Loading ...
Sorry, an error occurred while loading the content.

Uitnodiging 4de Genealogische Ontmoetingsdag te Lanaken, zaterdag 12 april 2008

Expand Messages
 • Mathieu Kunnen
  VVF-Limburg komt naar je toe ! Zaterdag 12 april 2008: vierde genealogische ontmoetingsnamiddag te Lanaken. ***** Zaterdag 12 april 2008 van 14 tot 18 uur te
  Message 1 of 1 , Apr 6, 2008
  • 0 Attachment
   VVF-Limburg komt naar je toe !

   Zaterdag 12 april 2008: vierde genealogische ontmoetingsnamiddag te Lanaken.

   *****

   Zaterdag 12 april 2008 van 14 tot 18 uur te 3620 Lanaken, Cultureel Centrum, Jan Rosierzaal, De Engelse Hof 10.
   (in het centrum, tussen kerk en Europaweg, met enorme parking!).   Deze namiddag wordt georganiseerd in goede samenwerking met de "Kon. Geschied- en Oudheidkundige Stichting St.- Ursula" uit Lanaken (Kon G.O.S.S.U.) en de dienst "Cultureel Erfgoed Lanaken". Iedereen is welkom en de toegang is gratis.


   Zowel VVF-Limburg als de Kon. G.O.S.S.U. zullen een tentoonstelling verzorgen rond heraldiek. Jean Maenen, voorzitter van Kon. GOSSU en medewerker van het LADoC, laat weten bijzonder verheugd te zijn, over een schenking aan het LADoC eind 2007, van het familiearchief van de 'von Schwarzenberg's. " Wij bezitten daarmee een prachtige verzameling van familiewapens uit het familiearchief van deze familie. Enkele honderden familiewapens van aanverwante families zijn daarin opgenomen. Er zullen tijdens deze tentoonstelling enkele publicaties worden voorgesteld waaronder het 'repertorium van de familiewapens van de aanverwante families von Schwarzenberg'. Heraldiek in glas en steen krijgt eveneens aandacht tijdens deze namiddag".

   Gerard Bongaerts, Jean Maenen en Frans Peeters, leden van de Kon. G.O.S.S.U., zullen eveneens bestanden van bidprentjes, rouwbrieven e.d. ter beschikking stellen.

   Voor de geïnteresseerden, de Kon. GOSSU vergadert elke vierde donderdag van de maand, in de Kleine Zaal van het CCL. Verdere inlichtingen kunt u verkrijgen via simoneput@...
   *****


   VVF-Limburg, Vlaamse Vereniging voor Familiekunde vzw, organiseert deze vierde genealogische ontmoetingsdag met als hoofddoel : in een ongedwongen sfeer andere mensen ontmoeten en leren kennen die genealogisch actief zijn.
   Daarom is er ook geen "agenda" voor deze bijeenkomst. Iedereen, beginneling of gevorderde, kan vrij in- en uitlopen, een probleem voorleggen aan andere aanwezigen, inlichtingen inwinnen van allerlei aard bij de bestuursleden of bij andere aanwezigen, kennis maken met het vele dat reeds opgezocht werd en opgeslagen ligt in veel computerbestanden en zelfs misschien mensen ontmoeten die dezelfde opzoekingen doen in verband met een bepaalde familie !


   Namens VVF-Limburg staan voor jullie paraat: Jean Buysmans, Roger Caestecker, Guido De Sutter, Jeanno Ernots, Urbain Jouck, Mathieu Kunnen, Lucien Penders en Patrick Vanoppen.
   Zij zorgen voor:

   - demonstraties genealogisch computerprogramma Pro-gen en voorstelling "beeldverwerking" voor Pro-gen

   - powerpointvoorstelling: hoe begin ik aan mijn stamboom?

   - een uitgebreide stand in verband met heraldiek (familiewapens)

   - een groot aantal genealogische computerbestanden met duizenden gegevens uit burgerlijke stand en parochiegegevens

   - diverse computerbestanden met bidprentjes en doodsbrieven

   - genealogische formulieren voor het verwerken van uw gegevens

   - voorbeelden van uitgewerkte kwartierstaten, genealogie├źn, familieboeken

   - kennismaking met de werking van VVF-Limburg en de tijdschriften "Vlaamse Stam" en "De Rode Leeuw"

   - voorstelling van ons "scholenproject" voor de jeugdige genealoog en het onderwijzend personeel

   - informatie over archieven en mogelijkheden voor genealogisch onderzoek   - enz., enz.

   Omdat VVF-Limburg er wil zijn voor alle amateur-genealogen en graag iedereen behulpzaam wil zijn, vragen we aan de reeds langer actieve genealogen om de verzamelde gegevens en/of genealogische computerbestanden mee te brengen.

   Misschien publiceerde u reeds genealogische bijdragen in een tijdschrift of werd uw familiegeschiedenis reeds in boekvorm uitgegeven. Laat er andere bezoekers tijdens deze ontmoetingsdag kennis mee maken !

   Beginnelingen brengen best de reeds verzamelde gegevens mee zodat anderen waarschijnlijk aanvullingen kunnen bezorgen of goede raad kunnen geven voor verder onderzoek.

   Bent u iemand die al zolang op zoek wilt gaan naar uw voorouders maar weet u niet hoe er aan te beginnen? Ook voor u is deze ontmoetingsdag interessant omdat er zeker ervaren onderzoekers aanwezig zullen zijn die u graag alle gewenste inlichtingen geven.

   Op internet is veel informatie te vinden, maar zeker niet alles !

   Contact met andere genealogen is dus een "must". Daarom organiseren wij deze ontmoetingsnamiddag. Maak gebruik van de gelegenheid en doe er uw voordeel mee.

   Iedereen hartelijk welkom en gratis toegang !

   Namens de Beheerraad van VVF-Limburg en de inrichtende verenigingen,

   Mathieu Kunnen   P.S. Meer weten over VVF-Limburg? Kijk eens op http://www.vvf-limburg.be/


   [Non-text portions of this message have been removed]
  Your message has been successfully submitted and would be delivered to recipients shortly.