Loading ...
Sorry, an error occurred while loading the content.
 

Connection Issues

Expand Messages
  • Viaduct Productions
    Hi folks. I m using some middleware to generate an email that s sent to Mac OSX Server s installation of postfix. The email never gets through, and I don t
    Message 1 of 4 , Jan 4, 2013
      Hi folks.

      I'm using some middleware to generate an email that's sent to Mac OSX Server's installation of postfix. The email never gets through, and I don't know why. I've had some suggestions which I will post below, but nothing seems to work. I am not authenticating, and I've tried authentication which does not work either. I don't know postfix at all, so I'm trying to see what could be the problem by posting these tidbits of feedback and logs here. Any input appreciated. I'm stumped as to why this isn't working.

      192.168.1.4 is my workstation
      192.168.1.7 is the server on 10.8.2 Server

      SMTP log from Server.app
      Jan 3 15:23:03 alpha.mydomain.com postfix/postscreen[4262]: DNSBL rank 2 for [188.2.165.91]:4368
      Jan 3 15:23:04 alpha.mydomain.com postfix/smtpd[4213]: connect from cable-188-2-165-91.dynamic.sbb.rs[188.2.165.91]
      Jan 3 15:23:04 alpha.mydomain.com postfix/postscreen[4262]: CONNECT from [192.168.1.4]:63328 to [192.168.1.7]:25
      Jan 3 15:23:04 alpha.mydomain.com postfix/postscreen[4262]: WHITELISTED [192.168.1.4]:63328
      Jan 3 15:23:04 alpha.mydomain.com postfix/smtpd[4325]: connect from unknown[192.168.1.4]
      Jan 3 15:23:04 alpha.mydomain.com postfix/smtpd[4325]: disconnect from unknown[192.168.1.4]

      Here is a similar report:

      postfix/postscreen[660]: CONNECT from [192.168.1.4]:52700 to [192.168.1.7]:25
      Jan 4 06:08:59 alpha.mydomain.com postfix/postscreen[660]: WHITELISTED [192.168.1.4]:52700
      Jan 4 06:08:59 alpha.mydomain.com postfix/smtpd[661]: connect from unknown[192.168.1.4]
      Jan 4 06:08:59 alpha.mydomain.com postfix/smtpd[661]: lost connection after AUTH from unknown[192.168.1.4]
      Jan 4 06:08:59 alpha.mydomain.com postfix/smtpd[661]: disconnect from unknown[192.168.1.4]
      Jan 4 06:09:11 alpha.mydomain.com postfix/smtpd[669]: disconnect from unknown[192.168.1.4]
      Jan 4 06:09:19 alpha.mydomain.com postfix/postscreen[660]: CONNECT from [192.168.1.4]:52708 to [192.168.1.7]:25
      Jan 4 06:09:19 alpha.mydomain.com postfix/postscreen[660]: WHITELISTED [192.168.1.4]:52708
      Jan 4 06:09:19 alpha.mydomain.com postfix/smtpd[661]: connect from unknown[192.168.1.4]
      Jan 4 06:09:19 alpha.mydomain.com postfix/smtpd[661]: lost connection after AUTH from unknown[192.168.1.4]
      Jan 4 06:09:19 alpha.mydomain.com postfix/smtpd[661]: disconnect from unknown[192.168.1.4]


      /library/logs/mail/mailaccess.log:
      Jan 3 15:23:23 alpha.mydomain.com log[1532]: imap-login: ID sent: name=Mac OS X Mail, version=6.2 (1499), os=Mac OS X, os-version=10.8.2 (12C60), vendor=Apple Inc.: rip=192.168.1.4, lip=192.168.1.7
      Jan 3 15:23:23 alpha.mydomain.com log[1532]: imap-login: Login: user=<my_username>, method=CRAM-MD5, rip=192.168.1.4, lip=192.168.1.7, mpid=1598

      /var/log/system.log:
      Jan 3 15:23:28 alpha.mydomain.com mdworker[4331]: Unable to talk to lsboxd
      Jan 3 15:23:28 alpha.mydomain.com mdworker[4330]: Unable to talk to lsboxd
      Jan 3 15:23:28 alpha.mydomain.com sandboxd[4333] ([4331]): mdworker(4331) deny mach-lookup com.apple.ls.boxd
      Jan 3 15:23:28 alpha.mydomain.com sandboxd[4333] ([4330]): mdworker(4330) deny mach-lookup com.apple.ls.boxd
      Jan 3 15:23:28 alpha kernel[0]: Sandbox: sandboxd(4333) deny mach-lookup com.apple.coresymbolicationd
      Jan 3 15:24:12 alpha.mydomain.com filecoordinationd[126]: NSFileCoordinator only handles URLs that use the file: scheme. This one does not:
      (null)
      Jan 3 15:24:17 alpha.mydomain.com com.apple.SecurityServer[19]: Succeeded authorizing right 'system.privilege.admin' by client '/Applications/Server.app/Contents/ServerRoot/usr/libexec/ServerEventAgent' [108] for authorization created by '/Applications/Server.app/Contents/ServerRoot/usr/libexec/ServerEventAgent' [108] (2,0)
      Jan 3 15:24:17 alpha.mydomain.com com.apple.SecurityServer[19]: Succeeded authorizing right 'system.privilege.admin' by client '/Library/PrivilegedHelperTools/com.apple.serverd' [98] for authorization created by '/Applications/Server.app/Contents/ServerRoot/usr/libexec/ServerEventAgent' [108] (100000,0)
      Jan 3 15:24:24 alpha.mydomain.com BBEdit[707]: CVCGDisplayLink::setCurrentDisplay didn't find a valid display - falling back to 60Hz
      Jan 3 15:24:27 --- last message repeated 1 time ---
      Jan 3 15:24:27 alpha.mydomain.com com.apple.SecurityServer[19]: Succeeded authorizing right 'system.privilege.admin' by client '/Applications/Server.app/Contents/ServerRoot/usr/libexec/ServerEventAgent' [108] for authorization created by '/Applications/Server.app/Contents/ServerRoot/usr/libexec/ServerEventAgent' [108] (2,0)
      Jan 3 15:24:27 alpha.mydomain.com com.apple.SecurityServer[19]: Succeeded authorizing right 'system.privilege.admin' by client '/Library/PrivilegedHelperTools/com.apple.serverd' [98] for authorization created by '/Applications/Server.app/Contents/ServerRoot/usr/libexec/ServerEventAgent' [108] (100000,0)
      Jan 3 15:24:51 alpha.mydomain.com postfix/smtpd[4325]: warning: hostname customer-qro-153-195.megared.net.mx does not resolve to address 189.198.153.195: nodename nor servname provided, or not known
      Jan 3 15:24:57 alpha.mydomain.com postfix/smtpd[4213]: warning: hostname 96-38-164-142.dhcp.reno.nv.charter.com does not resolve to address 96.38.164.142: nodename nor servname provided, or not known
      Jan 3 15:24:58 alpha.mydomain.com postfix/smtpd[4325]: warning: hostname customer-qro-153-195.megared.net.mx does not resolve to address 189.198.153.195: nodename nor servname provided, or not known
      Jan 3 15:25:07 alpha.mydomain.com com.apple.SecurityServer[19]: Succeeded authorizing right 'system.privilege.admin' by client '/Applications/Server.app/Contents/ServerRoot/usr/libexec/ServerEventAgent' [108] for authorization created by '/Applications/Server.app/Contents/ServerRoot/usr/libexec/ServerEventAgent' [108] (2,0)
      Jan 3 15:25:07 alpha.mydomain.com com.apple.SecurityServer[19]: Succeeded authorizing right 'system.privilege.admin' by client '/Library/PrivilegedHelperTools/com.apple.serverd' [98] for authorization created by '/Applications/Server.app/Contents/ServerRoot/usr/libexec/ServerEventAgent' [108] (100000,0)
      Jan 3 15:25:17 alpha.mydomain.com com.apple.SecurityServer[19]: Succeeded authorizing right 'system.privilege.admin' by client '/Applications/Server.app/Contents/ServerRoot/usr/libexec/ServerEventAgent' [108] for authorization created by '/Applications/Server.app/Contents/ServerRoot/usr/libexec/ServerEventAgent' [108] (2,0)
      Jan 3 15:25:17 alpha.mydomain.com com.apple.SecurityServer[19]: Succeeded authorizing right 'system.privilege.admin' by client '/Library/PrivilegedHelperTools/com.apple.serverd' [98] for authorization created by '/Applications/Server.app/Contents/ServerRoot/usr/libexec/ServerEventAgent' [108] (100000,0)
      Jan 3 15:25:26 alpha.mydomain.com postfix/smtpd[4325]: warning: hostname customer-qro-153-195.megared.net.mx does not resolve to address 189.198.153.195: nodename nor servname provided, or not known
      Jan 3 15:25:55 alpha.mydomain.com BBEdit[707]: CVCGDisplayLink::setCurrentDisplay didn't find a valid display - falling back to 60Hz


      /var/log/mail.log:
      Jan 3 15:23:03 alpha.mydomain.com postfix/postscreen[4262]: DNSBL rank 2 for [188.2.165.91]:4368
      Jan 3 15:23:04 alpha.mydomain.com postfix/smtpd[4213]: connect from cable-188-2-165-91.dynamic.sbb.rs[188.2.165.91]
      Jan 3 15:23:04 alpha.mydomain.com postfix/postscreen[4262]: CONNECT from [192.168.1.4]:63328 to [192.168.1.7]:25
      Jan 3 15:23:04 alpha.mydomain.com postfix/postscreen[4262]: WHITELISTED [192.168.1.4]:63328
      Jan 3 15:23:04 alpha.mydomain.com postfix/smtpd[4325]: connect from unknown[192.168.1.4]
      Jan 3 15:23:04 alpha.mydomain.com postfix/smtpd[4325]: disconnect from unknown[192.168.1.4]
      Jan 3 15:23:06 alpha.mydomain.com postfix/smtpd[4213]: lost connection after DATA from cable-188-2-165-91.dynamic.sbb.rs[188.2.165.91]
      Jan 3 15:23:06 alpha.mydomain.com postfix/smtpd[4213]: disconnect from cable-188-2-165-91.dynamic.sbb.rs[188.2.165.91]
      Jan 3 15:23:13 alpha.mydomain.com postfix/postscreen[4262]: CONNECT from [188.2.165.91]:4778 to [192.168.1.7]:25
      Jan 3 15:23:13 alpha.mydomain.com postfix/dnsblog[4320]: addr 188.2.165.91 listed by domain zen.spamhaus.org as 127.0.0.4
      Jan 3 15:23:13 alpha.mydomain.com postfix/dnsblog[4320]: addr 188.2.165.91 listed by domain zen.spamhaus.org as 127.0.0.10
      Jan 3 15:23:13 alpha.mydomain.com postfix/postscreen[4262]: DNSBL rank 2 for [188.2.165.91]:4778
      Jan 3 15:23:13 alpha.mydomain.com postfix/smtpd[4325]: connect from cable-188-2-165-91.dynamic.sbb.rs[188.2.165.91]
      Jan 3 15:23:15 alpha.mydomain.com postfix/smtpd[4325]: lost connection after DATA from cable-188-2-165-91.dynamic.sbb.rs[188.2.165.91]
      Jan 3 15:23:15 alpha.mydomain.com postfix/smtpd[4325]: disconnect from cable-188-2-165-91.dynamic.sbb.rs[188.2.165.91]
      Jan 3 15:23:28 alpha.mydomain.com postfix/postscreen[4262]: CONNECT from [188.2.165.91]:1183 to [192.168.1.7]:25


      In the /Library/Server/Mail/Config/postfix/main.cf config file, I was told to add the following to the end:

      mynetworks = 127.0.0.0/8, [::1]/128, 192.168.1.0/24
      smtpd_helo_restrictions = permit_sasl_authenticated, permit_mynetworks, reject_non_fqdn_helo_hostname, reject_invalid_helo_hostname


      Cheers

      _____________
      Rich in Toronto
    • Alfonso Alejandro Reyes Jiménez
      ... Hi. Have you tried sending an email using telnet to see what smtp error shows? That may give us a hit of whats happening... Please send the postconf -n to
      Message 2 of 4 , Jan 4, 2013
        On 1/4/13 9:19 AM, Viaduct Productions wrote:
        > Hi folks.
        >
        > I'm using some middleware to generate an email that's sent to Mac OSX Server's installation of postfix. The email never gets through, and I don't know why. I've had some suggestions which I will post below, but nothing seems to work. I am not authenticating, and I've tried authentication which does not work either. I don't know postfix at all, so I'm trying to see what could be the problem by posting these tidbits of feedback and logs here. Any input appreciated. I'm stumped as to why this isn't working.
        >
        > 192.168.1.4 is my workstation
        > 192.168.1.7 is the server on 10.8.2 Server
        >
        > SMTP log from Server.app
        > Jan 3 15:23:03 alpha.mydomain.com postfix/postscreen[4262]: DNSBL rank 2 for [188.2.165.91]:4368
        > Jan 3 15:23:04 alpha.mydomain.com postfix/smtpd[4213]: connect from cable-188-2-165-91.dynamic.sbb.rs[188.2.165.91]
        > Jan 3 15:23:04 alpha.mydomain.com postfix/postscreen[4262]: CONNECT from [192.168.1.4]:63328 to [192.168.1.7]:25
        > Jan 3 15:23:04 alpha.mydomain.com postfix/postscreen[4262]: WHITELISTED [192.168.1.4]:63328
        > Jan 3 15:23:04 alpha.mydomain.com postfix/smtpd[4325]: connect from unknown[192.168.1.4]
        > Jan 3 15:23:04 alpha.mydomain.com postfix/smtpd[4325]: disconnect from unknown[192.168.1.4]
        >
        > Here is a similar report:
        >
        > postfix/postscreen[660]: CONNECT from [192.168.1.4]:52700 to [192.168.1.7]:25
        > Jan 4 06:08:59 alpha.mydomain.com postfix/postscreen[660]: WHITELISTED [192.168.1.4]:52700
        > Jan 4 06:08:59 alpha.mydomain.com postfix/smtpd[661]: connect from unknown[192.168.1.4]
        > Jan 4 06:08:59 alpha.mydomain.com postfix/smtpd[661]: lost connection after AUTH from unknown[192.168.1.4]
        > Jan 4 06:08:59 alpha.mydomain.com postfix/smtpd[661]: disconnect from unknown[192.168.1.4]
        > Jan 4 06:09:11 alpha.mydomain.com postfix/smtpd[669]: disconnect from unknown[192.168.1.4]
        > Jan 4 06:09:19 alpha.mydomain.com postfix/postscreen[660]: CONNECT from [192.168.1.4]:52708 to [192.168.1.7]:25
        > Jan 4 06:09:19 alpha.mydomain.com postfix/postscreen[660]: WHITELISTED [192.168.1.4]:52708
        > Jan 4 06:09:19 alpha.mydomain.com postfix/smtpd[661]: connect from unknown[192.168.1.4]
        > Jan 4 06:09:19 alpha.mydomain.com postfix/smtpd[661]: lost connection after AUTH from unknown[192.168.1.4]
        > Jan 4 06:09:19 alpha.mydomain.com postfix/smtpd[661]: disconnect from unknown[192.168.1.4]
        >
        >
        > /library/logs/mail/mailaccess.log:
        > Jan 3 15:23:23 alpha.mydomain.com log[1532]: imap-login: ID sent: name=Mac OS X Mail, version=6.2 (1499), os=Mac OS X, os-version=10.8.2 (12C60), vendor=Apple Inc.: rip=192.168.1.4, lip=192.168.1.7
        > Jan 3 15:23:23 alpha.mydomain.com log[1532]: imap-login: Login: user=<my_username>, method=CRAM-MD5, rip=192.168.1.4, lip=192.168.1.7, mpid=1598
        >
        > /var/log/system.log:
        > Jan 3 15:23:28 alpha.mydomain.com mdworker[4331]: Unable to talk to lsboxd
        > Jan 3 15:23:28 alpha.mydomain.com mdworker[4330]: Unable to talk to lsboxd
        > Jan 3 15:23:28 alpha.mydomain.com sandboxd[4333] ([4331]): mdworker(4331) deny mach-lookup com.apple.ls.boxd
        > Jan 3 15:23:28 alpha.mydomain.com sandboxd[4333] ([4330]): mdworker(4330) deny mach-lookup com.apple.ls.boxd
        > Jan 3 15:23:28 alpha kernel[0]: Sandbox: sandboxd(4333) deny mach-lookup com.apple.coresymbolicationd
        > Jan 3 15:24:12 alpha.mydomain.com filecoordinationd[126]: NSFileCoordinator only handles URLs that use the file: scheme. This one does not:
        > (null)
        > Jan 3 15:24:17 alpha.mydomain.com com.apple.SecurityServer[19]: Succeeded authorizing right 'system.privilege.admin' by client '/Applications/Server.app/Contents/ServerRoot/usr/libexec/ServerEventAgent' [108] for authorization created by '/Applications/Server.app/Contents/ServerRoot/usr/libexec/ServerEventAgent' [108] (2,0)
        > Jan 3 15:24:17 alpha.mydomain.com com.apple.SecurityServer[19]: Succeeded authorizing right 'system.privilege.admin' by client '/Library/PrivilegedHelperTools/com.apple.serverd' [98] for authorization created by '/Applications/Server.app/Contents/ServerRoot/usr/libexec/ServerEventAgent' [108] (100000,0)
        > Jan 3 15:24:24 alpha.mydomain.com BBEdit[707]: CVCGDisplayLink::setCurrentDisplay didn't find a valid display - falling back to 60Hz
        > Jan 3 15:24:27 --- last message repeated 1 time ---
        > Jan 3 15:24:27 alpha.mydomain.com com.apple.SecurityServer[19]: Succeeded authorizing right 'system.privilege.admin' by client '/Applications/Server.app/Contents/ServerRoot/usr/libexec/ServerEventAgent' [108] for authorization created by '/Applications/Server.app/Contents/ServerRoot/usr/libexec/ServerEventAgent' [108] (2,0)
        > Jan 3 15:24:27 alpha.mydomain.com com.apple.SecurityServer[19]: Succeeded authorizing right 'system.privilege.admin' by client '/Library/PrivilegedHelperTools/com.apple.serverd' [98] for authorization created by '/Applications/Server.app/Contents/ServerRoot/usr/libexec/ServerEventAgent' [108] (100000,0)
        > Jan 3 15:24:51 alpha.mydomain.com postfix/smtpd[4325]: warning: hostname customer-qro-153-195.megared.net.mx does not resolve to address 189.198.153.195: nodename nor servname provided, or not known
        > Jan 3 15:24:57 alpha.mydomain.com postfix/smtpd[4213]: warning: hostname 96-38-164-142.dhcp.reno.nv.charter.com does not resolve to address 96.38.164.142: nodename nor servname provided, or not known
        > Jan 3 15:24:58 alpha.mydomain.com postfix/smtpd[4325]: warning: hostname customer-qro-153-195.megared.net.mx does not resolve to address 189.198.153.195: nodename nor servname provided, or not known
        > Jan 3 15:25:07 alpha.mydomain.com com.apple.SecurityServer[19]: Succeeded authorizing right 'system.privilege.admin' by client '/Applications/Server.app/Contents/ServerRoot/usr/libexec/ServerEventAgent' [108] for authorization created by '/Applications/Server.app/Contents/ServerRoot/usr/libexec/ServerEventAgent' [108] (2,0)
        > Jan 3 15:25:07 alpha.mydomain.com com.apple.SecurityServer[19]: Succeeded authorizing right 'system.privilege.admin' by client '/Library/PrivilegedHelperTools/com.apple.serverd' [98] for authorization created by '/Applications/Server.app/Contents/ServerRoot/usr/libexec/ServerEventAgent' [108] (100000,0)
        > Jan 3 15:25:17 alpha.mydomain.com com.apple.SecurityServer[19]: Succeeded authorizing right 'system.privilege.admin' by client '/Applications/Server.app/Contents/ServerRoot/usr/libexec/ServerEventAgent' [108] for authorization created by '/Applications/Server.app/Contents/ServerRoot/usr/libexec/ServerEventAgent' [108] (2,0)
        > Jan 3 15:25:17 alpha.mydomain.com com.apple.SecurityServer[19]: Succeeded authorizing right 'system.privilege.admin' by client '/Library/PrivilegedHelperTools/com.apple.serverd' [98] for authorization created by '/Applications/Server.app/Contents/ServerRoot/usr/libexec/ServerEventAgent' [108] (100000,0)
        > Jan 3 15:25:26 alpha.mydomain.com postfix/smtpd[4325]: warning: hostname customer-qro-153-195.megared.net.mx does not resolve to address 189.198.153.195: nodename nor servname provided, or not known
        > Jan 3 15:25:55 alpha.mydomain.com BBEdit[707]: CVCGDisplayLink::setCurrentDisplay didn't find a valid display - falling back to 60Hz
        >
        >
        > /var/log/mail.log:
        > Jan 3 15:23:03 alpha.mydomain.com postfix/postscreen[4262]: DNSBL rank 2 for [188.2.165.91]:4368
        > Jan 3 15:23:04 alpha.mydomain.com postfix/smtpd[4213]: connect from cable-188-2-165-91.dynamic.sbb.rs[188.2.165.91]
        > Jan 3 15:23:04 alpha.mydomain.com postfix/postscreen[4262]: CONNECT from [192.168.1.4]:63328 to [192.168.1.7]:25
        > Jan 3 15:23:04 alpha.mydomain.com postfix/postscreen[4262]: WHITELISTED [192.168.1.4]:63328
        > Jan 3 15:23:04 alpha.mydomain.com postfix/smtpd[4325]: connect from unknown[192.168.1.4]
        > Jan 3 15:23:04 alpha.mydomain.com postfix/smtpd[4325]: disconnect from unknown[192.168.1.4]
        > Jan 3 15:23:06 alpha.mydomain.com postfix/smtpd[4213]: lost connection after DATA from cable-188-2-165-91.dynamic.sbb.rs[188.2.165.91]
        > Jan 3 15:23:06 alpha.mydomain.com postfix/smtpd[4213]: disconnect from cable-188-2-165-91.dynamic.sbb.rs[188.2.165.91]
        > Jan 3 15:23:13 alpha.mydomain.com postfix/postscreen[4262]: CONNECT from [188.2.165.91]:4778 to [192.168.1.7]:25
        > Jan 3 15:23:13 alpha.mydomain.com postfix/dnsblog[4320]: addr 188.2.165.91 listed by domain zen.spamhaus.org as 127.0.0.4
        > Jan 3 15:23:13 alpha.mydomain.com postfix/dnsblog[4320]: addr 188.2.165.91 listed by domain zen.spamhaus.org as 127.0.0.10
        > Jan 3 15:23:13 alpha.mydomain.com postfix/postscreen[4262]: DNSBL rank 2 for [188.2.165.91]:4778
        > Jan 3 15:23:13 alpha.mydomain.com postfix/smtpd[4325]: connect from cable-188-2-165-91.dynamic.sbb.rs[188.2.165.91]
        > Jan 3 15:23:15 alpha.mydomain.com postfix/smtpd[4325]: lost connection after DATA from cable-188-2-165-91.dynamic.sbb.rs[188.2.165.91]
        > Jan 3 15:23:15 alpha.mydomain.com postfix/smtpd[4325]: disconnect from cable-188-2-165-91.dynamic.sbb.rs[188.2.165.91]
        > Jan 3 15:23:28 alpha.mydomain.com postfix/postscreen[4262]: CONNECT from [188.2.165.91]:1183 to [192.168.1.7]:25
        >
        >
        > In the /Library/Server/Mail/Config/postfix/main.cf config file, I was told to add the following to the end:
        >
        > mynetworks = 127.0.0.0/8, [::1]/128, 192.168.1.0/24
        > smtpd_helo_restrictions = permit_sasl_authenticated, permit_mynetworks, reject_non_fqdn_helo_hostname, reject_invalid_helo_hostname
        >
        >
        > Cheers
        >
        > _____________
        > Rich in Toronto
        >
        >
        >
        >
        Hi.

        Have you tried sending an email using telnet to see what smtp error
        shows? That may give us a hit of whats happening...

        Please send the postconf -n to see all the configuration.

        Regards.
      • Alfonso Alejandro Reyes Jiménez
        ... You are trying to access your email server from a remote location don t you? why do you have the inet_interfaces as loopback-only it s not supposed to
        Message 3 of 4 , Jan 4, 2013
          On 1/4/13 9:53 AM, Viaduct Productions wrote:
          > Hi there.
          >
          > Actually I have a full email client on my workstation using that as an outgoing SMTP server. Only the middleware has problems. Having changed directives for better verbosity, this is what just happened, without authentication:
          >
          > Jan 4 10:35:40 alpha.mydomain.com postfix/postscreen[9452]: CONNECT from [192.168.1.4]:64959 to [192.168.1.7]:25
          > Jan 4 10:35:40 alpha.mydomain.com postfix/postscreen[9452]: WHITELISTED [192.168.1.4]:64959
          > Jan 4 10:38:35 alpha.mydomain.com postfix/postscreen[9452]: CONNECT from [192.168.1.4]:65176 to [192.168.1.7]:25
          > Jan 4 10:38:35 alpha.mydomain.com postfix/postscreen[9452]: WHITELISTED [192.168.1.4]:65176
          > Jan 4 10:38:35 alpha.mydomain.com postfix/smtpd[9453]: connect from unknown[192.168.1.4]
          > Jan 4 10:38:35 alpha.mydomain.com postfix/smtpd[9453]: match_list_match: 192.168.1.4: no match
          > Jan 4 10:38:35 alpha.mydomain.com postfix/smtpd[9453]: match_list_match: 192.168.1.4: no match
          > Jan 4 10:38:35 alpha.mydomain.com postfix/smtpd[9453]: match_hostaddr: 192.168.1.4 ~? 127.0.0.0/8
          > Jan 4 10:38:35 alpha.mydomain.com postfix/smtpd[9453]: match_hostaddr: 192.168.1.4 ~? [::1]/128
          > Jan 4 10:38:35 alpha.mydomain.com postfix/smtpd[9453]: match_hostaddr: 192.168.1.4 ~? 192.168.1.0/24
          > Jan 4 10:38:35 alpha.mydomain.com postfix/smtpd[9453]: > unknown[192.168.1.4]: 220 alpha.mydomain.com ESMTP Postfix
          > Jan 4 10:38:35 alpha.mydomain.com postfix/smtpd[9453]: < unknown[192.168.1.4]: EHLO [127.0.0.1]
          > Jan 4 10:38:35 alpha.mydomain.com postfix/smtpd[9453]: match_list_match: 192.168.1.4: no match
          > Jan 4 10:38:35 alpha.mydomain.com postfix/smtpd[9453]: > unknown[192.168.1.4]: 250-alpha.mydomain.com
          > Jan 4 10:38:35 alpha.mydomain.com postfix/smtpd[9453]: > unknown[192.168.1.4]: 250-PIPELINING
          > Jan 4 10:38:35 alpha.mydomain.com postfix/smtpd[9453]: > unknown[192.168.1.4]: 250-SIZE 10485760
          > Jan 4 10:38:35 alpha.mydomain.com postfix/smtpd[9453]: > unknown[192.168.1.4]: 250-VRFY
          > Jan 4 10:38:35 alpha.mydomain.com postfix/smtpd[9453]: > unknown[192.168.1.4]: 250-ETRN
          > Jan 4 10:38:35 alpha.mydomain.com postfix/smtpd[9453]: > unknown[192.168.1.4]: 250-STARTTLS
          > Jan 4 10:38:35 alpha.mydomain.com postfix/smtpd[9453]: > unknown[192.168.1.4]: 250-AUTH LOGIN PLAIN CRAM-MD5 DIGEST-MD5
          > Jan 4 10:38:35 alpha.mydomain.com postfix/smtpd[9453]: > unknown[192.168.1.4]: 250-ENHANCEDSTATUSCODES
          > Jan 4 10:38:35 alpha.mydomain.com postfix/smtpd[9453]: > unknown[192.168.1.4]: 250-8BITMIME
          > Jan 4 10:38:35 alpha.mydomain.com postfix/smtpd[9453]: > unknown[192.168.1.4]: 250-DSN
          > Jan 4 10:38:35 alpha.mydomain.com postfix/smtpd[9453]: > unknown[192.168.1.4]: 250-BINARYMIME
          > Jan 4 10:38:35 alpha.mydomain.com postfix/smtpd[9453]: > unknown[192.168.1.4]: 250 CHUNKING
          > Jan 4 10:38:35 alpha.mydomain.com postfix/smtpd[9453]: < unknown[192.168.1.4]: STARTTLS
          > Jan 4 10:38:35 alpha.mydomain.com postfix/smtpd[9453]: > unknown[192.168.1.4]: 220 2.0.0 Ready to start TLS
          > Jan 4 10:38:35 alpha.mydomain.com postfix/smtpd[9453]: < unknown[192.168.1.4]: QUIT
          > Jan 4 10:38:35 alpha.mydomain.com postfix/smtpd[9453]: > unknown[192.168.1.4]: 221 2.0.0 Bye
          > Jan 4 10:38:35 alpha.mydomain.com postfix/smtpd[9453]: match_hostaddr: 192.168.1.4 ~? 127.0.0.0/8
          > Jan 4 10:38:35 alpha.mydomain.com postfix/smtpd[9453]: match_hostaddr: 192.168.1.4 ~? [::1]/128
          > Jan 4 10:38:35 alpha.mydomain.com postfix/smtpd[9453]: match_hostaddr: 192.168.1.4 ~? 192.168.1.0/24
          > Jan 4 10:38:35 alpha.mydomain.com postfix/smtpd[9453]: disconnect from unknown[192.168.1.4]
          >
          >
          > Here is the postconf -n:
          >
          > biff = no
          > command_directory = /usr/sbin
          > config_directory = /Library/Server/Mail/Config/postfix
          > daemon_directory = /usr/libexec/postfix
          > data_directory = /Library/Server/Mail/Data/mta
          > debug_peer_level = 2
          > debugger_command = PATH=/bin:/usr/bin:/usr/local/bin:/usr/X11R6/bin xxgdb $daemon_directory/$process_name $process_id & sleep 5
          > dovecot_destination_recipient_limit = 1
          > html_directory = /usr/share/doc/postfix/html
          > imap_submit_cred_file = /Library/Server/Mail/Config/postfix/submit.cred
          > inet_interfaces = loopback-only
          > inet_protocols = all
          > mail_owner = _postfix
          > mailbox_size_limit = 0
          > mailq_path = /usr/bin/mailq
          > manpage_directory = /usr/share/man
          > message_size_limit = 10485760
          > mydomain_fallback = localhost
          > mynetworks = 127.0.0.0/8, [::1]/128, 192.168.1.0/24
          > newaliases_path = /usr/bin/newaliases
          > queue_directory = /Library/Server/Mail/Data/spool
          > readme_directory = /usr/share/doc/postfix
          > recipient_delimiter = +
          > sample_directory = /usr/share/doc/postfix/examples
          > sendmail_path = /usr/sbin/sendmail
          > setgid_group = _postdrop
          > smtpd_client_restrictions = permit_mynetworks permit_sasl_authenticated permit
          > smtpd_tls_ciphers = medium
          > smtpd_tls_exclude_ciphers = SSLv2, aNULL, ADH, eNULL
          > tls_random_source = dev:/dev/urandom
          > unknown_local_recipient_reject_code = 550
          > use_sacl_cache = yes
          >
          >
          > On 2013-01-04, at 10:46 AM, Alfonso Alejandro Reyes Jiménez <areyes@...> wrote:
          >
          >> Hi.
          >>
          >> Have you tried sending an email using telnet to see what smtp error shows? That may give us a hit of whats happening...
          >>
          >> Please send the postconf -n to see all the configuration.
          >
          >
          > _____________
          > Rich in Toronto
          >
          >
          >
          >
          You are trying to access your email server from a remote location don't
          you? why do you have the inet_interfaces as loopback-only it's not
          supposed to allow the connection. Another thing, you are offering
          STARTTLS but you don't have the smtpd_tls_security_level on your
          configuration, are you able to connect on plain text from your email
          client?

          Also I can see that you have SASL but it doesn't have the sasl parameters.

          That's all I can see so far, by comparing my configuration with yours. I
          hope it helps.

          Regards.

          Alfonso.
        • Noel Jones
          ... Is there some reason the above IP is included in your error report? ... A connect/disconnect with no other logs strongly suggests that the receiving
          Message 4 of 4 , Jan 4, 2013
            On 1/4/2013 9:19 AM, Viaduct Productions wrote:
            > Hi folks.
            >
            > I'm using some middleware to generate an email that's sent to Mac OSX Server's installation of postfix. The email never gets through, and I don't know why. I've had some suggestions which I will post below, but nothing seems to work. I am not authenticating, and I've tried authentication which does not work either. I don't know postfix at all, so I'm trying to see what could be the problem by posting these tidbits of feedback and logs here. Any input appreciated. I'm stumped as to why this isn't working.
            >
            > 192.168.1.4 is my workstation
            > 192.168.1.7 is the server on 10.8.2 Server
            >
            > SMTP log from Server.app
            > Jan 3 15:23:03 alpha.mydomain.com postfix/postscreen[4262]: DNSBL rank 2 for [188.2.165.91]:4368
            > Jan 3 15:23:04 alpha.mydomain.com postfix/smtpd[4213]: connect from cable-188-2-165-91.dynamic.sbb.rs[188.2.165.91]

            Is there some reason the above IP is included in your error report?

            > Jan 3 15:23:04 alpha.mydomain.com postfix/postscreen[4262]: CONNECT from [192.168.1.4]:63328 to [192.168.1.7]:25
            > Jan 3 15:23:04 alpha.mydomain.com postfix/postscreen[4262]: WHITELISTED [192.168.1.4]:63328
            > Jan 3 15:23:04 alpha.mydomain.com postfix/smtpd[4325]: connect from unknown[192.168.1.4]
            > Jan 3 15:23:04 alpha.mydomain.com postfix/smtpd[4325]: disconnect from unknown[192.168.1.4]


            A connect/disconnect with no other logs strongly suggests that the
            receiving postfix is not the problem. Suspects include a
            configuration error on the sending client, a firewall issue, or a
            networking problem.

            Suggestions:
            - Test the connection from your workstation to postfix with telnet.
            If that works, it eliminates firewall or networking as possible
            issues, and points to the sending client software.
            - Look for errors in the sending software; hopefully it has useful logs.
            - Record a session with tcpdump to see details of what's happening
            on the wire. http://www.postfix.org/DEBUG_README.html#sniffer


            Authentication and/or adding the workstation IP to mynetworks is
            only useful if postfix is rejecting the mail. This doesn't seem to
            be the case here since postfix logs all rejections.



            -- Noel Jones
          Your message has been successfully submitted and would be delivered to recipients shortly.