Loading ...
Sorry, an error occurred while loading the content.

Re: No RF Output from RXTX

Expand Messages
  • richard.lawn@ymail.com
    TNX Robby I ll give it a try. Rick
    Message 1 of 7 , Mar 15, 2013
    • 0 Attachment
      TNX Robby I'll give it a try.
      Rick

      --- In softrock40@yahoogroups.com, "R. R. (Robby) Robson" <rrrobson@...> wrote:
      >
      > If you suspect the SDR Software settings, try IQGEN and see what its output
      > will do for your RXTX
      > http://www.f4gkr.org/projects/iq-generator/
      >
      > On Fri, Mar 15, 2013 at 7:40 AM, richard.lawn@... <rjlawn@...>wrote:
      >
      > > **
      > >
      > >
      > > Tnx warren. I suppose I could also try AM. I think it's working too but I
      > > don't have it set up correctly.
      > > Rick
      > >
      > >
      > > --- In softrock40@yahoogroups.com, "warrenallgyer" <allgyer@> wrote:
      > > >
      > > > Hi Rick
      > > >
      > > > 0.009 VAC out of the computer sound card will not drive the RXTX. You
      > > should see about a volt on an AC voltmeter at this point. This indicates
      > > that your software setup is not generating a tone.
      > > >
      > > > I don't know PowerSDR at all. On HDSDR you should use the FM mode and
      > > move the TX PWR slider up to full output for testing as it generates a full
      > > power audio signal out.
      > > >
      > > > I think your RXTX may be ok. Just get tone out of your computer and you
      > > will likely be set.
      > > >
      > > > Warren Allgyer - W8TOD
      > > >
      > > > --- In softrock40@yahoogroups.com, "richard.lawn@" <rjlawn@> wrote:
      > > > >
      > > > > I could use some help in sorting out what is wrong with the transmit
      > > section of my Ensemble RXTX. In following the test section at the end of
      > > stage 10 build process I came up with the following measurements:
      > > > >
      > > > > Across R48 - 47mv
      > > > > Across R49 - 55.6 mv
      > > > > Grnd and test point E - 2.6 v
      > > > > Grnd and R35 hairpin - 10.87 v
      > > > > Grnd and R35 hairpin (PTT inactive) - 0 v
      > > > >
      > > > > I am using a gel cell for power.
      > > > >
      > > > > I also checked the output on the TX line from the headphone out of the
      > > soundcard to the RXTX and found only about .009 with PTT active (measuring
      > > tip to sleeve). I had hoped to calibrate but clearly this level is too low
      > > indicating that something is wrong.
      > > > >
      > > > > I've been using PowerSDR 2.4.4 and/or HDSDR in these initial tests as
      > > I cannot get Rocky to work with the internal laptop soundcard.
      > > > >
      > > > > I'd like to follow Warren's helpful series of check points but it
      > > seems I need a scope to do that and I don't have one.
      > > > >
      > > > > Where could the problem be? T3? I've checked continuity on T3 and all
      > > appears to be fine. Can I use an L/C meter to check with the coil in
      > > circuit? I hat to pull it if I don't have to and am just guessing.
      > > > >
      > > > > Advice as always appreciated.
      > > > >
      > > > > Rick
      > > > >
      > > >
      > >
      > >
      > >
      >
      >
      >
      > --
      > Cheers,
      > Robby
      >
      > Richard R. (Robby) Robson
      > LTC USA (RET)
      > www.wb5rvz.com
      > www.wb5rvz.org
      > www.rafino.org
      >
    • richard.lawn@ymail.com
      TNX Alan.....you can see by the message I just added that I ve determined that there is an issue with any sort of audio output under WIn7 on this Mac Laptop.
      Message 2 of 7 , Mar 15, 2013
      • 0 Attachment
        TNX Alan.....you can see by the message I just added that I've determined that there is an issue with any sort of audio output under WIn7 on this Mac Laptop. I'll see if I can find some Mac users. I do not have such troubles on other desktop Macs. Always something!
        Rick

        --- In softrock40@yahoogroups.com, "Alan" <alan4alan@...> wrote:
        >
        >
        > ----- Original Message -----
        > Subject: Re: [softrock40] Re: No RF Output from RXTX
        >
        >
        > >If you suspect the SDR Software settings, try IQGEN and see what its output
        > will do for your RXTX
        > http://www.f4gkr.org/projects/iq-generator/
        >
        >
        > That only uses the default soundcard.
        >
        > For one that allows you to select any card try IQOUT here http://www.m0kgk.co.uk/sdr/download.php
        >
        > 73 Alan G4ZFQ
        >
      Your message has been successfully submitted and would be delivered to recipients shortly.