Loading ...
Sorry, an error occurred while loading the content.

Expand Messages
 • Nico.P. Pastramagiu
  Biserica Ortodoxa Romana va sarbatori Duminica parintilor si copiilor Imprimare E-mail Bucuresti, Romania/Romanian Global News vineri, 04 iunie 2010
  Message 1 of 1 , Jun 4, 2010
  • 0 Attachment

   Biserica Ortodoxa Romana va sarbatori Duminica parintilor si copiilor                Imprimare          E-mail

   Bucuresti, Romania/Romanian Global News  

   vineri, 04 iunie 2010

   Biserica Ortodoxa Romana va sarbatori la finele acestei saptamani, pe 6 iunie, Duminica parintilor si copiilor, transmite Romanian Global News, care citeaza Basilica. Conform unei hotarari din anul 2009 a Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane, prima duminica dupa 1 iunie este dedicata tuturor mamelor si tatilor care si-au crescut si isi educa urmasii in lumina credintei in Dumnezeu si copiilor acestora.

   Parintele lect. Dr. Gheorghe Holbea, de la Facultatea de Teologie Ortodoxa din Bucuresti, a declarat ca „copilul este o expresie a dragostei parintilor si el trebuie sa creasca in atmosfera de libertate, de bucurie si de dragoste. Pentru parinti este important de stiut ca prima vocatie este aceea a parintimii. Ei nu trebuie sa neglijeze si nu trebuie sa se ingrijeasca numai de cresterea materiala a copiilor, ci si de cresterea omului ce va urma sa devina din copil. Intotdeauna trebuie sa punem accentul pe cresterea omului dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu in familie, pentru ca familia este mica Biserica de acasa. Ea trebuie sa cultive dragostea, nobletea si sfintenia. Toate acestea se cultiva numai in atmosfera Bisericii, prin harul primit din Sfintele Taine ale Bisericii”. Duminica aceasta, de la ora 17.00, in Sala „Europa Christiana” din Palatul Patriarhiei, familiile preotilor din Capitala care au mai mult de patru copii vor primi daruri din partea Arhiepiscopiei Bucurestilor. Vor fi prezente la eveniment 19 familii de preoti si 97 de copii.

  Your message has been successfully submitted and would be delivered to recipients shortly.