Loading ...
Sorry, an error occurred while loading the content.

56318 september tar form

Expand Messages
 • Felix Englén
  Jul 11, 2007

   Septemberalliansen för en demonstration mot högerpolitiken när riksdagen öppnar denna dag börjar nu ta form. När samordningsgruppen träffades i måndags konkretiserades flera uppslag från de tre planeringsmöten som hittills hållits för hela nätverket.


   Det stora upptaktsmöte som planeras för kampanjen onsdagen den 8 augusti i ABF-huset i Stockholm får till exempel ta ställning till:
   • En uppvaktning av LO-ledningen, som ska uppmana fackföreningsrörelsen att skärpa motståndet mot högerpolitiken och göra hela 18 september till en protestdag.
   • En kampanjplan med tre massflygbladsutdelningar i eftermiddagsrusningen vid Stockholms tunnelbanestationer den 10, 13 och 17 september.
   • Ett debattinlägg i någon av de stora tidningarna på temat ”Var finns motståndet?”.
   • Ett uttalande mot Migrationsverkets vägledande beslut om att flyktingar kan utvisas även till Bagdad med argumentet att det inte råder inbördeskrig i Irak, samt en inbjudan till alla asylsökande och andra som kämpar för flyktingars rättigheter att delta i 18 september-demonstrationen.
   • Även artister kommer att inbjudas att delta i den stora demonstrationen, som ska samlas på Sergels torg klockan 18.00 den 18 september och marschera till Mynttorget vid riksdagen för ett avslutande massmöte.
   Septemberalliansens hemsida www.18september.se har nu också börjat fungera som ett verktyg för mobilisering. Där kan man själv anmäla sitt individuella deltagande den 18 september och när man gjort detta vidarebefordra tipset till andra. Redan efter ett par dagar hade ett hundratal anmält sig.

   Nu gäller att nå ut

   18 september-kampanjen lägger också stor vikt vid att nå ut med budskapet i samband med andra politiska och kulturella arrangemang under sommaren och hösten.


   Alla läsare som är med i någon förening eller något nätverk som ännu inte anslutit sig bör snarast ta initiativ till detta. På hemsidan finns både det fackliga uppropet och bakgrundsinformation.   Stava rätt! Stava lätt! Yahoo! Mails stavkontroll tar hand om tryckfelen och mycket mer! Få den på http://se.mail.yahoo.com