Loading ...
Sorry, an error occurred while loading the content.
 

Din Romania Libera

Expand Messages
 • Nicolae Sfetcu
  Imaginea Romaniei, afectata serios de hackeri Introducerea in Romania a noilor tehnologii de comunicare prin internet aduce, o data cu binele mult-ravnit, si
  Message 1 of 2 , Oct 31, 2000
   Imaginea Romaniei, afectata serios de hackeri

   Introducerea in Romania a noilor tehnologii de comunicare prin internet aduce, o data cu binele mult-ravnit, si raul. Aceasta este meditatia amara cu caracter de concluzie emisa ieri de ambasadorul SUA la Bucuresti, James Rosapepe, la conferinta de presa organizata de Parchetul General cu privire la prolifica activitate a hackerilor romani extinsa pana peste Ocean.


   In fapt, Ambasada SUA la Bucuresti a fost bombardata de circa doi ani cu plangeri ale victimelor hackingului si cardingului de sorginte romaneasca, motiv pentru care aceasta s-a adresat inca din 1999 Ministerului Public pentru o colaborare in vederea depistarii si anihilarii infractorilor. Parteneriatul i-a adus, alaturi de cei din Parchetul General, pe reprezentanti ai: Politiei Romane, SRI si Secret Service-ul american. Daca in urma cu doi ani frecventa plangerilor depuse la ambasada era de una pe luna, cu un prejudiciu de cateva sute de dolari, intre timp s-a ajuns la o plangere pe saptamana si la o valoare a prejudiciului de zeci de mii de dolari. Asa se face ca - in doi ani - Romania a luat-o binisor inaintea Poloniei si Ungariei, cu o "crestere dramatica" a infractiunilor in domeniu, dupa cum a constatat Charles Lewis, specialist in departamentul american al justitiei.


   Din pacate, in ciuda interesului sau de a incadra, sub aspect legislativ, infractiunile de acest tip acolo unde le este locul, Parchetul nu are drept de initiativa legislativa. Cei care ar putea sa o faca sunt prea putin preocupati de problemele de acest tip. Grav este ca, dincolo de orice speculatii si deformate prejudecati (potrivit carora hackerii ar fi nimic altceva decat niste haiduci simpatici care-au dat flinta pe calculator), imaginea Romaniei, cea de care facem atata caz, are cu adevarat de suferit. Este leit-motivul expunerii domnului Lewis, vizibil afectat de problema. "Este nedrept, in fond, pentru ca nu toti romanii comit astfel de infractiuni", a concluzionat expertul american, mai interesat, se pare, de aspectele pragmatice ale orgoliului de a fi roman decat chiar cei patrunsi o data la patru ani de acesta.
   Dora Vulcan


   [Non-text portions of this message have been removed]
  • vali
   Eu unul am o parere foarte proasta despre astia care vor sa faca un bine internetului (in ceea ce priveste securitatea) prin metode legislative. Bine, daca ar
   Message 2 of 2 , Nov 3, 2000
    Eu unul am o parere foarte proasta despre astia care vor sa faca un bine
    internetului (in ceea ce priveste securitatea) prin metode legislative. Bine,
    daca ar fi vreo lege privind protectia consumatorului ar fi alta chestie. Daca
    ar fi o lege care sa oblige pe M$ sa instaleze pe cheltuiala proprie toate
    service packurile la toate produsele vindute ar fi o treaba. Dar sa te plingi
    ca vin hackerii romani peste tine e ca si cum ai tipari bani pe hirtie normala
    si cu cerneala normala si dupa aia ai incerca sa stopezi fraudele dind legi
    aspre privind falsificarea banilor.

    On Tue, 31 Oct 2000, Nicolae Sfetcu wrote:
    >
    >Imaginea Romaniei, afectata serios de hackeri
    [........]
   Your message has been successfully submitted and would be delivered to recipients shortly.