Loading ...
Sorry, an error occurred while loading the content.

Berättarbar

Expand Messages
 • Jonna Millroth
  Välkommen till Berättarbaren på Mosebacke etablissemang Måndagen den 25 februari kl 19 Kvällens tema: intuition Berättarbaren slår ett slag för den
  Message 1 of 1 , Feb 19, 2002
  • 0 Attachment

   Välkommen till

   Berättarbaren

   Mosebacke etablissemang

   Måndagen den 25 februari kl 19

   Kvällens tema:

   intuition

   Berättarbaren slår ett slag för den muntliga berättarkonsten.

   Idén kommer från USA. I New York har det blivit en stor succé. Syftet är inte bara att lyfta fram det muntliga berättandet utan också att föra ut det till litet oväntade miljöer.

   Berättarcaféer finns det redan gott om i Stockholm och på andra håll. Berättarbaren skiljer sig från dem genom att inte vara fullt så improviserad. Deltagarna, som vi kontaktar i god tid, ska ha möjlighet att förbereda sig, vilket inte hindrar att själva framträdandet ska vara fritt från manus, helst ska de inte ens ha med sig några stolpar.

   Vi tror att vi på så sätt kan värva en annan och yngre publik för det muntliga berättande som inte har något forum i dag. För trots internet, TV och dataspel finns det ingenting som engagerar oss så som en väl berättad historia, inget vi skratta åt eller ryser över på samma sätt. Ingenting kan ersätta det som mänsklig kontakt skänker åt dramatiken i en historia.

   Sedan är det en annan sak att en historia kan se ut på tusen olika sätt - från en påhittad saga till en saklig, faktaspäckad redogörelse!

   Till denna första berättarbar i Sverige har vi bland annat inbjudit en välkänd polis, en ung skådespelare, en konsult som arbetar med intuition, en jourhavande medmänniska, en synskadad folkbildare.

   Var och en få tolv minuter på sig att berätta en historia på temat intuition. En improviserande musiker förstärker och kommenterar berättelserna.

   Välkommen till en spännande annorlunda kväll med den muntliga berättelsen i centrum!

   Bakom Berättarbaren står kulturföreningen ICH! som arbetar för att införa alternativ kulturformer. Berättarbaren stöds av ABF.

   För mer information: Kontakta Jonna Millroth, tel : 08-653 54 06 eller 0708-671215. Åsa Lövenvald: Tel 08- 6152986 eller 070- 9550888.

  Your message has been successfully submitted and would be delivered to recipients shortly.