Loading ...
Sorry, an error occurred while loading the content.
 

ADA ACCOUNT MAYBANK2U? JOM JANAKAN $15.00 ANDA DISINI

Expand Messages
 • yahoo m'sia
  OPS! ADAKAH ANDA MAHU DI CHOP SEBAGAI MEMBAZIR WAKTU DENGAN MEMBACA EMAIL TANPA SEBARANG KEUNTUNGAN $ $,$$$,$$$,$$ ? JOM..... BACA RISALAH
  Message 1 of 9 , Aug 1, 2007
   OPS!
   ADAKAH ANDA  MAHU DI "CHOP" SEBAGAI MEMBAZIR WAKTU DENGAN MEMBACA EMAIL TANPA SEBARANG KEUNTUNGAN  $ $,$$$,$$$,$$ ?
   JOM..... BACA RISALAH INI.......................................................
    
   "Assalammualaikum waramatullahi wabarakatuh"
   dan doa kesejahteraan untuk pelawat-pelawat yang dihormati
    
   AL-HAMDULLILLAH SYUKUR!
   Sudi juga anda membaca terus risalah ini. Pujilah diri sendiri kerana telah membuat keputusan paling bijak untuk meneliti @ memilih program ini sebagai wadah untuk memulakan perniagaan, meningkatkan ekonomi dan memantapkan pendapatan.
    
   KENAPA ADANYA PROGRAM SEBEGINI?
   Nah! Jawapan begitu mudah...saya namakan sahaja Program ini sebagai
   "PROGRAM SEMPOI TAPI EFEKTIF". Kenapa SEMPOI TAPI EFEKTIF? Kerana perniagaan ini dilakukan secara sempoi, bila-bila masa tak kira waktu. Tiada tekanan, tidak perlu tergesa-gesa, tiada date-line, tiada kesesakkan lalu lintas dan macam-macam hal lagi yang megusutkan kepala. Kita CEO Kitalah perkerja. Yang penting "MASYUK". Jika sesebuah program bermodal besar, tentu anda akan berfikir 100x @ 1000x untuk menyertai. "Entah ya entahkan tidak" perniagaan itu. Tapi jika modalnya alahhhh ciput seperti ini. Tentu tak salah kalau mencuba. Ya tak?. Kalau tak sukses perniagaan ini, apalah sangat RM15.00 tu kan? Tapi mintak-mintak janganlah. Awas! ini bukan laman web yang memberitahu anda untuk "cepat kaya dan cepat bergaya". Ini adalah laman web untuk merealisasikan impian anda, Segala benda yang diangan-angankan insyallah akan datang didepan mata. Disamping itu wang tersebut bolehlah disimpan untuk hari tua atau digunakan pada waktu-waktu terdesak.
    
   MATLAMAT PROGRAM "PROGRAM SEMPOI TAPI EFEKTIF".
   Ini tentulah tidak lain tidak bukan hanya untuk membantu dan memberi peluang menambah pendapatan tambahan tanpa batasan. Program ini betul-betul menjimatkan masa, tenaga, petrol, sampul surat, gam, steam dan dakwat. Program ini diniagakan diinternet sepenuhnya. Ini termasuklah urusan pengiklanan dan lain-lain. Dengan tidak sengaja akan lahirlah lebih ramai orang yang celik komputer. Program ini boleh diniagakan oleh segenap lapisan masyarakat, termasuk para pelajar, suri rumah tangga, perkerja swasta, kerajaan ataupun apa saja kedudukan seseorang itu (tapi kalau dah millionair takyah le join sekaki, bagi chance orang lain pulak). Bagi yang kaki Cyber café lagilah digalakkan menyertai program ini. Kenapa? Caj 1jam = RM2.50, 2jam = RM5.00 akan dikenakan oleh tokey Cyber Café bagi melayari internet, tu pun untuk chatting, balas email dan tenguk-tenguk benda yang tak berfaedah. Apa salahnya tambah RM15.00 untuk join program ni. Ajaklah kawan-kawan yang lain berniaga. Lagi ramai yang join lagi cepatlah fulus masyuk! Orang-orang Cina kata "wa tolong lu, lu tolong gua".
   Masa tu……. tak payah petik jari, awek dah tentu mariiiiiiiiiiiii
   Program ini memang khas di ilhamkan bagi membendung budaya:
   Meminta sedekah, melepak, menjadi peragut, mencuri, berangan-angan, bermalas-malasan dan yang seangkatan dengannya. Ubahlah mentaliti supaya kehidupan anda lebih terancang dan terjamin dimasa depan.
    
   CUBALAH PERCAYA!
   "Kalau kita ingin melihat perubahan pada diri kita, jadilah perubahan yang kita inginkan, kerana tiada orang yang gagal dalam kehidupan, melainkan dia memilih untuk mencapai gagal dan kegagalan yang sebenar adalah kegagalan mencuba sesuatu seperti program ini.
   Barangsiapa yang tiada berupaya menghasilkan wang walau sesen pun menerusi internet, sedangkan mereka memasukinya saban hari, maka, sesungguhnya mereka tergolong di kalangan orang-orang yang rugi"
    
   KENAPA MAHU BERFIKIR LAGI? MAHAL SANGAT KE RM15.00 NI?
   Tidak akan ada duit yang jatuh bergolek-golek dari langit. Tidak rugi mana hanya dengan seciput RM15.00 untuk memulakan perniagaan ini. Jika duit sekecil ini diniagakan kepada program ini, insyaallah akan mendapat keuntungan yang berterusan. Apalah sangat dengan WANG RM15.00 nak ajak aweks dating pun tidak mencukupi. Tapi! Jika kita bersikap ingin mencuba dan sentiasa berkerja keras insyaallah, satu hari nanti aweks tu jadi milik anda siapa tahu?
    
   CONTOHILAH KEJAYAAN ORANG LAIN
   Tenguk sahajalah Datuk Tony Fernandes Chief Executive Of Air Asia, dia ni betul-betul pandai buat duit. Harga tiket kapal terbangnya MURAH GILERR, penerbangan lain mana berani buat seperti dia. Tetapi syarikat dia mendapat keuntungan besar!. Kenapa dia untung besar? Jawabnya mudah aje, SEBAB TIKET MURAH so, EVERY ONE CAN FLY. Jadi jika anda ingin mulakan perniagaan ambillah contoh Datuk Tony Fernandes ni. Mulakan dengan perniagaan yang murah sebegini, Tapi hasilnya? "SENDIRI MAU INGATLAH". O woo woo! ini bukan nak memburuk-burukkan program lain. Tujuan kami hanya 1, nak memberi peluang kepada sesiapa sahaja merasa kesenangan. "Every One Can Rich" (pinjam sikit la slogan Air Asia tu)
    
   AMBIL PERHATIAN!
   Bukan semua dapat menukar paradigma kearah keusahawanan. Tapi jika anda menjadikan Datuk Tony Fernandes sebagai idola ha… apalagi jadilah salah seorang usahawan internet sepertinya yang menjual air ticket melalui internet. Di dalam perniagaan ini anda tidak perlu menjual produk yang dapat dilihat dan dipakai tetapi sebaliknya anda
   "MENJUAL PERKHIDMATAN". Perkhidmatan ini tiada kena mengena dengan mengambil deposit orang perseorangan yang diharamkan oleh kerajaan Malaysia, yang perlu dilakukan hanyalah mempromosikan perkhidmatan ini. Tiada unsur-unsur paksaan dan diperniagakan dengan rela hati.
    
   BAGAIMANA PROGRAM INI MEMBUAHKAN HASIL?
   Saya akan terangkan bagaimana program ini beroperasi dan yang lebih penting kenapa ia beroperasi sebegitu. Saya pasti, jika anda mengikuti petunjuk-petunjuk yang telah diatur dalam risalah ini, anda akan mula menerima hasilnya masyaallah masyuk…masyuk…. Anggaplah program ini sebagai satu peluang keemasan yang sukar dilepaskan.
    
   Petunjuk pertama
   Masukkan atau Transfer melalui Maybank2u @ Transfer melalui mesin ATM @ Bank in guna mesin cash @ Bank in di kaunter sebanyak RM3 kepada setiap peserta (lihat senarai nama-nama peserta)
   Peserta no "0" tidak perlu lagi sumbangan kerana sudah terkeluar)
    
   SENARAI NAMA-NAMA PESERTA
   NO
   NAMA PESERTA TERDAHULU
   BANK
   NO AKAUN
   JUMLAH
   0
   Razima bt Moksin
   Maybank
   1040 8507 9900
   RM3.00
   NO
   NAMA PESERTA
   BANK
   NO AKAUN
   JUMLAH
   1
   Animah binti Bistari
   Maybank
   1624 9604 8608
   RM3.00
   2
   Nor adlina binti Saa
   Maybank
   1120 8036 9433
   RM3.00
   3
   Aminah binti Hussin
   Maybank
   1510 6114 1215
   RM3.00
   4
   Androw bin Salamat
   Maybank
   1624 9608 5281
   RM3.00
   5
   Mazlina binti Suparm
   Maybank
   1124 9106 4098
   RM3.00
    
   Setelah anda tranfer wang kepada peserta-peserta diatas (no 1 sehingga no 5). Olahkan carta diatas,Taip pula nama & akaun anda pada kedudukan no-5, manakala peserta no-5 berganjak kenombor 4, peserta no-4 berganjak kenombor 3, peserta no-3 berganjak kenombor 2, peserta no-2 berganjak ke nombor 1 dan Setelah anda peserta no-1 berganjak ke nombor 0 (yakni secara otomatik terkeluar dari carta)
    
   Petunjuk kedua
   Bagi sumbangan melalui Maybank2u anda perlu print screen logout summary selepas membuat bayaran. PASTEkan didalam program Paint (Start-> Accessories->Paint) dan save, Kemudian attachkan file tersebut sebagai bukti pembayaran manakala sumbangan melalui mesin ATM @ Bank in guna mesin cash @ Bank in di kaunter , resit-resit tersebut hendaklah diSCAN dan dilampirkan bagi meyakinkan peserta lain bahawa anda telah dengan jujurnya membuat pembayaran kepada peserta dahulu. (Jangan main tipu ya.. dosa tau!).
    
   Petunjuk ketiga
   Promosikan risalah ini, boleh dibuat olahan jika perlu, hantarlah keseberapa banyak ruang pengiklanan yang terdapat di internet seperti yang anda lihat saban hari.
    
   Petunjuk keempat
   Harap bersabar menunggu akaun anda dipenuhi wang, sabar itu ½ daripada iman. Insyaallah akan ada laba yang lebih besar jika, sentiasa yakin dengan apa yang anda lakukan. War-warkanlah program ini tanpa rasa jemu dan putus asa. Semakin ramai yang memberi sambutan kepada program ini, maka semakin bengkaklah poket anda.
    
   POTENSI PENDAPATAN BAGI 15 PESERTA
   15x3 = RM45.00
   15x15x3 = RM675.00
   15X15X15X3 = RM10,125.00
   15X15X15X15X3 = RM151,875.00
   15X15X15X15X15X3 = RM2,278,125.00
    
   Sekiranya hanya 0.5% dari usaha anda berjaya, anda akan memperolehi keuntungan sebanyak RM11,390.63 dan diikuti dengan % keuntungan yang ditunjukan dibawah. Itu 0.5%, kalau lebih camno? Dah tontulah "Pakcik kayo…kayo…kayo"
    
   Peratusan Keuntungan
   PERATUS
   KEUNTUNGAN YANG BAKAL DIPEROLEHI
   0.5%
   RM11,390.63
   1%
   RM22,781.25
   10%
   RM227,812.50
   25%
   RM569,531.25
   50%
   RM1,139,062.50
   75%
   RM1,708,593.75
   100%
   RM2,278,125.00
    
   CARA-CARA MENGIKLANKAN PROGRAM INI

   Bagaimana Untuk Mengiklankan Ke News Group? Melalui newsgroup iaitu laman-laman web yang mengandungi diskusi, forum / message board, anda boleh mendapat keuntungan tanpa mengenali / mengetahui siapa yang telah membaca risalah anda. Walaupun ia tidak selamat dari segi security kerana anda tidak mampu mengawal usahawan bawahan anda, tetapi anda boleh menyebarkan risalah anda kepada beribu-ribu orang dalam satu masa.
    
   Beberapa news groups sebagai panduan pengiklanan
   on_line_associates_group@yahoogroups.com, pahang@yahoogroups.com, pandaimainpandaisimpan@yahoogroups.com, pandaimakanpandaisimpan@yahoogroups.com, party_seks@yahoogroups.com, pas-network@yahoogroups.com, payudara_besar@yahoogroups.com, pelakon@yahoogroups.com, pemuda-keadilan@yahoogroups.com, perempuan_melayu_terakhir@yahoogroups.com, perniagaan_melayu@yahoogroups.com, perniagaan_melayuberjaya@yahoogroups.com, puteritaik@yahoogroups.com, qualityproducts@yahoogroups.com, ruang_iklan_percuma@yahoogroups.com, sehatbersama@yahoogroups.com, seksi_bollywood@..., seksmelayubogel@yahoogroups.com, senyum_dara@yahoogroups.com, sex@yahoogroups.com, sexysuraya@yahoogroups.com, skandal_gadismelayu@yahoogroups.com, skandal_melayu@yahoogroups.com, skandalartis@yahoogroups.com, supremeringgit@yahoogroups.com, surirumah@yahoogroups.com, uitm-melaka@yahoogroups.com,
   usahawan_cyberia@yahoogroups.com,
    
   INFORMASI PENTING
   Anda tidak perlu menaip semula
   risalah ini, anda hanya perlu pilih menu
   EDIT-SELECT ALL untuk memilih seluruh risalah & kemudian pilih menu EDIT-Copy untuk menyalin risalah anda.

   Klik
   Compose new message dan PASTE utk meyalin risalah asal. Kemudian editkan risalah asal dengan mengisi maklumat anda dan menganjakkan usahawan-usahawan awal.

   Isikan Subject dan Save as Draft, bagi memudahkan anda untuk membuat promosi dimasa akan datang
   Pergi ke
   folder DRAFT buka risalah yg telah anda save sebelum ini dan hantarkan ke forum-forum dibawah dan diskusi-diskusi lain . Anda juga mungkin dikehendaki untuk mendaftar diri pada laman web tersebut, tidak mengapa kerana anda hanya mahu menyebarkan kepada mereka yang ingin mencari sumber kewangan yang sah dan anda hanya menjalankan tugas anda. Jadi, daftarkan sahaja setelah memastikan yang program tersebut tiada mengenakan sebarang bayaran
    
   AMACAM ADA MINAT TAK?
   Kalau terasa –rasa nak cium wanginya baunya RM tu….Apa kata anda ulangi petunjuk-petunjuk di atas. Setiap message yang dihantar akan mengambil masa kira-kira beberapa saat untuk muncul di skrin anda. Lebih banyak anda iklankan di message board dsb lebih banyak fulus yang akan
   masyuk! Sonangkan?
    
   kalau mati yang di cari, mati itulah yang datang
   tetapi jika, kesenangan yang dicari, kesenangan itulah yang datang.
   Orang yang berjaya tidak akan pernah berputus asa,
   Orang yang berputus asa tidak pernah mencium aura berjaya
    
    
    
    
    
   "Jangan pandang belakang, jalan mesti kedepan"
   "Selamat maju dan terus maju"
    
   SILA ABAIKAN RISALAH INI JIKA TIDAK MENYERTAKAN SEBARANG ATTACHMENT
   SEBAGAI BUKTI PENYERTAAN
    
   wassalam.

   Send instant messages to your online friends http://uk.messenger.yahoo.com

  • yahoo m'sia
   OPS! ADAKAH ANDA MAHU DI CHOP SEBAGAI MEMBAZIR WAKTU DENGAN MEMBACA EMAIL TANPA SEBARANG KEUNTUNGAN $ $,$$$,$$$,$$ ? JOM..... BACA RISALAH
   Message 2 of 9 , Aug 1, 2007
   • Pepatah juga ada menyatakan,
    OPS!
    ADAKAH ANDA  MAHU DI "CHOP" SEBAGAI MEMBAZIR WAKTU DENGAN MEMBACA EMAIL TANPA SEBARANG KEUNTUNGAN  $ $,$$$,$$$,$$ ?
    JOM..... BACA RISALAH INI.......................................................
     
    "Assalammualaikum waramatullahi wabarakatuh"
    dan doa kesejahteraan untuk pelawat-pelawat yang dihormati
     
    AL-HAMDULLILLAH SYUKUR!
    Sudi juga anda membaca terus risalah ini. Pujilah diri sendiri kerana telah membuat keputusan paling bijak untuk meneliti @ memilih program ini sebagai wadah untuk memulakan perniagaan, meningkatkan ekonomi dan memantapkan pendapatan.
     
    KENAPA ADANYA PROGRAM SEBEGINI?
    Nah! Jawapan begitu mudah...saya namakan sahaja Program ini sebagai
    "PROGRAM SEMPOI TAPI EFEKTIF". Kenapa SEMPOI TAPI EFEKTIF? Kerana perniagaan ini dilakukan secara sempoi, bila-bila masa tak kira waktu. Tiada tekanan, tidak perlu tergesa-gesa, tiada date-line, tiada kesesakkan lalu lintas dan macam-macam hal lagi yang megusutkan kepala. Kita CEO Kitalah perkerja. Yang penting "MASYUK". Jika sesebuah program bermodal besar, tentu anda akan berfikir 100x @ 1000x untuk menyertai. "Entah ya entahkan tidak" perniagaan itu. Tapi jika modalnya alahhhh ciput seperti ini. Tentu tak salah kalau mencuba. Ya tak?. Kalau tak sukses perniagaan ini, apalah sangat RM15.00 tu kan? Tapi mintak-mintak janganlah. Awas! ini bukan laman web yang memberitahu anda untuk "cepat kaya dan cepat bergaya". Ini adalah laman web untuk merealisasikan impian anda, Segala benda yang diangan-angankan insyallah akan datang didepan mata. Disamping itu wang tersebut bolehlah disimpan untuk hari tua atau digunakan pada waktu-waktu terdesak.
     
    MATLAMAT PROGRAM "PROGRAM SEMPOI TAPI EFEKTIF".
    Ini tentulah tidak lain tidak bukan hanya untuk membantu dan memberi peluang menambah pendapatan tambahan tanpa batasan. Program ini betul-betul menjimatkan masa, tenaga, petrol, sampul surat, gam, steam dan dakwat. Program ini diniagakan diinternet sepenuhnya. Ini termasuklah urusan pengiklanan dan lain-lain. Dengan tidak sengaja akan lahirlah lebih ramai orang yang celik komputer. Program ini boleh diniagakan oleh segenap lapisan masyarakat, termasuk para pelajar, suri rumah tangga, perkerja swasta, kerajaan ataupun apa saja kedudukan seseorang itu (tapi kalau dah millionair takyah le join sekaki, bagi chance orang lain pulak). Bagi yang kaki Cyber café lagilah digalakkan menyertai program ini. Kenapa? Caj 1jam = RM2.50, 2jam = RM5.00 akan dikenakan oleh tokey Cyber Café bagi melayari internet, tu pun untuk chatting, balas email dan tenguk-tenguk benda yang tak berfaedah. Apa salahnya tambah RM15.00 untuk join program ni. Ajaklah kawan-kawan yang lain berniaga. Lagi ramai yang join lagi cepatlah fulus masyuk! Orang-orang Cina kata "wa tolong lu, lu tolong gua".
    Masa tu……. tak payah petik jari, awek dah tentu mariiiiiiiiiiiii
    Program ini memang khas di ilhamkan bagi membendung budaya:
    Meminta sedekah, melepak, menjadi peragut, mencuri, berangan-angan, bermalas-malasan dan yang seangkatan dengannya. Ubahlah mentaliti supaya kehidupan anda lebih terancang dan terjamin dimasa depan.
     
    CUBALAH PERCAYA!
    "Kalau kita ingin melihat perubahan pada diri kita, jadilah perubahan yang kita inginkan, kerana tiada orang yang gagal dalam kehidupan, melainkan dia memilih untuk mencapai gagal dan kegagalan yang sebenar adalah kegagalan mencuba sesuatu seperti program ini.
    Barangsiapa yang tiada berupaya menghasilkan wang walau sesen pun menerusi internet, sedangkan mereka memasukinya saban hari, maka, sesungguhnya mereka tergolong di kalangan orang-orang yang rugi"
     
    KENAPA MAHU BERFIKIR LAGI? MAHAL SANGAT KE RM15.00 NI?
    Tidak akan ada duit yang jatuh bergolek-golek dari langit. Tidak rugi mana hanya dengan seciput RM15.00 untuk memulakan perniagaan ini. Jika duit sekecil ini diniagakan kepada program ini, insyaallah akan mendapat keuntungan yang berterusan. Apalah sangat dengan WANG RM15.00 nak ajak aweks dating pun tidak mencukupi. Tapi! Jika kita bersikap ingin mencuba dan sentiasa berkerja keras insyaallah, satu hari nanti aweks tu jadi milik anda siapa tahu?
     
    CONTOHILAH KEJAYAAN ORANG LAIN
    Tenguk sahajalah Datuk Tony Fernandes Chief Executive Of Air Asia, dia ni betul-betul pandai buat duit. Harga tiket kapal terbangnya MURAH GILERR, penerbangan lain mana berani buat seperti dia. Tetapi syarikat dia mendapat keuntungan besar!. Kenapa dia untung besar? Jawabnya mudah aje, SEBAB TIKET MURAH so, EVERY ONE CAN FLY. Jadi jika anda ingin mulakan perniagaan ambillah contoh Datuk Tony Fernandes ni. Mulakan dengan perniagaan yang murah sebegini, Tapi hasilnya? "SENDIRI MAU INGATLAH". O woo woo! ini bukan nak memburuk-burukkan program lain. Tujuan kami hanya 1, nak memberi peluang kepada sesiapa sahaja merasa kesenangan. "Every One Can Rich" (pinjam sikit la slogan Air Asia tu)
     
    AMBIL PERHATIAN!
    Bukan semua dapat menukar paradigma kearah keusahawanan. Tapi jika anda menjadikan Datuk Tony Fernandes sebagai idola ha… apalagi jadilah salah seorang usahawan internet sepertinya yang menjual air ticket melalui internet. Di dalam perniagaan ini anda tidak perlu menjual produk yang dapat dilihat dan dipakai tetapi sebaliknya anda
    "MENJUAL PERKHIDMATAN". Perkhidmatan ini tiada kena mengena dengan mengambil deposit orang perseorangan yang diharamkan oleh kerajaan Malaysia, yang perlu dilakukan hanyalah mempromosikan perkhidmatan ini. Tiada unsur-unsur paksaan dan diperniagakan dengan rela hati.
     
    BAGAIMANA PROGRAM INI MEMBUAHKAN HASIL?
    Saya akan terangkan bagaimana program ini beroperasi dan yang lebih penting kenapa ia beroperasi sebegitu. Saya pasti, jika anda mengikuti petunjuk-petunjuk yang telah diatur dalam risalah ini, anda akan mula menerima hasilnya masyaallah masyuk…masyuk…. Anggaplah program ini sebagai satu peluang keemasan yang sukar dilepaskan.
     
    Petunjuk pertama
    Masukkan atau Transfer melalui Maybank2u @ Transfer melalui mesin ATM @ Bank in guna mesin cash @ Bank in di kaunter sebanyak RM3 kepada setiap peserta (lihat senarai nama-nama peserta)
    Peserta no "0" tidak perlu lagi sumbangan kerana sudah terkeluar)
     
    SENARAI NAMA-NAMA PESERTA
    NO
    NAMA PESERTA TERDAHULU
    BANK
    NO AKAUN
    JUMLAH
    0
    Razima bt Moksin
    Maybank
    1040 8507 9900
    RM3.00
    NO
    NAMA PESERTA
    BANK
    NO AKAUN
    JUMLAH
    1
    Animah binti Bistari
    Maybank
    1624 9604 8608
    RM3.00
    2
    Nor adlina binti Saa
    Maybank
    1120 8036 9433
    RM3.00
    3
    Aminah binti Hussin
    Maybank
    1510 6114 1215
    RM3.00
    4
    Androw bin Salamat
    Maybank
    1624 9608 5281
    RM3.00
    5
    Mazlina binti Suparm
    Maybank
    1124 9106 4098
    RM3.00
     
    Setelah anda tranfer wang kepada peserta-peserta diatas (no 1 sehingga no 5). Olahkan carta diatas,Taip pula nama & akaun anda pada kedudukan no-5, manakala peserta no-5 berganjak kenombor 4, peserta no-4 berganjak kenombor 3, peserta no-3 berganjak kenombor 2, peserta no-2 berganjak ke nombor 1 dan Setelah anda peserta no-1 berganjak ke nombor 0 (yakni secara otomatik terkeluar dari carta)
     
    Petunjuk kedua
    Bagi sumbangan melalui Maybank2u anda perlu print screen logout summary selepas membuat bayaran. PASTEkan didalam program Paint (Start-> Accessories->Paint) dan save, Kemudian attachkan file tersebut sebagai bukti pembayaran manakala sumbangan melalui mesin ATM @ Bank in guna mesin cash @ Bank in di kaunter , resit-resit tersebut hendaklah diSCAN dan dilampirkan bagi meyakinkan peserta lain bahawa anda telah dengan jujurnya membuat pembayaran kepada peserta dahulu. (Jangan main tipu ya.. dosa tau!).
     
    Petunjuk ketiga
    Promosikan risalah ini, boleh dibuat olahan jika perlu, hantarlah keseberapa banyak ruang pengiklanan yang terdapat di internet seperti yang anda lihat saban hari.
     
    Petunjuk keempat
    Harap bersabar menunggu akaun anda dipenuhi wang, sabar itu ½ daripada iman. Insyaallah akan ada laba yang lebih besar jika, sentiasa yakin dengan apa yang anda lakukan. War-warkanlah program ini tanpa rasa jemu dan putus asa. Semakin ramai yang memberi sambutan kepada program ini, maka semakin bengkaklah poket anda.
     
    POTENSI PENDAPATAN BAGI 15 PESERTA
    15x3 = RM45.00
    15x15x3 = RM675.00
    15X15X15X3 = RM10,125.00
    15X15X15X15X3 = RM151,875.00
    15X15X15X15X15X3 = RM2,278,125.00
     
    Sekiranya hanya 0.5% dari usaha anda berjaya, anda akan memperolehi keuntungan sebanyak RM11,390.63 dan diikuti dengan % keuntungan yang ditunjukan dibawah. Itu 0.5%, kalau lebih camno? Dah tontulah "Pakcik kayo…kayo…kayo"
     
    Peratusan Keuntungan
    PERATUS
    KEUNTUNGAN YANG BAKAL DIPEROLEHI
    0.5%
    RM11,390.63
    1%
    RM22,781.25
    10%
    RM227,812.50
    25%
    RM569,531.25
    50%
    RM1,139,062.50
    75%
    RM1,708,593.75
    100%
    RM2,278,125.00
     
    CARA-CARA MENGIKLANKAN PROGRAM INI

    Bagaimana Untuk Mengiklankan Ke News Group? Melalui newsgroup iaitu laman-laman web yang mengandungi diskusi, forum / message board, anda boleh mendapat keuntungan tanpa mengenali / mengetahui siapa yang telah membaca risalah anda. Walaupun ia tidak selamat dari segi security kerana anda tidak mampu mengawal usahawan bawahan anda, tetapi anda boleh menyebarkan risalah anda kepada beribu-ribu orang dalam satu masa.
     
    Beberapa news groups sebagai panduan pengiklanan
    on_line_associates_group@yahoogroups.com, pahang@yahoogroups.com, pandaimainpandaisimpan@yahoogroups.com, pandaimakanpandaisimpan@yahoogroups.com, party_seks@yahoogroups.com, pas-network@yahoogroups.com, payudara_besar@yahoogroups.com, pelakon@yahoogroups.com, pemuda-keadilan@yahoogroups.com, perempuan_melayu_terakhir@yahoogroups.com, perniagaan_melayu@yahoogroups.com, perniagaan_melayuberjaya@yahoogroups.com, puteritaik@yahoogroups.com, qualityproducts@yahoogroups.com, ruang_iklan_percuma@yahoogroups.com, sehatbersama@yahoogroups.com, seksi_bollywood@..., seksmelayubogel@yahoogroups.com, senyum_dara@yahoogroups.com, sex@yahoogroups.com, sexysuraya@yahoogroups.com, skandal_gadismelayu@yahoogroups.com, skandal_melayu@yahoogroups.com, skandalartis@yahoogroups.com, supremeringgit@yahoogroups.com, surirumah@yahoogroups.com, uitm-melaka@yahoogroups.com,
    usahawan_cyberia@yahoogroups.com,
     
    INFORMASI PENTING
    Anda tidak perlu menaip semula
    risalah ini, anda hanya perlu pilih menu
    EDIT-SELECT ALL untuk memilih seluruh risalah & kemudian pilih menu EDIT-Copy untuk menyalin risalah anda.

    Klik
    Compose new message dan PASTE utk meyalin risalah asal. Kemudian editkan risalah asal dengan mengisi maklumat anda dan menganjakkan usahawan-usahawan awal.

    Isikan Subject dan Save as Draft, bagi memudahkan anda untuk membuat promosi dimasa akan datang
    Pergi ke
    folder DRAFT buka risalah yg telah anda save sebelum ini dan hantarkan ke forum-forum dibawah dan diskusi-diskusi lain . Anda juga mungkin dikehendaki untuk mendaftar diri pada laman web tersebut, tidak mengapa kerana anda hanya mahu menyebarkan kepada mereka yang ingin mencari sumber kewangan yang sah dan anda hanya menjalankan tugas anda. Jadi, daftarkan sahaja setelah memastikan yang program tersebut tiada mengenakan sebarang bayaran
     
    AMACAM ADA MINAT TAK?
    Kalau terasa –rasa nak cium wanginya baunya RM tu….Apa kata anda ulangi petunjuk-petunjuk di atas. Setiap message yang dihantar akan mengambil masa kira-kira beberapa saat untuk muncul di skrin anda. Lebih banyak anda iklankan di message board dsb lebih banyak fulus yang akan
    masyuk! Sonangkan?
     
    kalau mati yang di cari, mati itulah yang datang
    tetapi jika, kesenangan yang dicari, kesenangan itulah yang datang.
    Orang yang berjaya tidak akan pernah berputus asa,
    Orang yang berputus asa tidak pernah mencium aura berjaya
     
     
     
     
     
    "Jangan pandang belakang, jalan mesti kedepan"
    "Selamat maju dan terus maju"
     
    SILA ABAIKAN RISALAH INI JIKA TIDAK MENYERTAKAN SEBARANG ATTACHMENT
    SEBAGAI BUKTI PENYERTAAN
     
    wassalam.

    Send instant messages to your online friends http://uk.messenger.yahoo.com

   • yahoo m'sia
    OPS! ADAKAH ANDA MAHU DI CHOP SEBAGAI MEMBAZIR WAKTU DENGAN MEMBACA EMAIL TANPA SEBARANG KEUNTUNGAN $ $,$$$,$$$,$$ ? JOM..... BACA RISALAH
    Message 3 of 9 , Aug 1, 2007
    • Pepatah juga ada menyatakan,
     OPS!
     ADAKAH ANDA  MAHU DI "CHOP" SEBAGAI MEMBAZIR WAKTU DENGAN MEMBACA EMAIL TANPA SEBARANG KEUNTUNGAN  $ $,$$$,$$$,$$ ?
     JOM..... BACA RISALAH INI.......................................................
      
     "Assalammualaikum waramatullahi wabarakatuh"
     dan doa kesejahteraan untuk pelawat-pelawat yang dihormati
      
     AL-HAMDULLILLAH SYUKUR!
     Sudi juga anda membaca terus risalah ini. Pujilah diri sendiri kerana telah membuat keputusan paling bijak untuk meneliti @ memilih program ini sebagai wadah untuk memulakan perniagaan, meningkatkan ekonomi dan memantapkan pendapatan.
      
     KENAPA ADANYA PROGRAM SEBEGINI?
     Nah! Jawapan begitu mudah...saya namakan sahaja Program ini sebagai
     "PROGRAM SEMPOI TAPI EFEKTIF". Kenapa SEMPOI TAPI EFEKTIF? Kerana perniagaan ini dilakukan secara sempoi, bila-bila masa tak kira waktu. Tiada tekanan, tidak perlu tergesa-gesa, tiada date-line, tiada kesesakkan lalu lintas dan macam-macam hal lagi yang megusutkan kepala. Kita CEO Kitalah perkerja. Yang penting "MASYUK". Jika sesebuah program bermodal besar, tentu anda akan berfikir 100x @ 1000x untuk menyertai. "Entah ya entahkan tidak" perniagaan itu. Tapi jika modalnya alahhhh ciput seperti ini. Tentu tak salah kalau mencuba. Ya tak?. Kalau tak sukses perniagaan ini, apalah sangat RM15.00 tu kan? Tapi mintak-mintak janganlah. Awas! ini bukan laman web yang memberitahu anda untuk "cepat kaya dan cepat bergaya". Ini adalah laman web untuk merealisasikan impian anda, Segala benda yang diangan-angankan insyallah akan datang didepan mata. Disamping itu wang tersebut bolehlah disimpan untuk hari tua atau digunakan pada waktu-waktu terdesak.
      
     MATLAMAT PROGRAM "PROGRAM SEMPOI TAPI EFEKTIF".
     Ini tentulah tidak lain tidak bukan hanya untuk membantu dan memberi peluang menambah pendapatan tambahan tanpa batasan. Program ini betul-betul menjimatkan masa, tenaga, petrol, sampul surat, gam, steam dan dakwat. Program ini diniagakan diinternet sepenuhnya. Ini termasuklah urusan pengiklanan dan lain-lain. Dengan tidak sengaja akan lahirlah lebih ramai orang yang celik komputer. Program ini boleh diniagakan oleh segenap lapisan masyarakat, termasuk para pelajar, suri rumah tangga, perkerja swasta, kerajaan ataupun apa saja kedudukan seseorang itu (tapi kalau dah millionair takyah le join sekaki, bagi chance orang lain pulak). Bagi yang kaki Cyber café lagilah digalakkan menyertai program ini. Kenapa? Caj 1jam = RM2.50, 2jam = RM5.00 akan dikenakan oleh tokey Cyber Café bagi melayari internet, tu pun untuk chatting, balas email dan tenguk-tenguk benda yang tak berfaedah. Apa salahnya tambah RM15.00 untuk join program ni. Ajaklah kawan-kawan yang lain berniaga. Lagi ramai yang join lagi cepatlah fulus masyuk! Orang-orang Cina kata "wa tolong lu, lu tolong gua".
     Masa tu……. tak payah petik jari, awek dah tentu mariiiiiiiiiiiii
     Program ini memang khas di ilhamkan bagi membendung budaya:
     Meminta sedekah, melepak, menjadi peragut, mencuri, berangan-angan, bermalas-malasan dan yang seangkatan dengannya. Ubahlah mentaliti supaya kehidupan anda lebih terancang dan terjamin dimasa depan.
      
     CUBALAH PERCAYA!
     "Kalau kita ingin melihat perubahan pada diri kita, jadilah perubahan yang kita inginkan, kerana tiada orang yang gagal dalam kehidupan, melainkan dia memilih untuk mencapai gagal dan kegagalan yang sebenar adalah kegagalan mencuba sesuatu seperti program ini.
     Barangsiapa yang tiada berupaya menghasilkan wang walau sesen pun menerusi internet, sedangkan mereka memasukinya saban hari, maka, sesungguhnya mereka tergolong di kalangan orang-orang yang rugi"
      
     KENAPA MAHU BERFIKIR LAGI? MAHAL SANGAT KE RM15.00 NI?
     Tidak akan ada duit yang jatuh bergolek-golek dari langit. Tidak rugi mana hanya dengan seciput RM15.00 untuk memulakan perniagaan ini. Jika duit sekecil ini diniagakan kepada program ini, insyaallah akan mendapat keuntungan yang berterusan. Apalah sangat dengan WANG RM15.00 nak ajak aweks dating pun tidak mencukupi. Tapi! Jika kita bersikap ingin mencuba dan sentiasa berkerja keras insyaallah, satu hari nanti aweks tu jadi milik anda siapa tahu?
      
     CONTOHILAH KEJAYAAN ORANG LAIN
     Tenguk sahajalah Datuk Tony Fernandes Chief Executive Of Air Asia, dia ni betul-betul pandai buat duit. Harga tiket kapal terbangnya MURAH GILERR, penerbangan lain mana berani buat seperti dia. Tetapi syarikat dia mendapat keuntungan besar!. Kenapa dia untung besar? Jawabnya mudah aje, SEBAB TIKET MURAH so, EVERY ONE CAN FLY. Jadi jika anda ingin mulakan perniagaan ambillah contoh Datuk Tony Fernandes ni. Mulakan dengan perniagaan yang murah sebegini, Tapi hasilnya? "SENDIRI MAU INGATLAH". O woo woo! ini bukan nak memburuk-burukkan program lain. Tujuan kami hanya 1, nak memberi peluang kepada sesiapa sahaja merasa kesenangan. "Every One Can Rich" (pinjam sikit la slogan Air Asia tu)
      
     AMBIL PERHATIAN!
     Bukan semua dapat menukar paradigma kearah keusahawanan. Tapi jika anda menjadikan Datuk Tony Fernandes sebagai idola ha… apalagi jadilah salah seorang usahawan internet sepertinya yang menjual air ticket melalui internet. Di dalam perniagaan ini anda tidak perlu menjual produk yang dapat dilihat dan dipakai tetapi sebaliknya anda
     "MENJUAL PERKHIDMATAN". Perkhidmatan ini tiada kena mengena dengan mengambil deposit orang perseorangan yang diharamkan oleh kerajaan Malaysia, yang perlu dilakukan hanyalah mempromosikan perkhidmatan ini. Tiada unsur-unsur paksaan dan diperniagakan dengan rela hati.
      
     BAGAIMANA PROGRAM INI MEMBUAHKAN HASIL?
     Saya akan terangkan bagaimana program ini beroperasi dan yang lebih penting kenapa ia beroperasi sebegitu. Saya pasti, jika anda mengikuti petunjuk-petunjuk yang telah diatur dalam risalah ini, anda akan mula menerima hasilnya masyaallah masyuk…masyuk…. Anggaplah program ini sebagai satu peluang keemasan yang sukar dilepaskan.
      
     Petunjuk pertama
     Masukkan atau Transfer melalui Maybank2u @ Transfer melalui mesin ATM @ Bank in guna mesin cash @ Bank in di kaunter sebanyak RM3 kepada setiap peserta (lihat senarai nama-nama peserta)
     Peserta no "0" tidak perlu lagi sumbangan kerana sudah terkeluar)
      
     SENARAI NAMA-NAMA PESERTA
     NO
     NAMA PESERTA TERDAHULU
     BANK
     NO AKAUN
     JUMLAH
     0
     Razima bt Moksin
     Maybank
     1040 8507 9900
     RM3.00
     NO
     NAMA PESERTA
     BANK
     NO AKAUN
     JUMLAH
     1
     Animah binti Bistari
     Maybank
     1624 9604 8608
     RM3.00
     2
     Nor adlina binti Saa
     Maybank
     1120 8036 9433
     RM3.00
     3
     Aminah binti Hussin
     Maybank
     1510 6114 1215
     RM3.00
     4
     Androw bin Salamat
     Maybank
     1624 9608 5281
     RM3.00
     5
     Mazlina binti Suparm
     Maybank
     1124 9106 4098
     RM3.00
      
     Setelah anda tranfer wang kepada peserta-peserta diatas (no 1 sehingga no 5). Olahkan carta diatas,Taip pula nama & akaun anda pada kedudukan no-5, manakala peserta no-5 berganjak kenombor 4, peserta no-4 berganjak kenombor 3, peserta no-3 berganjak kenombor 2, peserta no-2 berganjak ke nombor 1 dan Setelah anda peserta no-1 berganjak ke nombor 0 (yakni secara otomatik terkeluar dari carta)
      
     Petunjuk kedua
     Bagi sumbangan melalui Maybank2u anda perlu print screen logout summary selepas membuat bayaran. PASTEkan didalam program Paint (Start-> Accessories->Paint) dan save, Kemudian attachkan file tersebut sebagai bukti pembayaran manakala sumbangan melalui mesin ATM @ Bank in guna mesin cash @ Bank in di kaunter , resit-resit tersebut hendaklah diSCAN dan dilampirkan bagi meyakinkan peserta lain bahawa anda telah dengan jujurnya membuat pembayaran kepada peserta dahulu. (Jangan main tipu ya.. dosa tau!).
      
     Petunjuk ketiga
     Promosikan risalah ini, boleh dibuat olahan jika perlu, hantarlah keseberapa banyak ruang pengiklanan yang terdapat di internet seperti yang anda lihat saban hari.
      
     Petunjuk keempat
     Harap bersabar menunggu akaun anda dipenuhi wang, sabar itu ½ daripada iman. Insyaallah akan ada laba yang lebih besar jika, sentiasa yakin dengan apa yang anda lakukan. War-warkanlah program ini tanpa rasa jemu dan putus asa. Semakin ramai yang memberi sambutan kepada program ini, maka semakin bengkaklah poket anda.
      
     POTENSI PENDAPATAN BAGI 15 PESERTA
     15x3 = RM45.00
     15x15x3 = RM675.00
     15X15X15X3 = RM10,125.00
     15X15X15X15X3 = RM151,875.00
     15X15X15X15X15X3 = RM2,278,125.00
      
     Sekiranya hanya 0.5% dari usaha anda berjaya, anda akan memperolehi keuntungan sebanyak RM11,390.63 dan diikuti dengan % keuntungan yang ditunjukan dibawah. Itu 0.5%, kalau lebih camno? Dah tontulah "Pakcik kayo…kayo…kayo"
      
     Peratusan Keuntungan
     PERATUS
     KEUNTUNGAN YANG BAKAL DIPEROLEHI
     0.5%
     RM11,390.63
     1%
     RM22,781.25
     10%
     RM227,812.50
     25%
     RM569,531.25
     50%
     RM1,139,062.50
     75%
     RM1,708,593.75
     100%
     RM2,278,125.00
      
     CARA-CARA MENGIKLANKAN PROGRAM INI

     Bagaimana Untuk Mengiklankan Ke News Group? Melalui newsgroup iaitu laman-laman web yang mengandungi diskusi, forum / message board, anda boleh mendapat keuntungan tanpa mengenali / mengetahui siapa yang telah membaca risalah anda. Walaupun ia tidak selamat dari segi security kerana anda tidak mampu mengawal usahawan bawahan anda, tetapi anda boleh menyebarkan risalah anda kepada beribu-ribu orang dalam satu masa.
      
     Beberapa news groups sebagai panduan pengiklanan
     on_line_associates_group@yahoogroups.com, pahang@yahoogroups.com, pandaimainpandaisimpan@yahoogroups.com, pandaimakanpandaisimpan@yahoogroups.com, party_seks@yahoogroups.com, pas-network@yahoogroups.com, payudara_besar@yahoogroups.com, pelakon@yahoogroups.com, pemuda-keadilan@yahoogroups.com, perempuan_melayu_terakhir@yahoogroups.com, perniagaan_melayu@yahoogroups.com, perniagaan_melayuberjaya@yahoogroups.com, puteritaik@yahoogroups.com, qualityproducts@yahoogroups.com, ruang_iklan_percuma@yahoogroups.com, sehatbersama@yahoogroups.com, seksi_bollywood@..., seksmelayubogel@yahoogroups.com, senyum_dara@yahoogroups.com, sex@yahoogroups.com, sexysuraya@yahoogroups.com, skandal_gadismelayu@yahoogroups.com, skandal_melayu@yahoogroups.com, skandalartis@yahoogroups.com, supremeringgit@yahoogroups.com, surirumah@yahoogroups.com, uitm-melaka@yahoogroups.com,
     usahawan_cyberia@yahoogroups.com,
      
     INFORMASI PENTING
     Anda tidak perlu menaip semula
     risalah ini, anda hanya perlu pilih menu
     EDIT-SELECT ALL untuk memilih seluruh risalah & kemudian pilih menu EDIT-Copy untuk menyalin risalah anda.

     Klik
     Compose new message dan PASTE utk meyalin risalah asal. Kemudian editkan risalah asal dengan mengisi maklumat anda dan menganjakkan usahawan-usahawan awal.

     Isikan Subject dan Save as Draft, bagi memudahkan anda untuk membuat promosi dimasa akan datang
     Pergi ke
     folder DRAFT buka risalah yg telah anda save sebelum ini dan hantarkan ke forum-forum dibawah dan diskusi-diskusi lain . Anda juga mungkin dikehendaki untuk mendaftar diri pada laman web tersebut, tidak mengapa kerana anda hanya mahu menyebarkan kepada mereka yang ingin mencari sumber kewangan yang sah dan anda hanya menjalankan tugas anda. Jadi, daftarkan sahaja setelah memastikan yang program tersebut tiada mengenakan sebarang bayaran
      
     AMACAM ADA MINAT TAK?
     Kalau terasa –rasa nak cium wanginya baunya RM tu….Apa kata anda ulangi petunjuk-petunjuk di atas. Setiap message yang dihantar akan mengambil masa kira-kira beberapa saat untuk muncul di skrin anda. Lebih banyak anda iklankan di message board dsb lebih banyak fulus yang akan
     masyuk! Sonangkan?
      
     kalau mati yang di cari, mati itulah yang datang
     tetapi jika, kesenangan yang dicari, kesenangan itulah yang datang.
     Orang yang berjaya tidak akan pernah berputus asa,
     Orang yang berputus asa tidak pernah mencium aura berjaya
      
      
      
      
      
     "Jangan pandang belakang, jalan mesti kedepan"
     "Selamat maju dan terus maju"
      
     SILA ABAIKAN RISALAH INI JIKA TIDAK MENYERTAKAN SEBARANG ATTACHMENT
     SEBAGAI BUKTI PENYERTAAN
      
     wassalam.

     Send instant messages to your online friends http://uk.messenger.yahoo.com

    • yahoo m'sia
     OPS! ADAKAH ANDA MAHU DI CHOP SEBAGAI MEMBAZIR WAKTU DENGAN MEMBACA EMAIL TANPA SEBARANG KEUNTUNGAN $ $,$$$,$$$,$$ ? JOM..... BACA RISALAH
     Message 4 of 9 , Aug 1, 2007
     • Pepatah juga ada menyatakan,
      OPS!
      ADAKAH ANDA  MAHU DI "CHOP" SEBAGAI MEMBAZIR WAKTU DENGAN MEMBACA EMAIL TANPA SEBARANG KEUNTUNGAN  $ $,$$$,$$$,$$ ?
      JOM..... BACA RISALAH INI.......................................................
       
      "Assalammualaikum waramatullahi wabarakatuh"
      dan doa kesejahteraan untuk pelawat-pelawat yang dihormati
       
      AL-HAMDULLILLAH SYUKUR!
      Sudi juga anda membaca terus risalah ini. Pujilah diri sendiri kerana telah membuat keputusan paling bijak untuk meneliti @ memilih program ini sebagai wadah untuk memulakan perniagaan, meningkatkan ekonomi dan memantapkan pendapatan.
       
      KENAPA ADANYA PROGRAM SEBEGINI?
      Nah! Jawapan begitu mudah...saya namakan sahaja Program ini sebagai
      "PROGRAM SEMPOI TAPI EFEKTIF". Kenapa SEMPOI TAPI EFEKTIF? Kerana perniagaan ini dilakukan secara sempoi, bila-bila masa tak kira waktu. Tiada tekanan, tidak perlu tergesa-gesa, tiada date-line, tiada kesesakkan lalu lintas dan macam-macam hal lagi yang megusutkan kepala. Kita CEO Kitalah perkerja. Yang penting "MASYUK". Jika sesebuah program bermodal besar, tentu anda akan berfikir 100x @ 1000x untuk menyertai. "Entah ya entahkan tidak" perniagaan itu. Tapi jika modalnya alahhhh ciput seperti ini. Tentu tak salah kalau mencuba. Ya tak?. Kalau tak sukses perniagaan ini, apalah sangat RM15.00 tu kan? Tapi mintak-mintak janganlah. Awas! ini bukan laman web yang memberitahu anda untuk "cepat kaya dan cepat bergaya". Ini adalah laman web untuk merealisasikan impian anda, Segala benda yang diangan-angankan insyallah akan datang didepan mata. Disamping itu wang tersebut bolehlah disimpan untuk hari tua atau digunakan pada waktu-waktu terdesak.
       
      MATLAMAT PROGRAM "PROGRAM SEMPOI TAPI EFEKTIF".
      Ini tentulah tidak lain tidak bukan hanya untuk membantu dan memberi peluang menambah pendapatan tambahan tanpa batasan. Program ini betul-betul menjimatkan masa, tenaga, petrol, sampul surat, gam, steam dan dakwat. Program ini diniagakan diinternet sepenuhnya. Ini termasuklah urusan pengiklanan dan lain-lain. Dengan tidak sengaja akan lahirlah lebih ramai orang yang celik komputer. Program ini boleh diniagakan oleh segenap lapisan masyarakat, termasuk para pelajar, suri rumah tangga, perkerja swasta, kerajaan ataupun apa saja kedudukan seseorang itu (tapi kalau dah millionair takyah le join sekaki, bagi chance orang lain pulak). Bagi yang kaki Cyber café lagilah digalakkan menyertai program ini. Kenapa? Caj 1jam = RM2.50, 2jam = RM5.00 akan dikenakan oleh tokey Cyber Café bagi melayari internet, tu pun untuk chatting, balas email dan tenguk-tenguk benda yang tak berfaedah. Apa salahnya tambah RM15.00 untuk join program ni. Ajaklah kawan-kawan yang lain berniaga. Lagi ramai yang join lagi cepatlah fulus masyuk! Orang-orang Cina kata "wa tolong lu, lu tolong gua".
      Masa tu……. tak payah petik jari, awek dah tentu mariiiiiiiiiiiii
      Program ini memang khas di ilhamkan bagi membendung budaya:
      Meminta sedekah, melepak, menjadi peragut, mencuri, berangan-angan, bermalas-malasan dan yang seangkatan dengannya. Ubahlah mentaliti supaya kehidupan anda lebih terancang dan terjamin dimasa depan.
       
      CUBALAH PERCAYA!
      "Kalau kita ingin melihat perubahan pada diri kita, jadilah perubahan yang kita inginkan, kerana tiada orang yang gagal dalam kehidupan, melainkan dia memilih untuk mencapai gagal dan kegagalan yang sebenar adalah kegagalan mencuba sesuatu seperti program ini.
      Barangsiapa yang tiada berupaya menghasilkan wang walau sesen pun menerusi internet, sedangkan mereka memasukinya saban hari, maka, sesungguhnya mereka tergolong di kalangan orang-orang yang rugi"
       
      KENAPA MAHU BERFIKIR LAGI? MAHAL SANGAT KE RM15.00 NI?
      Tidak akan ada duit yang jatuh bergolek-golek dari langit. Tidak rugi mana hanya dengan seciput RM15.00 untuk memulakan perniagaan ini. Jika duit sekecil ini diniagakan kepada program ini, insyaallah akan mendapat keuntungan yang berterusan. Apalah sangat dengan WANG RM15.00 nak ajak aweks dating pun tidak mencukupi. Tapi! Jika kita bersikap ingin mencuba dan sentiasa berkerja keras insyaallah, satu hari nanti aweks tu jadi milik anda siapa tahu?
       
      CONTOHILAH KEJAYAAN ORANG LAIN
      Tenguk sahajalah Datuk Tony Fernandes Chief Executive Of Air Asia, dia ni betul-betul pandai buat duit. Harga tiket kapal terbangnya MURAH GILERR, penerbangan lain mana berani buat seperti dia. Tetapi syarikat dia mendapat keuntungan besar!. Kenapa dia untung besar? Jawabnya mudah aje, SEBAB TIKET MURAH so, EVERY ONE CAN FLY. Jadi jika anda ingin mulakan perniagaan ambillah contoh Datuk Tony Fernandes ni. Mulakan dengan perniagaan yang murah sebegini, Tapi hasilnya? "SENDIRI MAU INGATLAH". O woo woo! ini bukan nak memburuk-burukkan program lain. Tujuan kami hanya 1, nak memberi peluang kepada sesiapa sahaja merasa kesenangan. "Every One Can Rich" (pinjam sikit la slogan Air Asia tu)
       
      AMBIL PERHATIAN!
      Bukan semua dapat menukar paradigma kearah keusahawanan. Tapi jika anda menjadikan Datuk Tony Fernandes sebagai idola ha… apalagi jadilah salah seorang usahawan internet sepertinya yang menjual air ticket melalui internet. Di dalam perniagaan ini anda tidak perlu menjual produk yang dapat dilihat dan dipakai tetapi sebaliknya anda
      "MENJUAL PERKHIDMATAN". Perkhidmatan ini tiada kena mengena dengan mengambil deposit orang perseorangan yang diharamkan oleh kerajaan Malaysia, yang perlu dilakukan hanyalah mempromosikan perkhidmatan ini. Tiada unsur-unsur paksaan dan diperniagakan dengan rela hati.
       
      BAGAIMANA PROGRAM INI MEMBUAHKAN HASIL?
      Saya akan terangkan bagaimana program ini beroperasi dan yang lebih penting kenapa ia beroperasi sebegitu. Saya pasti, jika anda mengikuti petunjuk-petunjuk yang telah diatur dalam risalah ini, anda akan mula menerima hasilnya masyaallah masyuk…masyuk…. Anggaplah program ini sebagai satu peluang keemasan yang sukar dilepaskan.
       
      Petunjuk pertama
      Masukkan atau Transfer melalui Maybank2u @ Transfer melalui mesin ATM @ Bank in guna mesin cash @ Bank in di kaunter sebanyak RM3 kepada setiap peserta (lihat senarai nama-nama peserta)
      Peserta no "0" tidak perlu lagi sumbangan kerana sudah terkeluar)
       
      SENARAI NAMA-NAMA PESERTA
      NO
      NAMA PESERTA TERDAHULU
      BANK
      NO AKAUN
      JUMLAH
      0
      Razima bt Moksin
      Maybank
      1040 8507 9900
      RM3.00
      NO
      NAMA PESERTA
      BANK
      NO AKAUN
      JUMLAH
      1
      Animah binti Bistari
      Maybank
      1624 9604 8608
      RM3.00
      2
      Nor adlina binti Saa
      Maybank
      1120 8036 9433
      RM3.00
      3
      Aminah binti Hussin
      Maybank
      1510 6114 1215
      RM3.00
      4
      Androw bin Salamat
      Maybank
      1624 9608 5281
      RM3.00
      5
      Mazlina binti Suparm
      Maybank
      1124 9106 4098
      RM3.00
       
      Setelah anda tranfer wang kepada peserta-peserta diatas (no 1 sehingga no 5). Olahkan carta diatas,Taip pula nama & akaun anda pada kedudukan no-5, manakala peserta no-5 berganjak kenombor 4, peserta no-4 berganjak kenombor 3, peserta no-3 berganjak kenombor 2, peserta no-2 berganjak ke nombor 1 dan Setelah anda peserta no-1 berganjak ke nombor 0 (yakni secara otomatik terkeluar dari carta)
       
      Petunjuk kedua
      Bagi sumbangan melalui Maybank2u anda perlu print screen logout summary selepas membuat bayaran. PASTEkan didalam program Paint (Start-> Accessories->Paint) dan save, Kemudian attachkan file tersebut sebagai bukti pembayaran manakala sumbangan melalui mesin ATM @ Bank in guna mesin cash @ Bank in di kaunter , resit-resit tersebut hendaklah diSCAN dan dilampirkan bagi meyakinkan peserta lain bahawa anda telah dengan jujurnya membuat pembayaran kepada peserta dahulu. (Jangan main tipu ya.. dosa tau!).
       
      Petunjuk ketiga
      Promosikan risalah ini, boleh dibuat olahan jika perlu, hantarlah keseberapa banyak ruang pengiklanan yang terdapat di internet seperti yang anda lihat saban hari.
       
      Petunjuk keempat
      Harap bersabar menunggu akaun anda dipenuhi wang, sabar itu ½ daripada iman. Insyaallah akan ada laba yang lebih besar jika, sentiasa yakin dengan apa yang anda lakukan. War-warkanlah program ini tanpa rasa jemu dan putus asa. Semakin ramai yang memberi sambutan kepada program ini, maka semakin bengkaklah poket anda.
       
      POTENSI PENDAPATAN BAGI 15 PESERTA
      15x3 = RM45.00
      15x15x3 = RM675.00
      15X15X15X3 = RM10,125.00
      15X15X15X15X3 = RM151,875.00
      15X15X15X15X15X3 = RM2,278,125.00
       
      Sekiranya hanya 0.5% dari usaha anda berjaya, anda akan memperolehi keuntungan sebanyak RM11,390.63 dan diikuti dengan % keuntungan yang ditunjukan dibawah. Itu 0.5%, kalau lebih camno? Dah tontulah "Pakcik kayo…kayo…kayo"
       
      Peratusan Keuntungan
      PERATUS
      KEUNTUNGAN YANG BAKAL DIPEROLEHI
      0.5%
      RM11,390.63
      1%
      RM22,781.25
      10%
      RM227,812.50
      25%
      RM569,531.25
      50%
      RM1,139,062.50
      75%
      RM1,708,593.75
      100%
      RM2,278,125.00
       
      CARA-CARA MENGIKLANKAN PROGRAM INI

      Bagaimana Untuk Mengiklankan Ke News Group? Melalui newsgroup iaitu laman-laman web yang mengandungi diskusi, forum / message board, anda boleh mendapat keuntungan tanpa mengenali / mengetahui siapa yang telah membaca risalah anda. Walaupun ia tidak selamat dari segi security kerana anda tidak mampu mengawal usahawan bawahan anda, tetapi anda boleh menyebarkan risalah anda kepada beribu-ribu orang dalam satu masa.
       
      Beberapa news groups sebagai panduan pengiklanan
      on_line_associates_group@yahoogroups.com, pahang@yahoogroups.com, pandaimainpandaisimpan@yahoogroups.com, pandaimakanpandaisimpan@yahoogroups.com, party_seks@yahoogroups.com, pas-network@yahoogroups.com, payudara_besar@yahoogroups.com, pelakon@yahoogroups.com, pemuda-keadilan@yahoogroups.com, perempuan_melayu_terakhir@yahoogroups.com, perniagaan_melayu@yahoogroups.com, perniagaan_melayuberjaya@yahoogroups.com, puteritaik@yahoogroups.com, qualityproducts@yahoogroups.com, ruang_iklan_percuma@yahoogroups.com, sehatbersama@yahoogroups.com, seksi_bollywood@..., seksmelayubogel@yahoogroups.com, senyum_dara@yahoogroups.com, sex@yahoogroups.com, sexysuraya@yahoogroups.com, skandal_gadismelayu@yahoogroups.com, skandal_melayu@yahoogroups.com, skandalartis@yahoogroups.com, supremeringgit@yahoogroups.com, surirumah@yahoogroups.com, uitm-melaka@yahoogroups.com,
      usahawan_cyberia@yahoogroups.com,
       
      INFORMASI PENTING
      Anda tidak perlu menaip semula
      risalah ini, anda hanya perlu pilih menu
      EDIT-SELECT ALL untuk memilih seluruh risalah & kemudian pilih menu EDIT-Copy untuk menyalin risalah anda.

      Klik
      Compose new message dan PASTE utk meyalin risalah asal. Kemudian editkan risalah asal dengan mengisi maklumat anda dan menganjakkan usahawan-usahawan awal.

      Isikan Subject dan Save as Draft, bagi memudahkan anda untuk membuat promosi dimasa akan datang
      Pergi ke
      folder DRAFT buka risalah yg telah anda save sebelum ini dan hantarkan ke forum-forum dibawah dan diskusi-diskusi lain . Anda juga mungkin dikehendaki untuk mendaftar diri pada laman web tersebut, tidak mengapa kerana anda hanya mahu menyebarkan kepada mereka yang ingin mencari sumber kewangan yang sah dan anda hanya menjalankan tugas anda. Jadi, daftarkan sahaja setelah memastikan yang program tersebut tiada mengenakan sebarang bayaran
       
      AMACAM ADA MINAT TAK?
      Kalau terasa –rasa nak cium wanginya baunya RM tu….Apa kata anda ulangi petunjuk-petunjuk di atas. Setiap message yang dihantar akan mengambil masa kira-kira beberapa saat untuk muncul di skrin anda. Lebih banyak anda iklankan di message board dsb lebih banyak fulus yang akan
      masyuk! Sonangkan?
       
      kalau mati yang di cari, mati itulah yang datang
      tetapi jika, kesenangan yang dicari, kesenangan itulah yang datang.
      Orang yang berjaya tidak akan pernah berputus asa,
      Orang yang berputus asa tidak pernah mencium aura berjaya
       
       
       
       
       
      "Jangan pandang belakang, jalan mesti kedepan"
      "Selamat maju dan terus maju"
       
      SILA ABAIKAN RISALAH INI JIKA TIDAK MENYERTAKAN SEBARANG ATTACHMENT
      SEBAGAI BUKTI PENYERTAAN
       
      wassalam.

      Send instant messages to your online friends http://uk.messenger.yahoo.com

     • yahoo m'sia
      OPS! ADAKAH ANDA MAHU DI CHOP SEBAGAI MEMBAZIR WAKTU DENGAN MEMBACA EMAIL TANPA SEBARANG KEUNTUNGAN $ $,$$$,$$$,$$ ? JOM..... BACA RISALAH
      Message 5 of 9 , Aug 2, 2007
      • Pepatah juga ada menyatakan,
       OPS!
       ADAKAH ANDA  MAHU DI "CHOP" SEBAGAI MEMBAZIR WAKTU DENGAN MEMBACA EMAIL TANPA SEBARANG KEUNTUNGAN  $ $,$$$,$$$,$$ ?
       JOM..... BACA RISALAH INI.......................................................
        
       "Assalammualaikum waramatullahi wabarakatuh"
       dan doa kesejahteraan untuk pelawat-pelawat yang dihormati
        
       AL-HAMDULLILLAH SYUKUR!
       Sudi juga anda membaca terus risalah ini. Pujilah diri sendiri kerana telah membuat keputusan paling bijak untuk meneliti @ memilih program ini sebagai wadah untuk memulakan perniagaan, meningkatkan ekonomi dan memantapkan pendapatan.
        
       KENAPA ADANYA PROGRAM SEBEGINI?
       Nah! Jawapan begitu mudah...saya namakan sahaja Program ini sebagai
       "PROGRAM SEMPOI TAPI EFEKTIF". Kenapa SEMPOI TAPI EFEKTIF? Kerana perniagaan ini dilakukan secara sempoi, bila-bila masa tak kira waktu. Tiada tekanan, tidak perlu tergesa-gesa, tiada date-line, tiada kesesakkan lalu lintas dan macam-macam hal lagi yang megusutkan kepala. Kita CEO Kitalah perkerja. Yang penting "MASYUK". Jika sesebuah program bermodal besar, tentu anda akan berfikir 100x @ 1000x untuk menyertai. "Entah ya entahkan tidak" perniagaan itu. Tapi jika modalnya alahhhh ciput seperti ini. Tentu tak salah kalau mencuba. Ya tak?. Kalau tak sukses perniagaan ini, apalah sangat RM15.00 tu kan? Tapi mintak-mintak janganlah. Awas! ini bukan laman web yang memberitahu anda untuk "cepat kaya dan cepat bergaya". Ini adalah laman web untuk merealisasikan impian anda, Segala benda yang diangan-angankan insyallah akan datang didepan mata. Disamping itu wang tersebut bolehlah disimpan untuk hari tua atau digunakan pada waktu-waktu terdesak.
        
       MATLAMAT PROGRAM "PROGRAM SEMPOI TAPI EFEKTIF".
       Ini tentulah tidak lain tidak bukan hanya untuk membantu dan memberi peluang menambah pendapatan tambahan tanpa batasan. Program ini betul-betul menjimatkan masa, tenaga, petrol, sampul surat, gam, steam dan dakwat. Program ini diniagakan diinternet sepenuhnya. Ini termasuklah urusan pengiklanan dan lain-lain. Dengan tidak sengaja akan lahirlah lebih ramai orang yang celik komputer. Program ini boleh diniagakan oleh segenap lapisan masyarakat, termasuk para pelajar, suri rumah tangga, perkerja swasta, kerajaan ataupun apa saja kedudukan seseorang itu (tapi kalau dah millionair takyah le join sekaki, bagi chance orang lain pulak). Bagi yang kaki Cyber café lagilah digalakkan menyertai program ini. Kenapa? Caj 1jam = RM2.50, 2jam = RM5.00 akan dikenakan oleh tokey Cyber Café bagi melayari internet, tu pun untuk chatting, balas email dan tenguk-tenguk benda yang tak berfaedah. Apa salahnya tambah RM15.00 untuk join program ni. Ajaklah kawan-kawan yang lain berniaga. Lagi ramai yang join lagi cepatlah fulus masyuk! Orang-orang Cina kata "wa tolong lu, lu tolong gua".
       Masa tu……. tak payah petik jari, awek dah tentu mariiiiiiiiiiiii
       Program ini memang khas di ilhamkan bagi membendung budaya:
       Meminta sedekah, melepak, menjadi peragut, mencuri, berangan-angan, bermalas-malasan dan yang seangkatan dengannya. Ubahlah mentaliti supaya kehidupan anda lebih terancang dan terjamin dimasa depan.
        
       CUBALAH PERCAYA!
       "Kalau kita ingin melihat perubahan pada diri kita, jadilah perubahan yang kita inginkan, kerana tiada orang yang gagal dalam kehidupan, melainkan dia memilih untuk mencapai gagal dan kegagalan yang sebenar adalah kegagalan mencuba sesuatu seperti program ini.
       Barangsiapa yang tiada berupaya menghasilkan wang walau sesen pun menerusi internet, sedangkan mereka memasukinya saban hari, maka, sesungguhnya mereka tergolong di kalangan orang-orang yang rugi"
        
       KENAPA MAHU BERFIKIR LAGI? MAHAL SANGAT KE RM15.00 NI?
       Tidak akan ada duit yang jatuh bergolek-golek dari langit. Tidak rugi mana hanya dengan seciput RM15.00 untuk memulakan perniagaan ini. Jika duit sekecil ini diniagakan kepada program ini, insyaallah akan mendapat keuntungan yang berterusan. Apalah sangat dengan WANG RM15.00 nak ajak aweks dating pun tidak mencukupi. Tapi! Jika kita bersikap ingin mencuba dan sentiasa berkerja keras insyaallah, satu hari nanti aweks tu jadi milik anda siapa tahu?
        
       CONTOHILAH KEJAYAAN ORANG LAIN
       Tenguk sahajalah Datuk Tony Fernandes Chief Executive Of Air Asia, dia ni betul-betul pandai buat duit. Harga tiket kapal terbangnya MURAH GILERR, penerbangan lain mana berani buat seperti dia. Tetapi syarikat dia mendapat keuntungan besar!. Kenapa dia untung besar? Jawabnya mudah aje, SEBAB TIKET MURAH so, EVERY ONE CAN FLY. Jadi jika anda ingin mulakan perniagaan ambillah contoh Datuk Tony Fernandes ni. Mulakan dengan perniagaan yang murah sebegini, Tapi hasilnya? "SENDIRI MAU INGATLAH". O woo woo! ini bukan nak memburuk-burukkan program lain. Tujuan kami hanya 1, nak memberi peluang kepada sesiapa sahaja merasa kesenangan. "Every One Can Rich" (pinjam sikit la slogan Air Asia tu)
        
       AMBIL PERHATIAN!
       Bukan semua dapat menukar paradigma kearah keusahawanan. Tapi jika anda menjadikan Datuk Tony Fernandes sebagai idola ha… apalagi jadilah salah seorang usahawan internet sepertinya yang menjual air ticket melalui internet. Di dalam perniagaan ini anda tidak perlu menjual produk yang dapat dilihat dan dipakai tetapi sebaliknya anda
       "MENJUAL PERKHIDMATAN". Perkhidmatan ini tiada kena mengena dengan mengambil deposit orang perseorangan yang diharamkan oleh kerajaan Malaysia, yang perlu dilakukan hanyalah mempromosikan perkhidmatan ini. Tiada unsur-unsur paksaan dan diperniagakan dengan rela hati.
        
       BAGAIMANA PROGRAM INI MEMBUAHKAN HASIL?
       Saya akan terangkan bagaimana program ini beroperasi dan yang lebih penting kenapa ia beroperasi sebegitu. Saya pasti, jika anda mengikuti petunjuk-petunjuk yang telah diatur dalam risalah ini, anda akan mula menerima hasilnya masyaallah masyuk…masyuk…. Anggaplah program ini sebagai satu peluang keemasan yang sukar dilepaskan.
        
       Petunjuk pertama
       Masukkan atau Transfer melalui Maybank2u @ Transfer melalui mesin ATM @ Bank in guna mesin cash @ Bank in di kaunter sebanyak RM3 kepada setiap peserta (lihat senarai nama-nama peserta)
       Peserta no "0" tidak perlu lagi sumbangan kerana sudah terkeluar)
        
       SENARAI NAMA-NAMA PESERTA
       NO
       NAMA PESERTA TERDAHULU
       BANK
       NO AKAUN
       JUMLAH
       0
       Razima bt Moksin
       Maybank
       1040 8507 9900
       RM3.00
       NO
       NAMA PESERTA
       BANK
       NO AKAUN
       JUMLAH
       1
       Animah binti Bistari
       Maybank
       1624 9604 8608
       RM3.00
       2
       Nor adlina binti Saa
       Maybank
       1120 8036 9433
       RM3.00
       3
       Aminah binti Hussin
       Maybank
       1510 6114 1215
       RM3.00
       4
       Androw bin Salamat
       Maybank
       1624 9608 5281
       RM3.00
       5
       Mazlina binti Suparm
       Maybank
       1124 9106 4098
       RM3.00
        
       Setelah anda tranfer wang kepada peserta-peserta diatas (no 1 sehingga no 5). Olahkan carta diatas,Taip pula nama & akaun anda pada kedudukan no-5, manakala peserta no-5 berganjak kenombor 4, peserta no-4 berganjak kenombor 3, peserta no-3 berganjak kenombor 2, peserta no-2 berganjak ke nombor 1 dan Setelah anda peserta no-1 berganjak ke nombor 0 (yakni secara otomatik terkeluar dari carta)
        
       Petunjuk kedua
       Bagi sumbangan melalui Maybank2u anda perlu print screen logout summary selepas membuat bayaran. PASTEkan didalam program Paint (Start-> Accessories->Paint) dan save, Kemudian attachkan file tersebut sebagai bukti pembayaran manakala sumbangan melalui mesin ATM @ Bank in guna mesin cash @ Bank in di kaunter , resit-resit tersebut hendaklah diSCAN dan dilampirkan bagi meyakinkan peserta lain bahawa anda telah dengan jujurnya membuat pembayaran kepada peserta dahulu. (Jangan main tipu ya.. dosa tau!).
        
       Petunjuk ketiga
       Promosikan risalah ini, boleh dibuat olahan jika perlu, hantarlah keseberapa banyak ruang pengiklanan yang terdapat di internet seperti yang anda lihat saban hari.
        
       Petunjuk keempat
       Harap bersabar menunggu akaun anda dipenuhi wang, sabar itu ½ daripada iman. Insyaallah akan ada laba yang lebih besar jika, sentiasa yakin dengan apa yang anda lakukan. War-warkanlah program ini tanpa rasa jemu dan putus asa. Semakin ramai yang memberi sambutan kepada program ini, maka semakin bengkaklah poket anda.
        
       POTENSI PENDAPATAN BAGI 15 PESERTA
       15x3 = RM45.00
       15x15x3 = RM675.00
       15X15X15X3 = RM10,125.00
       15X15X15X15X3 = RM151,875.00
       15X15X15X15X15X3 = RM2,278,125.00
        
       Sekiranya hanya 0.5% dari usaha anda berjaya, anda akan memperolehi keuntungan sebanyak RM11,390.63 dan diikuti dengan % keuntungan yang ditunjukan dibawah. Itu 0.5%, kalau lebih camno? Dah tontulah "Pakcik kayo…kayo…kayo"
        
       Peratusan Keuntungan
       PERATUS
       KEUNTUNGAN YANG BAKAL DIPEROLEHI
       0.5%
       RM11,390.63
       1%
       RM22,781.25
       10%
       RM227,812.50
       25%
       RM569,531.25
       50%
       RM1,139,062.50
       75%
       RM1,708,593.75
       100%
       RM2,278,125.00
        
       CARA-CARA MENGIKLANKAN PROGRAM INI

       Bagaimana Untuk Mengiklankan Ke News Group? Melalui newsgroup iaitu laman-laman web yang mengandungi diskusi, forum / message board, anda boleh mendapat keuntungan tanpa mengenali / mengetahui siapa yang telah membaca risalah anda. Walaupun ia tidak selamat dari segi security kerana anda tidak mampu mengawal usahawan bawahan anda, tetapi anda boleh menyebarkan risalah anda kepada beribu-ribu orang dalam satu masa.
        
       Beberapa news groups sebagai panduan pengiklanan
       on_line_associates_group@yahoogroups.com, pahang@yahoogroups.com, pandaimainpandaisimpan@yahoogroups.com, pandaimakanpandaisimpan@yahoogroups.com, party_seks@yahoogroups.com, pas-network@yahoogroups.com, payudara_besar@yahoogroups.com, pelakon@yahoogroups.com, pemuda-keadilan@yahoogroups.com, perempuan_melayu_terakhir@yahoogroups.com, perniagaan_melayu@yahoogroups.com, perniagaan_melayuberjaya@yahoogroups.com, puteritaik@yahoogroups.com, qualityproducts@yahoogroups.com, ruang_iklan_percuma@yahoogroups.com, sehatbersama@yahoogroups.com, seksi_bollywood@..., seksmelayubogel@yahoogroups.com, senyum_dara@yahoogroups.com, sex@yahoogroups.com, sexysuraya@yahoogroups.com, skandal_gadismelayu@yahoogroups.com, skandal_melayu@yahoogroups.com, skandalartis@yahoogroups.com, supremeringgit@yahoogroups.com, surirumah@yahoogroups.com, uitm-melaka@yahoogroups.com,
       usahawan_cyberia@yahoogroups.com,
        
       INFORMASI PENTING
       Anda tidak perlu menaip semula
       risalah ini, anda hanya perlu pilih menu
       EDIT-SELECT ALL untuk memilih seluruh risalah & kemudian pilih menu EDIT-Copy untuk menyalin risalah anda.

       Klik
       Compose new message dan PASTE utk meyalin risalah asal. Kemudian editkan risalah asal dengan mengisi maklumat anda dan menganjakkan usahawan-usahawan awal.

       Isikan Subject dan Save as Draft, bagi memudahkan anda untuk membuat promosi dimasa akan datang
       Pergi ke
       folder DRAFT buka risalah yg telah anda save sebelum ini dan hantarkan ke forum-forum dibawah dan diskusi-diskusi lain . Anda juga mungkin dikehendaki untuk mendaftar diri pada laman web tersebut, tidak mengapa kerana anda hanya mahu menyebarkan kepada mereka yang ingin mencari sumber kewangan yang sah dan anda hanya menjalankan tugas anda. Jadi, daftarkan sahaja setelah memastikan yang program tersebut tiada mengenakan sebarang bayaran
        
       AMACAM ADA MINAT TAK?
       Kalau terasa –rasa nak cium wanginya baunya RM tu….Apa kata anda ulangi petunjuk-petunjuk di atas. Setiap message yang dihantar akan mengambil masa kira-kira beberapa saat untuk muncul di skrin anda. Lebih banyak anda iklankan di message board dsb lebih banyak fulus yang akan
       masyuk! Sonangkan?
        
       kalau mati yang di cari, mati itulah yang datang
       tetapi jika, kesenangan yang dicari, kesenangan itulah yang datang.
       Orang yang berjaya tidak akan pernah berputus asa,
       Orang yang berputus asa tidak pernah mencium aura berjaya
        
        
        
        
        
       "Jangan pandang belakang, jalan mesti kedepan"
       "Selamat maju dan terus maju"
        
       SILA ABAIKAN RISALAH INI JIKA TIDAK MENYERTAKAN SEBARANG ATTACHMENT
       SEBAGAI BUKTI PENYERTAAN
        
       wassalam.

       Send instant messages to your online friends http://uk.messenger.yahoo.com

      • yahoo m'sia
       OPS! ADAKAH ANDA MAHU DI CHOP SEBAGAI MEMBAZIR WAKTU DENGAN MEMBACA EMAIL TANPA SEBARANG KEUNTUNGAN $ $,$$$,$$$,$$ ? JOM..... BACA RISALAH
       Message 6 of 9 , Aug 3, 2007
       • Pepatah juga ada menyatakan,
        OPS!
        ADAKAH ANDA  MAHU DI "CHOP" SEBAGAI MEMBAZIR WAKTU DENGAN MEMBACA EMAIL TANPA SEBARANG KEUNTUNGAN  $ $,$$$,$$$,$$ ?
        JOM..... BACA RISALAH INI.......................................................
         
        "Assalammualaikum waramatullahi wabarakatuh"
        dan doa kesejahteraan untuk pelawat-pelawat yang dihormati
         
        AL-HAMDULLILLAH SYUKUR!
        Sudi juga anda membaca terus risalah ini. Pujilah diri sendiri kerana telah membuat keputusan paling bijak untuk meneliti @ memilih program ini sebagai wadah untuk memulakan perniagaan, meningkatkan ekonomi dan memantapkan pendapatan.
         
        KENAPA ADANYA PROGRAM SEBEGINI?
        Nah! Jawapan begitu mudah...saya namakan sahaja Program ini sebagai
        "PROGRAM SEMPOI TAPI EFEKTIF". Kenapa SEMPOI TAPI EFEKTIF? Kerana perniagaan ini dilakukan secara sempoi, bila-bila masa tak kira waktu. Tiada tekanan, tidak perlu tergesa-gesa, tiada date-line, tiada kesesakkan lalu lintas dan macam-macam hal lagi yang megusutkan kepala. Kita CEO Kitalah perkerja. Yang penting "MASYUK". Jika sesebuah program bermodal besar, tentu anda akan berfikir 100x @ 1000x untuk menyertai. "Entah ya entahkan tidak" perniagaan itu. Tapi jika modalnya alahhhh ciput seperti ini. Tentu tak salah kalau mencuba. Ya tak?. Kalau tak sukses perniagaan ini, apalah sangat RM15.00 tu kan? Tapi mintak-mintak janganlah. Awas! ini bukan laman web yang memberitahu anda untuk "cepat kaya dan cepat bergaya". Ini adalah laman web untuk merealisasikan impian anda, Segala benda yang diangan-angankan insyallah akan datang didepan mata. Disamping itu wang tersebut bolehlah disimpan untuk hari tua atau digunakan pada waktu-waktu terdesak.
         
        MATLAMAT PROGRAM "PROGRAM SEMPOI TAPI EFEKTIF".
        Ini tentulah tidak lain tidak bukan hanya untuk membantu dan memberi peluang menambah pendapatan tambahan tanpa batasan. Program ini betul-betul menjimatkan masa, tenaga, petrol, sampul surat, gam, steam dan dakwat. Program ini diniagakan diinternet sepenuhnya. Ini termasuklah urusan pengiklanan dan lain-lain. Dengan tidak sengaja akan lahirlah lebih ramai orang yang celik komputer. Program ini boleh diniagakan oleh segenap lapisan masyarakat, termasuk para pelajar, suri rumah tangga, perkerja swasta, kerajaan ataupun apa saja kedudukan seseorang itu (tapi kalau dah millionair takyah le join sekaki, bagi chance orang lain pulak). Bagi yang kaki Cyber café lagilah digalakkan menyertai program ini. Kenapa? Caj 1jam = RM2.50, 2jam = RM5.00 akan dikenakan oleh tokey Cyber Café bagi melayari internet, tu pun untuk chatting, balas email dan tenguk-tenguk benda yang tak berfaedah. Apa salahnya tambah RM15.00 untuk join program ni. Ajaklah kawan-kawan yang lain berniaga. Lagi ramai yang join lagi cepatlah fulus masyuk! Orang-orang Cina kata "wa tolong lu, lu tolong gua".
        Masa tu……. tak payah petik jari, awek dah tentu mariiiiiiiiiiiii
        Program ini memang khas di ilhamkan bagi membendung budaya:
        Meminta sedekah, melepak, menjadi peragut, mencuri, berangan-angan, bermalas-malasan dan yang seangkatan dengannya. Ubahlah mentaliti supaya kehidupan anda lebih terancang dan terjamin dimasa depan.
         
        CUBALAH PERCAYA!
        "Kalau kita ingin melihat perubahan pada diri kita, jadilah perubahan yang kita inginkan, kerana tiada orang yang gagal dalam kehidupan, melainkan dia memilih untuk mencapai gagal dan kegagalan yang sebenar adalah kegagalan mencuba sesuatu seperti program ini.
        Barangsiapa yang tiada berupaya menghasilkan wang walau sesen pun menerusi internet, sedangkan mereka memasukinya saban hari, maka, sesungguhnya mereka tergolong di kalangan orang-orang yang rugi"
         
        KENAPA MAHU BERFIKIR LAGI? MAHAL SANGAT KE RM15.00 NI?
        Tidak akan ada duit yang jatuh bergolek-golek dari langit. Tidak rugi mana hanya dengan seciput RM15.00 untuk memulakan perniagaan ini. Jika duit sekecil ini diniagakan kepada program ini, insyaallah akan mendapat keuntungan yang berterusan. Apalah sangat dengan WANG RM15.00 nak ajak aweks dating pun tidak mencukupi. Tapi! Jika kita bersikap ingin mencuba dan sentiasa berkerja keras insyaallah, satu hari nanti aweks tu jadi milik anda siapa tahu?
         
        CONTOHILAH KEJAYAAN ORANG LAIN
        Tenguk sahajalah Datuk Tony Fernandes Chief Executive Of Air Asia, dia ni betul-betul pandai buat duit. Harga tiket kapal terbangnya MURAH GILERR, penerbangan lain mana berani buat seperti dia. Tetapi syarikat dia mendapat keuntungan besar!. Kenapa dia untung besar? Jawabnya mudah aje, SEBAB TIKET MURAH so, EVERY ONE CAN FLY. Jadi jika anda ingin mulakan perniagaan ambillah contoh Datuk Tony Fernandes ni. Mulakan dengan perniagaan yang murah sebegini, Tapi hasilnya? "SENDIRI MAU INGATLAH". O woo woo! ini bukan nak memburuk-burukkan program lain. Tujuan kami hanya 1, nak memberi peluang kepada sesiapa sahaja merasa kesenangan. "Every One Can Rich" (pinjam sikit la slogan Air Asia tu)
         
        AMBIL PERHATIAN!
        Bukan semua dapat menukar paradigma kearah keusahawanan. Tapi jika anda menjadikan Datuk Tony Fernandes sebagai idola ha… apalagi jadilah salah seorang usahawan internet sepertinya yang menjual air ticket melalui internet. Di dalam perniagaan ini anda tidak perlu menjual produk yang dapat dilihat dan dipakai tetapi sebaliknya anda
        "MENJUAL PERKHIDMATAN". Perkhidmatan ini tiada kena mengena dengan mengambil deposit orang perseorangan yang diharamkan oleh kerajaan Malaysia, yang perlu dilakukan hanyalah mempromosikan perkhidmatan ini. Tiada unsur-unsur paksaan dan diperniagakan dengan rela hati.
         
        BAGAIMANA PROGRAM INI MEMBUAHKAN HASIL?
        Saya akan terangkan bagaimana program ini beroperasi dan yang lebih penting kenapa ia beroperasi sebegitu. Saya pasti, jika anda mengikuti petunjuk-petunjuk yang telah diatur dalam risalah ini, anda akan mula menerima hasilnya masyaallah masyuk…masyuk…. Anggaplah program ini sebagai satu peluang keemasan yang sukar dilepaskan.
         
        Petunjuk pertama
        Masukkan atau Transfer melalui Maybank2u @ Transfer melalui mesin ATM @ Bank in guna mesin cash @ Bank in di kaunter sebanyak RM3 kepada setiap peserta (lihat senarai nama-nama peserta)
        Peserta no "0" tidak perlu lagi sumbangan kerana sudah terkeluar)
         
        SENARAI NAMA-NAMA PESERTA
        NO
        NAMA PESERTA TERDAHULU
        BANK
        NO AKAUN
        JUMLAH
        0
        Razima bt Moksin
        Maybank
        1040 8507 9900
        RM3.00
        NO
        NAMA PESERTA
        BANK
        NO AKAUN
        JUMLAH
        1
        Animah binti Bistari
        Maybank
        1624 9604 8608
        RM3.00
        2
        Nor adlina binti Saa
        Maybank
        1120 8036 9433
        RM3.00
        3
        Aminah binti Hussin
        Maybank
        1510 6114 1215
        RM3.00
        4
        Androw bin Salamat
        Maybank
        1624 9608 5281
        RM3.00
        5
        Mazlina binti Suparm
        Maybank
        1124 9106 4098
        RM3.00
         
        Setelah anda tranfer wang kepada peserta-peserta diatas (no 1 sehingga no 5). Olahkan carta diatas,Taip pula nama & akaun anda pada kedudukan no-5, manakala peserta no-5 berganjak kenombor 4, peserta no-4 berganjak kenombor 3, peserta no-3 berganjak kenombor 2, peserta no-2 berganjak ke nombor 1 dan Setelah anda peserta no-1 berganjak ke nombor 0 (yakni secara otomatik terkeluar dari carta)
         
        Petunjuk kedua
        Bagi sumbangan melalui Maybank2u anda perlu print screen logout summary selepas membuat bayaran. PASTEkan didalam program Paint (Start-> Accessories->Paint) dan save, Kemudian attachkan file tersebut sebagai bukti pembayaran manakala sumbangan melalui mesin ATM @ Bank in guna mesin cash @ Bank in di kaunter , resit-resit tersebut hendaklah diSCAN dan dilampirkan bagi meyakinkan peserta lain bahawa anda telah dengan jujurnya membuat pembayaran kepada peserta dahulu. (Jangan main tipu ya.. dosa tau!).
         
        Petunjuk ketiga
        Promosikan risalah ini, boleh dibuat olahan jika perlu, hantarlah keseberapa banyak ruang pengiklanan yang terdapat di internet seperti yang anda lihat saban hari.
         
        Petunjuk keempat
        Harap bersabar menunggu akaun anda dipenuhi wang, sabar itu ½ daripada iman. Insyaallah akan ada laba yang lebih besar jika, sentiasa yakin dengan apa yang anda lakukan. War-warkanlah program ini tanpa rasa jemu dan putus asa. Semakin ramai yang memberi sambutan kepada program ini, maka semakin bengkaklah poket anda.
         
        POTENSI PENDAPATAN BAGI 15 PESERTA
        15x3 = RM45.00
        15x15x3 = RM675.00
        15X15X15X3 = RM10,125.00
        15X15X15X15X3 = RM151,875.00
        15X15X15X15X15X3 = RM2,278,125.00
         
        Sekiranya hanya 0.5% dari usaha anda berjaya, anda akan memperolehi keuntungan sebanyak RM11,390.63 dan diikuti dengan % keuntungan yang ditunjukan dibawah. Itu 0.5%, kalau lebih camno? Dah tontulah "Pakcik kayo…kayo…kayo"
         
        Peratusan Keuntungan
        PERATUS
        KEUNTUNGAN YANG BAKAL DIPEROLEHI
        0.5%
        RM11,390.63
        1%
        RM22,781.25
        10%
        RM227,812.50
        25%
        RM569,531.25
        50%
        RM1,139,062.50
        75%
        RM1,708,593.75
        100%
        RM2,278,125.00
         
        CARA-CARA MENGIKLANKAN PROGRAM INI

        Bagaimana Untuk Mengiklankan Ke News Group? Melalui newsgroup iaitu laman-laman web yang mengandungi diskusi, forum / message board, anda boleh mendapat keuntungan tanpa mengenali / mengetahui siapa yang telah membaca risalah anda. Walaupun ia tidak selamat dari segi security kerana anda tidak mampu mengawal usahawan bawahan anda, tetapi anda boleh menyebarkan risalah anda kepada beribu-ribu orang dalam satu masa.
         
        Beberapa news groups sebagai panduan pengiklanan
        on_line_associates_group@yahoogroups.com, pahang@yahoogroups.com, pandaimainpandaisimpan@yahoogroups.com, pandaimakanpandaisimpan@yahoogroups.com, party_seks@yahoogroups.com, pas-network@yahoogroups.com, payudara_besar@yahoogroups.com, pelakon@yahoogroups.com, pemuda-keadilan@yahoogroups.com, perempuan_melayu_terakhir@yahoogroups.com, perniagaan_melayu@yahoogroups.com, perniagaan_melayuberjaya@yahoogroups.com, puteritaik@yahoogroups.com, qualityproducts@yahoogroups.com, ruang_iklan_percuma@yahoogroups.com, sehatbersama@yahoogroups.com, seksi_bollywood@..., seksmelayubogel@yahoogroups.com, senyum_dara@yahoogroups.com, sex@yahoogroups.com, sexysuraya@yahoogroups.com, skandal_gadismelayu@yahoogroups.com, skandal_melayu@yahoogroups.com, skandalartis@yahoogroups.com, supremeringgit@yahoogroups.com, surirumah@yahoogroups.com, uitm-melaka@yahoogroups.com,
        usahawan_cyberia@yahoogroups.com,
         
        INFORMASI PENTING
        Anda tidak perlu menaip semula
        risalah ini, anda hanya perlu pilih menu
        EDIT-SELECT ALL untuk memilih seluruh risalah & kemudian pilih menu EDIT-Copy untuk menyalin risalah anda.

        Klik
        Compose new message dan PASTE utk meyalin risalah asal. Kemudian editkan risalah asal dengan mengisi maklumat anda dan menganjakkan usahawan-usahawan awal.

        Isikan Subject dan Save as Draft, bagi memudahkan anda untuk membuat promosi dimasa akan datang
        Pergi ke
        folder DRAFT buka risalah yg telah anda save sebelum ini dan hantarkan ke forum-forum dibawah dan diskusi-diskusi lain . Anda juga mungkin dikehendaki untuk mendaftar diri pada laman web tersebut, tidak mengapa kerana anda hanya mahu menyebarkan kepada mereka yang ingin mencari sumber kewangan yang sah dan anda hanya menjalankan tugas anda. Jadi, daftarkan sahaja setelah memastikan yang program tersebut tiada mengenakan sebarang bayaran
         
        AMACAM ADA MINAT TAK?
        Kalau terasa –rasa nak cium wanginya baunya RM tu….Apa kata anda ulangi petunjuk-petunjuk di atas. Setiap message yang dihantar akan mengambil masa kira-kira beberapa saat untuk muncul di skrin anda. Lebih banyak anda iklankan di message board dsb lebih banyak fulus yang akan
        masyuk! Sonangkan?
         
        kalau mati yang di cari, mati itulah yang datang
        tetapi jika, kesenangan yang dicari, kesenangan itulah yang datang.
        Orang yang berjaya tidak akan pernah berputus asa,
        Orang yang berputus asa tidak pernah mencium aura berjaya
         
         
         
         
         
        "Jangan pandang belakang, jalan mesti kedepan"
        "Selamat maju dan terus maju"
         
        SILA ABAIKAN RISALAH INI JIKA TIDAK MENYERTAKAN SEBARANG ATTACHMENT
        SEBAGAI BUKTI PENYERTAAN
         
        wassalam.

        Send instant messages to your online friends http://uk.messenger.yahoo.com

       • yahoo m'sia
        OPS! ADAKAH ANDA MAHU DI CHOP SEBAGAI MEMBAZIR WAKTU DENGAN MEMBACA EMAIL TANPA SEBARANG KEUNTUNGAN $ $,$$$,$$$,$$ ? JOM..... BACA RISALAH
        Message 7 of 9 , Aug 3, 2007
        • Pepatah juga ada menyatakan,
         OPS!
         ADAKAH ANDA  MAHU DI "CHOP" SEBAGAI MEMBAZIR WAKTU DENGAN MEMBACA EMAIL TANPA SEBARANG KEUNTUNGAN  $ $,$$$,$$$,$$ ?
         JOM..... BACA RISALAH INI.......................................................
          
         "Assalammualaikum waramatullahi wabarakatuh"
         dan doa kesejahteraan untuk pelawat-pelawat yang dihormati
          
         AL-HAMDULLILLAH SYUKUR!
         Sudi juga anda membaca terus risalah ini. Pujilah diri sendiri kerana telah membuat keputusan paling bijak untuk meneliti @ memilih program ini sebagai wadah untuk memulakan perniagaan, meningkatkan ekonomi dan memantapkan pendapatan.
          
         KENAPA ADANYA PROGRAM SEBEGINI?
         Nah! Jawapan begitu mudah...saya namakan sahaja Program ini sebagai
         "PROGRAM SEMPOI TAPI EFEKTIF". Kenapa SEMPOI TAPI EFEKTIF? Kerana perniagaan ini dilakukan secara sempoi, bila-bila masa tak kira waktu. Tiada tekanan, tidak perlu tergesa-gesa, tiada date-line, tiada kesesakkan lalu lintas dan macam-macam hal lagi yang megusutkan kepala. Kita CEO Kitalah perkerja. Yang penting "MASYUK". Jika sesebuah program bermodal besar, tentu anda akan berfikir 100x @ 1000x untuk menyertai. "Entah ya entahkan tidak" perniagaan itu. Tapi jika modalnya alahhhh ciput seperti ini. Tentu tak salah kalau mencuba. Ya tak?. Kalau tak sukses perniagaan ini, apalah sangat RM15.00 tu kan? Tapi mintak-mintak janganlah. Awas! ini bukan laman web yang memberitahu anda untuk "cepat kaya dan cepat bergaya". Ini adalah laman web untuk merealisasikan impian anda, Segala benda yang diangan-angankan insyallah akan datang didepan mata. Disamping itu wang tersebut bolehlah disimpan untuk hari tua atau digunakan pada waktu-waktu terdesak.
          
         MATLAMAT PROGRAM "PROGRAM SEMPOI TAPI EFEKTIF".
         Ini tentulah tidak lain tidak bukan hanya untuk membantu dan memberi peluang menambah pendapatan tambahan tanpa batasan. Program ini betul-betul menjimatkan masa, tenaga, petrol, sampul surat, gam, steam dan dakwat. Program ini diniagakan diinternet sepenuhnya. Ini termasuklah urusan pengiklanan dan lain-lain. Dengan tidak sengaja akan lahirlah lebih ramai orang yang celik komputer. Program ini boleh diniagakan oleh segenap lapisan masyarakat, termasuk para pelajar, suri rumah tangga, perkerja swasta, kerajaan ataupun apa saja kedudukan seseorang itu (tapi kalau dah millionair takyah le join sekaki, bagi chance orang lain pulak). Bagi yang kaki Cyber café lagilah digalakkan menyertai program ini. Kenapa? Caj 1jam = RM2.50, 2jam = RM5.00 akan dikenakan oleh tokey Cyber Café bagi melayari internet, tu pun untuk chatting, balas email dan tenguk-tenguk benda yang tak berfaedah. Apa salahnya tambah RM15.00 untuk join program ni. Ajaklah kawan-kawan yang lain berniaga. Lagi ramai yang join lagi cepatlah fulus masyuk! Orang-orang Cina kata "wa tolong lu, lu tolong gua".
         Masa tu……. tak payah petik jari, awek dah tentu mariiiiiiiiiiiii
         Program ini memang khas di ilhamkan bagi membendung budaya:
         Meminta sedekah, melepak, menjadi peragut, mencuri, berangan-angan, bermalas-malasan dan yang seangkatan dengannya. Ubahlah mentaliti supaya kehidupan anda lebih terancang dan terjamin dimasa depan.
          
         CUBALAH PERCAYA!
         "Kalau kita ingin melihat perubahan pada diri kita, jadilah perubahan yang kita inginkan, kerana tiada orang yang gagal dalam kehidupan, melainkan dia memilih untuk mencapai gagal dan kegagalan yang sebenar adalah kegagalan mencuba sesuatu seperti program ini.
         Barangsiapa yang tiada berupaya menghasilkan wang walau sesen pun menerusi internet, sedangkan mereka memasukinya saban hari, maka, sesungguhnya mereka tergolong di kalangan orang-orang yang rugi"
          
         KENAPA MAHU BERFIKIR LAGI? MAHAL SANGAT KE RM15.00 NI?
         Tidak akan ada duit yang jatuh bergolek-golek dari langit. Tidak rugi mana hanya dengan seciput RM15.00 untuk memulakan perniagaan ini. Jika duit sekecil ini diniagakan kepada program ini, insyaallah akan mendapat keuntungan yang berterusan. Apalah sangat dengan WANG RM15.00 nak ajak aweks dating pun tidak mencukupi. Tapi! Jika kita bersikap ingin mencuba dan sentiasa berkerja keras insyaallah, satu hari nanti aweks tu jadi milik anda siapa tahu?
          
         CONTOHILAH KEJAYAAN ORANG LAIN
         Tenguk sahajalah Datuk Tony Fernandes Chief Executive Of Air Asia, dia ni betul-betul pandai buat duit. Harga tiket kapal terbangnya MURAH GILERR, penerbangan lain mana berani buat seperti dia. Tetapi syarikat dia mendapat keuntungan besar!. Kenapa dia untung besar? Jawabnya mudah aje, SEBAB TIKET MURAH so, EVERY ONE CAN FLY. Jadi jika anda ingin mulakan perniagaan ambillah contoh Datuk Tony Fernandes ni. Mulakan dengan perniagaan yang murah sebegini, Tapi hasilnya? "SENDIRI MAU INGATLAH". O woo woo! ini bukan nak memburuk-burukkan program lain. Tujuan kami hanya 1, nak memberi peluang kepada sesiapa sahaja merasa kesenangan. "Every One Can Rich" (pinjam sikit la slogan Air Asia tu)
          
         AMBIL PERHATIAN!
         Bukan semua dapat menukar paradigma kearah keusahawanan. Tapi jika anda menjadikan Datuk Tony Fernandes sebagai idola ha… apalagi jadilah salah seorang usahawan internet sepertinya yang menjual air ticket melalui internet. Di dalam perniagaan ini anda tidak perlu menjual produk yang dapat dilihat dan dipakai tetapi sebaliknya anda
         "MENJUAL PERKHIDMATAN". Perkhidmatan ini tiada kena mengena dengan mengambil deposit orang perseorangan yang diharamkan oleh kerajaan Malaysia, yang perlu dilakukan hanyalah mempromosikan perkhidmatan ini. Tiada unsur-unsur paksaan dan diperniagakan dengan rela hati.
          
         BAGAIMANA PROGRAM INI MEMBUAHKAN HASIL?
         Saya akan terangkan bagaimana program ini beroperasi dan yang lebih penting kenapa ia beroperasi sebegitu. Saya pasti, jika anda mengikuti petunjuk-petunjuk yang telah diatur dalam risalah ini, anda akan mula menerima hasilnya masyaallah masyuk…masyuk…. Anggaplah program ini sebagai satu peluang keemasan yang sukar dilepaskan.
          
         Petunjuk pertama
         Masukkan atau Transfer melalui Maybank2u @ Transfer melalui mesin ATM @ Bank in guna mesin cash @ Bank in di kaunter sebanyak RM3 kepada setiap peserta (lihat senarai nama-nama peserta)
         Peserta no "0" tidak perlu lagi sumbangan kerana sudah terkeluar)
          
         SENARAI NAMA-NAMA PESERTA
         NO
         NAMA PESERTA TERDAHULU
         BANK
         NO AKAUN
         JUMLAH
         0
         Razima bt Moksin
         Maybank
         1040 8507 9900
         RM3.00
         NO
         NAMA PESERTA
         BANK
         NO AKAUN
         JUMLAH
         1
         Animah binti Bistari
         Maybank
         1624 9604 8608
         RM3.00
         2
         Nor adlina binti Saa
         Maybank
         1120 8036 9433
         RM3.00
         3
         Aminah binti Hussin
         Maybank
         1510 6114 1215
         RM3.00
         4
         Androw bin Salamat
         Maybank
         1624 9608 5281
         RM3.00
         5
         Mazlina binti Suparm
         Maybank
         1124 9106 4098
         RM3.00
          
         Setelah anda tranfer wang kepada peserta-peserta diatas (no 1 sehingga no 5). Olahkan carta diatas,Taip pula nama & akaun anda pada kedudukan no-5, manakala peserta no-5 berganjak kenombor 4, peserta no-4 berganjak kenombor 3, peserta no-3 berganjak kenombor 2, peserta no-2 berganjak ke nombor 1 dan Setelah anda peserta no-1 berganjak ke nombor 0 (yakni secara otomatik terkeluar dari carta)
          
         Petunjuk kedua
         Bagi sumbangan melalui Maybank2u anda perlu print screen logout summary selepas membuat bayaran. PASTEkan didalam program Paint (Start-> Accessories->Paint) dan save, Kemudian attachkan file tersebut sebagai bukti pembayaran manakala sumbangan melalui mesin ATM @ Bank in guna mesin cash @ Bank in di kaunter , resit-resit tersebut hendaklah diSCAN dan dilampirkan bagi meyakinkan peserta lain bahawa anda telah dengan jujurnya membuat pembayaran kepada peserta dahulu. (Jangan main tipu ya.. dosa tau!).
          
         Petunjuk ketiga
         Promosikan risalah ini, boleh dibuat olahan jika perlu, hantarlah keseberapa banyak ruang pengiklanan yang terdapat di internet seperti yang anda lihat saban hari.
          
         Petunjuk keempat
         Harap bersabar menunggu akaun anda dipenuhi wang, sabar itu ½ daripada iman. Insyaallah akan ada laba yang lebih besar jika, sentiasa yakin dengan apa yang anda lakukan. War-warkanlah program ini tanpa rasa jemu dan putus asa. Semakin ramai yang memberi sambutan kepada program ini, maka semakin bengkaklah poket anda.
          
         POTENSI PENDAPATAN BAGI 15 PESERTA
         15x3 = RM45.00
         15x15x3 = RM675.00
         15X15X15X3 = RM10,125.00
         15X15X15X15X3 = RM151,875.00
         15X15X15X15X15X3 = RM2,278,125.00
          
         Sekiranya hanya 0.5% dari usaha anda berjaya, anda akan memperolehi keuntungan sebanyak RM11,390.63 dan diikuti dengan % keuntungan yang ditunjukan dibawah. Itu 0.5%, kalau lebih camno? Dah tontulah "Pakcik kayo…kayo…kayo"
          
         Peratusan Keuntungan
         PERATUS
         KEUNTUNGAN YANG BAKAL DIPEROLEHI
         0.5%
         RM11,390.63
         1%
         RM22,781.25
         10%
         RM227,812.50
         25%
         RM569,531.25
         50%
         RM1,139,062.50
         75%
         RM1,708,593.75
         100%
         RM2,278,125.00
          
         CARA-CARA MENGIKLANKAN PROGRAM INI

         Bagaimana Untuk Mengiklankan Ke News Group? Melalui newsgroup iaitu laman-laman web yang mengandungi diskusi, forum / message board, anda boleh mendapat keuntungan tanpa mengenali / mengetahui siapa yang telah membaca risalah anda. Walaupun ia tidak selamat dari segi security kerana anda tidak mampu mengawal usahawan bawahan anda, tetapi anda boleh menyebarkan risalah anda kepada beribu-ribu orang dalam satu masa.
          
         Beberapa news groups sebagai panduan pengiklanan
         on_line_associates_group@yahoogroups.com, pahang@yahoogroups.com, pandaimainpandaisimpan@yahoogroups.com, pandaimakanpandaisimpan@yahoogroups.com, party_seks@yahoogroups.com, pas-network@yahoogroups.com, payudara_besar@yahoogroups.com, pelakon@yahoogroups.com, pemuda-keadilan@yahoogroups.com, perempuan_melayu_terakhir@yahoogroups.com, perniagaan_melayu@yahoogroups.com, perniagaan_melayuberjaya@yahoogroups.com, puteritaik@yahoogroups.com, qualityproducts@yahoogroups.com, ruang_iklan_percuma@yahoogroups.com, sehatbersama@yahoogroups.com, seksi_bollywood@..., seksmelayubogel@yahoogroups.com, senyum_dara@yahoogroups.com, sex@yahoogroups.com, sexysuraya@yahoogroups.com, skandal_gadismelayu@yahoogroups.com, skandal_melayu@yahoogroups.com, skandalartis@yahoogroups.com, supremeringgit@yahoogroups.com, surirumah@yahoogroups.com, uitm-melaka@yahoogroups.com,
         usahawan_cyberia@yahoogroups.com,
          
         INFORMASI PENTING
         Anda tidak perlu menaip semula
         risalah ini, anda hanya perlu pilih menu
         EDIT-SELECT ALL untuk memilih seluruh risalah & kemudian pilih menu EDIT-Copy untuk menyalin risalah anda.

         Klik
         Compose new message dan PASTE utk meyalin risalah asal. Kemudian editkan risalah asal dengan mengisi maklumat anda dan menganjakkan usahawan-usahawan awal.

         Isikan Subject dan Save as Draft, bagi memudahkan anda untuk membuat promosi dimasa akan datang
         Pergi ke
         folder DRAFT buka risalah yg telah anda save sebelum ini dan hantarkan ke forum-forum dibawah dan diskusi-diskusi lain . Anda juga mungkin dikehendaki untuk mendaftar diri pada laman web tersebut, tidak mengapa kerana anda hanya mahu menyebarkan kepada mereka yang ingin mencari sumber kewangan yang sah dan anda hanya menjalankan tugas anda. Jadi, daftarkan sahaja setelah memastikan yang program tersebut tiada mengenakan sebarang bayaran
          
         AMACAM ADA MINAT TAK?
         Kalau terasa –rasa nak cium wanginya baunya RM tu….Apa kata anda ulangi petunjuk-petunjuk di atas. Setiap message yang dihantar akan mengambil masa kira-kira beberapa saat untuk muncul di skrin anda. Lebih banyak anda iklankan di message board dsb lebih banyak fulus yang akan
         masyuk! Sonangkan?
          
         kalau mati yang di cari, mati itulah yang datang
         tetapi jika, kesenangan yang dicari, kesenangan itulah yang datang.
         Orang yang berjaya tidak akan pernah berputus asa,
         Orang yang berputus asa tidak pernah mencium aura berjaya
          
          
          
          
          
         "Jangan pandang belakang, jalan mesti kedepan"
         "Selamat maju dan terus maju"
          
         SILA ABAIKAN RISALAH INI JIKA TIDAK MENYERTAKAN SEBARANG ATTACHMENT
         SEBAGAI BUKTI PENYERTAAN
          
         wassalam.

         Send instant messages to your online friends http://uk.messenger.yahoo.com

         Your message has been successfully submitted and would be delivered to recipients shortly.
         Pepatah juga ada menyatakan,