Loading ...
Sorry, an error occurred while loading the content.

Re: [solectria_ev] Re: Com Port

Expand Messages
  • Wolf
    Also, make a note of which USB port the adapter is in. If you plug it into another USB port, it will go back to com 5 or 6. ... [Non-text portions of this
    Message 1 of 11 , Mar 5 9:47 AM
    • 0 Attachment
      Also, make a note of which USB port the adapter is in.

      If you plug it into another USB port, it will go back to com 5 or 6.
      On Mar 5, 2013 7:23 AM, "russell_fauver" <russell_fauver@...> wrote:

      > **
      >
      >
      >
      > Thanks! That fixed it. Vista had it set up on Com 5.
      >
      > Russell
      >
      > --- In solectria_ev@yahoogroups.com, Wolf wrote:
      > >
      > > Plug in the USB to serial adapter.
      > >
      > > Go to device manager.
      > > Click advanced properties on the comm port.
      > >
      > > Change it to comm 1.
      > >
      > > Windows likes to default USB to serial adapters on comm 6 for some odd
      > > reason...
      > > On Mar 4, 2013 7:20 PM, "Dexion" wrote:
      > >
      > > > **
      > > >
      > > >
      > > > Same hardware and machine but with Windows 7 I couldn't get it to work
      > > > with either cable
      > > >
      > > > Sent from my iPad
      > > >
      > > > On Mar 4, 2013, at 8:19 PM, Dexion dexion111@...> wrote:
      > > >
      > > > > Take 2 has it ever worked with that laptop and that adapter I have
      > an XP
      > > > machine that works fine with a serial cable but does not work the USB
      > > > adapter
      > > > >
      > > > > Sent from my iPad
      > > > >
      > > > > On Mar 4, 2013, at 8:16 PM, "russell_fauver" russell_fauver@...>
      > > > wrote:
      > > > >
      > > > > > Howdy, I've been having trouble getting my Vista laptop to talk to
      > the
      > > > NLG4 charger. All I have is USB ports so I bought this adapter
      > > >
      > http://www.tigerdirect.com/applications/SearchTools/item-details.asp?EdpNo=2145403anddownloaded the driver from the mfg website. I plug the cord in with the
      > > > charger running and try monlog_e I get a message that says no com 1
      > found
      > > > then it'll try again looking for com 2 but still nothing then it times
      > out.
      > > > > >
      > > > > > Any suggestions? I mean besides dumping Vista for a better OS.
      > > > > >
      > > > > > Russell
      > > > > >
      > > > > >
      > > > >
      > > > > [Non-text portions of this message have been removed]
      > > > >
      > > > >
      > > >
      > > > [Non-text portions of this message have been removed]
      > > >
      > > >
      > > >
      > >
      > >
      > > [Non-text portions of this message have been removed]
      > >
      >
      >
      >


      [Non-text portions of this message have been removed]
    • russell_fauver
      thanks for the heads up.
      Message 2 of 11 , Mar 5 10:39 AM
      • 0 Attachment
        thanks for the heads up.

        --- In solectria_ev@yahoogroups.com, Wolf <wolf@...> wrote:
        >
        > Also, make a note of which USB port the adapter is in.
        >
        > If you plug it into another USB port, it will go back to com 5 or 6.
        > On Mar 5, 2013 7:23 AM, "russell_fauver" <russell_fauver@...> wrote:
        >
        > > **
        > >
        > >
        > >
        > > Thanks! That fixed it. Vista had it set up on Com 5.
        > >
        > > Russell
        > >
        > > --- In solectria_ev@yahoogroups.com, Wolf wrote:
        > > >
        > > > Plug in the USB to serial adapter.
        > > >
        > > > Go to device manager.
        > > > Click advanced properties on the comm port.
        > > >
        > > > Change it to comm 1.
        > > >
        > > > Windows likes to default USB to serial adapters on comm 6 for some odd
        > > > reason...
        > > > On Mar 4, 2013 7:20 PM, "Dexion" wrote:
        > > >
        > > > > **
        > > > >
        > > > >
        > > > > Same hardware and machine but with Windows 7 I couldn't get it to work
        > > > > with either cable
        > > > >
        > > > > Sent from my iPad
        > > > >
        > > > > On Mar 4, 2013, at 8:19 PM, Dexion dexion111@> wrote:
        > > > >
        > > > > > Take 2 has it ever worked with that laptop and that adapter I have
        > > an XP
        > > > > machine that works fine with a serial cable but does not work the USB
        > > > > adapter
        > > > > >
        > > > > > Sent from my iPad
        > > > > >
        > > > > > On Mar 4, 2013, at 8:16 PM, "russell_fauver" russell_fauver@>
        > > > > wrote:
        > > > > >
        > > > > > > Howdy, I've been having trouble getting my Vista laptop to talk to
        > > the
        > > > > NLG4 charger. All I have is USB ports so I bought this adapter
        > > > >
        > > http://www.tigerdirect.com/applications/SearchTools/item-details.asp?EdpNo=2145403anddownloaded the driver from the mfg website. I plug the cord in with the
        > > > > charger running and try monlog_e I get a message that says no com 1
        > > found
        > > > > then it'll try again looking for com 2 but still nothing then it times
        > > out.
        > > > > > >
        > > > > > > Any suggestions? I mean besides dumping Vista for a better OS.
        > > > > > >
        > > > > > > Russell
        > > > > > >
        > > > > > >
        > > > > >
        > > > > > [Non-text portions of this message have been removed]
        > > > > >
        > > > > >
        > > > >
        > > > > [Non-text portions of this message have been removed]
        > > > >
        > > > >
        > > > >
        > > >
        > > >
        > > > [Non-text portions of this message have been removed]
        > > >
        > >
        > >
        > >
        >
        >
        > [Non-text portions of this message have been removed]
        >
      Your message has been successfully submitted and would be delivered to recipients shortly.