Loading ...
Sorry, an error occurred while loading the content.

Spectaculair dubbelconcert Marien en Jan Peter, Laurenskerk Rotterdam, 16-11-2012

Expand Messages
 • Jan Peter Teeuw
  Op vrijdag 16 november 2012 geven de organisten Marien Stouten en Jan Peter Teeuw een vierhandig orgelconcert op het grootste orgel van Nederland, het
  Message 1 of 1 , Nov 3, 2012
  • 0 Attachment

   Op vrijdag 16 november 2012 geven de organisten Marien Stouten en Jan Peter Teeuw een vierhandig orgelconcert op het grootste orgel van Nederland, het Marcussen-orgel in de Laurenskerk te Rotterdam. Tijdens dit bijzondere orgelconcert presenteren beide organisten hun nieuwste vierhandige CD, ‘Ouverture’. Deze CD is opgenomen in de St. Martin de Dudelange (Luxemburg). Op het programma van deze CD staan enkel bewerkingen van grote orkestwerken.

   Tijdens het presentatieconcert zullen deze orkestwerken ook tot klinken komen. Er worden  composities gespeeld van o.a. Saint-Saëns, Adam, Elgar en Kabaleveski. Ook zullen beide organisten een solo spelen.

    

   Marien Stouten (1983) studeerde (na orgelles gekregen te hebben van Martin Mans en Rinus Verhage) aan het conservatorium van Gent bij Ignace Michiels. Hij is hoofdorganist van de St. Nicolaaskerk te Brouwershaven. Marien werkte mee aan diverse CD’s. Met zijn broers en zussen nam hij vier CD’s op in de serie Stouten Musiceert. Hij is dirigent van twee gemengde koren. Ook heeft Marien een eigen opnamebedrijf, Animato Music Productions.

   Jan Peter Teeuw (1987) kreeg orgelles van Johan den Hoedt en Arjen Leistra. Hij is kerkorganist in Ridderkerk en werkt veelvuldig mee aan concerten en koorzangavonden. Van zijn hand verschenen diverse bundels met orgelmuziek en instrumentale muziek. Jan Peter werkte mee aan een dertiental CD-opnamen, waaronder twee orgel-CD’s, opgenomen in Ridderkerk-Bolnes (2007) en Leeuwarden (2009).

    

   Samen maakten Marien en Jan Peter twee vierhandige CD’s. De eerste is opgenomen in mei 2010 in Recklinghausen (Duitsland). De tweede is in mei 2012 gemaakt in Dudelange (Luxemburg).

    

   Het concert begint om 20.00 uur. De kerk gaat een halfuur voor aanvang open. De toegang is € 10,00. Halverwege is er een pauze, waarin een hapje en drankje te verkrijgen is. In de pauze en afloop zijn er CD’s en bladmuziek te koop.

   Meer informatie is te vinden op www.marienstouten.nl en www.janpeterteeuw.nl.

    

   Van harte welkom!

    

  Your message has been successfully submitted and would be delivered to recipients shortly.