Loading ...
Sorry, an error occurred while loading the content.

6817Re: [pro-gen] actief?

Expand Messages
 • Don Arnoldus
  Aug 16, 2011
   Waarde Jos,

   Nee, ik ben geenszins op mijn tenen getrapt. Er worden mij vaker overbodige en onnuttige vragen gesteld.
   Soms ga ik daar serieus op in, maar in dit geval vroeg ik me meer af wat de bedoeling van de vragensteller zou zijn.
   Daar heb ik dus nog geen antwoord op gekregen.

   Wat betreft de Windows-versie van PRO-GEN ben ik het met Bert Ripke eens, dat het voor de ontwikkeling van een computerprogramma funest is om niet met je tijd mee te gaan. Ik ben er ook van overtuigd dat een Windows-versie nuttige functionaliteit zou kunnen toevoegen, al was het alleen maar een goede koppeling tussen de feitelijke informatie over personen en images zoals foto’s en scans van aktes. Maar hoe gelikt sommige Windows-programma’s er ook uitzien, in wezen is er niet zo veel verschil qua de functionaliteit met hetgeen PRO-GEN nu al biedt. Sterker nog, de veelheid aan gegevens die ik bij andere programma’s op mijn beeldscherm krijg is eerder verwarrend dan prettig. En ik gebruik nooit mijn muis om tekst in te tikken, daar heb ik nog steeds het toetsenbord voor nodig. Of kan het inmiddels via spraakherkenning bij de invoer van gegevens?

   Heel strikt genomen geeft de koop van een computerprogramma geen recht op allerlei vernieuwingen. Je koopt het programma ‘as it is’. Dat met die eenmalige koop PRO-GEN qua functionaliteit inmiddels heel wat meer biedt dan ten tijde van de oorspronkelijke koop, is alleen maar meegenomen en in de makers te waarderen.

   Ik denk niet dat ik hoef uit te leggen waarom die Windows-versie er nog steeds niet is, maar vooruit... hier komt ie nog een keer. Uitgangspunt van de makers is steeds geweest dat er qua functionaliteit geen concessies zouden mogen plaatsvinden, vooral ook omdat met de VTX-functies een groot deel van de uitvoer en andere tools worden gestuurd. Dit uitgangspunt heeft dan weer z’n beperkingen bij de keuze van een geschikte hogere programmeertaal annex compiler. Daarbij komt dat het in Windows programmeren stukken moeilijker is vanwege de complexiteit. Ik kan niet inschatten hoeveel ervaring de makers daarmee hebben. Wel weet ik dat de maatschappij veranderd is en dat de eisen aan een goede IT-er stukken zwaarder zijn geworden, zo ook voor de makers binnen hun werkomgeving. Dit gaat ten koste van de beschikbare vrije tijd. En heus, met de ontwikkeling van een programma als PRO-GEN kun je geen twee gezinnen onderhouden. De makers moeten dus voortdurend prioriteiten stellen. Helaas valt dat tot nu toe in ons nadeel uit. De PRO-GEN Gebruikersgroep (PGGG) heeft herhaaldelijk voorstellen gedaan om professionele programmeerhulp in te kopen teneinde een (sterk vereenvoudigde) PRO-GEN-versie op Windows-basis te laten maken, maar daar wilden de makers niet van weten. PRO-GEN is immers hùn kindje en zij hebben daar het alleenrecht op. Hun eerste zorg is dus om PRO-GEN ook onder Windows goed te laten werken en dat is ze aardig gelukt. Alleen met een 64-bits besturingssysteem zijn er momenteel stagnaties in dit streven maar er is goede hoop dat dit met de komende 19e update weer goed komt.

   Zelf ben ik natuurlijk ook op zoek geweest naar een alternatief programma onder Windows. Mijn vasthouden aan een Nederlandstalig programma maakt de keus niet zo uitgebreid. Tot nu toe heb ik geen gelijkwaardig alternatief kunnen vinden. Ik houd me voor tips beschikbaar. Het zou wellicht helpen als de voors en tegens van verschillende programma’s eens tegen het licht zouden worden gehouden teneinde de vergelijking met de huidige PRO-GEN-versie eens helder te krijgen. Welke functies van PRO-GEN zouden al of niet gemist kunnen worden en wat moet er per se worden ingebouwd om een waardig Windows-alternatief te zijn? Zo’n discussie kan hout snijden in dit forum. Dit in tegenstelling tot de onnozele vraag die eerder werd gesteld.

   Met – als altijd – vriendelijke groeten,
   Don Arnoldus


   From: Jozef Van de Ven
   Sent: Tuesday, August 16, 2011 12:31 PM
   To: Progen hulpgroep
   Subject: Re: [pro-gen] actief?


   Oei oei op je tenen getrapt met deze vraag?
   Als men die vraag al niet meer mag stellen, ge zult geen last meer hebben
   van mij.

   Toch nog vriendelijke groeten,
   Jos Van de Ven
   -------Oorspronkelijk bericht-------

   Van: Don Arnoldus
   Datum: 16/08/2011 11:56:30
   Aan: mailto:pro-gen%40yahoogroups.com
   Onderwerp: Re: [pro-gen] actief?

   Dag Jos,

   Wat beoog je met jouw bericht? Heb je problemen met PRO-GEN? Nee? Dan zijn
   er geen vragen.

   Aan de Windows-versie wordt gewerkt, zoals je weet. Bij verschijnen melden
   de makers dat, ook hier.

   Vriendelijke groeten,
   Don Arnoldus


   From: Jozef Van de Ven
   Sent: Tuesday, August 16, 2011 7:28 AM
   To: Progen hulpgroep
   Subject: [pro-gen] actief?


   Hallo,

   't Is hier zo stilletjes, ik heb al een maand niets meer gehoord van deze
   groep.

   Iedereen verlof, loopt alles naar wens of is de groep opgedoekt?
   En hoe zit het met windowsversie?

   Mvg,
   Jos Van de Ven

   Cogito ergo sum.

   [Non-text portions of this message have been removed]

   [Non-text portions of this message have been removed]   ------------------------------------

   Om uzelf uit te schrijven van deze groep, stuur een mailtje naar:
   mailto:pro-gen-unsubscribe%40yahoogroups.com

   Yahoo! Groups Links

   [Non-text portions of this message have been removed]

   [Non-text portions of this message have been removed]
  • Show all 22 messages in this topic