Loading ...
Sorry, an error occurred while loading the content.

Pentru domnul Popescu

Expand Messages
 • Peuker Attila
  V-am citit scrisoarea cu atentie si sincer ma surprinde cata atentie dati dumneavoastra acelor pareri. Desigur fiecare om are dreptul la exprimarea unei
  Message 1 of 3 , May 2, 2004
  • 0 Attachment
   V-am citit scrisoarea cu atentie si sincer ma surprinde cata atentie dati
   dumneavoastra acelor pareri.

   Desigur fiecare om are dreptul la exprimarea unei pareri, insa fara sa-l
   jigneasca pe celalat, lucru care din pacate se intampla cam des pe acolo.
   Chiar acum am citit o luare de cuvant pe acel forum si spunea un domn ca
   �Placerile nu se discuta�, dar ce interesant ca admiratia mea fata de Opera
   Metropolitan, Placido Domingo, James Levine, Nicolae Herlea, etc� s-a
   dezbatut de zeci de ori si s-a criticat vehement pe acel forum. (am citit si
   o critica dura referitoare la celebrul nostru bariton, Nicolae Herlea. Ce sa
   mai comentez?! Daca nici domnul Herlea nu a avut voce si tehnica buna?!?!).

   In orice caz va multumesc pentru cuvintele de lauda si pentru sustinere.
   Desigur si in continuoare voi mai scrie pe site despre Metropolitan si
   transmisiunile sale, pentru ca CRED in ele. Am fost numit la un moment dat
   �foarte tanar�. Nu stiu cati ani a avut persoana care a afirmat acest lucru,
   insa probabil avea o gandire veche, gen: �tineretul din ziua de azi, nu stie
   nimic�. Dar nu este asa. Chiar daca sunt tanar, nu inseamna ca nu pot
   aprecia ceva bun si ceva de calitate.

   Dar cum au spus-o chiar dansii: �Placerile nu se discuta�.


   Cu respect Attila Peuker.

   _________________________________________________________________
   MSN 8 with e-mail virus protection service: 2 months FREE*
   http://join.msn.com/?page=features/virus
  • teo popescu
   Stimate domnule Peuker, Pana acum nu am intrat in aceasta discutie despre celalalt forum si despre gusturile muzicale ale celor care dezbat probleme
   Message 2 of 3 , May 5, 2004
   • 0 Attachment
    Stimate domnule Peuker,

    Pana acum nu am intrat in aceasta discutie despre celalalt forum si despre gusturile muzicale ale celor care dezbat "probleme importante legate de muzica" acolo. Imi permit totusi sa imi dau acum cu parerea si sa imi exprim sustinerea fata de dumneavoastra si fata de initiativa dumneavoastra cu site-ul de opera(care este foarte interesant si util pentru un meloman).
    Aceste discutii despre care tot vorbiti(inclusiv cea pe care am citit-o intr-un reply de-al dumneavoastra catre o doamna de acolo) mi se par o dovada clara de analfabetism cultural, in momentul in care se discuta despre arta se aplica maxima "de gustibus non disputandum", dupa parerea mea opiniile unor amatori nu trebuie exprimate cu o vehementa care proiecteaza imediat in penibil: lozinci de genul "Domingo e un nimic" si altele. Oamenii astia, din cate am vazut, au un exces de zel pe care il tot exprima in moduri din astea penibile, care deranjeaza, isi permit chiar sa insulte. Oamenii care iubesc arta cu adevarat, deci tot ceeea ce tine de estetic, nu se exprima niciodata asa.
    Iar chestiunea legata de varsta, pot sa va spun ca sunt o multime pe forum (aici) care sunt mai mici decat dumneavoastra (de exemplu eu am 17 ani), nu are nici o legatura cu imensa pasiune pentru opera care ne transforma pe toti in autodidacti. Deci, sunt de acord cu dumneavoastra si cu domnul Popescu. Si eu va adresez aceleasi cuvinte ca si dansul, continuati cu site-ul, cu informatiile despre Metropolitan, pentru ca sunt multi care apreciaza munca dumneavoastra.


    Cu multumiri, Teo


    ---------------------------------
    Do you Yahoo!?
    Win a $20,000 Career Makeover at Yahoo! HotJobs

    [Non-text portions of this message have been removed]
   • Luminita Berechet
    Buna ziua. Nu am vazut decat cateva din luarile de pozitie din acel site. Poate ca trebuie intr-adevar sa ne ferim de unele site-uri nocive. Sunt multumita ca
    Message 3 of 3 , May 5, 2004
    • 0 Attachment
     Buna ziua.

     Nu am vazut decat cateva din luarile de pozitie din acel site. Poate ca trebuie intr-adevar sa ne ferim de unele site-uri nocive.

     Sunt multumita ca sunteti de acord cu opinia mea in legatura cu marea soprana care este astazi Angela Gheorghiu.

     Batjocura... Batjocura pare la ordinea zilei, astazi, in lume. Dar ea nu va cuceri niciodata nici-o inima si nici respect nu va aduce celui care batjocoreste, precum nici celui batjocorit.

     Luminita Berechet     -----Original Message-----
     From: Paul Popescu [mailto:paul02_popescu@...]
     Sent: Tuesday, April 27, 2004 10:21 AM
     To: operanb@yahoogroups.com
     Subject: [operanb] operanb_group     Buna ziua

     Nici nu stiu cu ce sa incep. Aceasta scrisoare este pentru toti cei care scriu pe forumul Operei Nationale din Bucuresti.

     Niciodata nu am scris pe acest forum, dar am citit cu desavarsire toate discutiile si desigur cu unele am fost de acord, cu altele nu.

     Pe aceasta cale as dori sa-i transmit laude domnului Attila Peuker pentru site-ul sau. Este intradevar un site foarte concins, util si desigur original.

     Care este motivul pentru care am rupt tacerea? Foarte simplu. Insultele care se aduc acestui grup de discutii (ONB) si unele comentarii negative referitoare la site-ul domnului Peuker. Cine le aduce? Niste "oameni culti" de pe celalalt forum ( cantareti_romani_opera_group). Nu stiu cati dintre dumneavoastra sunt inscrisi acolo, insa eu am facut o prostie si m-am inscris.

     Recunosc, si eu mai am pareri diferite, este si ceva normal, dar nu mi le exprim in halul acela. Sa fi facut prost, incult, c..at pentru ca iti place Placido Domingo, James Levine, Luciano Pavarotti, ca asculti transmisiunil directe de la Metropolitan; sa fie numit Placido Domingo de cineva din acel grup : "un nimic" (sa citez un "inteligent" de acolo) este ceva inacceptabil pe un forum dedicat operei. Chiar daca avem unele rezerve trebuie sa ne pastram bunul simt. (daca il avem)

     Cu ce drept isi permite cineva sa - l numeasca in felul acela. Nici pana la jumatatea sa nu se ridica din multe puncte de vedere. Sau ma scuzati, am uitat, acolo avem de a face cu oameni cu totul extraordinari. Ei stiu totul cel mai bine; doamne fereste sa ai o parere un pic diferita de a lor. Sar toti pe tine ca hienele.

     La fel au numit-o si pe Angela Gheorghiu, care desi are un comportament mai ciudat, totusi are o voce si un timbru frumos si o tehnica vocala deosebita cum spunea si doamna Berechet. Ce sa mai comentez?!

     Nu odata au fost jignite cateva persoane de pe forumul operei din Bucuresti si insusi acest forum. (daca si dumneavoastra sunteti inscris acolo probabil ati vazut)

     Se spunea acolo la un moment dat ca la acest forum (onb) nu se discuta deloc despre Opera din Bucuresti. Dar la forumul "cantareti_romani_opera_group" cand s-a discutat ultima data despre CANTARETI ROMANI?! Cred ca stiti raspunsul.     Recent am citit si o insulta adusa la site-ul domnului Peuker (www.opera.3x.ro) , a fost numita " ingenunghiere in fata discutabilelor transmisii de la Met". Va dati seama cu ce oameni avem de a face. Oameni atat de "perfecti", atat de "cunoscatori" , atat de "culti".

     O alta remarca "orchestra distoneaza, ma refer la instrumentele de suflat ".

     Am ascultat si ultima transmisune directa de la MET si chiar spunea prof. dr Grigore Constantinescu ca opera Metropolitan are suflatori extraordinari. Coincidenta o fi oare, dar aceeasi lucru a fost spus si de domnul Cornel Stavru, Sever Barnea, Eleonora Enachescu, Ludovic Spiess, si Nicolae Herlea (anul trecut). Sau o fi si dansi oameni inculti. Nu cunosc ei opera. Vorbesc prostii.

     Hai sa fim seriosi si sa terminam cu insultele acestea.

     Va sugerez domnule Peuker ca si de acuma incolo sa afisati pe site transmisiunile directe de la MET pentru ca nu toti au aceasta parere. Chiar din contra. Multi le asculta. Pentru unii este singura cale de a fi la curent cu ceea ce se mai petrece peste hoate. Eu sunt din Bucuresti si cunosc multa lume care asculta "Seara de opera" la Radio Romania Muzical si in special transmisiunil directe. Si asta numai in Bucuresti. In intreaga tara va dati seama cati suntem. Deci merita sa continuati. Eu va sustin.

     Si in primul rand sa nu bagati in seama aceste comentarii negative. Site-ul dumneavoastra merita toate laudele, este superb, datorat desigur si muncii depuse. Pentru ca nu este usor sa faci un astfel de site. Cine crede ca este capabil sa faca unul mai bun, il invit sa incerce, pentru ca pana la acest moment este primul din tara ,si este foarte bun.

     Interesant este ca toate comentariile negative au venit de la grupul de discutii "cantareti_romani_de_opera". De ce ma mir oare?!?!?!

     Spre binele dumneavoastra stergeti-va de pe acel forum cum voi face si eu. Nu merita.

     Stiti cum este omul, mai comenteaza, dezbate anumite subiecte, dar cand totul se transforma in batjocura, jigniri asta depaseste deja limita bunului simt. Fiecare cu educatia de acasa.

     Imi dau seama ce controverse va naste acesta scrisoare in acel forum, dar chiar nu-mi pasa.     Deci membri forumului ONB nu va lasati intimidati de catre acei "Frumosi, dar nebuni!".

     Pacat ca nu este valabila si la comportament si exprimare.

     Cu respect Paul din Bucuresti.

     ---------------------------------
     Do you Yahoo!?
     Win a $20,000 Career Makeover at Yahoo! HotJobs

     [Non-text portions of this message have been removed]
     For more information: http://www.operanb.ro/
     Post message: operanb@yahoogroups.com
     Subscribe: operanb-subscribe@yahoogroups.com
     Unsubscribe: operanb-unsubscribe@yahoogroups.com

     Pentru mai multe informatii: http://www.operanb.ro/
     Trimitere mesaje: operanb@yahoogroups.com
     Inscriere: operanb-subscribe@yahoogroups.com
     Iesire din lista: operanb-unsubscribe@yahoogroups.com

     Yahoo! Groups Links
    Your message has been successfully submitted and would be delivered to recipients shortly.