Loading ...
Sorry, an error occurred while loading the content.

RE: SASL setup problem

Expand Messages
  • Sergio Ferreira
    Hi, ... Yep. I don´t have this command saslfinger -s . But, I have these: #testsaslauthd -u sergio.ferreira -p temppass 0: OK Success. And: # sasltestsuite
    Message 1 of 4 , Nov 29, 2005
    • 0 Attachment
      Hi,


      >>>>>Did you start saslauthd? Is there perhaps a chroot
      >>>>>problem? Run saslfinger -s for better diagnosis.
      >>>>>
      >>>>>Sandy
      >>>>>

      Yep. I don´t have this command "saslfinger -s". But, I have these:

      #testsaslauthd -u sergio.ferreira -p temppass
      0: OK "Success."


      And:

      # sasltestsuite
      NOTE:
      -For KERBEROS_V4 must be able to read srvtab file (usually /etc/srvtab)
      -For GSSAPI must be able to read srvtab (/etc/krb5.keytab)
      -For both KERBEROS_V4 and GSSAPI you must have non-expired tickets
      -For OTP (w/OPIE) must be able to read/write opiekeys (/etc/opiekeys)
      -For OTP you must have a non-expired secret
      -Must be able to read sasldb, which needs to be setup with a
      username and a password (see top of testsuite.c)


      Checking plaintext passwords... Failed with: sasl_checkpass() failed on
      simple case


      My log now is a bit different:


      postfix/smtpd[2950]: connect from unknown[10.2.1.167]
      postfix/smtpd[2950]: warning: SASL authentication failure: cannot connect to
      saslauthd server: No such file or directory
      postfix/smtpd[2950]: warning: unknown[10.2.1.167]: SASL LOGIN authentication
      failed
      postfix/smtpd[2950]: lost connection after AUTH from unknown[10.2.1.167]
      postfix/smtpd[2950]: disconnect from unknown[10.2.1.167]

      Any idea?

      thanks,

      bye

      Sergio
    Your message has been successfully submitted and would be delivered to recipients shortly.