Loading ...
Sorry, an error occurred while loading the content.

virtual vacation

Expand Messages
  • Marco Aimar
    Hi, I have configured virtual vacation like this: ... vacation unix - n n - - pipe flags=Rq user=vacation
    Message 1 of 1 , Feb 29 1:49 AM
    • 0 Attachment
      Hi,
      I have configured virtual vacation like this:

      In master.cf:
      ------------------
      vacation unix - n n - - pipe
      flags=Rq user=vacation argv=/var/spool/postfix/vacation/vacation.pl -f ${sender} -- ${recipient}
      ------------------

      In main.cf:
      ------------------
      transport_maps = mysql:/etc/postfix/mysql_transport.cf
      ------------------

      File mysql_transport.cf:
      ------------------
      user = postfix
      password = postfix
      dbname = postfix
      table = domain
      select_field = transport
      where_field = domain
      additional_conditions = and active=1
      ------------------

      In mysql table domain
      ------------------
      domain=test.it
      trasport=vacation:[autoreply.test.it]
      active=1
      ------------------


      config postfixadmin:
      ------------------
      $CONF['vacation'] = 'YES';
      $CONF['vacation_domain'] = 'autoreply.test.it';
      ------------------

      When I add a vacation message (from postfixadmin for mailbox a@...) it insert in alias table this record:
      ------------------
      address=a@...
      goto=a#test.it@...
      domain=test.it
      ------------------

      and in table vacation this record
      ------------------
      email=a@...
      subject=reply test
      body=reply test
      domain=test.it
      ------------------



      When I send one email from send@sender to a@... postfix report "loops back to myself" :
      ------------------
      amavis[20123]: (20123-19) Passed CLEAN, [] <send@sender> -> <a#test.it@...>, queued_as: ED259280D9C, 102 ms
      postfix/smtp[27733]: C92D8280CF1: to=<a#test.it@...>, orig_to=<a@...>, relay=127.0.0.1[127.0.0.1]:10024, status=sent (250 2.0.0 from MTA([127.0.0.1]:10025): 250 2.0.0 Ok: queued as ED259280D9C)
      postfix/pipe[27738]: ED259280D9C: to=<a#test.it@...>, relay=spamassassin,status=sent (delivered via spamassassin service)
      postfix/smtp[28751]: 28378280EBB: to=<a#test.it@...>, relay=none, status=bounced (mail for autoreply.test.it loops back to myself)
      ------------------


      Anyone can help me?
    Your message has been successfully submitted and would be delivered to recipients shortly.