Loading ...
Sorry, an error occurred while loading the content.
 

POESY - Västernorrlands poesifestival 4 - 10/10 2009!

Expand Messages
 • Lundquist Karin
  [cid:image001.jpg@01CA429D.F42255B0] 1/10 09 POESY - VÄSTERNORRLANDS POESIFESTIVAL 3-10/10 09! För elfte året i rad arrangeras en veckolång POESIFESTIVAL i
  Message 1 of 2 , Oct 1, 2009

    

    

   1/10 09

    

   POESY - VÄSTERNORRLANDS POESIFESTIVAL 3-10/10 09!

    

   För elfte året i rad arrangeras en veckolång POESIFESTIVAL i Västernorrland.

   I tio år har den huvudsakligen  hållit till i Härnösand  (alltid v 41)  men nytt för i år är att alla Västernorrlands sju kommunbibliotek är med och arrangerar program med poesin i fokus.

   Turnerande poeter framträder och bjuder in till Öppen scen på huvudbiblioteken i Ånge, Kramfors, Timrå och Sollefteå, till LättLäst poesi på Arkenbiblioteket i Örnsköldsvik, till Poetry Slam på Kulturmagasinet i Sundsvall och till en festivalfinal på Sambiblioteket i Härnösand.  (Se bif program!)

    

   Men först ut och som inledning på poesifestivalen är det poesisöndag på Länsmuseet Murberget där det blir ett Ångermanländskt författarmöte (Laura Fitinghof, Pelle Molin och Emil Hagström) och dikter på mål och i Nicke Sjödins anda dvs Torbjörn Fälldin läser Nicke Sjödins och Birger Normans texter. Om det är fler  som vill uppträda med dikter på mål är det fritt att anmäla sig. Eftersom det råkar vara Kanelbullens dag blir det förstås fika med dopp också.

    

   De sex inbjudna poeterna är Rose-Marie Huuva, Johan Jönson, Bengt Berg, Cletus Nelson Nwadike, Rolf Aggestam och Solja Krapu. Alla sex vana estradpoeter som skriver jordnära och insiktsfullt om livet, döden och kärleken.

      

   Solja Krapu, som vunnit SM i Poetry Slam två år i rad, håller i Poetry Slam tävlingen på Kulturmagasinet på fredagskvällen. Förra årets vinnare Anita Jacobsson inleder och Olof Sjögren spelar kontrabas däremellan.  På Sambibliotekets finalkväll på lördagen är det Gösta Johansson som står för musikinslagen. Han kommer bl a att blåsa i en hasselnöt som inledning till Rose-Marie Huuvas diktsvit.

    

   I Sollefteå  har elever på Vallaskolan och i skolorna i Ramsele och Långsele skrivit SMS-poesi. De kommer att visas upp då det är Öppen scen på Sollefteå bibliotek på onsdagskvällen.

   Under hela poesiveckan blir det poesi i alla möjliga och upptänkliga former dvs  poesiplank, dagens dikt, poesiutställningar, pyttepoesi  mm, mm…

    

    

   Väkommen att bevaka den nordligaste och äldsta Poesifestivalen i Sverige!

    

   Hej så länge,

   Karin Lundquist

   Länsbiblioteket Västernorrland

   karin.lundquist@... , tfn 0611-86553  

    

    

   Karin Lundquist

   Länsbiblioteket Västernorrland

   Box 1045

   871 29  HÄRNÖSAND

   tfn 0611-86553

   karin.lundquist@...

   www.ylb.se

    

  • johan nordgren
   Hepp! PoesiParty På Southside, hornsgatan 104 t-bana zinkensdam, stockholm   Ikväll 18.30 öppen scen, gästpoet, roockie corner o annat!   frivillig
   Message 2 of 2 , Oct 5, 2009


    Hepp!
    PoesiParty På Southside, hornsgatan 104 t-bana zinkensdam, stockholm
     
    Ikväll 18.30
    öppen scen, gästpoet, roockie corner o annat!
     
    frivillig entré 20 kr.
     
    ät o drick gott! Underjordisk poesi i underjordisk miljö! (dvs en trappa ner)
     
    alla välkomna
    johan nordgren
    Ulf Hässelbäck 


    Går det långsamt? Skaffa dig en snabbare bredbandsuppkoppling.
    Sök och jämför priser hos Kelkoo.
   Your message has been successfully submitted and would be delivered to recipients shortly.