Loading ...
Sorry, an error occurred while loading the content.
 

Pressmeddelande från Kaosföreningen scenpoesi och Dö dsstjärnan

Expand Messages
 • Dödsstjärnan
  Pressmeddelande I söndags, den 22 juni , bildades Kaosföreningen scenpoesi, en ny poesiförening som ska arbeta med och främja poesi i Norrköping och
  Message 1 of 1 , Jun 27, 2008
   Pressmeddelande
    
    
   I söndags, den 22 juni , bildades Kaosföreningen scenpoesi, en ny poesiförening som ska arbeta med och främja poesi i Norrköping och övriga Fjärde storstadsregionen.
    
   En verksamhetsplan antogs som innebär att Kaosföreningen scenpoesi kommer att arrangera återkommande poetryslam-tävlingar i regionen, inklusive uttagningen av ett lag till Svenska mästerskapen i poetryslam 2009, arrangera poetryslam-festivalen Ordkrig 08 den 18-20 september i Norrköping, samt arrangera SM i poetryslam den 20-23 maj 2009. Detta innebär att föreningen blir arrangör för de två största poetryslam-evenemangen i Sverige: SM som är störst och Ordkrig som är tvåa.
    
   Poetryslam är en tävling i scenpoesi, där poeter läser sina egna dikter och blir poängsatta av en jury uttagen ur publiken. Tävlingsformen kommer från USA och har funnits i Sverige i drygt tio år. Sedan maj 2005 har poetryslam i Norrköping, inklusive förra årets första upplaga av Ordkrig, arrangerats av poesi- och arrangörsgruppen Dödsstjärnan, som lämnar över budkaveln till Kaosföreningen scenpoesi, men lever vidare som en fristående poesigrupp.
    
   Nästa poetryslam äger rum i Salongen på Norrköpings stadsbibliotek torsdagen den 24 juli klockan 17:30. Det är fritt inträde och alla är välkomna delta genom att lyssna, tävla med sin poesi eller sitta i juryn.


   Slut på pressmeddelandet, men här kommer lite mer information till er på e-postlistan:

   Det första styrelsemötet kommer äga rum ikväll, och förhoppningsvis kommer styrelsen hitta på något smart sätt att kommunicera med alla er. Men än så länge finns information om slamtävlingar och dylikt som vanligt på

   http://dodsstjarnan.com/slam

   Kaosföreningen scenpoesi är öppen för alla. Medlemsavgiften är 100 kr per år för aktiva medlemmar och 100 kr eller valfri högre summa för stödmedlemmar. Medlemskap krävs inte på något sätt för att komma på föreningens arrangemang eller ens för att hjälpa till att ordna dem, men ger en möjlighet att vara med och delta i föreningens liv och samtidigt stödja verksamheten.


   Ta hand om er, så ses vi!

       Kaosföreningen scenpoesi & Dödsstjärnan


   Senaste resenyheterna & prisvärda flyg till hela världen! MSN Resor
  Your message has been successfully submitted and would be delivered to recipients shortly.