Loading ...
Sorry, an error occurred while loading the content.

Re: [perkthim] Fjale gjermane ne Shqip

Expand Messages
 • Skender Dobraj
  kurshllus - rremuje (po dihet lidhje e shkurt ne rryme) fasung - prize (fyti ku vihet poci elektrik) gilipter - batakci (nga geliebter) ...
  Message 1 of 43 , Sep 24, 2006
  • 0 Attachment
   kurshllus - rremuje (po dihet lidhje e shkurt ne
   rryme)
   fasung - prize (fyti ku vihet poci elektrik)
   gilipter - batakci (nga geliebter)


   --- Admir Kraja <rmafkraja@...> wrote:

   > Pershendetje te gjitheve ne Group Perkthimi!
   >
   > Per arsye debati dhe studimi, me interreson te
   > mesoj disa shembuj te fjaleve shqip me prejardhje
   > nga gjermanishtja, si p.sh.
   >
   > (pjesa me e madhe e shembujve te meposhtem vijne
   > nga krahinat e Kosoves apo Maqedonise, pasi ne
   > Shqiperi -sipas pervojes time -, kemi me shume
   > ndikim nga Italishtja ose Greqishtja):
   >
   > (Aus dem Handwerker oder Gastarbeiter Bereich)
   > Shrafciheri = Schraubenzieher
   > Baushtella = Baustelle
   > Koferi = Koffer
   >
   > (Mechanik)
   > Kuplungi = Kuplung
   > Auspufi = Auspuff
   >
   > (oder)
   > Buteri = Butter
   > Hinterlandi = Hinterland
   >
   > (Politik)
   > Lumpenproletariati = Lumpenproletariat
   >
   >
   > (Emerime)
   > Bundestagu = Bundestag
   >
   > Etj., etj....
   >
   > Ju lutem te me ndihmoni me dhenien e shembujve
   > sipas njohurive tuaja nga jeta e perditshme apo nga
   > te lexuarit, si dhe ku mund te gjej material
   > shkencor mbi kete teme, apo sqarime etimologjike.
   >
   > Pershendetje
   > Servus aus Deutschland
   >
   > Admir Kraja
   >
   >
   >
   > ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
   > - ADMIR KRAJA -
   >
   > Stauffenbergstra├če 2/Zi: 44
   > 07747 Jena, Deutschland
   > Tel.: +49 3641 330769
   > Mob.: +49 176 61082960
   > rmafkraja@...
   > www.admirkrajasite.tk
   > www.master-daf.de
   > www.daad.de
   > ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
   >
   > ---------------------------------
   > NEU: Fragen stellen - Wissen, Meinungen und
   > Erfahrungen teilen. Jetzt auf Yahoo! Clever.


   __________________________________________________
   Do You Yahoo!?
   Tired of spam? Yahoo! Mail has the best spam protection around
   http://mail.yahoo.com
  • perkthim@yahoogroups.com
   Hello, This email message is a notification to let you know that a file has been uploaded to the Files area of the perkthim group. File :
   Message 43 of 43 , Sep 27, 2007
   • 0 Attachment
    Hello,

    This email message is a notification to let you know that
    a file has been uploaded to the Files area of the perkthim
    group.

    File : /Kodet/kusht_kode%5CKodi_Zgjedhor.pdf
    Uploaded by : shqiponja_ne_bote <albtranslation@...>
    Description : Kodi Zgjedhor

    You can access this file at the URL:
    http://groups.yahoo.com/group/perkthim/files/Kodet/kusht_kode%255CKodi_Zgjedhor.pdf

    To learn more about file sharing for your group, please visit:
    http://help.yahoo.com/help/us/groups/files

    Regards,

    shqiponja_ne_bote <albtranslation@...>
   Your message has been successfully submitted and would be delivered to recipients shortly.