoogroups.com, perniagaan_melayu@yahoogroups.com, perniagaan_melayuberjaya@yahoogroups.com, puteritaik@yahoogroups.com, qualityproducts@yahoogroups.com, ruang_iklan_percuma@yahoogroups.com, sehatbersama@yahoogroups.com, seksi_bollywood@..., seksmelayubogel@yahoogroups.com, senyum_dara@yahoogroups.com, sex@yahoogroups.com, sexysuraya@yahoogroups.com, skandal_gadismelayu@yahoogroups.com, skandal_melayu@yahoogroups.com, skandalartis@yahoogroups.com, supremeringgit@yahoogroups.com, surirumah@yahoogroups.com, uitm-melaka@yahoogroups.com,
      usahawan_cyberia@yahoogroups.com,
       
      INFORMASI PENTING
      Anda tidak perlu menaip semula
      risalah ini, anda hanya perlu pilih menu
      EDIT-SELECT ALL untuk memilih seluruh risalah & kemudian pilih menu EDIT-Copy untuk menyalin risalah anda.

      Klik
      Compose new message dan PASTE utk meyalin risalah asal. Kemudian editkan risalah asal dengan mengisi maklumat anda dan menganjakkan usahawan-usahawan awal.

      Isikan Subject dan Save as Draft, bagi memudahkan anda untuk membuat promosi dimasa akan datang
      Pergi ke
      folder DRAFT buka risalah yg telah anda save sebelum ini dan hantarkan ke forum-forum dibawah dan diskusi-diskusi lain . Anda juga mungkin dikehendaki untuk mendaftar diri pada laman web tersebut, tidak mengapa kerana anda hanya mahu menyebarkan kepada mereka yang ingin mencari sumber kewangan yang sah dan anda hanya menjalankan tugas anda. Jadi, daftarkan sahaja setelah memastikan yang program tersebut tiada mengenakan sebarang bayaran
       
      AMACAM ADA MINAT TAK?
      Kalau terasa –rasa nak cium wanginya baunya RM tu….Apa kata anda ulangi petunjuk-petunjuk di atas. Setiap message yang dihantar akan mengambil masa kira-kira beberapa saat untuk muncul di skrin anda. Lebih banyak anda iklankan di message board dsb lebih banyak fulus yang akan
      masyuk! Sonangkan?
       
      kalau mati yang di cari, mati itulah yang datang
      tetapi jika, kesenangan yang dicari, kesenangan itulah yang datang.
      Orang yang berjaya tidak akan pernah berputus asa,
      Orang yang berputus asa tidak pernah mencium aura berjaya
       
       
       
       
       
      "Jangan pandang belakang, jalan mesti kedepan"
      "Selamat maju dan terus maju"
       
      SILA ABAIKAN RISALAH INI JIKA TIDAK MENYERTAKAN SEBARANG ATTACHMENT
      SEBAGAI BUKTI PENYERTAAN
       
      wassalam.

      Send instant messages to your online friends http://uk.messenger.yahoo.com

    • yahoo m'sia
      OPS! ADAKAH ANDA MAHU DI CHOP SEBAGAI MEMBAZIR WAKTU DENGAN MEMBACA EMAIL TANPA SEBARANG KEUNTUNGAN $ $,$$$,$$$,$$ ? JOM..... BACA RISALAH
      Message 2 of 9 , Aug 1, 2007
      • 0 Attachment
      • Pepatah juga ada menyatakan,
        OPS!
        ADAKAH ANDA  MAHU DI "CHOP" SEBAGAI MEMBAZIR WAKTU DENGAN MEMBACA EMAIL TANPA SEBARANG KEUNTUNGAN  $ $,$$$,$$$,$$ ?
        JOM..... BACA RISALAH INI.......................................................
         
        "Assalammualaikum waramatullahi wabarakatuh"
        dan doa kesejahteraan untuk pelawat-pelawat yang dihormati
         
        AL-HAMDULLILLAH SYUKUR!
        Sudi juga anda membaca terus risalah ini. Pujilah diri sendiri kerana telah membuat keputusan paling bijak untuk meneliti @ memilih program ini sebagai wadah untuk memulakan perniagaan, meningkatkan ekonomi dan memantapkan pendapatan.
         
        KENAPA ADANYA PROGRAM SEBEGINI?
        Nah! Jawapan begitu mudah...saya namakan sahaja Program ini sebagai
        "PROGRAM SEMPOI TAPI EFEKTIF". Kenapa SEMPOI TAPI EFEKTIF? Kerana perniagaan ini dilakukan secara sempoi, bila-bila masa tak kira waktu. Tiada tekanan, tidak perlu tergesa-gesa, tiada date-line, tiada kesesakkan lalu lintas dan macam-macam hal lagi yang megusutkan kepala. Kita CEO Kitalah perkerja. Yang penting "MASYUK". Jika sesebuah program bermodal besar, tentu anda akan berfikir 100x @ 1000x untuk menyertai. "Entah ya entahkan tidak" perniagaan itu. Tapi jika modalnya alahhhh ciput seperti ini. Tentu tak salah kalau mencuba. Ya tak?. Kalau tak sukses perniagaan ini, apalah sangat RM15.00 tu kan? Tapi mintak-mintak janganlah. Awas! ini bukan laman web yang memberitahu anda untuk "cepat kaya dan cepat bergaya". Ini adalah laman web untuk merealisasikan impian anda, Segala benda yang diangan-angankan insyallah akan datang didepan mata. Disamping itu wang tersebut bolehlah disimpan untuk hari tua atau digunakan pada waktu-waktu terdesak.
         
        MATLAMAT PROGRAM "PROGRAM SEMPOI TAPI EFEKTIF".
        Ini tentulah tidak lain tidak bukan hanya untuk membantu dan memberi peluang menambah pendapatan tambahan tanpa batasan. Program ini betul-betul menjimatkan masa, tenaga, petrol, sampul surat, gam, steam dan dakwat. Program ini diniagakan diinternet sepenuhnya. Ini termasuklah urusan pengiklanan dan lain-lain. Dengan tidak sengaja akan lahirlah lebih ramai orang yang celik komputer. Program ini boleh diniagakan oleh segenap lapisan masyarakat, termasuk para pelajar, suri rumah tangga, perkerja swasta, kerajaan ataupun apa saja kedudukan seseorang itu (tapi kalau dah millionair takyah le join sekaki, bagi chance orang lain pulak). Bagi yang kaki Cyber café lagilah digalakkan menyertai program ini. Kenapa? Caj 1jam = RM2.50, 2jam = RM5.00 akan dikenakan oleh tokey Cyber Café bagi melayari internet, tu pun untuk chatting, balas email dan tenguk-tenguk benda yang tak berfaedah. Apa salahnya tambah RM15.00 untuk join program ni. Ajaklah kawan-kawan yang lain berniaga. Lagi ramai yang join lagi cepatlah fulus masyuk! Orang-orang Cina kata "wa tolong lu, lu tolong gua".
        Masa tu……. tak payah petik jari, awek dah tentu mariiiiiiiiiiiii
        Program ini memang khas di ilhamkan bagi membendung budaya:
        Meminta sedekah, melepak, menjadi peragut, mencuri, berangan-angan, bermalas-malasan dan yang seangkatan dengannya. Ubahlah mentaliti supaya kehidupan anda lebih terancang dan terjamin dimasa depan.
         
        CUBALAH PERCAYA!
        "Kalau kita ingin melihat perubahan pada diri kita, jadilah perubahan yang kita inginkan, kerana tiada orang yang gagal dalam kehidupan, melainkan dia memilih untuk mencapai gagal dan kegagalan yang sebenar adalah kegagalan mencuba sesuatu seperti program ini.
        Barangsiapa yang tiada berupaya menghasilkan wang walau sesen pun menerusi internet, sedangkan mereka memasukinya saban hari, maka, sesungguhnya mereka tergolong di kalangan orang-orang yang rugi"
         
        KENAPA MAHU BERFIKIR LAGI? MAHAL SANGAT KE RM15.00 NI?
        Tidak akan ada duit yang jatuh bergolek-golek dari langit. Tidak rugi mana hanya dengan seciput RM15.00 untuk memulakan perniagaan ini. Jika duit sekecil ini diniagakan kepada program ini, insyaallah akan mendapat keuntungan yang berterusan. Apalah sangat dengan WANG RM15.00 nak ajak aweks dating pun tidak mencukupi. Tapi! Jika kita bersikap ingin mencuba dan sentiasa berkerja keras insyaallah, satu hari nanti aweks tu jadi milik anda siapa tahu?
         
        CONTOHILAH KEJAYAAN ORANG LAIN
        Tenguk sahajalah Datuk Tony Fernandes Chief Executive Of Air Asia, dia ni betul-betul pandai buat duit. Harga tiket kapal terbangnya MURAH GILERR, penerbangan lain mana berani buat seperti dia. Tetapi syarikat dia mendapat keuntungan besar!. Kenapa dia untung besar? Jawabnya mudah aje, SEBAB TIKET MURAH so, EVERY ONE CAN FLY. Jadi jika anda ingin mulakan perniagaan ambillah contoh Datuk Tony Fernandes ni. Mulakan dengan perniagaan yang murah sebegini, Tapi hasilnya? "SENDIRI MAU INGATLAH". O woo woo! ini bukan nak memburuk-burukkan program lain. Tujuan kami hanya 1, nak memberi peluang kepada sesiapa sahaja merasa kesenangan. "Every One Can Rich" (pinjam sikit la slogan Air Asia tu)
         
        AMBIL PERHATIAN!
        Bukan semua dapat menukar paradigma kearah keusahawanan. Tapi jika anda menjadikan Datuk Tony Fernandes sebagai idola ha… apalagi jadilah salah seorang usahawan internet sepertinya yang menjual air ticket melalui internet. Di dalam perniagaan ini anda tidak perlu menjual produk yang dapat dilihat dan dipakai tetapi sebaliknya anda
        "MENJUAL PERKHIDMATAN". Perkhidmatan ini tiada kena mengena dengan mengambil deposit orang perseorangan yang diharamkan oleh kerajaan Malaysia, yang perlu dilakukan hanyalah mempromosikan perkhidmatan ini. Tiada unsur-unsur paksaan dan diperniagakan dengan rela hati.
         
        BAGAIMANA PROGRAM INI MEMBUAHKAN HASIL?
        Saya akan terangkan bagaimana program ini beroperasi dan yang lebih penting kenapa ia beroperasi sebegitu. Saya pasti, jika anda mengikuti petunjuk-petunjuk yang telah diatur dalam risalah ini, anda akan mula menerima hasilnya masyaallah masyuk…masyuk…. Anggaplah program ini sebagai satu peluang keemasan yang sukar dilepaskan.
         
        Petunjuk pertama
        Masukkan atau Transfer melalui Maybank2u @ Transfer melalui mesin ATM @ Bank in guna mesin cash @ Bank in di kaunter sebanyak RM3 kepada setiap peserta (lihat senarai nama-nama peserta)
        Peserta no "0" tidak perlu lagi sumbangan kerana sudah terkeluar)
         
        SENARAI NAMA-NAMA PESERTA
        NO
        NAMA PESERTA TERDAHULU
        BANK
        NO AKAUN
        JUMLAH
        0
        Razima bt Moksin
        Maybank
        1040 8507 9900
        RM3.00
        NO
        NAMA PESERTA
        BANK
        NO AKAUN
        JUMLAH
        1
        Animah binti Bistari
        Maybank
        1624 9604 8608
        RM3.00
        2
        Nor adlina binti Saa
        Maybank
        1120 8036 9433
        RM3.00
        3
        Aminah binti Hussin
        Maybank
        1510 6114 1215
        RM3.00
        4
        Androw bin Salamat
        Maybank
        1624 9608 5281
        RM3.00
        5
        Mazlina binti Suparm
        Maybank
        1124 9106 4098
        RM3.00
         
        Setelah anda tranfer wang kepada peserta-peserta diatas (no 1 sehingga no 5). Olahkan carta diatas,Taip pula nama & akaun anda pada kedudukan no-5, manakala peserta no-5 berganjak kenombor 4, peserta no-4 berganjak kenombor 3, peserta no-3 berganjak kenombor 2, peserta no-2 berganjak ke nombor 1 dan Setelah anda peserta no-1 berganjak ke nombor 0 (yakni secara otomatik terkeluar dari carta)
         
        Petunjuk kedua
        Bagi sumbangan melalui Maybank2u anda perlu print screen logout summary selepas membuat bayaran. PASTEkan didalam program Paint (Start-> Accessories->Paint) dan save, Kemudian attachkan file tersebut sebagai bukti pembayaran manakala sumbangan melalui mesin ATM @ Bank in guna mesin cash @ Bank in di kaunter , resit-resit tersebut hendaklah diSCAN dan dilampirkan bagi meyakinkan peserta lain bahawa anda telah dengan jujurnya membuat pembayaran kepada peserta dahulu. (Jangan main tipu ya.. dosa tau!).
         
        Petunjuk ketiga
        Promosikan risalah ini, boleh dibuat olahan jika perlu, hantarlah keseberapa banyak ruang pengiklanan yang terdapat di internet seperti yang anda lihat saban hari.
         
        Petunjuk keempat
        Harap bersabar menunggu akaun anda dipenuhi wang, sabar itu ½ daripada iman. Insyaallah akan ada laba yang lebih besar jika, sentiasa yakin dengan apa yang anda lakukan. War-warkanlah program ini tanpa rasa jemu dan putus asa. Semakin ramai yang memberi sambutan kepada program ini, maka semakin bengkaklah poket anda.
         
        POTENSI PENDAPATAN BAGI 15 PESERTA
        15x3 = RM45.00
        15x15x3 = RM675.00
        15X15X15X3 = RM10,125.00
        15X15X15X15X3 = RM151,875.00
        15X15X15X15X15X3 = RM2,278,125.00
         
        Sekiranya hanya 0.5% dari usaha anda berjaya, anda akan memperolehi keuntungan sebanyak RM11,390.63 dan diikuti dengan % keuntungan yang ditunjukan dibawah. Itu 0.5%, kalau lebih camno? Dah tontulah "Pakcik kayo…kayo…kayo"
         
        Peratusan Keuntungan
        PERATUS
        KEUNTUNGAN YANG BAKAL DIPEROLEHI
        0.5%
        RM11,390.63
        1%
        RM22,781.25
        10%
        RM227,812.50
        25%
        RM569,531.25
        50%
        RM1,139,062.50
        75%
        RM1,708,593.75
        100%
        RM2,278,125.00
         
        CARA-CARA MENGIKLANKAN PROGRAM INI

        Bagaimana Untuk Mengiklankan Ke News Group? Melalui newsgroup iaitu laman-laman web yang mengandungi diskusi, forum / message board, anda boleh mendapat keuntungan tanpa mengenali / mengetahui siapa yang telah membaca risalah anda. Walaupun ia tidak selamat dari segi security kerana anda tidak mampu mengawal usahawan bawahan anda, tetapi anda boleh menyebarkan risalah anda kepada beribu-ribu orang dalam satu masa.
         
        Beberapa news groups sebagai panduan pengiklanan
        on_line_associates_group@yahoogroups.com, pahang@yahoogroups.com, pandaimainpandaisimpan@yahoogroups.com, pandaimakanpandaisimpan@yahoogroups.com, party_seks@yahoogroups.com, pas-network@yahoogroups.com, payudara_besar@yahoogroups.com, pelakon@yahoogroups.com, pemuda-keadilan@yahoogroups.com, perempuan_melayu_terakhir@yahoogroups.com, perniagaan_melayu@yahoogroups.com, perniagaan_melayuberjaya@yahoogroups.com, puteritaik@yahoogroups.com, qualityproducts@yahoogroups.com, ruang_iklan_percuma@yahoogroups.com, sehatbersama@yahoogroups.com, seksi_bollywood@..., seksmelayubogel@yahoogroups.com, senyum_dara@yahoogroups.com, sex@yahoogroups.com, sexysuraya@yahoogroups.com, skandal_gadismelayu@yahoogroups.com, skandal_melayu@yahoogroups.com, skandalartis@yahoogroups.com, supremeringgit@yahoogroups.com, surirumah@yahoogroups.com, uitm-melaka@yahoogroups.com,
        usahawan_cyberia@yahoogroups.com,
         
        INFORMASI PENTING
        Anda tidak perlu menaip semula
        risalah ini, anda hanya perlu pilih menu
        EDIT-SELECT ALL untuk memilih seluruh risalah & kemudian pilih menu EDIT-Copy untuk menyalin risalah anda.

        Klik
        Compose new message dan PASTE utk meyalin risalah asal. Kemudian editkan risalah asal dengan mengisi maklumat anda dan menganjakkan usahawan-usahawan awal.

        Isikan Subject dan Save as Draft, bagi memudahkan anda untuk membuat promosi dimasa akan datang
        Pergi ke
        folder DRAFT buka risalah yg telah anda save sebelum ini dan hantarkan ke forum-forum dibawah dan diskusi-diskusi lain . Anda juga mungkin dikehendaki untuk mendaftar diri pada laman web tersebut, tidak mengapa kerana anda hanya mahu menyebarkan kepada mereka yang ingin mencari sumber kewangan yang sah dan anda hanya menjalankan tugas anda. Jadi, daftarkan sahaja setelah memastikan yang program tersebut tiada mengenakan sebarang bayaran
         
        AMACAM ADA MINAT TAK?
        Kalau terasa –rasa nak cium wanginya baunya RM tu….Apa kata anda ulangi petunjuk-petunjuk di atas. Setiap message yang dihantar akan mengambil masa kira-kira beberapa saat untuk muncul di skrin anda. Lebih banyak anda iklankan di message board dsb lebih banyak fulus yang akan
        masyuk! Sonangkan?
         
        kalau mati yang di cari, mati itulah yang datang
        tetapi jika, kesenangan yang dicari, kesenangan itulah yang datang.
        Orang yang berjaya tidak akan pernah berputus asa,
        Orang yang berputus asa tidak pernah mencium aura berjaya
         
         
         
         
         
        "Jangan pandang belakang, jalan mesti kedepan"
        "Selamat maju dan terus maju"
         
        SILA ABAIKAN RISALAH INI JIKA TIDAK MENYERTAKAN SEBARANG ATTACHMENT
        SEBAGAI BUKTI PENYERTAAN
         
        wassalam.

        Send instant messages to your online friends http://uk.messenger.yahoo.com

      • yahoo m'sia
        OPS! ADAKAH ANDA MAHU DI CHOP SEBAGAI MEMBAZIR WAKTU DENGAN MEMBACA EMAIL TANPA SEBARANG KEUNTUNGAN $ $,$$$,$$$,$$ ? JOM..... BACA RISALAH
        Message 3 of 9 , Aug 1, 2007
        • 0 Attachment
        • Pepatah juga ada menyatakan,
          OPS!
          ADAKAH ANDA  MAHU DI "CHOP" SEBAGAI MEMBAZIR WAKTU DENGAN MEMBACA EMAIL TANPA SEBARANG KEUNTUNGAN  $ $,$$$,$$$,$$ ?
          JOM..... BACA RISALAH INI.......................................................
           
          "Assalammualaikum waramatullahi wabarakatuh"
          dan doa kesejahteraan untuk pelawat-pelawat yang dihormati
           
          AL-HAMDULLILLAH SYUKUR!
          Sudi juga anda membaca terus risalah ini. Pujilah diri sendiri kerana telah membuat keputusan paling bijak untuk meneliti @ memilih program ini sebagai wadah untuk memulakan perniagaan, meningkatkan ekonomi dan memantapkan pendapatan.
           
          KENAPA ADANYA PROGRAM SEBEGINI?
          Nah! Jawapan begitu mudah...saya namakan sahaja Program ini sebagai
          "PROGRAM SEMPOI TAPI EFEKTIF". Kenapa SEMPOI TAPI EFEKTIF? Kerana perniagaan ini dilakukan secara sempoi, bila-bila masa tak kira waktu. Tiada tekanan, tidak perlu tergesa-gesa, tiada date-line, tiada kesesakkan lalu lintas dan macam-macam hal lagi yang megusutkan kepala. Kita CEO Kitalah perkerja. Yang penting "MASYUK". Jika sesebuah program bermodal besar, tentu anda akan berfikir 100x @ 1000x untuk menyertai. "Entah ya entahkan tidak" perniagaan itu. Tapi jika modalnya alahhhh ciput seperti ini. Tentu tak salah kalau mencuba. Ya tak?. Kalau tak sukses perniagaan ini, apalah sangat RM15.00 tu kan? Tapi mintak-mintak janganlah. Awas! ini bukan laman web yang memberitahu anda untuk "cepat kaya dan cepat bergaya". Ini adalah laman web untuk merealisasikan impian anda, Segala benda yang diangan-angankan insyallah akan datang didepan mata. Disamping itu wang tersebut bolehlah disimpan untuk hari tua atau digunakan pada waktu-waktu terdesak.
           
          MATLAMAT PROGRAM "PROGRAM SEMPOI TAPI EFEKTIF".
          Ini tentulah tidak lain tidak bukan hanya untuk membantu dan memberi peluang menambah pendapatan tambahan tanpa batasan. Program ini betul-betul menjimatkan masa, tenaga, petrol, sampul surat, gam, steam dan dakwat. Program ini diniagakan diinternet sepenuhnya. Ini termasuklah urusan pengiklanan dan lain-lain. Dengan tidak sengaja akan lahirlah lebih ramai orang yang celik komputer. Program ini boleh diniagakan oleh segenap lapisan masyarakat, termasuk para pelajar, suri rumah tangga, perkerja swasta, kerajaan ataupun apa saja kedudukan seseorang itu (tapi kalau dah millionair takyah le join sekaki, bagi chance orang lain pulak). Bagi yang kaki Cyber café lagilah digalakkan menyertai program ini. Kenapa? Caj 1jam = RM2.50, 2jam = RM5.00 akan dikenakan oleh tokey Cyber Café bagi melayari internet, tu pun untuk chatting, balas email dan tenguk-tenguk benda yang tak berfaedah. Apa salahnya tambah RM15.00 untuk join program ni. Ajaklah kawan-kawan yang lain berniaga. Lagi ramai yang join lagi cepatlah fulus masyuk! Orang-orang Cina kata "wa tolong lu, lu tolong gua".
          Masa tu……. tak payah petik jari, awek dah tentu mariiiiiiiiiiiii
          Program ini memang khas di ilhamkan bagi membendung budaya:
          Meminta sedekah, melepak, menjadi peragut, mencuri, berangan-angan, bermalas-malasan dan yang seangkatan dengannya. Ubahlah mentaliti supaya kehidupan anda lebih terancang dan terjamin dimasa depan.
           
          CUBALAH PERCAYA!
          "Kalau kita ingin melihat perubahan pada diri kita, jadilah perubahan yang kita inginkan, kerana tiada orang yang gagal dalam kehidupan, melainkan dia memilih untuk mencapai gagal dan kegagalan yang sebenar adalah kegagalan mencuba sesuatu seperti program ini.
          Barangsiapa yang tiada berupaya menghasilkan wang walau sesen pun menerusi internet, sedangkan mereka memasukinya saban hari, maka, sesungguhnya mereka tergolong di kalangan orang-orang yang rugi"
           
          KENAPA MAHU BERFIKIR LAGI? MAHAL SANGAT KE RM15.00 NI?
          Tidak akan ada duit yang jatuh bergolek-golek dari langit. Tidak rugi mana hanya dengan seciput RM15.00 untuk memulakan perniagaan ini. Jika duit sekecil ini diniagakan kepada program ini, insyaallah akan mendapat keuntungan yang berterusan. Apalah sangat dengan WANG RM15.00 nak ajak aweks dating pun tidak mencukupi. Tapi! Jika kita bersikap ingin mencuba dan sentiasa berkerja keras insyaallah, satu hari nanti aweks tu jadi milik anda siapa tahu?
           
          CONTOHILAH KEJAYAAN ORANG LAIN
          Tenguk sahajalah Datuk Tony Fernandes Chief Executive Of Air Asia, dia ni betul-betul pandai buat duit. Harga tiket kapal terbangnya MURAH GILERR, penerbangan lain mana berani buat seperti dia. Tetapi syarikat dia mendapat keuntungan besar!. Kenapa dia untung besar? Jawabnya mudah aje, SEBAB TIKET MURAH so, EVERY ONE CAN FLY. Jadi jika anda ingin mulakan perniagaan ambillah contoh Datuk Tony Fernandes ni. Mulakan dengan perniagaan yang murah sebegini, Tapi hasilnya? "SENDIRI MAU INGATLAH". O woo woo! ini bukan nak memburuk-burukkan program lain. Tujuan kami hanya 1, nak memberi peluang kepada sesiapa sahaja merasa kesenangan. "Every One Can Rich" (pinjam sikit la slogan Air Asia tu)
           
          AMBIL PERHATIAN!
          Bukan semua dapat menukar paradigma kearah keusahawanan. Tapi jika anda menjadikan Datuk Tony Fernandes sebagai idola ha… apalagi jadilah salah seorang usahawan internet sepertinya yang menjual air ticket melalui internet. Di dalam perniagaan ini anda tidak perlu menjual produk yang dapat dilihat dan dipakai tetapi sebaliknya anda
          "MENJUAL PERKHIDMATAN". Perkhidmatan ini tiada kena mengena dengan mengambil deposit orang perseorangan yang diharamkan oleh kerajaan Malaysia, yang perlu dilakukan hanyalah mempromosikan perkhidmatan ini. Tiada unsur-unsur paksaan dan diperniagakan dengan rela hati.
           
          BAGAIMANA PROGRAM INI MEMBUAHKAN HASIL?
          Saya akan terangkan bagaimana program ini beroperasi dan yang lebih penting kenapa ia beroperasi sebegitu. Saya pasti, jika anda mengikuti petunjuk-petunjuk yang telah diatur dalam risalah ini, anda akan mula menerima hasilnya masyaallah masyuk…masyuk…. Anggaplah program ini sebagai satu peluang keemasan yang sukar dilepaskan.
           
          Petunjuk pertama
          Masukkan atau Transfer melalui Maybank2u @ Transfer melalui mesin ATM @ Bank in guna mesin cash @ Bank in di kaunter sebanyak RM3 kepada setiap peserta (lihat senarai nama-nama peserta)
          Peserta no "0" tidak perlu lagi sumbangan kerana sudah terkeluar)
           
          SENARAI NAMA-NAMA PESERTA
          NO
          NAMA PESERTA TERDAHULU
          BANK
          NO AKAUN
          JUMLAH
          0
          Razima bt Moksin
          Maybank
          1040 8507 9900
          RM3.00
          NO
          NAMA PESERTA
          BANK
          NO AKAUN
          JUMLAH
          1
          Animah binti Bistari
          Maybank
          1624 9604 8608
          RM3.00
          2
          Nor adlina binti Saa
          Maybank
          1120 8036 9433
          RM3.00
          3
          Aminah binti Hussin
          Maybank
          1510 6114 1215
          RM3.00
          4
          Androw bin Salamat
          Maybank
          1624 9608 5281
          RM3.00
          5
          Mazlina binti Suparm
          Maybank
          1124 9106 4098
          RM3.00
           
          Setelah anda tranfer wang kepada peserta-peserta diatas (no 1 sehingga no 5). Olahkan carta diatas,Taip pula nama & akaun anda pada kedudukan no-5, manakala peserta no-5 berganjak kenombor 4, peserta no-4 berganjak kenombor 3, peserta no-3 berganjak kenombor 2, peserta no-2 berganjak ke nombor 1 dan Setelah anda peserta no-1 berganjak ke nombor 0 (yakni secara otomatik terkeluar dari carta)
           
          Petunjuk kedua
          Bagi sumbangan melalui Maybank2u anda perlu print screen logout summary selepas membuat bayaran. PASTEkan didalam program Paint (Start-> Accessories->Paint) dan save, Kemudian attachkan file tersebut sebagai bukti pembayaran manakala sumbangan melalui mesin ATM @ Bank in guna mesin cash @ Bank in di kaunter , resit-resit tersebut hendaklah diSCAN dan dilampirkan bagi meyakinkan peserta lain bahawa anda telah dengan jujurnya membuat pembayaran kepada peserta dahulu. (Jangan main tipu ya.. dosa tau!).
           
          Petunjuk ketiga
          Promosikan risalah ini, boleh dibuat olahan jika perlu, hantarlah keseberapa banyak ruang pengiklanan yang terdapat di internet seperti yang anda lihat saban hari.
           
          Petunjuk keempat
          Harap bersabar menunggu akaun anda dipenuhi wang, sabar itu ½ daripada iman. Insyaallah akan ada laba yang lebih besar jika, sentiasa yakin dengan apa yang anda lakukan. War-warkanlah program ini tanpa rasa jemu dan putus asa. Semakin ramai yang memberi sambutan kepada program ini, maka semakin bengkaklah poket anda.
           
          POTENSI PENDAPATAN BAGI 15 PESERTA
          15x3 = RM45.00
          15x15x3 = RM675.00
          15X15X15X3 = RM10,125.00
          15X15X15X15X3 = RM151,875.00
          15X15X15X15X15X3 = RM2,278,125.00
           
          Sekiranya hanya 0.5% dari usaha anda berjaya, anda akan memperolehi keuntungan sebanyak RM11,390.63 dan diikuti dengan % keuntungan yang ditunjukan dibawah. Itu 0.5%, kalau lebih camno? Dah tontulah "Pakcik kayo…kayo…kayo"
           
          Peratusan Keuntungan
          PERATUS
          KEUNTUNGAN YANG BAKAL DIPEROLEHI
          0.5%
          RM11,390.63
          1%
          RM22,781.25
          10%
          RM227,812.50
          25%
          RM569,531.25
          50%
          RM1,139,062.50
          75%
          RM1,708,593.75
          100%
          RM2,278,125.00
           
          CARA-CARA MENGIKLANKAN PROGRAM INI

          Bagaimana Untuk Mengiklankan Ke News Group? Melalui newsgroup iaitu laman-laman web yang mengandungi diskusi, forum / message board, anda boleh mendapat keuntungan tanpa mengenali / mengetahui siapa yang telah membaca risalah anda. Walaupun ia tidak selamat dari segi security kerana anda tidak mampu mengawal usahawan bawahan anda, tetapi anda boleh menyebarkan risalah anda kepada beribu-ribu orang dalam satu masa.
           
          Beberapa news groups sebagai panduan pengiklanan
          on_line_associates_group@yahoogroups.com, pahang@yahoogroups.com, pandaimainpandaisimpan@yahoogroups.com, pandaimakanpandaisimpan@yahoogroups.com, party_seks@yahoogroups.com, pas-network@yahoogroups.com, payudara_besar@yahoogroups.com, pelakon@yahoogroups.com, pemuda-keadilan@yahoogroups.com, perempuan_melayu_terakhir@yahoogroups.com, perniagaan_melayu@yahoogroups.com, perniagaan_melayuberjaya@yahoogroups.com, puteritaik@yahoogroups.com, qualityproducts@yahoogroups.com, ruang_iklan_percuma@yahoogroups.com, sehatbersama@yahoogroups.com, seksi_bollywood@..., seksmelayubogel@yahoogroups.com, senyum_dara@yahoogroups.com, sex@yahoogroups.com, sexysuraya@yahoogroups.com, skandal_gadismelayu@yahoogroups.com, skandal_melayu@yahoogroups.com, skandalartis@yahoogroups.com, supremeringgit@yahoogroups.com, surirumah@yahoogroups.com, uitm-melaka@yahoogroups.com,
          usahawan_cyberia@yahoogroups.com,
           
          INFORMASI PENTING
          Anda tidak perlu menaip semula
          risalah ini, anda hanya perlu pilih menu
          EDIT-SELECT ALL untuk memilih seluruh risalah & kemudian pilih menu EDIT-Copy untuk menyalin risalah anda.

          Klik
          Compose new message dan PASTE utk meyalin risalah asal. Kemudian editkan risalah asal dengan mengisi maklumat anda dan menganjakkan usahawan-usahawan awal.

          Isikan Subject dan Save as Draft, bagi memudahkan anda untuk membuat promosi dimasa akan datang
          Pergi ke
          folder DRAFT buka risalah yg telah anda save sebelum ini dan hantarkan ke forum-forum dibawah dan diskusi-diskusi lain . Anda juga mungkin dikehendaki untuk mendaftar diri pada laman web tersebut, tidak mengapa kerana anda hanya mahu menyebarkan kepada mereka yang ingin mencari sumber kewangan yang sah dan anda hanya menjalankan tugas anda. Jadi, daftarkan sahaja setelah memastikan yang program tersebut tiada mengenakan sebarang bayaran
           
          AMACAM ADA MINAT TAK?
          Kalau terasa –rasa nak cium wanginya baunya RM tu….Apa kata anda ulangi petunjuk-petunjuk di atas. Setiap message yang dihantar akan mengambil masa kira-kira beberapa saat untuk muncul di skrin anda. Lebih banyak anda iklankan di message board dsb lebih banyak fulus yang akan
          masyuk! Sonangkan?
           
          kalau mati yang di cari, mati itulah yang datang
          tetapi jika, kesenangan yang dicari, kesenangan itulah yang datang.
          Orang yang berjaya tidak akan pernah berputus asa,
          Orang yang berputus asa tidak pernah mencium aura berjaya
           
           
           
           
           
          "Jangan pandang belakang, jalan mesti kedepan"
          "Selamat maju dan terus maju"
           
          SILA ABAIKAN RISALAH INI JIKA TIDAK MENYERTAKAN SEBARANG ATTACHMENT
          SEBAGAI BUKTI PENYERTAAN
           
          wassalam.

          Send instant messages to your online friends http://uk.messenger.yahoo.com

        • yahoo m'sia
          OPS! ADAKAH ANDA MAHU DI CHOP SEBAGAI MEMBAZIR WAKTU DENGAN MEMBACA EMAIL TANPA SEBARANG KEUNTUNGAN $ $,$$$,$$$,$$ ? JOM..... BACA RISALAH
          Message 4 of 9 , Aug 1, 2007
          • 0 Attachment
          • Pepatah juga ada menyatakan,
            OPS!
            ADAKAH ANDA  MAHU DI "CHOP" SEBAGAI MEMBAZIR WAKTU DENGAN MEMBACA EMAIL TANPA SEBARANG KEUNTUNGAN  $ $,$$$,$$$,$$ ?
            JOM..... BACA RISALAH INI.......................................................
             
            "Assalammualaikum waramatullahi wabarakatuh"
            dan doa kesejahteraan untuk pelawat-pelawat yang dihormati
             
            AL-HAMDULLILLAH SYUKUR!
            Sudi juga anda membaca terus risalah ini. Pujilah diri sendiri kerana telah membuat keputusan paling bijak untuk meneliti @ memilih program ini sebagai wadah untuk memulakan perniagaan, meningkatkan ekonomi dan memantapkan pendapatan.
             
            KENAPA ADANYA PROGRAM SEBEGINI?
            Nah! Jawapan begitu mudah...saya namakan sahaja Program ini sebagai
            "PROGRAM SEMPOI TAPI EFEKTIF". Kenapa SEMPOI TAPI EFEKTIF? Kerana perniagaan ini dilakukan secara sempoi, bila-bila masa tak kira waktu. Tiada tekanan, tidak perlu tergesa-gesa, tiada date-line, tiada kesesakkan lalu lintas dan macam-macam hal lagi yang megusutkan kepala. Kita CEO Kitalah perkerja. Yang penting "MASYUK". Jika sesebuah program bermodal besar, tentu anda akan berfikir 100x @ 1000x untuk menyertai. "Entah ya entahkan tidak" perniagaan itu. Tapi jika modalnya alahhhh ciput seperti ini. Tentu tak salah kalau mencuba. Ya tak?. Kalau tak sukses perniagaan ini, apalah sangat RM15.00 tu kan? Tapi mintak-mintak janganlah. Awas! ini bukan laman web yang memberitahu anda untuk "cepat kaya dan cepat bergaya". Ini adalah laman web untuk merealisasikan impian anda, Segala benda yang diangan-angankan insyallah akan datang didepan mata. Disamping itu wang tersebut bolehlah disimpan untuk hari tua atau digunakan pada waktu-waktu terdesak.
             
            MATLAMAT PROGRAM "PROGRAM SEMPOI TAPI EFEKTIF".
            Ini tentulah tidak lain tidak bukan hanya untuk membantu dan memberi peluang menambah pendapatan tambahan tanpa batasan. Program ini betul-betul menjimatkan masa, tenaga, petrol, sampul surat, gam, steam dan dakwat. Program ini diniagakan diinternet sepenuhnya. Ini termasuklah urusan pengiklanan dan lain-lain. Dengan tidak sengaja akan lahirlah lebih ramai orang yang celik komputer. Program ini boleh diniagakan oleh segenap lapisan masyarakat, termasuk para pelajar, suri rumah tangga, perkerja swasta, kerajaan ataupun apa saja kedudukan seseorang itu (tapi kalau dah millionair takyah le join sekaki, bagi chance orang lain pulak). Bagi yang kaki Cyber café lagilah digalakkan menyertai program ini. Kenapa? Caj 1jam = RM2.50, 2jam = RM5.00 akan dikenakan oleh tokey Cyber Café bagi melayari internet, tu pun untuk chatting, balas email dan tenguk-tenguk benda yang tak berfaedah. Apa salahnya tambah RM15.00 untuk join program ni. Ajaklah kawan-kawan yang lain berniaga. Lagi ramai yang join lagi cepatlah fulus masyuk! Orang-orang Cina kata "wa tolong lu, lu tolong gua".
            Masa tu……. tak payah petik jari, awek dah tentu mariiiiiiiiiiiii
            Program ini memang khas di ilhamkan bagi membendung budaya:
            Meminta sedekah, melepak, menjadi peragut, mencuri, berangan-angan, bermalas-malasan dan yang seangkatan dengannya. Ubahlah mentaliti supaya kehidupan anda lebih terancang dan terjamin dimasa depan.
             
            CUBALAH PERCAYA!
            "Kalau kita ingin melihat perubahan pada diri kita, jadilah perubahan yang kita inginkan, kerana tiada orang yang gagal dalam kehidupan, melainkan dia memilih untuk mencapai gagal dan kegagalan yang sebenar adalah kegagalan mencuba sesuatu seperti program ini.
            Barangsiapa yang tiada berupaya menghasilkan wang walau sesen pun menerusi internet, sedangkan mereka memasukinya saban hari, maka, sesungguhnya mereka tergolong di kalangan orang-orang yang rugi"
             
            KENAPA MAHU BERFIKIR LAGI? MAHAL SANGAT KE RM15.00 NI?
            Tidak akan ada duit yang jatuh bergolek-golek dari langit. Tidak rugi mana hanya dengan seciput RM15.00 untuk memulakan perniagaan ini. Jika duit sekecil ini diniagakan kepada program ini, insyaallah akan mendapat keuntungan yang berterusan. Apalah sangat dengan WANG RM15.00 nak ajak aweks dating pun tidak mencukupi. Tapi! Jika kita bersikap ingin mencuba dan sentiasa berkerja keras insyaallah, satu hari nanti aweks tu jadi milik anda siapa tahu?
             
            CONTOHILAH KEJAYAAN ORANG LAIN
            Tenguk sahajalah Datuk Tony Fernandes Chief Executive Of Air Asia, dia ni betul-betul pandai buat duit. Harga tiket kapal terbangnya MURAH GILERR, penerbangan lain mana berani buat seperti dia. Tetapi syarikat dia mendapat keuntungan besar!. Kenapa dia untung besar? Jawabnya mudah aje, SEBAB TIKET MURAH so, EVERY ONE CAN FLY. Jadi jika anda ingin mulakan perniagaan ambillah contoh Datuk Tony Fernandes ni. Mulakan dengan perniagaan yang murah sebegini, Tapi hasilnya? "SENDIRI MAU INGATLAH". O woo woo! ini bukan nak memburuk-burukkan program lain. Tujuan kami hanya 1, nak memberi peluang kepada sesiapa sahaja merasa kesenangan. "Every One Can Rich" (pinjam sikit la slogan Air Asia tu)
             
            AMBIL PERHATIAN!
            Bukan semua dapat menukar paradigma kearah keusahawanan. Tapi jika anda menjadikan Datuk Tony Fernandes sebagai idola ha… apalagi jadilah salah seorang usahawan internet sepertinya yang menjual air ticket melalui internet. Di dalam perniagaan ini anda tidak perlu menjual produk yang dapat dilihat dan dipakai tetapi sebaliknya anda
            "MENJUAL PERKHIDMATAN". Perkhidmatan ini tiada kena mengena dengan mengambil deposit orang perseorangan yang diharamkan oleh kerajaan Malaysia, yang perlu dilakukan hanyalah mempromosikan perkhidmatan ini. Tiada unsur-unsur paksaan dan diperniagakan dengan rela hati.
             
            BAGAIMANA PROGRAM INI MEMBUAHKAN HASIL?
            Saya akan terangkan bagaimana program ini beroperasi dan yang lebih penting kenapa ia beroperasi sebegitu. Saya pasti, jika anda mengikuti petunjuk-petunjuk yang telah diatur dalam risalah ini, anda akan mula menerima hasilnya masyaallah masyuk…masyuk…. Anggaplah program ini sebagai satu peluang keemasan yang sukar dilepaskan.
             
            Petunjuk pertama
            Masukkan atau Transfer melalui Maybank2u @ Transfer melalui mesin ATM @ Bank in guna mesin cash @ Bank in di kaunter sebanyak RM3 kepada setiap peserta (lihat senarai nama-nama peserta)
            Peserta no "0" tidak perlu lagi sumbangan kerana sudah terkeluar)
             
            SENARAI NAMA-NAMA PESERTA
            NO
            NAMA PESERTA TERDAHULU
            BANK
            NO AKAUN
            JUMLAH
            0
            Razima bt Moksin
            Maybank
            1040 8507 9900
            RM3.00
            NO
            NAMA PESERTA
            BANK
            NO AKAUN
            JUMLAH
            1
            Animah binti Bistari
            Maybank
            1624 9604 8608
            RM3.00
            2
            Nor adlina binti Saa
            Maybank
            1120 8036 9433
            RM3.00
            3
            Aminah binti Hussin
            Maybank
            1510 6114 1215
            RM3.00
            4
            Androw bin Salamat
            Maybank
            1624 9608 5281
            RM3.00
            5
            Mazlina binti Suparm
            Maybank
            1124 9106 4098
            RM3.00
             
            Setelah anda tranfer wang kepada peserta-peserta diatas (no 1 sehingga no 5). Olahkan carta diatas,Taip pula nama & akaun anda pada kedudukan no-5, manakala peserta no-5 berganjak kenombor 4, peserta no-4 berganjak kenombor 3, peserta no-3 berganjak kenombor 2, peserta no-2 berganjak ke nombor 1 dan Setelah anda peserta no-1 berganjak ke nombor 0 (yakni secara otomatik terkeluar dari carta)
             
            Petunjuk kedua
            Bagi sumbangan melalui Maybank2u anda perlu print screen logout summary selepas membuat bayaran. PASTEkan didalam program Paint (Start-> Accessories->Paint) dan save, Kemudian attachkan file tersebut sebagai bukti pembayaran manakala sumbangan melalui mesin ATM @ Bank in guna mesin cash @ Bank in di kaunter , resit-resit tersebut hendaklah diSCAN dan dilampirkan bagi meyakinkan peserta lain bahawa anda telah dengan jujurnya membuat pembayaran kepada peserta dahulu. (Jangan main tipu ya.. dosa tau!).
             
            Petunjuk ketiga
            Promosikan risalah ini, boleh dibuat olahan jika perlu, hantarlah keseberapa banyak ruang pengiklanan yang terdapat di internet seperti yang anda lihat saban hari.
             
            Petunjuk keempat
            Harap bersabar menunggu akaun anda dipenuhi wang, sabar itu ½ daripada iman. Insyaallah akan ada laba yang lebih besar jika, sentiasa yakin dengan apa yang anda lakukan. War-warkanlah program ini tanpa rasa jemu dan putus asa. Semakin ramai yang memberi sambutan kepada program ini, maka semakin bengkaklah poket anda.
             
            POTENSI PENDAPATAN BAGI 15 PESERTA
            15x3 = RM45.00
            15x15x3 = RM675.00
            15X15X15X3 = RM10,125.00
            15X15X15X15X3 = RM151,875.00
            15X15X15X15X15X3 = RM2,278,125.00
             
            Sekiranya hanya 0.5% dari usaha anda berjaya, anda akan memperolehi keuntungan sebanyak RM11,390.63 dan diikuti dengan % keuntungan yang ditunjukan dibawah. Itu 0.5%, kalau lebih camno? Dah tontulah "Pakcik kayo…kayo…kayo"
             
            Peratusan Keuntungan
            PERATUS
            KEUNTUNGAN YANG BAKAL DIPEROLEHI
            0.5%
            RM11,390.63
            1%
            RM22,781.25
            10%
            RM227,812.50
            25%
            RM569,531.25
            50%
            RM1,139,062.50
            75%
            RM1,708,593.75
            100%
            RM2,278,125.00
             
            CARA-CARA MENGIKLANKAN PROGRAM INI

            Bagaimana Untuk Mengiklankan Ke News Group? Melalui newsgroup iaitu laman-laman web yang mengandungi diskusi, forum / message board, anda boleh mendapat keuntungan tanpa mengenali / mengetahui siapa yang telah membaca risalah anda. Walaupun ia tidak selamat dari segi security kerana anda tidak mampu mengawal usahawan bawahan anda, tetapi anda boleh menyebarkan risalah anda kepada beribu-ribu orang dalam satu masa.
             
            Beberapa news groups sebagai panduan pengiklanan
            on_line_associates_group@yahoogroups.com, pahang@yahoogroups.com, pandaimainpandaisimpan@yahoogroups.com, pandaimakanpandaisimpan@yahoogroups.com, party_seks@yahoogroups.com, pas-network@yahoogroups.com, payudara_besar@yahoogroups.com, pelakon@yahoogroups.com, pemuda-keadilan@yahoogroups.com, perempuan_melayu_terakhir@yahoogroups.com, perniagaan_melayu@yahoogroups.com, perniagaan_melayuberjaya@yahoogroups.com, puteritaik@yahoogroups.com, qualityproducts@yahoogroups.com, ruang_iklan_percuma@yahoogroups.com, sehatbersama@yahoogroups.com, seksi_bollywood@..., seksmelayubogel@yahoogroups.com, senyum_dara@yahoogroups.com, sex@yahoogroups.com, sexysuraya@yahoogroups.com, skandal_gadismelayu@yahoogroups.com, skandal_melayu@yahoogroups.com, skandalartis@yahoogroups.com, supremeringgit@yahoogroups.com, surirumah@yahoogroups.com, uitm-melaka@yahoogroups.com,
            usahawan_cyberia@yahoogroups.com,
             
            INFORMASI PENTING
            Anda tidak perlu menaip semula
            risalah ini, anda hanya perlu pilih menu
            EDIT-SELECT ALL untuk memilih seluruh risalah & kemudian pilih menu EDIT-Copy untuk menyalin risalah anda.

            Klik
            Compose new message dan PASTE utk meyalin risalah asal. Kemudian editkan risalah asal dengan mengisi maklumat anda dan menganjakkan usahawan-usahawan awal.

            Isikan Subject dan Save as Draft, bagi memudahkan anda untuk membuat promosi dimasa akan datang
            Pergi ke
            folder DRAFT buka risalah yg telah anda save sebelum ini dan hantarkan ke forum-forum dibawah dan diskusi-diskusi lain . Anda juga mungkin dikehendaki untuk mendaftar diri pada laman web tersebut, tidak mengapa kerana anda hanya mahu menyebarkan kepada mereka yang ingin mencari sumber kewangan yang sah dan anda hanya menjalankan tugas anda. Jadi, daftarkan sahaja setelah memastikan yang program tersebut tiada mengenakan sebarang bayaran
             
            AMACAM ADA MINAT TAK?
            Kalau terasa –rasa nak cium wanginya baunya RM tu….Apa kata anda ulangi petunjuk-petunjuk di atas. Setiap message yang dihantar akan mengambil masa kira-kira beberapa saat untuk muncul di skrin anda. Lebih banyak anda iklankan di message board dsb lebih banyak fulus yang akan
            masyuk! Sonangkan?
             
            kalau mati yang di cari, mati itulah yang datang
            tetapi jika, kesenangan yang dicari, kesenangan itulah yang datang.
            Orang yang berjaya tidak akan pernah berputus asa,
            Orang yang berputus asa tidak pernah mencium aura berjaya
             
             
             
             
             
            "Jangan pandang belakang, jalan mesti kedepan"
            "Selamat maju dan terus maju"
             
            SILA ABAIKAN RISALAH INI JIKA TIDAK MENYERTAKAN SEBARANG ATTACHMENT
            SEBAGAI BUKTI PENYERTAAN
             
            wassalam.

            Send instant messages to your online friends http://uk.messenger.yahoo.com

          • yahoo m'sia
            OPS! ADAKAH ANDA MAHU DI CHOP SEBAGAI MEMBAZIR WAKTU DENGAN MEMBACA EMAIL TANPA SEBARANG KEUNTUNGAN $ $,$$$,$$$,$$ ? JOM..... BACA RISALAH
            Message 5 of 9 , Aug 2, 2007
            • 0 Attachment
            • Pepatah juga ada menyatakan,
              OPS!
              ADAKAH ANDA  MAHU DI "CHOP" SEBAGAI MEMBAZIR WAKTU DENGAN MEMBACA EMAIL TANPA SEBARANG KEUNTUNGAN  $ $,$$$,$$$,$$ ?
              JOM..... BACA RISALAH INI.......................................................
               
              "Assalammualaikum waramatullahi wabarakatuh"
              dan doa kesejahteraan untuk pelawat-pelawat yang dihormati
               
              AL-HAMDULLILLAH SYUKUR!
              Sudi juga anda membaca terus risalah ini. Pujilah diri sendiri kerana telah membuat keputusan paling bijak untuk meneliti @ memilih program ini sebagai wadah untuk memulakan perniagaan, meningkatkan ekonomi dan memantapkan pendapatan.
               
              KENAPA ADANYA PROGRAM SEBEGINI?
              Nah! Jawapan begitu mudah...saya namakan sahaja Program ini sebagai
              "PROGRAM SEMPOI TAPI EFEKTIF". Kenapa SEMPOI TAPI EFEKTIF? Kerana perniagaan ini dilakukan secara sempoi, bila-bila masa tak kira waktu. Tiada tekanan, tidak perlu tergesa-gesa, tiada date-line, tiada kesesakkan lalu lintas dan macam-macam hal lagi yang megusutkan kepala. Kita CEO Kitalah perkerja. Yang penting "MASYUK". Jika sesebuah program bermodal besar, tentu anda akan berfikir 100x @ 1000x untuk menyertai. "Entah ya entahkan tidak" perniagaan itu. Tapi jika modalnya alahhhh ciput seperti ini. Tentu tak salah kalau mencuba. Ya tak?. Kalau tak sukses perniagaan ini, apalah sangat RM15.00 tu kan? Tapi mintak-mintak janganlah. Awas! ini bukan laman web yang memberitahu anda untuk "cepat kaya dan cepat bergaya". Ini adalah laman web untuk merealisasikan impian anda, Segala benda yang diangan-angankan insyallah akan datang didepan mata. Disamping itu wang tersebut bolehlah disimpan untuk hari tua atau digunakan pada waktu-waktu terdesak.
               
              MATLAMAT PROGRAM "PROGRAM SEMPOI TAPI EFEKTIF".
              Ini tentulah tidak lain tidak bukan hanya untuk membantu dan memberi peluang menambah pendapatan tambahan tanpa batasan. Program ini betul-betul menjimatkan masa, tenaga, petrol, sampul surat, gam, steam dan dakwat. Program ini diniagakan diinternet sepenuhnya. Ini termasuklah urusan pengiklanan dan lain-lain. Dengan tidak sengaja akan lahirlah lebih ramai orang yang celik komputer. Program ini boleh diniagakan oleh segenap lapisan masyarakat, termasuk para pelajar, suri rumah tangga, perkerja swasta, kerajaan ataupun apa saja kedudukan seseorang itu (tapi kalau dah millionair takyah le join sekaki, bagi chance orang lain pulak). Bagi yang kaki Cyber café lagilah digalakkan menyertai program ini. Kenapa? Caj 1jam = RM2.50, 2jam = RM5.00 akan dikenakan oleh tokey Cyber Café bagi melayari internet, tu pun untuk chatting, balas email dan tenguk-tenguk benda yang tak berfaedah. Apa salahnya tambah RM15.00 untuk join program ni. Ajaklah kawan-kawan yang lain berniaga. Lagi ramai yang join lagi cepatlah fulus masyuk! Orang-orang Cina kata "wa tolong lu, lu tolong gua".
              Masa tu……. tak payah petik jari, awek dah tentu mariiiiiiiiiiiii
              Program ini memang khas di ilhamkan bagi membendung budaya:
              Meminta sedekah, melepak, menjadi peragut, mencuri, berangan-angan, bermalas-malasan dan yang seangkatan dengannya. Ubahlah mentaliti supaya kehidupan anda lebih terancang dan terjamin dimasa depan.
               
              CUBALAH PERCAYA!
              "Kalau kita ingin melihat perubahan pada diri kita, jadilah perubahan yang kita inginkan, kerana tiada orang yang gagal dalam kehidupan, melainkan dia memilih untuk mencapai gagal dan kegagalan yang sebenar adalah kegagalan mencuba sesuatu seperti program ini.
              Barangsiapa yang tiada berupaya menghasilkan wang walau sesen pun menerusi internet, sedangkan mereka memasukinya saban hari, maka, sesungguhnya mereka tergolong di kalangan orang-orang yang rugi"
               
              KENAPA MAHU BERFIKIR LAGI? MAHAL SANGAT KE RM15.00 NI?
              Tidak akan ada duit yang jatuh bergolek-golek dari langit. Tidak rugi mana hanya dengan seciput RM15.00 untuk memulakan perniagaan ini. Jika duit sekecil ini diniagakan kepada program ini, insyaallah akan mendapat keuntungan yang berterusan. Apalah sangat dengan WANG RM15.00 nak ajak aweks dating pun tidak mencukupi. Tapi! Jika kita bersikap ingin mencuba dan sentiasa berkerja keras insyaallah, satu hari nanti aweks tu jadi milik anda siapa tahu?
               
              CONTOHILAH KEJAYAAN ORANG LAIN
              Tenguk sahajalah Datuk Tony Fernandes Chief Executive Of Air Asia, dia ni betul-betul pandai buat duit. Harga tiket kapal terbangnya MURAH GILERR, penerbangan lain mana berani buat seperti dia. Tetapi syarikat dia mendapat keuntungan besar!. Kenapa dia untung besar? Jawabnya mudah aje, SEBAB TIKET MURAH so, EVERY ONE CAN FLY. Jadi jika anda ingin mulakan perniagaan ambillah contoh Datuk Tony Fernandes ni. Mulakan dengan perniagaan yang murah sebegini, Tapi hasilnya? "SENDIRI MAU INGATLAH". O woo woo! ini bukan nak memburuk-burukkan program lain. Tujuan kami hanya 1, nak memberi peluang kepada sesiapa sahaja merasa kesenangan. "Every One Can Rich" (pinjam sikit la slogan Air Asia tu)
               
              AMBIL PERHATIAN!
              Bukan semua dapat menukar paradigma kearah keusahawanan. Tapi jika anda menjadikan Datuk Tony Fernandes sebagai idola ha… apalagi jadilah salah seorang usahawan internet sepertinya yang menjual air ticket melalui internet. Di dalam perniagaan ini anda tidak perlu menjual produk yang dapat dilihat dan dipakai tetapi sebaliknya anda
              "MENJUAL PERKHIDMATAN". Perkhidmatan ini tiada kena mengena dengan mengambil deposit orang perseorangan yang diharamkan oleh kerajaan Malaysia, yang perlu dilakukan hanyalah mempromosikan perkhidmatan ini. Tiada unsur-unsur paksaan dan diperniagakan dengan rela hati.
               
              BAGAIMANA PROGRAM INI MEMBUAHKAN HASIL?
              Saya akan terangkan bagaimana program ini beroperasi dan yang lebih penting kenapa ia beroperasi sebegitu. Saya pasti, jika anda mengikuti petunjuk-petunjuk yang telah diatur dalam risalah ini, anda akan mula menerima hasilnya masyaallah masyuk…masyuk…. Anggaplah program ini sebagai satu peluang keemasan yang sukar dilepaskan.
               
              Petunjuk pertama
              Masukkan atau Transfer melalui Maybank2u @ Transfer melalui mesin ATM @ Bank in guna mesin cash @ Bank in di kaunter sebanyak RM3 kepada setiap peserta (lihat senarai nama-nama peserta)
              Peserta no "0" tidak perlu lagi sumbangan kerana sudah terkeluar)
               
              SENARAI NAMA-NAMA PESERTA
              NO
              NAMA PESERTA TERDAHULU
              BANK
              NO AKAUN
              JUMLAH
              0
              Razima bt Moksin
              Maybank
              1040 8507 9900
              RM3.00
              NO
              NAMA PESERTA
              BANK
              NO AKAUN
              JUMLAH
              1
              Animah binti Bistari
              Maybank
              1624 9604 8608
              RM3.00
              2
              Nor adlina binti Saa
              Maybank
              1120 8036 9433
              RM3.00
              3
              Aminah binti Hussin
              Maybank
              1510 6114 1215
              RM3.00
              4
              Androw bin Salamat
              Maybank
              1624 9608 5281
              RM3.00
              5
              Mazlina binti Suparm
              Maybank
              1124 9106 4098
              RM3.00
               
              Setelah anda tranfer wang kepada peserta-peserta diatas (no 1 sehingga no 5). Olahkan carta diatas,Taip pula nama & akaun anda pada kedudukan no-5, manakala peserta no-5 berganjak kenombor 4, peserta no-4 berganjak kenombor 3, peserta no-3 berganjak kenombor 2, peserta no-2 berganjak ke nombor 1 dan Setelah anda peserta no-1 berganjak ke nombor 0 (yakni secara otomatik terkeluar dari carta)
               
              Petunjuk kedua
              Bagi sumbangan melalui Maybank2u anda perlu print screen logout summary selepas membuat bayaran. PASTEkan didalam program Paint (Start-> Accessories->Paint) dan save, Kemudian attachkan file tersebut sebagai bukti pembayaran manakala sumbangan melalui mesin ATM @ Bank in guna mesin cash @ Bank in di kaunter , resit-resit tersebut hendaklah diSCAN dan dilampirkan bagi meyakinkan peserta lain bahawa anda telah dengan jujurnya membuat pembayaran kepada peserta dahulu. (Jangan main tipu ya.. dosa tau!).
               
              Petunjuk ketiga
              Promosikan risalah ini, boleh dibuat olahan jika perlu, hantarlah keseberapa banyak ruang pengiklanan yang terdapat di internet seperti yang anda lihat saban hari.
               
              Petunjuk keempat
              Harap bersabar menunggu akaun anda dipenuhi wang, sabar itu ½ daripada iman. Insyaallah akan ada laba yang lebih besar jika, sentiasa yakin dengan apa yang anda lakukan. War-warkanlah program ini tanpa rasa jemu dan putus asa. Semakin ramai yang memberi sambutan kepada program ini, maka semakin bengkaklah poket anda.
               
              POTENSI PENDAPATAN BAGI 15 PESERTA
              15x3 = RM45.00
              15x15x3 = RM675.00
              15X15X15X3 = RM10,125.00
              15X15X15X15X3 = RM151,875.00
              15X15X15X15X15X3 = RM2,278,125.00
               
              Sekiranya hanya 0.5% dari usaha anda berjaya, anda akan memperolehi keuntungan sebanyak RM11,390.63 dan diikuti dengan % keuntungan yang ditunjukan dibawah. Itu 0.5%, kalau lebih camno? Dah tontulah "Pakcik kayo…kayo…kayo"
               
              Peratusan Keuntungan
              PERATUS
              KEUNTUNGAN YANG BAKAL DIPEROLEHI
              0.5%
              RM11,390.63
              1%
              RM22,781.25
              10%
              RM227,812.50
              25%
              RM569,531.25
              50%
              RM1,139,062.50
              75%
              RM1,708,593.75
              100%
              RM2,278,125.00
               
              CARA-CARA MENGIKLANKAN PROGRAM INI

              Bagaimana Untuk Mengiklankan Ke News Group? Melalui newsgroup iaitu laman-laman web yang mengandungi diskusi, forum / message board, anda boleh mendapat keuntungan tanpa mengenali / mengetahui siapa yang telah membaca risalah anda. Walaupun ia tidak selamat dari segi security kerana anda tidak mampu mengawal usahawan bawahan anda, tetapi anda boleh menyebarkan risalah anda kepada beribu-ribu orang dalam satu masa.
               
              Beberapa news groups sebagai panduan pengiklanan
              on_line_associates_group@yahoogroups.com, pahang@yahoogroups.com, pandaimainpandaisimpan@yahoogroups.com, pandaimakanpandaisimpan@yahoogroups.com, party_seks@yahoogroups.com, pas-network@yahoogroups.com, payudara_besar@yahoogroups.com, pelakon@yahoogroups.com, pemuda-keadilan@yahoogroups.com, perempuan_melayu_terakhir@yahoogroups.com, perniagaan_melayu@yahoogroups.com, perniagaan_melayuberjaya@yahoogroups.com, puteritaik@yahoogroups.com, qualityproducts@yahoogroups.com, ruang_iklan_percuma@yahoogroups.com, sehatbersama@yahoogroups.com, seksi_bollywood@..., seksmelayubogel@yahoogroups.com, senyum_dara@yahoogroups.com, sex@yahoogroups.com, sexysuraya@yahoogroups.com, skandal_gadismelayu@yahoogroups.com, skandal_melayu@yahoogroups.com, skandalartis@yahoogroups.com, supremeringgit@yahoogroups.com, surirumah@yahoogroups.com, uitm-melaka@yahoogroups.com,
              usahawan_cyberia@yahoogroups.com,
               
              INFORMASI PENTING
              Anda tidak perlu menaip semula
              risalah ini, anda hanya perlu pilih menu
              EDIT-SELECT ALL untuk memilih seluruh risalah & kemudian pilih menu EDIT-Copy untuk menyalin risalah anda.

              Klik
              Compose new message dan PASTE utk meyalin risalah asal. Kemudian editkan risalah asal dengan mengisi maklumat anda dan menganjakkan usahawan-usahawan awal.

              Isikan Subject dan Save as Draft, bagi memudahkan anda untuk membuat promosi dimasa akan datang
              Pergi ke
              folder DRAFT buka risalah yg telah anda save sebelum ini dan hantarkan ke forum-forum dibawah dan diskusi-diskusi lain . Anda juga mungkin dikehendaki untuk mendaftar diri pada laman web tersebut, tidak mengapa kerana anda hanya mahu menyebarkan kepada mereka yang ingin mencari sumber kewangan yang sah dan anda hanya menjalankan tugas anda. Jadi, daftarkan sahaja setelah memastikan yang program tersebut tiada mengenakan sebarang bayaran
               
              AMACAM ADA MINAT TAK?
              Kalau terasa –rasa nak cium wanginya baunya RM tu….Apa kata anda ulangi petunjuk-petunjuk di atas. Setiap message yang dihantar akan mengambil masa kira-kira beberapa saat untuk muncul di skrin anda. Lebih banyak anda iklankan di message board dsb lebih banyak fulus yang akan
              masyuk! Sonangkan?
               
              kalau mati yang di cari, mati itulah yang datang
              tetapi jika, kesenangan yang dicari, kesenangan itulah yang datang.
              Orang yang berjaya tidak akan pernah berputus asa,
              Orang yang berputus asa tidak pernah mencium aura berjaya
               
               
               
               
               
              "Jangan pandang belakang, jalan mesti kedepan"
              "Selamat maju dan terus maju"
               
              SILA ABAIKAN RISALAH INI JIKA TIDAK MENYERTAKAN SEBARANG ATTACHMENT
              SEBAGAI BUKTI PENYERTAAN
               
              wassalam.

              Send instant messages to your online friends http://uk.messenger.yahoo.com

            • yahoo m'sia
              OPS! ADAKAH ANDA MAHU DI CHOP SEBAGAI MEMBAZIR WAKTU DENGAN MEMBACA EMAIL TANPA SEBARANG KEUNTUNGAN $ $,$$$,$$$,$$ ? JOM..... BACA RISALAH
              Message 6 of 9 , Aug 3, 2007
              • 0 Attachment
              • Pepatah juga ada menyatakan,
                OPS!
                ADAKAH ANDA  MAHU DI "CHOP" SEBAGAI MEMBAZIR WAKTU DENGAN MEMBACA EMAIL TANPA SEBARANG KEUNTUNGAN  $ $,$$$,$$$,$$ ?
                JOM..... BACA RISALAH INI.......................................................
                 
                "Assalammualaikum waramatullahi wabarakatuh"
                dan doa kesejahteraan untuk pelawat-pelawat yang dihormati
                 
                AL-HAMDULLILLAH SYUKUR!
                Sudi juga anda membaca terus risalah ini. Pujilah diri sendiri kerana telah membuat keputusan paling bijak untuk meneliti @ memilih program ini sebagai wadah untuk memulakan perniagaan, meningkatkan ekonomi dan memantapkan pendapatan.
                 
                KENAPA ADANYA PROGRAM SEBEGINI?
                Nah! Jawapan begitu mudah...saya namakan sahaja Program ini sebagai
                "PROGRAM SEMPOI TAPI EFEKTIF". Kenapa SEMPOI TAPI EFEKTIF? Kerana perniagaan ini dilakukan secara sempoi, bila-bila masa tak kira waktu. Tiada tekanan, tidak perlu tergesa-gesa, tiada date-line, tiada kesesakkan lalu lintas dan macam-macam hal lagi yang megusutkan kepala. Kita CEO Kitalah perkerja. Yang penting "MASYUK". Jika sesebuah program bermodal besar, tentu anda akan berfikir 100x @ 1000x untuk menyertai. "Entah ya entahkan tidak" perniagaan itu. Tapi jika modalnya alahhhh ciput seperti ini. Tentu tak salah kalau mencuba. Ya tak?. Kalau tak sukses perniagaan ini, apalah sangat RM15.00 tu kan? Tapi mintak-mintak janganlah. Awas! ini bukan laman web yang memberitahu anda untuk "cepat kaya dan cepat bergaya". Ini adalah laman web untuk merealisasikan impian anda, Segala benda yang diangan-angankan insyallah akan datang didepan mata. Disamping itu wang tersebut bolehlah disimpan untuk hari tua atau digunakan pada waktu-waktu terdesak.
                 
                MATLAMAT PROGRAM "PROGRAM SEMPOI TAPI EFEKTIF".
                Ini tentulah tidak lain tidak bukan hanya untuk membantu dan memberi peluang menambah pendapatan tambahan tanpa batasan. Program ini betul-betul menjimatkan masa, tenaga, petrol, sampul surat, gam, steam dan dakwat. Program ini diniagakan diinternet sepenuhnya. Ini termasuklah urusan pengiklanan dan lain-lain. Dengan tidak sengaja akan lahirlah lebih ramai orang yang celik komputer. Program ini boleh diniagakan oleh segenap lapisan masyarakat, termasuk para pelajar, suri rumah tangga, perkerja swasta, kerajaan ataupun apa saja kedudukan seseorang itu (tapi kalau dah millionair takyah le join sekaki, bagi chance orang lain pulak). Bagi yang kaki Cyber café lagilah digalakkan menyertai program ini. Kenapa? Caj 1jam = RM2.50, 2jam = RM5.00 akan dikenakan oleh tokey Cyber Café bagi melayari internet, tu pun untuk chatting, balas email dan tenguk-tenguk benda yang tak berfaedah. Apa salahnya tambah RM15.00 untuk join program ni. Ajaklah kawan-kawan yang lain berniaga. Lagi ramai yang join lagi cepatlah fulus masyuk! Orang-orang Cina kata "wa tolong lu, lu tolong gua".
                Masa tu……. tak payah petik jari, awek dah tentu mariiiiiiiiiiiii
                Program ini memang khas di ilhamkan bagi membendung budaya:
                Meminta sedekah, melepak, menjadi peragut, mencuri, berangan-angan, bermalas-malasan dan yang seangkatan dengannya. Ubahlah mentaliti supaya kehidupan anda lebih terancang dan terjamin dimasa depan.
                 
                CUBALAH PERCAYA!
                "Kalau kita ingin melihat perubahan pada diri kita, jadilah perubahan yang kita inginkan, kerana tiada orang yang gagal dalam kehidupan, melainkan dia memilih untuk mencapai gagal dan kegagalan yang sebenar adalah kegagalan mencuba sesuatu seperti program ini.
                Barangsiapa yang tiada berupaya menghasilkan wang walau sesen pun menerusi internet, sedangkan mereka memasukinya saban hari, maka, sesungguhnya mereka tergolong di kalangan orang-orang yang rugi"
                 
                KENAPA MAHU BERFIKIR LAGI? MAHAL SANGAT KE RM15.00 NI?
                Tidak akan ada duit yang jatuh bergolek-golek dari langit. Tidak rugi mana hanya dengan seciput RM15.00 untuk memulakan perniagaan ini. Jika duit sekecil ini diniagakan kepada program ini, insyaallah akan mendapat keuntungan yang berterusan. Apalah sangat dengan WANG RM15.00 nak ajak aweks dating pun tidak mencukupi. Tapi! Jika kita bersikap ingin mencuba dan sentiasa berkerja keras insyaallah, satu hari nanti aweks tu jadi milik anda siapa tahu?
                 
                CONTOHILAH KEJAYAAN ORANG LAIN
                Tenguk sahajalah Datuk Tony Fernandes Chief Executive Of Air Asia, dia ni betul-betul pandai buat duit. Harga tiket kapal terbangnya MURAH GILERR, penerbangan lain mana berani buat seperti dia. Tetapi syarikat dia mendapat keuntungan besar!. Kenapa dia untung besar? Jawabnya mudah aje, SEBAB TIKET MURAH so, EVERY ONE CAN FLY. Jadi jika anda ingin mulakan perniagaan ambillah contoh Datuk Tony Fernandes ni. Mulakan dengan perniagaan yang murah sebegini, Tapi hasilnya? "SENDIRI MAU INGATLAH". O woo woo! ini bukan nak memburuk-burukkan program lain. Tujuan kami hanya 1, nak memberi peluang kepada sesiapa sahaja merasa kesenangan. "Every One Can Rich" (pinjam sikit la slogan Air Asia tu)
                 
                AMBIL PERHATIAN!
                Bukan semua dapat menukar paradigma kearah keusahawanan. Tapi jika anda menjadikan Datuk Tony Fernandes sebagai idola ha… apalagi jadilah salah seorang usahawan internet sepertinya yang menjual air ticket melalui internet. Di dalam perniagaan ini anda tidak perlu menjual produk yang dapat dilihat dan dipakai tetapi sebaliknya anda
                "MENJUAL PERKHIDMATAN". Perkhidmatan ini tiada kena mengena dengan mengambil deposit orang perseorangan yang diharamkan oleh kerajaan Malaysia, yang perlu dilakukan hanyalah mempromosikan perkhidmatan ini. Tiada unsur-unsur paksaan dan diperniagakan dengan rela hati.
                 
                BAGAIMANA PROGRAM INI MEMBUAHKAN HASIL?
                Saya akan terangkan bagaimana program ini beroperasi dan yang lebih penting kenapa ia beroperasi sebegitu. Saya pasti, jika anda mengikuti petunjuk-petunjuk yang telah diatur dalam risalah ini, anda akan mula menerima hasilnya masyaallah masyuk…masyuk…. Anggaplah program ini sebagai satu peluang keemasan yang sukar dilepaskan.
                 
                Petunjuk pertama
                Masukkan atau Transfer melalui Maybank2u @ Transfer melalui mesin ATM @ Bank in guna mesin cash @ Bank in di kaunter sebanyak RM3 kepada setiap peserta (lihat senarai nama-nama peserta)
                Peserta no "0" tidak perlu lagi sumbangan kerana sudah terkeluar)
                 
                SENARAI NAMA-NAMA PESERTA
                NO
                NAMA PESERTA TERDAHULU
                BANK
                NO AKAUN
                JUMLAH
                0
                Razima bt Moksin
                Maybank
                1040 8507 9900
                RM3.00
                NO
                NAMA PESERTA
                BANK
                NO AKAUN
                JUMLAH
                1
                Animah binti Bistari
                Maybank
                1624 9604 8608
                RM3.00
                2
                Nor adlina binti Saa
                Maybank
                1120 8036 9433
                RM3.00
                3
                Aminah binti Hussin
                Maybank
                1510 6114 1215
                RM3.00
                4
                Androw bin Salamat
                Maybank
                1624 9608 5281
                RM3.00
                5
                Mazlina binti Suparm
                Maybank
                1124 9106 4098
                RM3.00
                 
                Setelah anda tranfer wang kepada peserta-peserta diatas (no 1 sehingga no 5). Olahkan carta diatas,Taip pula nama & akaun anda pada kedudukan no-5, manakala peserta no-5 berganjak kenombor 4, peserta no-4 berganjak kenombor 3, peserta no-3 berganjak kenombor 2, peserta no-2 berganjak ke nombor 1 dan Setelah anda peserta no-1 berganjak ke nombor 0 (yakni secara otomatik terkeluar dari carta)
                 
                Petunjuk kedua
                Bagi sumbangan melalui Maybank2u anda perlu print screen logout summary selepas membuat bayaran. PASTEkan didalam program Paint (Start-> Accessories->Paint) dan save, Kemudian attachkan file tersebut sebagai bukti pembayaran manakala sumbangan melalui mesin ATM @ Bank in guna mesin cash @ Bank in di kaunter , resit-resit tersebut hendaklah diSCAN dan dilampirkan bagi meyakinkan peserta lain bahawa anda telah dengan jujurnya membuat pembayaran kepada peserta dahulu. (Jangan main tipu ya.. dosa tau!).
                 
                Petunjuk ketiga
                Promosikan risalah ini, boleh dibuat olahan jika perlu, hantarlah keseberapa banyak ruang pengiklanan yang terdapat di internet seperti yang anda lihat saban hari.
                 
                Petunjuk keempat
                Harap bersabar menunggu akaun anda dipenuhi wang, sabar itu ½ daripada iman. Insyaallah akan ada laba yang lebih besar jika, sentiasa yakin dengan apa yang anda lakukan. War-warkanlah program ini tanpa rasa jemu dan putus asa. Semakin ramai yang memberi sambutan kepada program ini, maka semakin bengkaklah poket anda.
                 
                POTENSI PENDAPATAN BAGI 15 PESERTA
                15x3 = RM45.00
                15x15x3 = RM675.00
                15X15X15X3 = RM10,125.00
                15X15X15X15X3 = RM151,875.00
                15X15X15X15X15X3 = RM2,278,125.00
                 
                Sekiranya hanya 0.5% dari usaha anda berjaya, anda akan memperolehi keuntungan sebanyak RM11,390.63 dan diikuti dengan % keuntungan yang ditunjukan dibawah. Itu 0.5%, kalau lebih camno? Dah tontulah "Pakcik kayo…kayo…kayo"
                 
                Peratusan Keuntungan
                PERATUS
                KEUNTUNGAN YANG BAKAL DIPEROLEHI
                0.5%
                RM11,390.63
                1%
                RM22,781.25
                10%
                RM227,812.50
                25%
                RM569,531.25
                50%
                RM1,139,062.50
                75%
                RM1,708,593.75
                100%
                RM2,278,125.00
                 
                CARA-CARA MENGIKLANKAN PROGRAM INI

                Bagaimana Untuk Mengiklankan Ke News Group? Melalui newsgroup iaitu laman-laman web yang mengandungi diskusi, forum / message board, anda boleh mendapat keuntungan tanpa mengenali / mengetahui siapa yang telah membaca risalah anda. Walaupun ia tidak selamat dari segi security kerana anda tidak mampu mengawal usahawan bawahan anda, tetapi anda boleh menyebarkan risalah anda kepada beribu-ribu orang dalam satu masa.
                 
                Beberapa news groups sebagai panduan pengiklanan
                on_line_associates_group@yahoogroups.com, pahang@yahoogroups.com, pandaimainpandaisimpan@yahoogroups.com, pandaimakanpandaisimpan@yahoogroups.com, party_seks@yahoogroups.com, pas-network@yahoogroups.com, payudara_besar@yahoogroups.com, pelakon@yahoogroups.com, pemuda-keadilan@yahoogroups.com, perempuan_melayu_terakhir@yahoogroups.com, perniagaan_melayu@yahoogroups.com, perniagaan_melayuberjaya@yahoogroups.com, puteritaik@yahoogroups.com, qualityproducts@yahoogroups.com, ruang_iklan_percuma@yahoogroups.com, sehatbersama@yahoogroups.com, seksi_bollywood@..., seksmelayubogel@yahoogroups.com, senyum_dara@yahoogroups.com, sex@yahoogroups.com, sexysuraya@yahoogroups.com, skandal_gadismelayu@yahoogroups.com, skandal_melayu@yahoogroups.com, skandalartis@yahoogroups.com, supremeringgit@yahoogroups.com, surirumah@yahoogroups.com, uitm-melaka@yahoogroups.com,
                usahawan_cyberia@yahoogroups.com,
                 
                INFORMASI PENTING
                Anda tidak perlu menaip semula
                risalah ini, anda hanya perlu pilih menu
                EDIT-SELECT ALL untuk memilih seluruh risalah & kemudian pilih menu EDIT-Copy untuk menyalin risalah anda.

                Klik
                Compose new message dan PASTE utk meyalin risalah asal. Kemudian editkan risalah asal dengan mengisi maklumat anda dan menganjakkan usahawan-usahawan awal.

                Isikan Subject dan Save as Draft, bagi memudahkan anda untuk membuat promosi dimasa akan datang
                Pergi ke
                folder DRAFT buka risalah yg telah anda save sebelum ini dan hantarkan ke forum-forum dibawah dan diskusi-diskusi lain . Anda juga mungkin dikehendaki untuk mendaftar diri pada laman web tersebut, tidak mengapa kerana anda hanya mahu menyebarkan kepada mereka yang ingin mencari sumber kewangan yang sah dan anda hanya menjalankan tugas anda. Jadi, daftarkan sahaja setelah memastikan yang program tersebut tiada mengenakan sebarang bayaran
                 
                AMACAM ADA MINAT TAK?
                Kalau terasa –rasa nak cium wanginya baunya RM tu….Apa kata anda ulangi petunjuk-petunjuk di atas. Setiap message yang dihantar akan mengambil masa kira-kira beberapa saat untuk muncul di skrin anda. Lebih banyak anda iklankan di message board dsb lebih banyak fulus yang akan
                masyuk! Sonangkan?
                 
                kalau mati yang di cari, mati itulah yang datang
                tetapi jika, kesenangan yang dicari, kesenangan itulah yang datang.
                Orang yang berjaya tidak akan pernah berputus asa,
                Orang yang berputus asa tidak pernah mencium aura berjaya
                 
                 
                 
                 
                 
                "Jangan pandang belakang, jalan mesti kedepan"
                "Selamat maju dan terus maju"
                 
                SILA ABAIKAN RISALAH INI JIKA TIDAK MENYERTAKAN SEBARANG ATTACHMENT
                SEBAGAI BUKTI PENYERTAAN
                 
                wassalam.

                Send instant messages to your online friends http://uk.messenger.yahoo.com

              • yahoo m'sia
                OPS! ADAKAH ANDA MAHU DI CHOP SEBAGAI MEMBAZIR WAKTU DENGAN MEMBACA EMAIL TANPA SEBARANG KEUNTUNGAN $ $,$$$,$$$,$$ ? JOM..... BACA RISALAH
                Message 7 of 9 , Aug 3, 2007
                • 0 Attachment
                • Pepatah juga ada menyatakan,
                  OPS!
                  ADAKAH ANDA  MAHU DI "CHOP" SEBAGAI MEMBAZIR WAKTU DENGAN MEMBACA EMAIL TANPA SEBARANG KEUNTUNGAN  $ $,$$$,$$$,$$ ?
                  JOM..... BACA RISALAH INI.......................................................
                   
                  "Assalammualaikum waramatullahi wabarakatuh"
                  dan doa kesejahteraan untuk pelawat-pelawat yang dihormati
                   
                  AL-HAMDULLILLAH SYUKUR!
                  Sudi juga anda membaca terus risalah ini. Pujilah diri sendiri kerana telah membuat keputusan paling bijak untuk meneliti @ memilih program ini sebagai wadah untuk memulakan perniagaan, meningkatkan ekonomi dan memantapkan pendapatan.
                   
                  KENAPA ADANYA PROGRAM SEBEGINI?
                  Nah! Jawapan begitu mudah...saya namakan sahaja Program ini sebagai
                  "PROGRAM SEMPOI TAPI EFEKTIF". Kenapa SEMPOI TAPI EFEKTIF? Kerana perniagaan ini dilakukan secara sempoi, bila-bila masa tak kira waktu. Tiada tekanan, tidak perlu tergesa-gesa, tiada date-line, tiada kesesakkan lalu lintas dan macam-macam hal lagi yang megusutkan kepala. Kita CEO Kitalah perkerja. Yang penting "MASYUK". Jika sesebuah program bermodal besar, tentu anda akan berfikir 100x @ 1000x untuk menyertai. "Entah ya entahkan tidak" perniagaan itu. Tapi jika modalnya alahhhh ciput seperti ini. Tentu tak salah kalau mencuba. Ya tak?. Kalau tak sukses perniagaan ini, apalah sangat RM15.00 tu kan? Tapi mintak-mintak janganlah. Awas! ini bukan laman web yang memberitahu anda untuk "cepat kaya dan cepat bergaya". Ini adalah laman web untuk merealisasikan impian anda, Segala benda yang diangan-angankan insyallah akan datang didepan mata. Disamping itu wang tersebut bolehlah disimpan untuk hari tua atau digunakan pada waktu-waktu terdesak.
                   
                  MATLAMAT PROGRAM "PROGRAM SEMPOI TAPI EFEKTIF".
                  Ini tentulah tidak lain tidak bukan hanya untuk membantu dan memberi peluang menambah pendapatan tambahan tanpa batasan. Program ini betul-betul menjimatkan masa, tenaga, petrol, sampul surat, gam, steam dan dakwat. Program ini diniagakan diinternet sepenuhnya. Ini termasuklah urusan pengiklanan dan lain-lain. Dengan tidak sengaja akan lahirlah lebih ramai orang yang celik komputer. Program ini boleh diniagakan oleh segenap lapisan masyarakat, termasuk para pelajar, suri rumah tangga, perkerja swasta, kerajaan ataupun apa saja kedudukan seseorang itu (tapi kalau dah millionair takyah le join sekaki, bagi chance orang lain pulak). Bagi yang kaki Cyber café lagilah digalakkan menyertai program ini. Kenapa? Caj 1jam = RM2.50, 2jam = RM5.00 akan dikenakan oleh tokey Cyber Café bagi melayari internet, tu pun untuk chatting, balas email dan tenguk-tenguk benda yang tak berfaedah. Apa salahnya tambah RM15.00 untuk join program ni. Ajaklah kawan-kawan yang lain berniaga. Lagi ramai yang join lagi cepatlah fulus masyuk! Orang-orang Cina kata "wa tolong lu, lu tolong gua".
                  Masa tu……. tak payah petik jari, awek dah tentu mariiiiiiiiiiiii
                  Program ini memang khas di ilhamkan bagi membendung budaya:
                  Meminta sedekah, melepak, menjadi peragut, mencuri, berangan-angan, bermalas-malasan dan yang seangkatan dengannya. Ubahlah mentaliti supaya kehidupan anda lebih terancang dan terjamin dimasa depan.
                   
                  CUBALAH PERCAYA!
                  "Kalau kita ingin melihat perubahan pada diri kita, jadilah perubahan yang kita inginkan, kerana tiada orang yang gagal dalam kehidupan, melainkan dia memilih untuk mencapai gagal dan kegagalan yang sebenar adalah kegagalan mencuba sesuatu seperti program ini.
                  Barangsiapa yang tiada berupaya menghasilkan wang walau sesen pun menerusi internet, sedangkan mereka memasukinya saban hari, maka, sesungguhnya mereka tergolong di kalangan orang-orang yang rugi"
                   
                  KENAPA MAHU BERFIKIR LAGI? MAHAL SANGAT KE RM15.00 NI?
                  Tidak akan ada duit yang jatuh bergolek-golek dari langit. Tidak rugi mana hanya dengan seciput RM15.00 untuk memulakan perniagaan ini. Jika duit sekecil ini diniagakan kepada program ini, insyaallah akan mendapat keuntungan yang berterusan. Apalah sangat dengan WANG RM15.00 nak ajak aweks dating pun tidak mencukupi. Tapi! Jika kita bersikap ingin mencuba dan sentiasa berkerja keras insyaallah, satu hari nanti aweks tu jadi milik anda siapa tahu?
                   
                  CONTOHILAH KEJAYAAN ORANG LAIN
                  Tenguk sahajalah Datuk Tony Fernandes Chief Executive Of Air Asia, dia ni betul-betul pandai buat duit. Harga tiket kapal terbangnya MURAH GILERR, penerbangan lain mana berani buat seperti dia. Tetapi syarikat dia mendapat keuntungan besar!. Kenapa dia untung besar? Jawabnya mudah aje, SEBAB TIKET MURAH so, EVERY ONE CAN FLY. Jadi jika anda ingin mulakan perniagaan ambillah contoh Datuk Tony Fernandes ni. Mulakan dengan perniagaan yang murah sebegini, Tapi hasilnya? "SENDIRI MAU INGATLAH". O woo woo! ini bukan nak memburuk-burukkan program lain. Tujuan kami hanya 1, nak memberi peluang kepada sesiapa sahaja merasa kesenangan. "Every One Can Rich" (pinjam sikit la slogan Air Asia tu)
                   
                  AMBIL PERHATIAN!
                  Bukan semua dapat menukar paradigma kearah keusahawanan. Tapi jika anda menjadikan Datuk Tony Fernandes sebagai idola ha… apalagi jadilah salah seorang usahawan internet sepertinya yang menjual air ticket melalui internet. Di dalam perniagaan ini anda tidak perlu menjual produk yang dapat dilihat dan dipakai tetapi sebaliknya anda
                  "MENJUAL PERKHIDMATAN". Perkhidmatan ini tiada kena mengena dengan mengambil deposit orang perseorangan yang diharamkan oleh kerajaan Malaysia, yang perlu dilakukan hanyalah mempromosikan perkhidmatan ini. Tiada unsur-unsur paksaan dan diperniagakan dengan rela hati.
                   
                  BAGAIMANA PROGRAM INI MEMBUAHKAN HASIL?
                  Saya akan terangkan bagaimana program ini beroperasi dan yang lebih penting kenapa ia beroperasi sebegitu. Saya pasti, jika anda mengikuti petunjuk-petunjuk yang telah diatur dalam risalah ini, anda akan mula menerima hasilnya masyaallah masyuk…masyuk…. Anggaplah program ini sebagai satu peluang keemasan yang sukar dilepaskan.
                   
                  Petunjuk pertama
                  Masukkan atau Transfer melalui Maybank2u @ Transfer melalui mesin ATM @ Bank in guna mesin cash @ Bank in di kaunter sebanyak RM3 kepada setiap peserta (lihat senarai nama-nama peserta)
                  Peserta no "0" tidak perlu lagi sumbangan kerana sudah terkeluar)
                   
                  SENARAI NAMA-NAMA PESERTA
                  NO
                  NAMA PESERTA TERDAHULU
                  BANK
                  NO AKAUN
                  JUMLAH
                  0
                  Razima bt Moksin
                  Maybank
                  1040 8507 9900
                  RM3.00
                  NO
                  NAMA PESERTA
                  BANK
                  NO AKAUN
                  JUMLAH
                  1
                  Animah binti Bistari
                  Maybank
                  1624 9604 8608
                  RM3.00
                  2
                  Nor adlina binti Saa
                  Maybank
                  1120 8036 9433
                  RM3.00
                  3
                  Aminah binti Hussin
                  Maybank
                  1510 6114 1215
                  RM3.00
                  4
                  Androw bin Salamat
                  Maybank
                  1624 9608 5281
                  RM3.00
                  5
                  Mazlina binti Suparm
                  Maybank
                  1124 9106 4098
                  RM3.00
                   
                  Setelah anda tranfer wang kepada peserta-peserta diatas (no 1 sehingga no 5). Olahkan carta diatas,Taip pula nama & akaun anda pada kedudukan no-5, manakala peserta no-5 berganjak kenombor 4, peserta no-4 berganjak kenombor 3, peserta no-3 berganjak kenombor 2, peserta no-2 berganjak ke nombor 1 dan Setelah anda peserta no-1 berganjak ke nombor 0 (yakni secara otomatik terkeluar dari carta)
                   
                  Petunjuk kedua
                  Bagi sumbangan melalui Maybank2u anda perlu print screen logout summary selepas membuat bayaran. PASTEkan didalam program Paint (Start-> Accessories->Paint) dan save, Kemudian attachkan file tersebut sebagai bukti pembayaran manakala sumbangan melalui mesin ATM @ Bank in guna mesin cash @ Bank in di kaunter , resit-resit tersebut hendaklah diSCAN dan dilampirkan bagi meyakinkan peserta lain bahawa anda telah dengan jujurnya membuat pembayaran kepada peserta dahulu. (Jangan main tipu ya.. dosa tau!).
                   
                  Petunjuk ketiga
                  Promosikan risalah ini, boleh dibuat olahan jika perlu, hantarlah keseberapa banyak ruang pengiklanan yang terdapat di internet seperti yang anda lihat saban hari.
                   
                  Petunjuk keempat
                  Harap bersabar menunggu akaun anda dipenuhi wang, sabar itu ½ daripada iman. Insyaallah akan ada laba yang lebih besar jika, sentiasa yakin dengan apa yang anda lakukan. War-warkanlah program ini tanpa rasa jemu dan putus asa. Semakin ramai yang memberi sambutan kepada program ini, maka semakin bengkaklah poket anda.
                   
                  POTENSI PENDAPATAN BAGI 15 PESERTA
                  15x3 = RM45.00
                  15x15x3 = RM675.00
                  15X15X15X3 = RM10,125.00
                  15X15X15X15X3 = RM151,875.00
                  15X15X15X15X15X3 = RM2,278,125.00
                   
                  Sekiranya hanya 0.5% dari usaha anda berjaya, anda akan memperolehi keuntungan sebanyak RM11,390.63 dan diikuti dengan % keuntungan yang ditunjukan dibawah. Itu 0.5%, kalau lebih camno? Dah tontulah "Pakcik kayo…kayo…kayo"
                   
                  Peratusan Keuntungan
                  PERATUS
                  KEUNTUNGAN YANG BAKAL DIPEROLEHI
                  0.5%
                  RM11,390.63
                  1%
                  RM22,781.25
                  10%
                  RM227,812.50
                  25%
                  RM569,531.25
                  50%
                  RM1,139,062.50
                  75%
                  RM1,708,593.75
                  100%
                  RM2,278,125.00
                   
                  CARA-CARA MENGIKLANKAN PROGRAM INI

                  Bagaimana Untuk Mengiklankan Ke News Group? Melalui newsgroup iaitu laman-laman web yang mengandungi diskusi, forum / message board, anda boleh mendapat keuntungan tanpa mengenali / mengetahui siapa yang telah membaca risalah anda. Walaupun ia tidak selamat dari segi security kerana anda tidak mampu mengawal usahawan bawahan anda, tetapi anda boleh menyebarkan risalah anda kepada beribu-ribu orang dalam satu masa.
                   
                  Beberapa news groups sebagai panduan pengiklanan
                  on_line_associates_group@yahoogroups.com, pahang@yahoogroups.com, pandaimainpandaisimpan@yahoogroups.com, pandaimakanpandaisimpan@yahoogroups.com, party_seks@yahoogroups.com, pas-network@yahoogroups.com, payudara_besar@yahoogroups.com, pelakon@yahoogroups.com, pemuda-keadilan@yahoogroups.com, perempuan_melayu_terakhir@yahoogroups.com, perniagaan_melayu@yahoogroups.com, perniagaan_melayuberjaya@yahoogroups.com, puteritaik@yahoogroups.com, qualityproducts@yahoogroups.com, ruang_iklan_percuma@yahoogroups.com, sehatbersama@yahoogroups.com, seksi_bollywood@..., seksmelayubogel@yahoogroups.com, senyum_dara@yahoogroups.com, sex@yahoogroups.com, sexysuraya@yahoogroups.com, skandal_gadismelayu@yahoogroups.com, skandal_melayu@yahoogroups.com, skandalartis@yahoogroups.com, supremeringgit@yahoogroups.com, surirumah@yahoogroups.com, uitm-melaka@yahoogroups.com,
                  usahawan_cyberia@yahoogroups.com,
                   
                  INFORMASI PENTING
                  Anda tidak perlu menaip semula
                  risalah ini, anda hanya perlu pilih menu
                  EDIT-SELECT ALL untuk memilih seluruh risalah & kemudian pilih menu EDIT-Copy untuk menyalin risalah anda.

                  Klik
                  Compose new message dan PASTE utk meyalin risalah asal. Kemudian editkan risalah asal dengan mengisi maklumat anda dan menganjakkan usahawan-usahawan awal.

                  Isikan Subject dan Save as Draft, bagi memudahkan anda untuk membuat promosi dimasa akan datang
                  Pergi ke
                  folder DRAFT buka risalah yg telah anda save sebelum ini dan hantarkan ke forum-forum dibawah dan diskusi-diskusi lain . Anda juga mungkin dikehendaki untuk mendaftar diri pada laman web tersebut, tidak mengapa kerana anda hanya mahu menyebarkan kepada mereka yang ingin mencari sumber kewangan yang sah dan anda hanya menjalankan tugas anda. Jadi, daftarkan sahaja setelah memastikan yang program tersebut tiada mengenakan sebarang bayaran
                   
                  AMACAM ADA MINAT TAK?
                  Kalau terasa –rasa nak cium wanginya baunya RM tu….Apa kata anda ulangi petunjuk-petunjuk di atas. Setiap message yang dihantar akan mengambil masa kira-kira beberapa saat untuk muncul di skrin anda. Lebih banyak anda iklankan di message board dsb lebih banyak fulus yang akan
                  masyuk! Sonangkan?
                   
                  kalau mati yang di cari, mati itulah yang datang
                  tetapi jika, kesenangan yang dicari, kesenangan itulah yang datang.
                  Orang yang berjaya tidak akan pernah berputus asa,
                  Orang yang berputus asa tidak pernah mencium aura berjaya
                   
                   
                   
                   
                   
                  "Jangan pandang belakang, jalan mesti kedepan"
                  "Selamat maju dan terus maju"
                   
                  SILA ABAIKAN RISALAH INI JIKA TIDAK MENYERTAKAN SEBARANG ATTACHMENT
                  SEBAGAI BUKTI PENYERTAAN
                   
                  wassalam.

                  Send instant messages to your online friends http://uk.messenger.yahoo.com

                  Your message has been successfully submitted and would be delivered to recipients shortly.
                  Pepatah juga ada menyatakan,