Loading ...
Sorry, an error occurred while loading the content.
 

UITNODIGING ! Genealogische Ontmoetingsdag te Tongeren 11 oktober 2008

Expand Messages
 • Mathieu Kunnen
  VVF-Limburg, Vlaamse Vereniging voor Familiekunde-Limburg vzw, het Stadsarchief, de Erfgoedcel en de Geschied- en Oudheidkundige kring van Tongeren
  Message 1 of 1 , Oct 7, 2008
   VVF-Limburg, Vlaamse Vereniging voor Familiekunde-Limburg vzw, het Stadsarchief, de Erfgoedcel en de Geschied- en Oudheidkundige kring van Tongeren organiseren:   Op zaterdag 11 oktober 2008 in het Agnetenklooster, Sint-Catharinastraat 10 te Tongeren de vijfde Genealogische Ontmoetingsdag van 14 tot 18 u. (Parkeergelegenheid a/d Motten).   Deze vijfde genealogische ontmoetingsdag heeft als hoofddoel: in een ongedwongen sfeer andere mensen ontmoeten en leren kennen die genealogisch actief zijn.

   Daarom is er ook geen "agenda" voor deze bijeenkomst. Iedereen, beginneling of gevorderde, kan vrij in- en uitlopen, een probleem voorleggen aan andere aanwezigen, inlichtingen inwinnen van allerlei aard bij de bestuursleden of bij andere aanwezigen, kennis maken met het vele dat reeds opgezocht werd en opgeslagen ligt in veel computerbestanden en zelfs misschien mensen ontmoeten die dezelfde opzoekingen doen in verband met een bepaalde familie !   Namens VVF-Limburg staan voor jullie paraat: Jean Buysmans, Roger Caestecker, Guido De Sutter, Jeanno Ernots, Urbain Jouck, Mathieu Kunnen, Lucien Penders, Marc Philippe en de mensen van de Erfgoedcel, het Stadsarchief en de Geschied- en Oudheidkundige kring van Tongeren..
   Zij zorgen voor:
   - demonstraties genealogisch computerprogramma Pro-gen en voorstelling "beeldverwerking" voor Pro-gen
   - powerpointvoorstelling: hoe begin ik aan mijn stamboom?
   - een uitgebreide stand in verband met heraldiek (familiewapens) en registratie van familiewapens.
   - een groot aantal genealogische computerbestanden met duizenden gegevens uit burgerlijke stand en parochiegegevens
   - diverse computerbestanden met bidprentjes en doodsbrieven
   - genealogische formulieren voor het verwerken van uw gegevens
   - voorbeelden van uitgewerkte kwartierstaten, genealogie├źn, familieboeken
   - kennismaking met de werking van VVF-Limburg en de tijdschriften "Vlaamse Stam" en "De Rode Leeuw"
   - voorstelling van ons "scholenproject" voor de jeugdige genealoog en het onderwijzend personeel
   - informatie over archieven en mogelijkheden voor genealogisch onderzoek

   - enz., enz.   Omdat VVF-Limburg er wil zijn voor alle amateur-genealogen en graag iedereen behulpzaam wil zijn, vragen we aan de reeds langer actieve genealogen om de verzamelde gegevens en/of genealogische computerbestanden mee te brengen.   Misschien publiceerde u reeds genealogische bijdragen in een tijdschrift of werd uw familiegeschiedenis reeds in boekvorm uitgegeven. Laat er andere bezoekers tijdens deze ontmoetingsdag kennis mee maken !   Beginnelingen brengen best de reeds verzamelde gegevens mee zodat anderen waarschijnlijk aanvullingen kunnen bezorgen of goede raad kunnen geven voor verder onderzoek.   Bent u iemand die al zolang op zoek wilt gaan naar uw voorouders maar weet u niet hoe er aan te beginnen? Ook voor u is deze ontmoetingsdag interessant omdat er zeker ervaren onderzoekers aanwezig zullen zijn die u graag alle gewenste inlichtingen geven.
   Op internet is veel informatie te vinden, maar zeker niet alles !

   Contact met andere genealogen is dus een "must". Daarom organiseren wij deze ontmoetingsnamiddag. Maak gebruik van de gelegenheid en doe er uw voordeel mee.

   Iedereen hartelijk welkom, gratis toegang !

   Namens VVF-Limburg, de Erfgoedcel, het Stadsarchief en de Geschied- en Oudheidkundige Kring van Tongeren.   Mathieu Kunnen


   [Non-text portions of this message have been removed]
  Your message has been successfully submitted and would be delivered to recipients shortly.