Loading ...
Sorry, an error occurred while loading the content.

Re: problem with RHEL4, really frustrated , plz help

Expand Messages
  • ja_ligrup
    Ya , my model is Dual Core 2.8 Ghz(Processor x86 Family 15 Model 4 Stepping 7 GenuineIntel ~2797 Mhz).
    Message 1 of 4 , Aug 11, 2007
    • 0 Attachment
      Ya , my model is Dual Core 2.8 Ghz(Processor x86 Family 15 Model 4
      Stepping 7 GenuineIntel ~2797 Mhz).



      --- In redhat@yahoogroups.com, "manimartyr" <manimartyr@...> wrote:
      >
      > --- In redhat@yahoogroups.com, "ja_ligrup" <ja_ligrup@> wrote:
      > >
      > > Hi to all,
      > >
      > > My motherboard is Intel Original TS946GZIS. When i try to install
      > > RHEL4 it just doesnot recognise my motherboard.
      > >
      > > It just stops on PCI:Probing New Hardware and doesnot install RHEL4.
      > > Basically it is not recognising my chipset when i give MEMTEST
      > command
      > > in the starting.
      > >
      > >
      > > THEN SOMEONE SUGGEST ME:
      > >
      > >
      > > While installing the RHEL4 type linux askmethod from the beginning.
      > >
      > >
      > > I had already done this but the same problem persist.
      > > I had gone through all the Intel site, they have given BIOS updates
      > > for TS946GZIS motherboard which is mine, I had updated my BIOS also,
      > > then i tried to install linux but all in vain.No benefits.
      > >
      > > Plz tell me a solid way of installing Linux.It will install bcoz
      > even
      > > Intel has given all the drivers of Audio, Video, Graphics and LAN
      > > drivers for this motherboard of Linux.
      > >
      > > THEN I TRY THIS:
      > >
      > >
      > > linux irqprobe all-generic-ide acpi=off
      > >
      > >
      > > This one pays off, but :
      > >
      > > 1) Firstly the linux was installed really very slow.
      > > 2) Now when my system boots, and i start RHEL4, a black screen
      > comes,
      > > where it is written Kernel 2.6.9-11 compiled successfully... , the
      > > cursor remains there and nothing happens.
      > > 3)Then i applied a third way with linux pci=nommconf, thought that
      > > this would work but the problem remains the same.
      > > 4)My linux gets installed but now some Kernel problem is there.
      > >
      > > Plz help me out , whts the root cause.
      > > Thanx.
      > >
      > >
      > > My PC config is:
      > > System Model D946GZIS
      > > Processor x86 Family 15 Model 4 Stepping 7 GenuineIntel ~2797
      > Mhz
      > > RAM : DDR2 1GB
      > > Name SigmaTel High Definition Audio CODEC
      > > Name Intel(R) 946GZ Express Chipset Family
      > > Adapter Type Intel(R) GMA 3000, Intel Corporation compatible
      > > MODEM Name HSP56 Micromodem
      >
      > can u tell me ur processor model like dual core or core2duo or
      > normal..
      > if u have core2duo.. u have to go in to the kernel and endable
      > Synchronised multi processing(SMP)...
      > >
      >
    • AKS
      try 64bit thanks ak
      Message 2 of 4 , Aug 12, 2007
      • 0 Attachment
        try 64bit
        thanks
        ak
      Your message has been successfully submitted and would be delivered to recipients shortly.