Loading ...
Sorry, an error occurred while loading the content.
 
  • Back
  • About Group

  • Join Group
No activity in last 7 days

Group Description

Shqiperia ; Liste Informative Kombetare Shqiptare, synon ne nxitjen e atedhedashurise, tek te gjithe shqipetaret pa dallim Krahine, besmi dhe seksi. Me parimin : Me i nderuari nga ne eshte nacionalisti dhe ai qe i sherben me shume ceshtjes kombetare... Per kete jane te ftuar te gjithe shqiptaret kudo qe ndodhen qe te kontribojne ne rritjen e atedhedashurise nder shqiptar...
===============================

Bageti e Bujqesi (pjese)

O malet' e Shqiperise e ju o lisat' e gjate!
Fushat e gjera me lule, q'u kam nder ment dit' e nate!
Ju bregore bukuroshe e ju lumenjt' e kulluar!
cuka, kodra, brinja, gerxhe dhe pylle te gjelberuar!
Do te kendonj bagetine qe mbani ju e ushqeni,
O vendthit e bekuar, ju mendjen ma defreni.

Ti Shqiperi, me ep nder, me ep emrin shqiptar,
Zemren ti ma gatove plot me deshire dhe me zjarr.

Shqiperi, o mema ime, ndonese jam i merguar,
Dashurine tende kurre zemra s'e ka harruar.

Kur degjon zethin e s'emes qysh e le qengji kopene,
Blegerin dy a tri here edhe iken e merr dhene,
Edhe ne i prefshin udhen njezet a tridhjete vete,
E ta trembin, ay s'kthehet, po shkon ne mes si shigjete,
Ashtu dhe zemra ime me le ketu tek jam mua,
Vjen me vrap e me deshire aty ner viset e tua.
Tek buron ujet e ftohte edhe fryn veriu ne vere,
Tek mbin lulja me gas shume dhe me bukuri e m'ere,
Ku i fryn bariu xhurase,tek kullosin bagetija,
Ku merzen cjapi me zile, atje i kam mente e mija.
Atje lint diell' i qeshur edhe hena e gezuar,
Fat' i bardh' e miresija ne ate vent jane mbluar;
Nat'atje'shte tjatre nate edhe dita tjatre dite,
Ne pyjet' e gjelberuar, atje rrine perendite.

Mendje! merr fushat e malet, jashte, jashte nga qyteti,
Nga brengat, nga thashethemet, nga rremuja, nga rremeti...

Group Information

Group Settings

  • This is a restricted group.
  • Attachments are permitted.
  • Members cannot hide email address.
  • Not listed in Yahoo Groups directory.
  • Membership requires approval.
  • Messages require approval.
  • Message posting is disabled.

Message History