Loading ...
Sorry, an error occurred while loading the content.

Merkkivuoden kunniaksi

Expand Messages
 • OlaviS
  Seuraava teksti on peräisin Viri-lehden jaossa olevasta numerosta. VIRI= Sandvikenin Suomi-seuran jäsenlehti. Näin vieraskirjassa:   Datum:   Måndagen
  Message 1 of 2 , Sep 1, 2009
  • 0 Attachment
   Seuraava teksti on peräisin Viri-lehden jaossa olevasta numerosta.
   VIRI= Sandvikenin Suomi-seuran jäsenlehti.
   Näin vieraskirjassa:
    
   Datum:  
   Måndagen den 31 augusti 2009, 19:58:59

   Namn:  
   Jorma Heinonen

   E-post:  
   jorma.heinonen@...

   Nummer:  
   237

   VIHDOIN JA VIIMEIN
   Vihdoin ja viimein olemme saaneet suomalaisuuden patsaan niitten kymmenien- satojentuhansien Suomalaisten, (Finnien) kunniaksi ja muistolle jotka menehtyivät sotahullujen Ruotsin kuninkaitten aloittamissa sodissa. Muistoksi suomalaisen siviiliväestön joka menehtyi nälänhädässä ilman, että emämaa Ruotsi olisi tullut heidän avukseen..
   Nyt olemme vihdoinkin saaneet aivan ikioman suomalaisuudenpatsaan, mistä kiitos lankeaa kansalaisryhmän ruosuedustajille; Voitto Visuri, RSKL, Tuulikki Koivunen-Bylund, tuomiorovasti ja nykyinen piispa, Sinikka Bohlin, kansanedustaja, Elina Linna, kansanedustaja, Mark Levengood, kirjailija.
   Sydämmelliset kiitokseni heille. Heidän pyyteettömästä uhrivalmiudestaan ja tulisieluisesta taistelusta suomalaisuuden ja suomalaisten oikeuksien puolesta. Kiitos vielä kerran. Lupaan vetää joka Vappu SAP:n punaisen lipun Rapuvuoren 12 metriseen salkoon kiitokseksi tästä urotyöstänne. Kiitos.
   Patsas on sijoitettu ja pystytetty Valbon kauppakeskuksen Ikean edustalla olevaan liikenne-kehiöön.
   Patsas on monumentaalinen. Korkeutta sillä on 9 metriä betoniselta tukijalustalta lukien. Patsas on veistetty Rapuvuoren kuuluisasta punaisesta graniitista.
   Patsaan ylä, eli pääosa on veistetty Venetsiasta tuotettuun sinijuovaiseen marmoriin missä hyvin korostuvat suomalaisuuden tunnusomaiset värit sininen ja valkoinen. Ylinnä olevan kruunun jalokivet on työstetty Rapuvuoren uumenista louhitusta kivimateriaalista.
   Patsaasta onkin muodostunut vilkas pyhiinvaelluskohde nk. joomies-lahkolaisille.
    
   RUOSULIPPU
   Olen saanut monia kyselyjä, että eikö olisi aika saada myös oma ruosulippukin nyt kun olemme saaneet Valbohon aivan ikioman suomalaisuuden patsaankin.
   Nyt on asia kuitenkin siltä pohjalta arvon lukijat, että V.Visuri on hylännyt tehdyt lippuehdotukset. Ne olivat hänen mielestään liian haaleita ja värittömiä.
   Voitto totesi myös, että SAP:n lippu on kauttaaikojen ollut Ruosujen lippuna. Senpävuoksi ei ole mitään syytä sitä nytkään vaihtaa. SAP:n punainenlippu saa jatkossakin olla ylvään punaisena näyttämässä tietä kohti lopullista suomalaisuuden päätösasemaa. Hautausmaata.
    
   Kuten tunnettua on RSKL-Folksam ja Fonus ovat kaikki hautausalan yrittäjiä ja heillä on keskeinen yhteistyö ja avunanto-sopimus mainitulla sektorilla.

   Jorma Heinonen (lähemmin Viri Nr:3-09 tulee ”ulos” tälläviikolla)   __________________________________________________________
   Går det långsamt? Skaffa dig en snabbare bredbandsuppkoppling.
   Sök och jämför priser hos Kelkoo.
   http://www.kelkoo.se/c-100015813-bredband.html?partnerId=96914325

   [Non-text portions of this message have been removed]
  Your message has been successfully submitted and would be delivered to recipients shortly.