Loading ...
Sorry, an error occurred while loading the content.
 

Fwd: in excursie la castelul Krivoklat

Expand Messages
 • Adrian Buta
  ... From: Camelia Isaic Date: 2010/4/24 Subject: in excursie la castelul Krivoklat To: Asociatia Romanilor In
  Message 1 of 1 , Apr 24, 2010


   ---------- Forwarded message ----------
   From: Camelia Isaic <cisaic@...>
   Date: 2010/4/24
   Subject: in excursie la castelul Krivoklat
   To: Asociatia Romanilor <info@...>


   In excursie la castelul Krivoklat
   Asociatia Romanilor din Republica Ceha va invita sa va bucurati de primavara alaturandu-va noua in excursie la Krivoklat in ziua de sambata, 8 mai 2010. Programul include o scurta drumetie si vizita castelului Krivoklat. Cei interesati sunt rugati sa confirme la adresa de email info@... pana in ziua de miercuri, 5 mai 2010. La aceeasi adresa ne puteti contacta in cazul in care aveti intrebari.
   Program
   8:45                        Punct de intalnire: Casa de bilete din gara Praha Hl. nadrazi
   9:04 - 10:25         Transport cu trenul Praha hl. nadrazi - Krivoklat, cu schimbare in statia Beroun
   11:00 - 12:10       Vizita castelului Krivoklat (traseul I - interioare)
   12:30 - 14:00       Masa la iarba verde in arealul sportiv Kolecko Krivoklat
   14:00 - 16:30       Drumetie in jurul castelului Krivoklat
   16:45 - 18:23       Transport cu trenul Krivoklat - Praha hl. nadrazi
   Detalii organizatorice
   Castelul Krivoklat
   Castelul Krivoklat este unul dintre cele mai renuminte din imprejurimile Pragai. Are o vechime de aproximativ 900 ani. Vizitarea castelului dureaza 80 minute. Grupul nostru are o rezervare pentru vizita traseului I (interioare) cu ghid in limba ceha si traducator ceha-romana. Intrarea costa 110 Kc pt adulti, 77 Kc pentru studenti, seniori sau copii (preturile includ 10% comision de grup). Copiii pana in 6 ani au intrarea gratuita.
   Drumetie in jurul castelului Krivoklat
   Exista patru trasee amenajate in jurul castelului Krivoklat. Recomandam traseul Sokoli, care ofera privelisti frumoase asupra castelului si nu numai.
   Familiile cu copii
   Familiile cu copii sint binevenite sa participe la aceasta excursie. Intrucat drumetia in jurul castelului s-ar putea sa nu fie potrivita pentru cei cu carucioare, se recomanda ca cei cu copii mici sa isi procure saluri sau port-bebe. In caz de nevoie, carucioarele se pot lasa in arealul sportiv sau la receptia castelului pe durata drumetiei si a vizitei palatului. De asemenea, recomandam parintilor sa aduca si mancare pentru cei mici, conform regimului obisnuit.
   Masa de pranz
   Pranzul il vom servi in arealul sportiv Kolecko Krivoklat, aflat doar la 10 minute de castel. Aici avem posibilitatea sa facem la foc de tabara "spekacky" asa cum practica cehii la iarba verde (noi romanii mancam mici la iarba verde,  iar cehii au spekacky sau bursty). "Spekacky" se servesc cu paine si mustar. Organizatorii excursiei se vor ocupa de procurarea ingridientelor necesare. "Gatitul" insa va reveni in responsabilitatea fiecaruia. In plus, cei care doresc, isi  pot aduce si mancare la pachet.  Bauturi se pot cumpara de la terasa arealului sportiv. Tot aici, cei interesati pot face si putin sport. Arealul are cateva curti de volei, doua curti de tenis, teren de fotbal, precum si un loc de joaca pentru copii. Chiria unui teren sportiv costa 100kc/ ora. La fata locului se pot inchiria si articole spotive ( mingi, rachete de tenis. etc).
   Transport
   Transportul din Praga pana la Krivoklat se va face cu trenul (cu o schimbare in gara Beroun), conform programului de mai sus. Pretul biletului individul pentru adulti fara reducere este de aprox. 200 Kc dus-intors. Fiind insa in grup, vom beneficia de reducere si prin urmare biletele se vor cumpara din gara inainte de plecare, in functie de cate persoane vin la punctul de intalnire. Este important ca cei care doresc sa cumprere bilet in grup sa vina si sa plece cu trenurile conform programului de mai sus. In cazul in care cineva doreste sa vina la Krivoklat mai tarziu sau sa plece cu un alt tren mai devreme, va trebui sa isi cumpere bilet individual.
   Cei care doresc sa se deplaseze cu masina, au posibilitatea de a parca la castelul Krivoklat si sa ni se alature acolo. Parcarea la castel este cu plata.
   Ce sa va luati pe voi/ cu voi
   Se recomanda tinuta sport si incaltaminte cat mai comoda. Se recomanda sa luati cu voi o sticla cu apa, un cutit (pentru pregatirea carnatilor), eventual cine doreste poate lua o patura pentru picnic, daca nu este prea grea.  In caz de vreme rea, excursia se va rezuma la vizita castelului, iar masa de pranz o vom servi undeva intr-un restaurant din apropiere. Sa speram insa ca vremea va tine cu noi.
   Pret
   Patricipantii la aceasta excursie isi vor acoperi singuri cheltuilelile de transport, consumatia si intrarea la castel. Chiria terenurilor sportive se va efectua la fata locului de catre cei care vor juca.
   Surse web
   Pentru mai multe detalii puteti consulta paginile de web de mai jos. Important: doar castelul are pagina de web si in limba engleza.
   Castelul Krivoklat :  http://www.krivoklat.cz
   Arealul sportiv Kolecko - Krivoklat: http://kolecko-krivoklat.wz.cz/
   Trasee turistice in jurul castelului: http://www.rakovnicko.info/turistika/vychazkove-okruhy/
   Persoana de contact:
   Camelia Isaic
   Asociatia Romanilor din Republica Ceha
   www.romaniincehia.com
   email: info@...
  Your message has been successfully submitted and would be delivered to recipients shortly.