Loading ...
Sorry, an error occurred while loading the content.
 

17-19 v nuori Suomeen 1-2 kuukaudeksi

Expand Messages
 • perheenaitietelasuomesta
  Hei kaikki! Olen neljän teinin äiti Etelä-Suomesta. Etsin esimerkiksi lukion jälkeistä välivuotta viettävää tai vasta myöhemmin syksyllä opintojaan
  Message 1 of 1 , Aug 1 4:56 AM
   Hei kaikki!

   Olen neljän teinin äiti Etelä-Suomesta. Etsin esimerkiksi lukion jälkeistä välivuotta viettävää tai vasta myöhemmin syksyllä opintojaan jatkavaa 17-19 v ruotsinsuomalaista nuorta, joka haluaisi tulla perheeseemme asumaan perheenjäsenenä 1-2 kuukaudeksi elokuusta alkaen ja opettamaan asumista ja ylläpitoa vastaan nuorillemme (yksi oppilas kerrallaan) pari tuntia päivässä ruotsin kieltä. Samalla hänellä olisi tilaisuus oppia itse suomea ja tutustua suomalaiseen elämänmenoon keskikokoisessa suomalaiskaupungissa. Uskoisin myös, että poikamme lukio, joka sijaitsee muutaman sadan metrin päässä kotoamme, olisi valmis ottamaan nuoren kuuntelu/vaihto-oppilaaksi, mutta en ole vielä puhunut asiasta koulun kanssa.

   Haluamme panostaa ruotsin kielen oppimiseen erityisesti siksi, että perheemme asuu talvet ulkomailla ja olemme todenneet, että ruotsin kielen opiskelu ulkomailta käsin on vaikeaa, kun paikallinen kieli ja englanti painavat päälle. Siksi olemme suunnitelleet, että panostaisimme syksyn aikana ruotsin opiskeluun niin, ettei oppikirjoja tarvitse ottaa lainkaan mukaan talveksi vaan kaikki kokeet ym tulisi suoritettua etukäteen.

   Vanhin tyttäremme (19 v) osallistuu syyskuussa ruotsin ylioppilaskokeeseen. Lukion toisella aloittava poikamme (17 v) suorittaa yhden lukiokurssin ensimmäisellä ja toisella jaksolla ja hyötyisi läksyjen ym tekemisestä ja kokeisiin lukemisesta yhdessä. 15 v tyttömme on lukenut ruotsia peruskoulun yläasteella kaksi vuotta ja nyt peruskoulun viimeisellä luokalla olisi tarkoitus suorittaa koko vuoden oppimäärä loppuun marraskuun puoliväliin mennessä. Nuorin tytär (13 v) vasta aloittaa ruotsin opiskelun ja toivoisin hänen ehtivän suorittaa koko 7. luokan oppimäärän marraskuun puoliväliin mennessä.

   Olemme tavallinen suomalainen perhe, jossa harrastetaan, käydään koulua ja tehdään työtä, riidellään ja tykätään ja eletään muutenkin suurella sydämellä. Asumme omakotitalossa pientaloalueella 2 km päässä kaupungin keskustasta. Koska yksi perheenjäsenemme on keliaakikko, pystymme vastaanottamaan myös gluteenitonta ruokavaliota tarvitsevan nuoren.

   Toivottavasti laitatte tietoa eteenpäin sopiviksi katsomillenne tahoille. Pystymme vastaanottamaan uuden perheenjäsenemme vaikka heti :)

   Kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä kirjoittamalla lyhyen esitelyn itsestään tätä tarkoitusta varten avaamaani osoitteeseen ruotsia.opettamaan@.... Vastausviestissä kerron tarkemmin perheestämme, sillä huomasin, että tänne kirjoitetut kirjoitukset ovat kaikkien netin käyttäjien luettavissa, enkä siksi halua tässä vaiheessa antaa yksityiskohtaisempia tietoja perheestämme. Ennen asioista sopimista juttelen mielelläni nuoren (sekä alaikäisen kyseessä ollessa myös vanhempien) kanssa puhelimessa tai Skypessä.

   Ottakaa rohkeasti yhteyttä ja viekää sanaa eteenpäin! Uskon, että kuukausi tai pari perheessämme voi olla meille kaikille ikimuistoinen ja rikastuttava kokemus.

   ruotsia.opettamaan@...
  Your message has been successfully submitted and would be delivered to recipients shortly.