Loading ...
Sorry, an error occurred while loading the content.

crucea

Expand Messages
 • s d
  Dragi prieteni, Cred ca este un moment potrivit sa ne amintim si sa pretuim jertfa depusa in Parlamentul Romaniei de catre cel care a fost deputatul si apoi
  Message 1 of 1 , Nov 29, 2006
  • 0 Attachment
   Dragi prieteni,
    
   Cred ca este un moment potrivit sa ne amintim si sa pretuim  jertfa depusa in Parlamentul Romaniei  de catre cel care a fost deputatul si apoi senatorul Ioan Alexandru pentru promovarea valorilor crestine in vremurile de dupa zdruncinarea regimului ateist comunist. In democratie politica si legile cetatii se fac in Parlament. Din pacate, in peisajul politic actual nu exista in Romania o forta si o docrina politica care sa sustina cu adevarat aceste valori fundamentale si nici oameni haruiti care sa devina varful de lance pentru promovarea lor.
   Vreau sa fac mentiunea ca simbolul religios pe care   Ioan Alexandru l-a promovat cu precadere in spatiul public ca fiind cel reprezentativ si totodata ocrotitor crestinilor a fost si este "Crucea mortii si a invierii" care ca sa-l citez: "va trebui sa ia locul de cinste de unde a fost izgonita de secera si ciocanul pricinuitoare de atatea suferinta si nedreptati sociale"
   Ca sa intelegem mai bine  sensul profund spiritual care sta la baza unor legi pe care astazi le percepem ca simple forme rituale am sa va redau mai jos cateva secvente din discursul deputatului  Ioan Alexandru din 25 iunie 1990 cu ocazia ivirii in Parlament a problemei "pe ce si pe cine juram":
    
   "Ca un jurământ să implice straturile cele mai profunde ale conştiinţei, ca martorul invocat în acele clipe solemne să devină nu numai partenerul ci şi dezvăluitorul adevarului, popoarele vechi şi apoi Europa creştină inclusiv ţara noastra au depus jurământ în faţa lui Dumnezeu. El cel ce singurul se jura numai pe sine însuşi, cum ne spune Biblia, întrucât nu există cineva mai mare decât El. Dumnezeu în Sfânta Treime Cel ce este isvorul şi izbăvitorul vieţii fiecăruia, în faţa Lui stă sau cade marturia conştiinţei noastre spre binele şi indreptarea fraţilor noştri.
   De aceea Europa dar şi America şi acum până adânc în Asia şi Africa jurământul se depune acolo unde populaţia este majoritar creştină pe Sfânta Scriptură şi pe cruce.
   Indiferent de convingerile personale ale unui lider politic ales de popor acesta se cuvine să se supună rânduielilor , pentru a dobândi investitura reală a bunei credinţe a celor mulţi, atingând cu dreapta sa cartea de căpătâi a neamului românesc cea în duhul căreia ne-am născut ca grai şi popor şi aceasta este Sfânta Scriptură asternută pe crucea morţii şi Învierii lui Iisus Hristos.
   Prea mari sunt jertfele ce au adus România la starea de faţă pentru a nu fi la înălţimea istoriei şi a împlini cele cuvenite mai ales în instituţia de frunte a ţării care este Parlamentul.
   Iar asupra tricolorului trebuie să se astearnă albastră aşa cum este înstelata de la Sf. Constantin Crucea aşa cum a fost întotdeauna.
   Aşa să ne ajute Dumnezeu !
   25 iunie 90
   Ioan Alexandru"
    
   Acest text se afla in cartea "Mai presus de moarte in Iubire"
   Cu speranta gasirii unui sponsor care sa o publice,
   Va doresc tot binele,
    
   Silviu Despa


   Access over 1 million songs - Yahoo! Music Unlimited.
  Your message has been successfully submitted and would be delivered to recipients shortly.