Loading ...
Sorry, an error occurred while loading the content.

7223Re: [pro-gen] Re: patroniem in kleine letters?

Expand Messages
 • Don Arnoldus
  Feb 5, 2013
  • 0 Attachment
   Dag Hannie,

   Op de invulling van de PDF-kwartierstaat hebben we als gebruiker geen invloed. Dat moet van de makers komen, die via een exe-bestand de hele kwartierstaat opbouwen.
   Ik kan mij herinneren dat ik de toevoeging van patroniemen al eens bij Johan Mulder aan de orde heb gesteld. Zijn argument om het niet toe te voegen: ‘te weinig ruimte’.

   De lijstuitvoer en de grafische schema’s zijn volgens mij inhoudelijk wel aan te passen. Geef maar eens een voorbeeld van een lijstuitvoer, waarbij je je wensen mist. Dan kan ik eens kijken wat er mogelijk is. Ook hier geldt overigens, dat het allemaal wel moet passen. Zelf werk ik om de patroniemen te kunnen zien met een lijst PER-PATR.LST, maar wellicht heb ik die lijst zelf gemaakt. Het patroniem staat daarin in een afzonderlijke kolom.

   Vr.gr.
   Don Arnoldus, helpdesk PGGG


   From: hannie.stap
   Sent: Tuesday, February 05, 2013 3:37 PM
   To: pro-gen@yahoogroups.com
   Subject: [pro-gen] Re: patroniem in kleine letters?


   Dag Don,

   Ja, ik vul mijn patroniem consequent in, in het veld 'patroniem', daar kun je van uit gaan.
   Verder gaat het mij speciaal om het type kwartierstaat, soort PDF Cirkeldiagram, maar na een korte test zie ik, dat het grafisch schema en de lijstuitvoer het zelfde probleem geven.
   Alleen de tekstuitvoer toont zowel de patroniem als de familienaam. Hier blijft de patroniem in kleine letters geschreven, ook als er geen familienaam bekend is. Zo wil ik het dus graag zien!

   Mijn test geeft het volgende aan:
   1 - Wanneer zowel voornaam, patroniem als achternaam is ingevuld, krijg ik in bovenstaande gevallen als uitvoer: Voornaam ACHTERNAAM (of Voornaam voorvoegsel ACHTERNAAM) patroniem is hier dus in de uitvoer onzichtbaar
   2 - Wanneer alleen voornaam en patroniem zijn ingevuld (veld Achternaam is leeg), zie ik in bovenstaande gevallen: Voornaam PATRONIEM, terwijl ik graag Voornaam Patroniem zou willen hebben.

   Met vriendelijke groet
   Hannie


   --- In mailto:pro-gen%40yahoogroups.com, "Don Arnoldus" wrote:
   >
   > Hallo Hannie,
   >
   > Weet je zeker dat je een patroniem altijd consequent invult in het veld ‘Patroniem’? Want als je het invult in het veld ‘Achternaam’ kan PRO-GEN natuurlijk nooit onderscheid maken.
   >
   > Als je het juist invult, geef dan eens aan om welke specifieke uitvoer het gaat, want ‘kwartierstaat’ geeft alleen het type uitvoer aan. Bij mij worden bij een kwartierstaat in tekstuitvoer de patroniemen keurig in onderkast letters weergegeven. Alleen het ‘naamgedeelte’ van de achternaam staat in kapitaal. Bij een achternaam met voorvoegsels worden dus de voorvoegsels ook in onderkast afgedrukt, op voorwaarde dat het voorvoegsel in de voorvoegsel-lijst is opgenomen en als zodanig door PRO-GEN kan worden herkend.
   >
   > Met vriendelijke groeten,
   > Don Arnoldus, helpdesk PGGG
   >
   >
   > From: hannie.stap
   > Sent: Tuesday, February 05, 2013 9:28 AM
   > To: mailto:pro-gen%40yahoogroups.com
   > Subject: [pro-gen] patroniem in kleine letters?
   >
   >
   > Beste groepsleden,
   >
   > Weet iemand een oplossing voor het volgende?
   > Ik heb rond en voor 1811 veel te maken met mensen die in aktes alleen genoemd worden met voornaam en patroniem.
   > In uitvoer (bv kwartierstaat) wordt deze patroniem getoond alsof het een familienaam is, dus ook helemaal in hoofdletters.
   > Is het mogelijk om een patroniem altijd getoond te krijgen als voornaam, dus in kleine letters, terwijl een achternaam wel helemaal in hoofdletters getoond wordt?
   > Ik wil graag dat het duidelijk is dat het om een patroniem gaat en niet om een familienaam.
   >
   > Alvast bedankt!
   > Hannie Stap
   >
   >
   >
   >
   >
   > [Non-text portions of this message have been removed]
   >

   [Non-text portions of this message have been removed]
  • Show all 12 messages in this topic