Loading ...
Sorry, an error occurred while loading the content.

269582Re: SMTPD AUTH broke ... ?

Expand Messages
  • Nicholas Sideris
    Oct 4, 2010
    • 0 Attachment
      On Oct 4, 2010, at 6:17 AM, Noel Jones wrote:

      > On 10/3/2010 8:32 PM, Nicholas Sideris wrote:
      >> Hello,
      >>
      >> I have the following trouble with enabling the smtpd auth for
      >> postfix ...
      >
      > Please show output of "postconf -n" and "postconf -a"
      > http://www.postfix.org/DEBUG_README.html#mail
      >
      >
      >> PS: My server is custom compiled using this command ...
      >>
      >> make AUXLIBS='-L/server/lib/mysql -lmysqlclient -lz -lm
      >> -lpcre' CCARGS='-DDEF_CONFIG_DIR=\"/server/etc/postfix\"
      >> -DDEF_COMMAND_DIR=\"/server/sbin\"
      >> -DDEF_DAEMON_DIR=\"/server/libexec/postfix\"
      >> -DDEF_MAILQ_PATH=\"/usr/bin/mailq\"
      >> -DDEF_HTML_DIR=\"/server/html/postfix\"
      >> -DDEF_MANPAGE_DIR=\"/server/man\"
      >> -DDEF_NEWALIAS_PATH=\"/usr/bin/newaliases\"
      >> -DDEF_README_DIR=\"/server/readme/postfix\"
      >> -DDEF_SENDMAIL_PATH=\"/usr/sbin/sendmail\" -DHAS_MYSQL
      >> -I/server/include/mysql -DHAS_PCRE -DUSE_SASL_AUTH
      >> -DDEF_SERVER_SASL_TYPE=\"dovecot\"' OPT='-O' DEBUG='-g'
      >
      > That doesn't look like the recommended procedure.
      > http://www.postfix.org/INSTALL.html#4
      > http://www.postfix.org/SASL_README.html#build_dovecot
      >
      >
      > -- Noel Jones

      You are right, that's why it wasn't working. While it had worked fine in everything but SASL before, now simply it can operate. Also I had many stale files from past compilations, so the standard procedure is ...

      #!/bin/sh

      make -f Makefile.init makefiles AUXLIBS='-L/server/lib/mysql -lmysqlclient -lz -lm -lpcre' CCARGS='-DDEF_CONFIG_DIR=\"/server/etc/postfix\" -DDEF_COMMAND_DIR=\"/server/sbin\" -DDEF_DAEMON_DIR=\"/server/libexec/postfix\" -DDEF_MAILQ_PATH=\"/usr/bin/mailq\" -DDEF_HTML_DIR=\"/server/html/postfix\" -DDEF_MANPAGE_DIR=\"/server/man\" -DDEF_NEWALIAS_PATH=\"/usr/bin/newaliases\" -DDEF_README_DIR=\"/server/readme/postfix\" -DDEF_SENDMAIL_PATH=\"/usr/sbin/sendmail\" -DHAS_MYSQL -I/server/include/mysql -DHAS_PCRE -DUSE_SASL_AUTH -DDEF_SERVER_SASL_TYPE=\"dovecot\"' OPT='-O' DEBUG='-g'

      make
      make install

      (this is working properly right now)
    • Show all 6 messages in this topic