Loading ...
Sorry, an error occurred while loading the content.
 

MODULUL DE STUDII CANADIENE Universitatea din Bucuresti

Expand Messages
 • severinmaria
  FACULTATEA DE LIMBI ŞI LITERATURI STRĂINE Curs de masterat interdisciplinar 2013-2015: STRATEGII COMUNICAŢIONALE INTERCULTURALE – LITERARE ŞI LINGVISTICE
  Message 1 of 1 , May 20, 2013
   FACULTATEA DE LIMBI ŞI LITERATURI STRĂINE

   Curs de masterat interdisciplinar 2013-2015:
   STRATEGII COMUNICAŢIONALE
   INTERCULTURALE – LITERARE ŞI LINGVISTICE


   MODULUL :STUDII CANADIENE

   • Iniţiat din 1997 in colaborare cu Facultatea de Jurnalism si Stiintele Comunicarii modulul de STUDII CANADIENE se desfăşoară acum în cadrul masteratului STRATEGII COMUNICAŢIONALE INTERCULTURALE: LITERARE ŞI LINGVISTICE .El oferă un studiu inter- şi multi- disciplinar al culturii şi societăţii canadiene dintr-o perspectivă comparativă europeană, cursurile teoretice punând accent pe multiculturalism, discursul intercultural în literatură şi interferenţe culturale la nivelul limbii. Pe lângă cursuri de comunicare mediatică si studiul literaturii de expresie engleza si franceza programul oferă şi cursuri de imbunătăţire a practicii limbilor engleză şi franceză la nivel oral şi scris, inclusiv limbaje specializate si corespondenţă de afaceri, răspunzând astfel atât exigenţelor şi oportunităţilor de pe piaţa muncii, cât şi nevoilor de comunicare inter- şi trans- culturală.
   • Cadrele didactice care predau în program au efectuat specializări în Canada ; programul beneficiază şi de contribuţia unor specialişti din Canada, Germania, Franţa,Republica Cehă, Polonia ş.a..
   • Absolvenţii vor putea ocupa posturi în diverse domenii ale vieţii sociale, politice, culturale şi economice care implică relaţii cu Canada, în instituţii centrale de profil, organisme internaţionale, ambasade, organizaţii non-guvernamentale, fundaţii culturale, mass media, edituri şi publicitate. Ei vor putea fi angajaţi ca profesori în învatamantul liceal şi în învăţămîntul superior şi cercetare şi îşi vor putea continua studiile prin programul de doctorat.
   • Numeroşi masteranzi au câştigat burse de studiu în Canada.
   • Programul se bucură de sprijinul constant al Ambasadei Canadei la Bucureşti şi al Asociaţiei Central Europene de Studii Canadiene.

   Acest program de 4 semestre este deschis tuturor absolvenţilor de învaţământ superior de lungă durată, cunoscători ai limbilor engleză/ franceză la nivel bun şi franceză/engleză la nivel de înţelegere. Licenţiaţii de la facultăţile nefilologice pot obţine certificate de competeţă lingvistică B2 pentru engleză sau franceză , iar disertaţia şi-o pot scrie şi în limba română.

   Înscrierile se vor face intre 1-10sept 2013 iar admiterea se va face intre 12-16 septembrie pe bază de dosar (unproiect de cercetare de 3-5p in limba A pe o tema de studii canadiene, cu o bibliografie minimala) şi interviu oral (o expunere de motivatie si intentii , in limba B).


   Informaţii suplimentare : danifrumusani@...; mbottez@...; ruxandra.radulescu@...;
  Your message has been successfully submitted and would be delivered to recipients shortly.