Loading ...
Sorry, an error occurred while loading the content.
 

Sweelinckprijs voor Leo van Doeselaar

Expand Messages
 • Janco Schout
  Vrijdag 29 juni 2007 Sweelinckprijs voor Leo van Doeselaar Organist Leo van Doeselaar heeft de Sweelinckprijs 2007 gewonnen vanwege zijn verdiensten voor de
  Message 1 of 1 , Jul 1, 2007
   Vrijdag 29 juni 2007

   Sweelinckprijs voor Leo van Doeselaar

   Organist Leo van Doeselaar heeft de Sweelinckprijs 2007 gewonnen vanwege zijn verdiensten voor de orgelcultuur. Dat werd deze week bekend.

   De stichting Jan Pieterszoon Sweelinckprijs roemt hem om zijn veelzijdigheid. Niet alleen in repertoirekeuze -hij speelt naast bijvoorbeeld Sweelinck ook Messiaen- maar ook qua activiteiten. Van Doeselaar is vaste bespeler van het Maarschalkerweerd-orgel in het Amsterdamse Concertgebouw en het Hagerbeerorgel in de Pieterskerk in Leiden. Daarnaast is hij orgeldocent aan de Universit√§t der K√ľnste in Berlijn en jurylid bij verschillende orgelconcoursen.

   Dat hij internationaal zeer actief is, vindt de stichting een extra reden om hem de prijs toe te kennen. Van Doeselaar is behalve organist trouwens ook pianist. Hij vormt samen met Wyneke Jordans een pianoduo.
    
   De Sweelinckprijs is een geldbedrag en is tot nu toe twee keer uitgereikt: aan organist Jan Jongepier en organist/componist Jan Welmers.  Leo van Doeselaar krijgt de prijs op 13 oktober, tijdens het Sweelinckfestival in Amsterdam.

   Gr. Janco
  Your message has been successfully submitted and would be delivered to recipients shortly.